Da li ste spremni za hostovanje virtuelnih prezentacija velikog obima?

Virtuelni sastanci velikog obima imaju jedinstvene potrebe i karakteristike koje bi IT tim trebalo da ima na umu kako bi vam omogućio pružanje odličnog virtuelnog iskustva. Pored izbora odgovarajućeg softvera za virtuelne sastanke, šta vaš IT sektor treba da uradi da bi obezbedio uspešnost virtuelnih prezentacija velikog obima?

Identifikujte tip rešenja za virtuelni sastanak koji vam treba

Prvo naučite kada treba koristiti virtuelni sastanak velikog obima, a kada rešenja za video sastanke, tako da IT tim ne mora da priprema nepotrebnu tehnologiju.

Ako vam je potrebno rešenje velikog obima za virtuelne sastanke, postoje neki važni faktori koje IT tim treba da razmotri – kao što je logistika lokacije i propusni opseg emitovanja – radi obezbeđivanja najboljeg iskustva za sve.

Logistika lokacije prezentacije

Uverite se da izabrana lokacija ima sve neophodne elemente za podršku svih tehničkih potreba tokom prezentacije. Proverite sledeće stvari:

  • Jačina interneta/Wi-Fi mreže.
  • Dostupnost računara i funkcije (veb kamere itd.).
  • Instalirane ispravke softvera (da biste izbegli preuzimanja u poslednjem trenutku).
  • Broj objekata, dodatne internet veze i druge mogućnosti povezivanja.
  • Prostor za dodatne osobe, kamere i opremu da biste se uverili da ima prostora za nekoga iz IT tima da bude na lokaciji za podršku tokom prezentacije.

Najbolji propusni opseg emitovanja

Nekoliko sedmica ranije i na dan prezentacije uverite se da je internet veza vašeg preduzeća dovoljno jaka za emitovanje u visokoj definiciji. Ovo je važno iz dva razloga: emitovanja i protoka. Na primer, ako će se ljudi virtuelno uključivati, da li će emitovanje ugroziti njihovo iskustvo prikazivanja? Da li vaša mreža može da podrži istovremene sesije velikog obima ili vam je potrebno rešenje za distribuciju medija zasnovano na softveru? Iako ne postoji način na koji možete da upravljate propusnim opsegom učesnika na drugim lokacijama, možete da se uverite da je internet koji se koristi za emitovanje virtuelnog sastanka spreman za ovaj zadatak.

Druge važne stvari

Iako ne mora nužno spadati u odgovornosti vašeg IT sektora, postoji mnoštvo različitih delova emitovanja velikog obima koje može da utiče na sposobnost tima da uspešno emituje prezentaciju velikog obima.

  • Kvalitet kamere – Bilo da emitujete pomoću ugrađene veb kamere ili spoljašnjeg uređaja, potražite kameru visokog kvaliteta koja snima u HD rezoluciji.
  • Kvalitet zvuka – Neuravnotežene ili ekstremne fluktuacije zvuka odvlače pažnju slušalaca. IT sektor može da pomogne tako što će pronaći najbolje dostupne mikrofone i obezbediti da nijedna druga tehnologija u prostoriji neće odvraćati pažnju sa emitovanja.

Pozor, sad!

Sastanci koji se emituju predstavljaju sjajan format za prenos poruka širokoj publici, bez obzira na to gde se nalazi. Međutim, prezentacije lošeg kvaliteta predstavljaju pouzdan način da izgubite pažnju učesnika. Spremno da dopre do 10.000 učesnika na bezbednoj i poznatoj platformi, emitovanje Skype sastanka stavlja na prvo mesto ove dve glavne funkcije: jednostavnost korišćenja i kvalitet sastanka. Kada ovladate tehnikama emitovanja profesionalnog kvaliteta, možete da kreirate zanimljiva emitovanja na mreži za bilo koju publiku.

O autoru

The Microsoft 365 team is focused on sharing resources to help you start, run, and grow your business.

Prvi koraci uz Microsoft 365

To je Office koji poznajete uz dodatne alatke koje vam pomažu da unapredite saradnju kako biste mogli da obavite više posla – bilo kada, bilo gde.

Kupite odmah
Srodan sadržaj
Business Tech

Zaštita podataka u mobilnom okruženju: Pogledajte kako ovaj IT sektor podstiče daljinske radnike

Pročitajte više
Business Tech

Nekada i sada: Kako je skladište u oblaku promenilo način na koji radimo

Pročitajte više

Centar za razvoj ne obuhvata profesionalne poreze ili finansijske savete. Trebalo bi da se obratite vlastitom poreskom ili finansijskom stručnjaku da biste porazgovarali o ovoj situaciji.