Klijentski podaci – balansiranje između korisne inovacije i napada na privatnost

Svi su zabrinuti zbog privatnosti ovih dana. Više informacija o vama danas postoji na više mesta nego ikada do sada.

Prikupljanje i korišćenje korisničkih podataka nije loša stvar. Organizacije te podatke koriste za isporuku proizvoda i usluga koje klijenti žele. Problem je gde povući crtu između korišćenja podataka klijenta za pružanje novih i korisnih mogućnosti i ugrožavanja privatnosti klijenta. Epizoda serije Modern Workplace od 11. oktobra pruža uputstva kako organizacije mogu da upravljaju ovim nezgodnim odlukama.

 

Hilari Naj, direktor odseka za privatnost u preduzeću Glympse, objašnjava kako je startap preduzeće donelo svesnu odluku o prikupljanju podataka koje je moglo lako da prikupi sa aplikacije za deljenje lokacije u realnom vremenu. Preduzeće prikuplja podatke klijenata i koristi ih za posebne namene, ali nikada ne skladišti te podatke. Preduzeće je možda propustilo neke mogućnosti da zaradi na podacima klijenata, ali Naj smatra da preduzeće dobija više zato što je odgovoran korporativni entitet i uspostavlja reputaciju privatnosti. Pričala je i tome kako na brend preduzeća utiču smernice za privatnost i kako organizacije mogu bolje da usklade svoje smernice za privatnost sa svojom poslovnom strategijom.

Podaci o autoru

Tim centra za razvoj fokusiran je da vam pomogne u započinjanju i pokretanju poslovanja, kao i u njegovom upravljanju.

Prvi koraci uz Microsoft 365

To je Office koji poznajete uz dodatne alatke koje vam pomažu da unapredite saradnju kako biste mogli da obavite više posla – bilo kada, bilo gde.

Kupite odmah
Srodan sadržaj
Business Tech

Šta se dešava kada preduzeća ne zaštite intelektualnu svojinu na odgovarajući način

Pročitajte više
Business Tech

6 zadataka idealnih za oblak – skladište u oblaku i još toga

Pročitajte više
Business Tech

Šest načina za borbu protiv hakovanja i jaču zaštitu uređaja

Pročitajte više

Centar za razvoj ne obuhvata profesionalne poreze ili finansijske savete. Trebalo bi da se obratite vlastitom poreskom ili finansijskom stručnjaku da biste porazgovarali o ovoj situaciji.