6 saveta kako da zadivite ljude uz softver za prezentovanje slajdova

Kažu da slika vredi hiljadu reči. Nezaboravne prezentacije su one koje ne samo da isporučuju moćan sadržaj – već su i vizuelno privlačne. Dobar softver za prezentovanje slajdova treba da dodaju preko potreban moćan i vizuelni pečat vašem radu na prezentacijama uživo ili video konferencijama kako biste mogli da kreirate jedinstvene mogućnosti za prepričavanje priča koje će privući vaše korisnike, bilo da je vaš niz slajdova usmeren na klijente ili ga izlažete interno.

Nedavna anketa je otkrila da 70 procenata radnika u Americi potvrđuje da su veštine prezentovanja od kritične važnosti za uspeh na poslu. Međutim, ta ista anketa je otkrila da veštine možda nisu iste kod svih radnika, pri čemu je skoro polovina ispitanika (46 procenata) priznalo da im se prispava i da izgube interesovanje tokom poslovnih sastanaka i prezentacija. Da bi se napravila zanimljiva prezentacija, prvo morate razumeti šta sve vaš softver za prezentovanje slajdova ima da vam ponudi. Današnje alatke i funkcije za dizajn impresivnije su nego ikada. Evo šest obaveznih stvari koje morate potražiti u softveru prilikom izbora proizvoda, koje će vam pomoći da privučete korisnike i dizajnirate kao profesionalac:

Dobre funkcije „pomoći“

Budućnost nema granice kada su u pitanju napredne mogućnosti softvera za prezentovanje. Obavezno odaberite neki koji ima funkcije koje vam omogućavaju da postavljate pitanja u vezi sa prezentacijom. Na primer, ako želite da dodate određene slike ili neku vrstu animacije, ove inovativne funkcije bi trebalo da isporuče nekoliko srodnih opcija koje će se pojaviti na padajućoj listi.

Pametne alatke za pretragu

Želite da dodate još informacija u prezentaciju? Potražite dobre alatke koje su dizajnirane da vam ponude dodatnu kreativnu inspiraciju na licu mesta. Na primer, mogućnost jednostavnog markiranja ključne reči i klik za korišćenje softvera koji koristi pretragu i prikazuje rezultate sa veba i Vikipedije, sve to dok je prezentacija otvorena. Ove inovativne funkcije ne samo da su korisne, već i štede vreme.

Mogućnosti za video konferencije

Video konferencije ne samo da su jeftine, već služe i kao rešenje efikasno rešenje za prezentacije koje štedi vreme. Uverite se da su vaše funkcije za video konferencije dizajnirane da se savršeno upare sa vašim poslovnim softverom za prezentovanje.

Koautorstvo u realnom vremenu

Želite da podelite prezentaciju kako bi vaš tim ili korisnici mogli da unose komentare ili postavljaju pitanja? Jednostavnim otpremanjem prezentacije u sisteme za deljenje datoteka, možete upravo to da omogućite korisnicima. Potražite funkcije koje vam omogućavaju da delite projekat u popularnim alatkama za saradnju kao što su SharePoint, OneDrive ili OneDrive for Business. Ovo vam omogućava da pozovete ljude da dele vaš projekat, dok saradnicima omogućavate različite nivoe pristupa prezentaciji.

Zanimljivi prelazi

Pošto zaposleni na poslu provode dosta vremena na sastancima i u gledanju prezentacija (skoro trećinu vremena), oni lako mogu da se isključe. Kreiranje prelaza slajdova koji angažuju korisnike od kritične je važnosti za uspeh prezentacije. Obavezno odaberite softver koji nudi privlačne funkcije prelaza, na primer, one koje omogućavaju da objekti deluju animirano dok se postepeno pojavljuju u okviru i iščezavaju iz njega. Prelaz „Morf“ može da predstavlja razliku između privlačne i obične prezentacije.

Vizuelna jednolikost

Iako najnoviji poslovni softver za prezentovanje nudi inovativne opcije za dizajn kao nikada ranije, osnovna uputstva za moćnu prezentaciju i dalje važe:

  • Koristite veličinu teksta od najmanje 25.
  • Koristite jednolične tipove i debljinu fonta.
  • Ne preopterećujte prezentaciju – manje je više. Neka slajdovi u prezentaciji imaju do 10 redova.
  • Postavite pozadinu koja je u potpunosti jednolična i omogućava optimalni kontrast boja, kako biste poruku preneli što je jasnije moguće.
  • Neka slike budu što veće.

Da biste otkrili šta sve vaš poslovni softver za prezentovanje može da uradi, posetite Microsoft PowerPoint i počnite da kreirate nezaboravne prezentacije koje će sigurno biti privlačne korisnicima.

O autoru

The Microsoft 365 team is focused on sharing resources to help you start, run, and grow your business.

Prvi koraci uz Microsoft 365

To je Office koji poznajete uz dodatne alatke koje vam pomažu da unapredite saradnju kako biste mogli da obavite više posla – bilo kada, bilo gde.

Kupite odmah
Srodan sadržaj
Business Tips

Zaštitite životnu sredinu i radite od kuće umesto toga

Pročitajte više
Business Tips

Šest načina da istaknete dnevni red sastanaka na mreži

Pročitajte više
Business Tips

7 jednostavnih trikova kalendara koji će povećati produktivnost vašeg tima

Pročitajte više

Centar za razvoj ne obuhvata profesionalne poreze ili finansijske savete. Trebalo bi da se obratite vlastitom poreskom ili finansijskom stručnjaku da biste porazgovarali o ovoj situaciji.