Pojednostavljene rezervacije: Pogodnosti softvera za zakazivanje sastanaka

Preduzećima koja zavise od pružanja usluga putem sastanaka – frizerski saloni, zubarske ordinacije, konsultantske i pravne firme itd. – neophodan je pouzdan način da upravljaju procesom rezervisanja. Pravo rešenje na mreži nudiće jednostavan interfejs klijentima i zaposlenima, kao i podesne funkcije koje svima štede vreme i novac. Hajde da pogledamo neke razloge zbog kojih sjajan softver za sastanke može da pruži još bolji utisak u poslovanju.

Pogodnost za klijente

Zakazivanje sastanaka na mreži korisnicima pruža više slobode. Oni mogu u slobodno vreme da pregledaju dostupne vremenske intervale, zakažu sastanak u bilo koje doba dana i lako ga pomere ako nešto iskrsne, sve to bez potrebe da obave telefonski poziv. Šta više, mogu da dodaju sastanke u lične kalendare klikom na dugme i da izaberu da primaju korisne e-poruke za podsećanje. U vremenu kada 75% milenijalaca bira slanje tekstualnih poruka umesto telefonskog razgovora, možete računati na to da će sve više ljudi ceniti ove aspekte rezervisanja na mreži.

Vlasnici preduzeća bi obavezno trebalo da odaberu softver za rezervacije koji dobro funkcioniše na velikim ekranima i mobilnim uređajima, jer je korišćenje interneta putem mobilnih uređaja i tableta nedavno prvi put nadmašilo korišćenje putem stonih računara.

Napredne funkcije za vlasnike preduzeća

Zakazivanje sastanaka na mreži treba da nudi jednaku fleksibilnost zaposlenima, koji možda treba ručno da zakazuju, pomeraju termine, otkazuju ili na drugi način izmene sastanke na osnovu iznenadnih telefonskih poziva i e-poruka od klijenata. Ali dobar softver za rezervacije trebalo bi da pruža i mnogo više. Dodatne funkcije koje treba da tražite uključuju listu klijenata/korisnika i integraciju e-pošte. Te mogućnosti u sprezi olakšavaju vlasnicima preduzeća i menadžerima da generišu dugačku listu slanja (i ostanu u kontaktu sa osobama sa nje).

Menadžeri treba da imaju mogućnost korišćenja softvera za rezervacije i za izmenu lista osoblja, definisanje usluga i cena i postavljanje vremena. Drugim rečima, ažuriranje informacija koje treba da znaju klijenti i zaposleni trebalo bi da bude lako, tako da svi mogu da ih vide.

Aplikacije okrenute preduzeću

Prema nedavnom istraživanju, veći procenat korisnika mobilnih uređaja daje prednost aplikacijama u odnosu na pregledače. Prema tome, dobra usluga za rezervacije trebalo bi da obezbedi aplikaciju za mobilne uređaje koja nudi istu funkcionalnost i funkcije koje se nalaze u verziji na vebu. To vlasnicima preduzeća omogućava da održavaju neometano odvijanje procesa u preduzeću, čak i kada su u pokretu.

Proces podešavanja zakazivanja sastanaka na mreži za preduzeće ne bi trebalo da bude težak. Dobar softver za rezervacije može da funkcioniše podjednako dobro kao i prilagođeno rešenje, samo obavezno potražite opcije koje su vam potrebne.

O autoru

The Microsoft 365 team is focused on sharing resources to help you start, run, and grow your business.

Prvi koraci uz Microsoft 365

To je Office koji poznajete uz dodatne alatke koje vam pomažu da unapredite saradnju kako biste mogli da obavite više posla – bilo kada, bilo gde.

Kupite odmah

Centar za razvoj ne obuhvata profesionalne poreze ili finansijske savete. Trebalo bi da se obratite vlastitom poreskom ili finansijskom stručnjaku da biste porazgovarali o ovoj situaciji.