Pet načina da povećate profesionalizam putem e-pošte

U prijemne sandučiće svakodnevno stiže više od milijardu e-poruka. Za mala preduzeća, izazov da se u jednoj e-poruci izdvoje i predstave čime se bave može izgledati naporno, ali je lakše nego što mislite.

Pratite ovih pet jednostavnih i veoma efikasnih strategija za pridobijanje novih klijenata, ostvarivanje prodaje i izgradnju brenda i nastavite da razvijate svoje malo preduzeće efikasnim korišćenjem poslovne e-pošte.

  1. Kreiranje prilagođene adrese e-pošte za preduzeće – Pokažite šta podrazumevate pod poslovanjem i budite ozbiljno shvaćeni uz pravilno oblikovanu adresu e-pošte. Ako koristite ličnu adresu e-pošte, ne prenosite sve mogućnosti koje vaše preduzeće ima da ponudi. Umesto toga, oblikujte adresu e-pošte ovako: vašeime@vašepreduzeće.com.
  2. Strateški koristite redove Za, CC i BCC – Uklonite rizik od nepotrebnih odgovara ili zatrpavanja prijemnih sandučića. Postavite sebi nekoliko pitanja da biste utvrdili da li je red BCC ili CC pravi izbor. Da li se kontakti međusobno poznaju (ili bi trebalo da se poznaju)? Da li svaki primalac treba da pročita svaki odgovor? Poštujte privatnost primalaca tako što ćete staviti kontakte u red BCC i dodajte osobe u polje BCC da biste uklonili mogućnost za grešku „odgovori svima“. Dok to radite, razmislite o tome da li da popunjavate sve redove „Za“, CC i BCC pošto sastavite radnu verziju e-poruke i pregledate je. Tako uklanjate rizik „slučajnog slanja“ e-poruke i dobijate priliku da razmislite o tome šta ste napisali pre nego što pritisnite dugme „Pošalji“.
  1. Pametno popunjavanje reda za temu – Privlačan ili inspirativan red za temu povećava šansu da će drugi pročitati vašu e-poruku. Napravite red za temu koji je fokusiran, ličan i prikazuje vrednost ili hitnost čitanja. Da biste kreirali redove za temu koji zavređuju klik, kombinujte nekoliko elemenata redova za temu koji su zasnovani na radnji i aktuelni uz dodatnu vrednost za čitaoce.
  2. Uključite jasan sledeći korak – Uključite jasne pozive na radnju uz precizne sledeće korake. Bilo da želite da čitaoci prate vezu, pozovu broj, odgovore na vašu e-poruku ili nešto drugo, navedite to jasno i olakšajte im dalji rad. Potreban vam je odgovor na pitanje? Ne okolišajte. Postavite pitanje na početku e-poruke i zatražite od primalaca da odgovore do kraja.
  3. Provera – Provera pravopisa je samo jedan od koraka ka ostvarivanju cilja. Nemojte proveravati samo pravopis i gramatiku; proverite da li ton odgovara temi. Budite pažljivi sa šalama i sarkazmom jer humor lako može dovesti nekoga u zabludu ili biti pogrešno protumačen. Proverite da niste napravili jednu od najčešćih grešaka e-pošte: upućujete na prilog, ali ste zaboravili da ga stavite.

Neverovatno je koliko su upečatljive jednostavne strategije e-pošte i videćete rezultate kada ih primenite na plan komunikacije e-pošte malog preduzeća. Pošto primenite ove strategije (i još jednom pregledate tekst), poruka je spremna za slanje.

Podaci o autoru

Tim centra za razvoj fokusiran je da vam pomogne u započinjanju i pokretanju poslovanja, kao i u njegovom upravljanju.

Prvi koraci uz Microsoft 365

To je Office koji poznajete uz dodatne alatke koje vam pomažu da unapredite saradnju kako biste mogli da obavite više posla – bilo kada, bilo gde.

Kupite odmah
Srodan sadržaj
Business Tips

Zaštitite životnu sredinu i radite od kuće umesto toga

Pročitajte više
Business Tips

Šest načina da istaknete dnevni red sastanaka na mreži

Pročitajte više
Business Tips

7 jednostavnih trikova kalendara koji će povećati produktivnost vašeg tima

Pročitajte više
Business Tips

6 saveta kako da zadivite ljude uz softver za prezentovanje slajdova

Pročitajte više

Centar za razvoj ne obuhvata profesionalne poreze ili finansijske savete. Trebalo bi da se obratite vlastitom poreskom ili finansijskom stručnjaku da biste porazgovarali o ovoj situaciji.