Poboljšajte saradnju da bi vaši timovi bili inovativni

Kada timovi treba da potroše vreme na traženje resursa, čekanje da im se drugi jave ili prikupljanje informacija iz različitog softvera ili sa različitih uređaja, projekat kasni. Članovi tima žure da ispoštuju rokove, što im onemogućava da rade kreativno.

Ali zar timski rad ne bi trebalo da vas učini efikasnijim, a ne da vas uspori? Tako bi trebalo da bude, ali verovatno ste primetili da stvari ne funkcionišu baš uvek na taj način. Da li ste se ikada pitali „Ko ima najnoviju verziju analize tržišta? Znam da je ažurirana, kako to da mogu da pronađem samo ovu koja je stara nekoliko meseci?“ ili „Tim kasni sa slanjem povratnih informacija o budžetu; ponestaje nam vremena!“ Saslušali smo vas i napravili Microsoft Teams – radni prostor zasnovan na ćaskanju u usluzi Office 365 – kako biste mogli da dobijete sve kreativne prednosti timskog rada i sprečite padove produktivnosti u timu.

Pronađite ono što tražite – odmah

Između ostalog, timovi najviše vremena gube na traženje sadržaja, alatki, kontakata i niti razgovora. Zamislite koliko bi svi bili efikasniji da imaju trenutni pristup svemu što im treba direktno u sistemu Office 365. Microsoft Teams koristi mogućnosti moćne, integrisane pretrage, kao i ugrađeni pristup programima SharePoint, OneNote i Planner, tako da članovi tima odmah mogu da pronađu ono što traže. Pošto se svaki dokument koji se deli u usluzi Microsoft Teams čuva u oblaku, članovi tima rade na najnovijoj verziji – bez traženja.

Dobijanje povratnih informacija

Članovi tima često gube vreme jer čekaju povratne informacije i dozvolu da pokrenu projekat. Pokušavaju da organizuju konferencijske pozive, ali pomeranja termina troše vreme. Čak i kada uspeju da organizuju poziv, izmene projektnu dokumentaciju i pošalju izmenjene verzije, često gube vreme čekajući na dozvolu. Sve se to menja kada mogu brzo da započnu timski ili privatni razgovor ili da organizuju sastanak na mreži sa rukovodiocima i sarađuju na deljenim datotekama kako bi odmah dobili odobrenje. Integrisana obaveštenja i uporedno ćaskanje tokom pregleda dokumenata omogućavaju uređivanje na licu mesta i dovršavanje materijala.

Unos važnih informacija u Microsoft Teams

Članovi tima mogu da prilagode radni prostor specifičnim sadržajem i aplikacijama koje su im potrebne svaki dan. Na primer, ako koriste Microsoft Teams, mogu dodati kartice kao što su Word dokument ili Power BI kontrolna tabla kako bi pružili brz pristup ili brzo preduzeli radnje pomoću robota. Dodajte aplikacije kao što su Jira ili Trello kako biste u centar za timski rad uneli relevantne informacije.

Sve to možete da uradite pomoću ugrađenih funkcija za bezbednost i usaglašenost, uključujući šifrovanje podataka i višestruke potvrde identiteta radi poboljšane zaštite identiteta.

Sledi najbolji deo timskog rada

Microsoft Teams vam omogućava da u potpunosti iskoristite prednost timskog rada – jednostavno deljenje koje dobre ideje čini izvanrednim. Iskoristite potencijal za izuzetnu inovativnost tako što ćete podržati kulturu saradnje i omogućiti preduzeću:

  • da proširi prostor za smišljanje ideja.
  • da ubrza izlazak na tržište.
  • da isporučuje proizvode boljeg kvaliteta i nova korisnička iskustva.

Podaci o autoru

Tim centra za razvoj fokusiran je da vam pomogne u započinjanju i pokretanju poslovanja, kao i u njegovom upravljanju.

Prvi koraci uz Microsoft 365

To je Office koji poznajete uz dodatne alatke koje vam pomažu da unapredite saradnju kako biste mogli da obavite više posla – bilo kada, bilo gde.

Kupite odmah
Srodan sadržaj
Manage my business

5 obaveznih dodataka koji su potrebni za grupno ćaskanje na poslu

Pročitajte više
Manage my business

Pet funkcija softvera za upravljanje projektima koje vaš tim ne koristi

Pročitajte više
Manage my business

Budućnost planiranja – planiranje projekta na mreži u oblaku

Pročitajte više
Manage my business

Ostanite fokusirani na zadatke pomoću jednostavnog softvera za upravljanje zadacima

Pročitajte više

Centar za razvoj ne obuhvata profesionalne poreze ili finansijske savete. Trebalo bi da se obratite vlastitom poreskom ili finansijskom stručnjaku da biste porazgovarali o ovoj situaciji.