Ušteda vremena i novca uz bolji softver za komunikaciju

Bilo da ste vlasnik multinacionalne korporacije, radite u njoj ili ste deo malog preduzeća sa klijentima širom zemlje ili u susednim zemljama – ili čak i u udaljenijim zemljama – velika je verovatnoća da je putovanje na posao deo vaše svakodnevnice. Ne samo da sastanci uživo pomažu u poboljšanju poslovne komunikacije, jer ipak – ne može se zaključiti ton u e-poruci ili trenutnoj poruci, već vam oni i omogućavaju da vidite i čujete klijente, što vam može pomoći da ih bolje razumete.

Nažalost, poslovna putovanja mogu zahtevati dosta novca i produktivnosti – a ako letovi budu otkazani, odloženi ili preusmereni, ti troškovi se mogu još više povećati. Pored uticaja koji poslovno putovanje ima na vaše preduzeće, ono utiče i na zaposlene tako što ih izlaže hroničnom džet-legu, nezdravim nivoima zračenja, oslabljenju imunog sistema i ometanju porodičnog života – sve zbog toga što vi ili vaš tim morate da se sastanete sa klijentom.

Naravno, neki sastanci uživo su važni, ali onda kada oni nisu obavezni, postoje rešenja za komunikaciju koja vam omogućavaju da vidite i čujete klijente čak i kada vas od njih dele kilometri. Da – video konferencije su od ključnog značaja za smanjenje broja putovanja. Ali nisu sva rešenja kreirana jednaka, pa pametno odaberite softver za komunikaciju i pokušajte da pronađete opciju koja obuhvata sledeće:

  • HD video konferencije između više strana. Potražite poslovne aplikacije za sastanke koje vam daju dosta prostora na liniji i na ekranu, kako bi svako mogao da se pridruži. I uverite se da imate pristup HD video zapisu i zvuku. Na taj način ćete svakoga moći jasno da vidite i čujete.
  • Deljenje sadržaja. Na gotovo svakom sastanku se deli sadržaj – obično na ekranu u sobi za konferencije. Zato ima smisla potražiti alatku za video konferencije koja svim stranama omogućava da nesmetano dele dokumente, aplikacije, URL adrese, prezentacije i ekrane. Pored toga, potražite rešenje koje vam omogućava da sarađujete na dokumentima u realnom vremenu – što će dodatno olakšati saradnju.
  • Integrisane kontrole producenta. Pomoću alatki za produkciju koje su ugrađene direktno u aplikaciju za poslovne komunikacije možete da upravljate celim sastankom sa kontrolne table. Neke alatke vam čak omogućavaju i da odaberete koji učesnici vide koji sadržaj, tako da možete detaljnije da upravljate sastankom.
  • Pridruživanje jednim dodirom. Što više koraka korisnici moraju da izvrše, to je manja verovatnoća da će koristiti proizvod, pa zato potražite softver za komunikaciju koji čini pridruživanje sastancima jednostavnim. Uz pristup jednim dodirom iz podsetnika za sastanak, kalendara itd., učesnici sastanka mogu izuzetno lako da se pridruže sastanku.
  • Usluge hostinga nezavisnih proizvođača. Ako koristite rešenje za poslovnu komunikaciju koje hostuje nezavisni proizvođač, nećete morati da vršite ulaganja u infrastrukturu da biste dobili potrebne alatke i funkcionalnost. A celokupno održavanje je obaveza hosta, što vam može pomoći i da uštedite novac.

Slanje čak i jednog ili dva člana tima avionom na sastanak može koštati više hiljada dolara za letove, hotele, obroke i taksije ili iznajmljivanje automobila – da ne pominjemo vreme potrošeno u prevozu. A ako se to dešava više puta godišnje, troškovi za vas i vaš tim se zaista mogu nagomilati. Ako tražite rešenje koje ne samo da vam pomaže da uštedite novac, smanjite stres zaposlenih i održavate jasnu i otvorenu poslovnu komunikaciju sa klijentima, pogledajte koji softver za video konferencije je danas dostupan. On je dosta napredovao u proteklih desetak godina od kad se pojavio i može predstavljati prekretnicu u radu vaše organizacije i klijenata.

Prvi koraci uz Microsoft 365

To je Office koji poznajete uz dodatne alatke koje vam pomažu da unapredite saradnju kako biste mogli da obavite više posla – bilo kada, bilo gde.

Kupite odmah
Srodan sadržaj
Manage my business

4 obavezne stvari u podešavanju e-pošte kao IT stručnjak

Pročitajte više
Manage my business

Ponovno uspostavljanje prekinutih odnosa – alatke za bolju komunikaciju i saradnju

Pročitajte više
Manage my business

Objedinjene komunikacije – osnove: Šta nova preduzeća treba da znaju

Pročitajte više

Poslovni uvidi i ideje ne obuhvataju profesionalne poreze ili finansijske savete. Trebalo bi da se obratite vlastitom poreskom ili finansijskom stručnjaku da biste porazgovarali o ovoj situaciji.