Korišćenje analitike radi bolje ravnoteže poslovnog života

U dobu u kojem je fraza „ravnoteža poslovnog života“ uobičajena, ankete pokazuju da se posao prepliće sa ličnim životom više nego ikada. Kao rezultat fleksibilnijeg radnog vremena, telefonskih obaveštenja u realnom vremenu i trenda da čovek non-stop bude „dostupan“, mnogi informatički radnici bore se da stvore jasne linije između poslovnog i ličnog života, što dovodi do stresa i premora.

Uz analitiku lične produktivnosti možete da pratite koliko vremena provodite radeći van radnog vremena, kao i uticaj koji imate na kolege, a zatim preduzmite nešto da biste stvorili bolju poslovnu/životnu ravnotežu za sebe i ljude sa kojima radite.

Praćenje vremena rada van radnog vremena

Vreme provedeno u radu posle radnog vremena neprimetno se prikupi – odgovaramo na e-poruke kada znamo da ne bi trebalo i polako preuzimamo više projekata nego što možemo da prihvatimo. Uz ličnu analitiku, možete da vidite koliko vremena trošite radeći van redovnog radnog vremena, zatim postavljate ciljeve i pratite napredak njihovog ispunjavanja tokom vremena. Uspostavljanje bolje ravnoteže između poslovnog i ličnog života može da bude jednostavno kao razgovor sa menadžerom o radnom opterećenju; naoružani podacima, možete da napravite bolji slučaj za delegiranje odgovornosti tako da je posao ujednačenije raspoređen u timu.

Mirjana je prošle sedmice provela 9 sati radeći van radnog vremena, iznad proseka svog preduzeća.

Otklanjanje prepreka za saradnju na radnom mestu

Saznajte kako da omogućite produktivnu radnu snagu i efikasnost poslovanja uz Microsoft Office 365.

Preuzmite e-knjigu (na engleskom)

Vidite uticaj rada posle radnog vremena na kolege

Kada šaljete e-poruke ili zakazujete sastanke sa kolegama posle radnog vremena, to može dovesti do stresnih situacija – čak i jednostavna e-poruka sa obaveštenjem može da im odvrati pažnju sa ličnog ili porodičnog života. Uz ličnu analitiku produktivnosti možete da razumete uticaj rada posle radnog vremena na vaše kolege, zatim preduzmite nešto – na primer isplanirajte slanje e-poruka za sledeći dan, a ne tokom noći.

Mirjana je dovela do situacije u kojoj je troje kolega radilo posle radnog vremena prošle sedmice – ona bi trebalo da izbegava slanje e-poruka posle radnog vremena kako bi pomogla kolegama da održavaju ravnotežu u poslovnom i ličnom životu.

Prvi koraci uz Microsoft 365

To je Office koji poznajete uz dodatne alatke koje vam pomažu da unapredite saradnju kako biste mogli da obavite više posla – bilo kada, bilo gde.

Kupite odmah
Srodan sadržaj
Poslovni saveti

Analitika e-pošte: Koristite podatke da biste pisali bolje e-poruke

Pročitajte više
Poslovni saveti

Kako Molly Moon’s koristi analitiku pod. za oblik. menija

Pročitajte više

Poslovni uvidi i ideje ne obuhvataju profesionalne poreze ili finansijske savete. Trebalo bi da se obratite vlastitom poreskom ili finansijskom stručnjaku da biste porazgovarali o ovoj situaciji.