Pitanja i odgovori: Kako Molly Moon’s koristi analitiku podataka za uzvraćanje

Molly Moon’s je lokalna legenda – uspešno i voljeno preduzeće koje pravi sladoled na osam lokacija u Sijetlu, Vašingtonu i okolini sa misijom da svet učini boljim mestom. Deniz Braun je kontrolor preduzeća Molly Moon’s i osoba koja je najodgovornija za sabiranje ukupnog uspeha preduzeća.

„Dakle, ja obavljam sav rad sa podacima, kompletno računovodstvo u preduzeću.“ Braun kaže da se Molly Moon’s trudi da bude „najbolji poslodavac u delatnosti“, tako što neprestano ulaže nazad u društvo, odnosi se prema zaposlenima na pravi način i aktivno učestvuje u lokalnoj zajednici.

Da li preduzeće može da bude finansijski, ekološki i društveno odgovorno, a da i dalje bude profitabilno? Pitali smo Braun kako preduzeću Molly Moon’s to polazi za rukom – i na koji način koristi analitiku podataka za postizanje svojih ciljeva.

P: Misija vam je da promenite svet, kuglu po kuglu. Da li možete da nam date neke primere toga i na koji način analiza podataka pomaže da napredujete ka tom cilju?

O: Pokušavamo da imamo zaista pozitivan društveni uticaj. Stupamo u partnerske odnose sa organizacijama koja rade sa beskućnicima ili porodicama kojima je potrebna hrana ili podrška, radimo na društvenoj pravdi i politički smo aktivni. Takođe, od samog početka, sve što potiče od preduzeća Molly Moon’s razgradivo je 100% i uvek koristimo lokalne resurse. Sva naša radna mesta od početka imaju punu platu, sa potpuno plaćenim zdravstvenim osiguranjem za sve zaposlene koji rade više od 20 časova sedmično. I trudimo se koliko možemo da pružamo nadoknadu koja ljudima olakšava da žive u Sijetlu.

Važno je te elemente planirati od samog početka, a ne dodavati ih postepeno kako postajete sve uspešniji. Da Moli od samog početka nije uspela da stvori preduzeće koje bi joj omogućilo da radi sve to, mislim da bi uradila nešto drugačije. To je zaista bila osnova za stvaranje preduzeća.

Prvi koraci uz Microsoft 365

To je Office koji poznajete uz dodatne alatke koje vam pomažu da unapredite saradnju kako biste mogli da obavite više posla – bilo kada, bilo gde.

Kupite odmah
Srodan sadržaj
Manage my business

Šta su ključni pokazatelji učinka (KPI) i kako se koriste

Pročitajte više
Manage my business

Pogodnosti poslovne analitike

Pročitajte više
Manage my business

Kako alatke za poslovno obaveštavanje pomažu društveno odgovornim preduzećima da postignu uspeh

Pročitajte više

Poslovni uvidi i ideje ne obuhvataju profesionalne poreze ili finansijske savete. Trebalo bi da se obratite vlastitom poreskom ili finansijskom stručnjaku da biste porazgovarali o ovoj situaciji.