Postizanje slatkog uspeha u radu od kuće: Pitanja i odgovori sa Džodi Hol iz poslastičarnice Cupcake Royale

Džodi Hol, vlasnica poslastičarnice Cupcake Royale iz Sijetla, voli da radi sa klijentima i zaposlenima u poslastičarnici, ali ona je odgovorna i za strategiju preduzeća, kojoj mora da posveti deo svoje pažnje. Prometna poslastičarnica (sa ukusnim slatkišima) ne pomaže joj u tome. Zbog toga je Hol navikla da radi od kuće. U ovim pitanjima i odgovorima sa Hol, ona deli savete za ostajanje u kontaktu i održavanje produktivnosti tokom rada na daljinu.

P: Koliko često radite od kuće?

O: Uglavnom ujutro ili posle radnog vremena. Više volim da dan provedem u kancelariji kako bih pokazala inicijativu timu i bila deo poslovne kulture u preduzeću.

P: Koji su tehnološki činioci od presudne važnosti da ostanete povezani dok radite od kuće?

O: U mom slučaju to je veoma jednostavno. Trebaju mi dobra bežična mreža i laptop ili pametni telefon.

P: Koji aspekt rada od kuće vam se dopada najviše, a koji najmanje?

O: Dopada mi se to što mogu da se odvojim na neko vreme kako bih posvetila pažnju važnijim, strateškim projektima. U tom okruženju mogu da obavim mnogo toga. Ono što mi se ne dopada jeste to što padam u iskušenje da radim stvari za koje znam da treba obaviti u kući, kao što su čišćenje ili kućni projekti.

P: Na koji način fleksibilnost rada od kuće doprinosi vašem preduzeću?

O: Mogu da ostanem non-stop povezana i da nastavim da radim i posle radnog vremena. Mnoge stvari se dešavaju u poslastičarnici Cupcake Royale posle radnog vremena – otvaramo se u 6 časova, a neke od prodavnica zatvaramo u ponoć. Ovo nije posao na kojem se radi od 9 do 17 časova.

P: Da li imate neki savet za druge u vezi sa tim kako da ostanu povezani i produktivni dok rade od kuće?

O: Često gasim obaveštenja o e-pošti u periodima kada treba da se posvetim pisanju plana ili da radim neki drugi kreativan posao. E-pošta odvlači pažnju i lako se može desiti da listate poruke po ceo dan dok vas čeka posao pažljivog planiranja. Ako je potrebno da nekome odgovorim, ta osoba zna da treba da mi pošalje tekstualnu poruku ili da me pozove.

Podaci o autoru

Tim centra za razvoj fokusiran je da vam pomogne u započinjanju i pokretanju poslovanja, kao i u njegovom upravljanju.

Prvi koraci uz Microsoft 365

To je Office koji poznajete uz dodatne alatke koje vam pomažu da unapredite saradnju kako biste mogli da obavite više posla – bilo kada, bilo gde.

Kupite odmah
Srodan sadržaj
Business Tips

Pet saveta direktora IT sektora o mobilnoj produktivnosti, daljinskim timovima i bezbednosti

Pročitajte više
Business Tips

Kako da uspešno radite od kuće

Pročitajte više
Business Tips

Pet načina da radite od kuće kao da ste sve vreme u kancelariji

Pročitajte više

Centar za razvoj ne obuhvata profesionalne poreze ili finansijske savete. Trebalo bi da se obratite vlastitom poreskom ili finansijskom stručnjaku da biste porazgovarali o ovoj situaciji.