Hakovani ste: Zašto vam je potrebna napredna zaštita od pretnji

Nažalost, živimo u doba u kom su napadi virusa i malvera uobičajena stvar. Kada su uspešni, ti napadi mogu da izazovu više problema u preduzeću – od gubitka poverenja klijenata do finansijskih nezgoda usled prekida rada i drugih stvari opasnih po poslovanje. Svi mi znamo da je zaštita od pretnji od najvećeg značaja, ali treba znati i gde da se fokusiraju vreme, napori i resursi organizacije.

Prema izveštaju Pregled pretnji malvera za 2016. poslednjih godina su celokupnim prostorom napada dominirali ransomver, malver za prevaru sa oglasima, virusi i phishing šeme, a e-pošta je postala glavno poprište pretnji. Konkretnije, zasebni izveštaj o ransomveru je pokazao da su glavni uzroci zarazama ransomverom phishing šeme poslate preko e-pošte (46%) i nedostatak obuke zaposlenih u oblasti bezbednosti (36%). U poređenju s tim, samo 12% zaraza su izazvali zlonamerni veb-sajtovi ili oglasi.

Pored osnovnih stvari kao što su šifrovanje podataka, česte promene lozinki, ažuriranja sistema i dodatna edukacija zaposlenih, šta još možete da uradite da biste zaštitili prijemne poštanske sandučiće u preduzeću od pretnji malvera i virusa? Možda je napredna zaštita od pretnji odgovor koji tražite.

Ova usluga predstavlja više od puke alatke za uklanjanje virusa. Ona koristi nekoliko strategija – uključujući automatizovano nadgledanje, analizu ponašanja, Sandbox okruženje i još mnogo toga – da bi otkrila napredne napade malvera i virusa, kao i one koji pokušavaju da pristupe osetljivim informacijama putem trajnog daljinskog pristupa. Napredna zaštita od pretnji obično može da pruži zaštitu od malvera u okruženjima zasnovanim na oblaku, lokalnim i hibridnim serverskim okruženjima.

Konkretno, napredna zaštita od pretnji može da pomogne vašem preduzeću da obezbedi prijemne poštanske sandučiće e-pošte na sledeće načine:

  • Sprečava napade pre nego što se dogode. Nijedna organizacija ne može da predvidi sve moguće pretnje koje postoje, naročito zato što se neprekidno projektuju i primenjuju nove. Naziv „napredna zaštita od pretnji“ savršeno opisuje ovu uslugu koja pruža odbranu nultog dana, u realnom vremenu od pretnji za koje ni ne znate da postoje. Dok većina antivirusnih rešenja koristi beleženje posebnih obeležja za identifikovanje malvera, napredna zaštita od pretnji pruža bezbednu e-poštu putem korišćenja Sandbox okruženja da bi na osnovu ponašanja klasifikovala nešto kao malver.
  • Pomaže vam da razumete tipove napada koji se dešavaju u vašoj organizaciji. Pomoću mogućnosti obogaćenog izveštavanja i praćenja URL adrese napredna zaštita od pretnji može da vam pruži podatke koji su vam potrebni da biste zaštitili okruženje e-pošte. Možete steći uvide o tome koji su zaposleni meta napada i u čemu se napadi sastoje, što vam omogućava da prilagodite obuku za zaposlene i poboljšate bezbednost sistema e-pošte preduzeća. Pošto je znanje moć, napredna zaštita od pretnji vam pruža alatku koja vam je nedostajala da se naoružate protiv napada i uzvratite udarac na najefikasniji mogući način.
  • Štiti korisnike od zlonamernih hiperveza u e-porukama. Iako bi savršeno bilo da zaposleni znaju da ne treba da kliknu na hiperveze koje im šalju ljudi koje ne poznaju – kao ni na poruke sa očiglednim upozorenjima – nije realistično očekivati da će svi oni uspeti da izbegnu phishing šeme. Kada primenite pravo rešenje za naprednu zaštitu od pretnji, zlonamerne veze se automatski zamenjuju bezbednim ili sistem odvodi korisnike na stranicu sa upozorenjem pre nego što im dopusti da pristupe vezi.
  • Uverava se da se prilozi bezbedni. Rešenja za naprednu zaštitu od pretnji pronalaze poruke sa poznatim potpisima virusa ili malvera potpisa i ne dozvoljavaju isporuku. Ako potpis nije poznat, poruka se često šalje u specijalno okruženje i analizira se da li je zlonamerna. Isporuka se dozvoljava samo ako se ne otkrije ništa sumnjivo.

O autoru

The Microsoft 365 team is focused on sharing resources to help you start, run, and grow your business.

Prvi koraci uz Microsoft 365

To je Office koji poznajete uz dodatne alatke koje vam pomažu da unapredite saradnju kako biste mogli da obavite više posla – bilo kada, bilo gde.

Kupite odmah
Srodan sadržaj
Business Tech

6 zadataka idealnih za oblak – skladište u oblaku i još toga

Pročitajte više
Business Tech

Planiranje bezbedne budućnosti za vaše preduzeće

Pročitajte više
Business Tech

6 znakova da je firma prerasla besplatno rešenje za e-poštu

Pročitajte više
Business Tech

Otkrijte da li bezbednost vaših mobilnih podataka ispunjava sve zahteve

Pročitajte više

Centar za razvoj ne obuhvata profesionalne poreze ili finansijske savete. Trebalo bi da se obratite vlastitom poreskom ili finansijskom stručnjaku da biste porazgovarali o ovoj situaciji.