Objedinjene komunikacije – osnove: Šta nova preduzeća treba da znaju

Bilo da volimo da držimo govore u kancelariji, da smo VoIP vizionar ili da uživamo u ćaskanju sa kolegama na pauzi, naši načini komunikacije, neočekivano, utvrđuju našu potencijalnu produktivnost. Ako ste nova organizacija ili organizacija u razvoju i ako se odmah bacite na strateško izvršavanje operacija bez analize načina na koji komunicirate sa timom, može da dođe do poslovnog neuspeha. Da bi rešenje za OK bilo efikasno, mora da ispuni i potrebe pojedinačnih korisnika i potrebe preduzeća. Ako se upoznate sa nekoliko osnovnih funkcija objedinjene komunikacije (OK) i sa time kako da primenite ove metode u timu, možete sebe da poštedite kasnijih problema, da smanjite zastoj u radu i da podstaknete zaposlene da se povežu.

Objedinjene komunikacije vam pružaju slobodu

Ulaganjem u uslugu za OK koja na različitim uređajima pruža doslednu platformu po pitanju korisničkog interfejsa i doživljaja možete kolege iz organizacije osloboditi potrebe da preuzimaju i instaliraju novi softver, kao i da uče da ga koriste. Kad imate dobrog dobavljača za OK, sve komunikacije su unapređene, što smanjuje zastoj u vašoj organizaciji. Iako je sloboda osnovna karakteristika OK, ne bi trebalo da ugrozite preduzeće investiranjem u uslugu koja može ugroziti poslovanje. Pre nego što investirate u dobavljača za OK, obavezno razgovarajte sa predstavnikom o bezbednosnim funkcijama i uslugama šifrovanja, kao i naprednim korisničkim kontrolama, privatnosti i transparentnosti.

Objedinjene komunikacije podstiču saradnju  

Kada tražite uslugu za OK, odaberite neku koja omogućava korisnicima da vide statuse na mreži svojih kontakata, brzo i lako zakazuju sastanke, kao i da počinju razgovore sa kolegama u aplikacijama. Recimo da ćaskate sa kolegom ili klijentom o aktuelnom projektu na kom radite. Pomoću funkcija dobavljača za OK, lako možete da pretvorite taj razgovor u video poziv da biste dobili povratne informacije u realnom vremenu. Kada znate ko je prisutan, znate koje veštine, perspektive i uvide možete da tražite od tima. Osnovna funkcija OK je da znate koji su sadržaj, alatke, ljudi i razgovori dostupni u radnom prostoru tima u datom trenutku.

Objedinjene komunikacije podržavaju moderan tok posla 

Pošto se OK prilagođavaju budućim potrebama radnog prostora, potražnja za novim tehnologijama će se dodatno povećavati. Praćenje informacija o komunikacionim platformama možda će vam pasti teško ako odaberete funkcije koje se ne ažuriraju automatski sa odgovarajućim nadređenim programima. Pored toga, kako raste broj radnika na daljinu, investiranje unapred u program za OK koji se prilagođava potrebama pokretljivosti tima isplatiće se na duže staze. Iako je važno obezbediti pravu strategiju vezanu za OK za trenutni tim, izbor rešenja za OK koje predviđa i odgovara na buduće potrebe vaše organizacije omogućiće dugoročan uspeh.

Prvi koraci uz Microsoft 365

To je Office koji poznajete uz dodatne alatke koje vam pomažu da unapredite saradnju kako biste mogli da obavite više posla – bilo kada, bilo gde.

Kupite odmah
Srodan sadržaj
Manage my business

Ušteda vremena i novca uz bolji softver za komunikaciju

Pročitajte više
Manage my business

4 obavezne stvari u podešavanju e-pošte kao IT stručnjak

Pročitajte više
Manage my business

Ponovno uspostavljanje prekinutih odnosa – alatke za bolju komunikaciju i saradnju

Pročitajte više

Poslovni uvidi i ideje ne obuhvataju profesionalne poreze ili finansijske savete. Trebalo bi da se obratite vlastitom poreskom ili finansijskom stručnjaku da biste porazgovarali o ovoj situaciji.