Tri funkcije svake uspešne aplikacije za rezervisanje

Preduzeća koja se sastaju sa klijentima mogu da troše previše vremena na slanje i primanje e-poruka sa mogućim datumima sastanka ili vremenima rezervacije, pozive u vezi sa sastancima i ručno slanje podsetnika. Međutim, pomoću softvera za zakazivanje možete da omogućite klijentima da vide kada ste dostupni i sami zakažu sastanke. Oni mogu čak i da otkažu ili promene rezervaciju, kao i da primaju obaveštenja sa podsetnikom o predstojećim sastancima, sve to bez ikakvog napora. Klijenti tako dobijaju ono što im je potrebno, a vi možete da se fokusirate na rad na projektima, kao i na klijente koji su pred vama.

Izbor aplikacije za zakazivanje

Kako bi bilo koja aplikacija za rezervisanje bila vredna vremena i novca vašeg preduzeća, ona mora da olakšava život vama, vašem timu i klijentima. Dakle, šta je to što preduzeće treba da traži od planera sastanaka? Hajde da pogledamo:

  • Moderan korisnički interfejs: Pored toga što klijentima pruža pogodnost da u svako doba – danju ili noću, kod kuće ili u pokretu – koriste aplikaciju za zakazivanje, softver za zakazivanje sastanaka na mreži mora da bude jednostavan za korišćenje klijentima, kao i osobama u preduzeću. Tražite rešenje koje zahteva samo da korisnik pogleda dostupnost na kalendaru, odabere usluge (ako je to primenljivo) i zakaže sastanak sa željenim dobavljačem usluga (ako je to primenljivo), a zatim da unese ime i adresu e-pošte. Svaki odeljak treba da vodi korisnike na sledeći korak i da iziskuje veoma malo vremena za završavanje.

    Pored toga, tražite softver za zakazivanje koji ne zahteva da korisnici naprave nalog ili onaj kod koga je pravljenje naloga opcionalno. Klijenti tako neće morati da ga naprave ako to ne žele, a to ih neće odvratiti, kao ni nove klijente koji zakazuju sastanke na mreži.

  • Automatizovana komunikacija: Svaka aplikacija za zakazivanje trebalo bi ne samo da automatski šalje korisnicima e-poruku sa potvrdom koja se odnosi na sastanak, već i da im pruži lak način da ga dodaju u kalendar i da omogući da šaljete automatizovane e-poruke za podsećanje na osnovu toga koliko unapred želite da obaveštavate klijente pre sastanka. A pošto neočekivane stvari mogu da iskrsnu, sve poruke treba da uključuju vezu koja klijentima omogućava da lako otkažu ili promene sastanke. Tako ćete smanjiti broj sastanaka na koje se klijenti nisu pojavili.
  • Pojednostavljen sistem upravljanja: Vama, vlasniku preduzeća, menadžeru ili odgovornom članu tima sve rezervacije klijenata treba da budu vidljive u centralizovanom kalendaru. Na taj način možete da steknete potpuni uvid u predstojeće sastanke i da ponovo zakažete, otkažete ili ponovo dodelite rezervacije ako je to neophodno. Sistem treba da pruža i mogućnost pravljenja novih rezervacija bez traženja od klijenta da koristi aplikaciju. Tako možete da zakažete sastanke ako ste sa klijentom lično ili ako razgovarate sa njim putem telefona.

    Uz lako rukovanje, planer sastanaka organizacije mora da omogući i da napravite bazu podataka klijenata i njihovih kontakt informacija. Tako možete da doprete do osoba koje su koristile vaše usluge i pružite im informacije o predstojećim događajima i specijalnim ponudama i da im ostanete prvi na umu.

Ako klijentima date slobodu da zakazuju sastanke bilo kada i oslobodite tim svakodnevnog mnoštva poziva za zakazivanje, promenu ili otkazivanje sastanaka, možete da usmerite svu energiju na stvari koje su najvažnije. Najbolje od svega jeste to što uz aplikaciju za zakazivanje, koja je laka za korišćenje i koja pored toga korisnicima pruža potvrde i komunikaciju, i dalje možete da pružite neverovatnu uslugu, ali uz malo ili nimalo napora.

O autoru

The Microsoft 365 team is focused on sharing resources to help you start, run, and grow your business.

Prvi koraci uz Microsoft 365

To je Office koji poznajete uz dodatne alatke koje vam pomažu da unapredite saradnju kako biste mogli da obavite više posla – bilo kada, bilo gde.

Kupite odmah

Centar za razvoj ne obuhvata profesionalne poreze ili finansijske savete. Trebalo bi da se obratite vlastitom poreskom ili finansijskom stručnjaku da biste porazgovarali o ovoj situaciji.