Neuobičajena saradnja: Novi načini za zajednički rad udaljenih timova

Budući da 3,7 miliona zaposlenih sada radi od kuće makar pola radnog vremena i da sve više timova nudi nove strategije za rad na daljinu, investiranje u inventivne načine za ispunjavanje potreba daljinskog tima može da osigura budućnost preduzeća. Zašto se odlučiti za rad na daljinu? Nedavni podaci pokazuju da su udaljeni timovi srećniji zato što rad na daljinu zaposlenima omogućava da rade u željenom okruženju. Pošto se sve više organizacija globalno razvija svake godine, jaki udaljeni timovi su ne samo sve rasprostranjeniji standard, već i važan resurs. Bez obzira na to, odgovarajuće rezultate možete da ostvarite samo ako imate pravi alat. Dok pravite udaljeni tim, razmislite o ulaganju u sledeće resurse.

Office 365

Office 365

Alatke za deljenje datoteka i organizovanje beležaka na mreži

  • Kada primenjujete program rada na daljinu, investirajte u softver koji olakšava skladištenje, organizovanje i deljenje datoteka, tako da vi i vaš tim možete da radite na dokumentima kako u kancelariji, tako i van nje. Uz mogućnosti za uređivanje u realnom vremenu, više ne morate da se mučite sa razmenom e-poruka. Uverite se da u tom softveru možete lako da pravite beleške, odgovarate na pitanja i evidentirate izmene direktno u dokumentu kako bi ih čitav tim video.

Usluge video i tekstualnog ćaskanja za razgovore u realnom vremenu

  • Dok utvrđujete kako da podesite komunikacije u udaljenom timu, razmislite o softveru za razmenu trenutnih poruka i video pozive. Zašto? Razmena trenutnih poruka vam omogućava da brzo komunicirate sa kolegama, dok su usluge glasovnih i video poziva dobre za duže obaveze, kao što su sastanci. Zapravo, investiranje unapred u usluge ćaskanja može da smanji čak i troškove budućih poziva i sastanaka.

Vreme i energija potrebni za formiranje jake kulture rada na daljinu

  • Uprkos investicijama u softver i usluge, ništa se ne može uporediti sa investiranjem u odnose između članova tima. Negovanje jake kulture poverenja i uzajamne odgovornosti u početnoj fazi i kasnije pruža dugotrajne prednosti. Pokušajte da u svakom kvartalu organizujete video sastanke ili da zakažete događaje uživo kako bi se tim bolje povezao.

Bez obzira na to da li ste radnik na daljinu ili industrijski lider zadužen za više timova, potrebni su vam odgovarajuća organizacija i alatke kako biste iskoristili sve prednosti rada na daljinu. Ako uzmete u obzir ove napomene dok obezbeđujete resurse za radnike na daljinu, sigurno ćete diktirati trendove, a ne zaostajati za njima.

Prvi koraci uz Microsoft 365

To je Office koji poznajete uz dodatne alatke koje vam pomažu da unapredite saradnju kako biste mogli da obavite više posla – bilo kada, bilo gde.

Kupite odmah
Srodan sadržaj
COVID-19

Pet načina da radite od kuće kao da ste sve vreme u kancelariji

Pročitajte više

Poslovni uvidi i ideje ne obuhvataju profesionalne poreze ili finansijske savete. Trebalo bi da se obratite vlastitom poreskom ili finansijskom stručnjaku da biste porazgovarali o ovoj situaciji.