Bezbedne uplate mobilnim uređajem, zaštićeni od hakera

Sve više se plaća digitalnim putem. Štaviše, plaćanje digitalnim putem u sve je većem porastu. A ako još uvek niste počeli da pratite taj trend, bilo kao vlasnik preduzeća, menadžer ili klijent, sve su prilike da ćete uskoro početi. Razmotrite sledeće: Detaljan izveštaj preduzeća BI Intelligence predviđa da će obim plaćanja mobilnim uređajem u prodavnici preko glavnih digitalnih novčanika (kao što su Apple Pay, Android Pay i Samsung Pay) dostići 503 milijarde dolara u SAD u narednih nekoliko godina. To je ukupna stopa rasta od 80% od 2015. do 2020. godine.

Van SAD te brojke su još neverovatnije. Nedavna studija preduzeća Capgemini i banke BNP Paribas pokazuje da se očekuje da će digitalne uplate dostići neverovatnih 726 milijardi na svetskom nivou do 2020. godine. Kina, na primer, započela je ovaj trend aplikacijama za plaćanje mobilnim uređajem kao što su WeChat Pay i Alipay i zabeležila više nego dupli rast obima sistema plaćanja mobilnim uređajem na 5 biliona dolara 2016. godine. Digitalna plaćanja su do te mere ukorenjena u kulturi da su popularne turističke destinacije za Kineze morale da se prilagode, uključujući Japan i Hongkong.

Nije ni čudo što su obrade uplata izvršenih mobilnim uređajem toliko popularne. Ovo su samo neke od prednosti:

  • Udobnost. Nije potrebna ni gotovina ni kartice. Sve se obavlja digitalnim putem.
  • Brzina. Transakcije se izvršavaju za nekoliko sekundi. Nema potrebe za provlačenjem kreditnih kartica, davanjem kusura, pa čak ni papirnih računa.
  • Lakše određivanje budžeta. Budući da su sve transakcije digitalne, lakše se prate kupovina, potrošnja itd.
  • Sigurnost. Kada se gotovina ukrade, više je nema. Kod digitalnog plaćanja, lako je izvršiti daljinsko blokiranje mobilnog novčanika radi sprečavanja krađe.
  • Popusti. Prošlo je vreme kartica za otkucavanje i isecanja kupona. Integrisani programi lojalnosti korisni su kako klijentima tako i preduzećima jer se mogu čuvati u mobilnim novčanicima. Kuponi, obaveštenja o isporuci, stanje na kartici, podsetnici o datumu isteka ponude – sve je nadohvat ruke, čime se održava kontakt preduzeća sa klijentima.
  • Korisne informacije. Digitalne kupovine pružaju mnoštvo korisnih informacija o klijentima – informacija koje preduzeća mogu da koriste da bi poboljšala korisničko iskustvo i koje istovremeno pružaju detaljniji uvid u kupovne navike, obrasce itd.

Pogodnosti su očigledne. U doba velikih phishing prevara i hakovanja, da li zaista postoji način na koji manja preduzeća mogu da smanje rizik po sebe i svoje klijente u svetu koji je sve više digitalan? Uzmite u obzir činjenicu da je prosečna suma koju je jedno preduzeće u Severnoj Americi izdvojilo zbog curenja podataka iznosila 1,3 miliona dolara 2017. godine, dok su vlasnici malih i srednjih preduzeća u proseku plaćali otprilike 117.000 dolara, prema izveštaju iz 2017. godine. Dakle, šta mogu da urade preduzeća kako bi poboljšala kibernetičku bezbednost, a da u isto vreme pruže klijentima opcije digitalnog plaćanja?

Ključ je u ažurnoj tehnologiji.

Bilo da želite da primate uplate izvršene mobilnim uređajem ili da omogućite klijentima da vrše uplate preko Bitkoin mreže, vašem preduzeću će očigledno biti potrebna nova hardverska oprema, kao što su terminali i telefoni koji podržavaju tehnologiju bliske komunikacije (NFC) i uz to i odlična internet veza i, što je najvažnije, ažurirana i bezbedna infrastruktura. Ključni deo ovog koraka jeste izbor rešenja za pretnju na nivou velikih preduzeća koje omogućava pouzdanu i testiranu zaštitu digitalnog okruženja vašeg preduzeća. To rešenje treba da pruža sledeće:

  • Automatska ažuriranja. WeChat, koji ima više od 900 miliona korisnika, hakovan je 2015. godine zbog bezbednosnog nedostatka koji je kasnije ispravljen. Kako biste sprečili da se to desi vašem preduzeću, a samim tim i vašim klijentima, postarajte se da sav softver koji vaše preduzeće koristi neprestano primenjuje najnovije ispravke, zakrpe i poboljšanja, kao i najnovije funkcije i alatke.
  • Obogaćeni uvidi u najnovije pretnje. Kriminalci neprestano napadaju klijente lažnim e-porukama, napravljenim tako da izgledaju kao da ih šalju legitimna preduzeća, kao u slučaju sa phishing prevarama u vezi sa preduzećem PayPal koje se izgleda dešavaju svake godine. Oni korisnicima šalju „PayPal“ e-poruke veoma autentičnog izgleda u nameri da ukradu vredne informacije. Kako biste to izbegli kao preduzeće, važno je da imate tehnologiju koja vam omogućava sledeće: pružanje obaveštenja na kontrolnoj tabli o pretnjama, praćenje phishing kampanje ili kampanja slanja malvera usmerenih protiv vaših klijenata i pretraživanje indikatora pretnji na osnovu izveštaja o korisniku i drugih izvora obaveštenja.
  • Transparentnost i kontrola. Godine 2016. nekoliko hakera ukralo je brojeve telefona, e-adrese i imena skoro 60 miliona korisnika aplikacije Uber, kao i vozača. Kako? Informacije su ukrali preko nezavisne usluge zasnovane na tehnologiji oblaka i onda ih iskoristili da pristupe informacijama na Amazon serveru. To nije neuobičajen metod. Štaviše, više od trećine curenja podataka u svetu uključuje nezavisne organizacije, kao što su spoljni saradnici, izvođači, savetnici ili poslovni partneri. Šta smo iz toga naučili: Potpuna kontrola nad podacima od suštinskog je značaja za upravljanje bezbednošću. Insistirajte na tome da imate temeljne kontrole pristupa kako biste mogli da odlučujete ko može da ima uvid u vaše podatke. Međutim, budite svesni da su slučajne pretnje koje dolaze iz vašeg preduzeća ozbiljan razlog za brigu i mogu da vas skupo koštaju. Da biste sprečili nezgode, vaš dobavljač usluge u oblaku treba da ponudi tehnologiju sprečavanja gubitka podataka (DLP) koja smanjuje rizik od curenja podataka.

Šta rade preduzeća da bi sâm proces provere bio bezbedniji? Jednostavan prelaz na plaćanje mobilnim uređajem ima svoje prednosti. Ovo su neke od njih:

Rešićete se zastarelog POS sistema. Izveštaj iz 2016. godine pokazao je da su POS kršenja jedna od najčešćih vrsta kibernetičkih napada. Jedna od prednosti koje donosi odluka da prihvatite plaćanje mobilnim uređajem jeste to što ćete verovatno morati da zamenite stari POS sistem novijim sistemom koji podržava NFC tehnologiju. Ne samo što će proces potvrde kupovine biti lakši nakon ažuriranja POS softvera već će i taj softver biti manje ranjiv od zastarelog softvera koji možda neće više biti podržan u najnovijim bezbednosnim ispravkama.

Dobijate dva sloja zaštite. Pošto će novi NFC uređaji, bez sumnje, biti spremni za EMV način plaćanja, dobijate dve stvari za tu cenu kada je u pitanju unapređenje mera bezbednosti. EMV „kartice sa čipom” bezbednije su od kartica sa magnetnom trakom, zbog čega je gotovo nemoguće da kriminalci kopiraju podatke sa kreditne kartice. Mobilni novčanici sa omogućenom NFC tehnologijom, kao što je rečeno ranije, pružaju dodatni sloj zaštite od prevare. Oni koriste dodelu tokena, što znači da se pravi broj kartice zapravo nikad ne prenosi, već samo nasumični brojevi (tokeni), čime su informacije o klijentima zaštićene.

Ukratko: Vršenjem uplate mobilnim uređajem uštedećete, ali i potrošiti, mnogo vremena, novca i podataka. Međutim, sve dok se preduzeća štite odgovarajućim alatkama i dok su u toku, svi ostvaruju virtuelnu pobedu.

O autoru

The Microsoft 365 team is focused on sharing resources to help you start, run, and grow your business.

Prvi koraci uz Microsoft 365

To je Office koji poznajete uz dodatne alatke koje vam pomažu da unapredite saradnju kako biste mogli da obavite više posla – bilo kada, bilo gde.

Kupite odmah
Srodan sadržaj
Business Tech

Tri najvažnija detalja o skladištenju datoteka na mreži

Pročitajte više
Business Tech

Sastanci na mreži: Uverite se da ste bezbedni

Pročitajte više

Centar za razvoj ne obuhvata profesionalne poreze ili finansijske savete. Trebalo bi da se obratite vlastitom poreskom ili finansijskom stručnjaku da biste porazgovarali o ovoj situaciji.