Podrška za Windows 7 je završena

Vreme je da se prebacite na Windows 10. Nabavite snažne bezbednosne funkcije, poboljšane performanse i fleksibilno upravljanje da bi zaposleni bili produktivni i sigurni.

A laptop displaying the Windows 10 start screen.

Podrška za Windows 7 se završila 14. januara 2020. Ako i dalje koristite Windows 7, vaš računar može postati ranjiviji na bezbednosne rizike.


Photograph of different Windows 10 devices.

Nabavka novog uređaja

Najbolji način da iskusite Windows 10 jeste da to uradite na novom računaru.

 

Obratite se lokalnom proizvođaču uređaja (OEM) ili prodavcu da biste izvršili kupovinu.

Lista za proveru za mala preduzeća

Nadogradite uređaje na Windows 10 i Office 365 pomoću liste za proveru.

Photograph of a person sitting on a couch holding a Surface Pro 7.
Photograph of two people sitting on modern furniture, looking at a laptop screen.

Primena operativnog sistema Windows 10 Enterprise

Windows 10 Enterprise ispunjava potrebe velikih i srednjih organizacija i IT stručnjacima obezbeđuje sveobuhvatno upravljanje uređajima i aplikacijama.


Resursi za primenu operativnog sistema Windows 10

Primenite Windows 10 uz FastTrack

Pronađite uputstva za prelazak na Windows 10 Enterprise i Microsoft 365 Apps za preduzeće bez dodatnih troškova.

Kompatibilnost aplikacija

Koristite naš direktorijum aplikacija da biste se uverili da su vaše aplikacije spremne i kompatibilne sa operativnim sistemom Windows 10.

Pronađite partnera

Obratite se Microsoft certifikovanom partneru koji će vam pomoći da prenesete preduzeće u Windows 10.

Brza primena operativnog sistema Windows 10 pomoću ugrađenih nadogradnji

Saznajte kako funkcioniše proces nadogradnje na licu mesta i preuzmite postupna uputstva za primenu operativnog sistema Windows 10.

Windows virtuelna radna površina

Isporučite kompletan Windows 10 za više sesija i Microsoft 365 Apps za preduzeće za virtuelni utisak pri radu na bilo kom uređaju.

Efikasno izvršavanje nadogradnje uz Desktop Analytics

Lako pokrećite uspešne pilote koji predstavljaju vašu organizaciju i otklonite najvažnije blokatore uz preporuke portala Desktop Analytics na osnovu podataka.

Microsoft 365

Microsoft 365 kombinuje najbolje aplikacije za povećanje produktivnosti u klasi sa pametnim uslugama u oblaku kako bi transformisao način na koji radite.

|

Da, možete da izvršite nadogradnju kompatibilnih Windows 7 računara na osnovu ovih zahteva uz punu licencu. Da biste iskoristili najnovije mogućnosti hardvera, preporučujemo vam da pređete na novi računar sa operativnim sistemom Windows 10.

Možete da nastavite da koristite Windows 7, ali će računar postati ranjiviji na bezbednosne rizike. Windows će funkcionisati, ali više nećete primati bezbednosne i kvalitativne ispravke. Microsoft više neće pružati tehničku podršku za bilo kakve probleme.

Windows 7 može i dalje da se instalira i aktivira iako je podrška završena. Ali da biste izbegli bezbednosne rizike i viruse, Microsoft preporučuje da nadogradite na Windows 10.

Podrška za Internet Explorer na Windows 7 uređajima se završila 14. januara 2020. Kao komponenta operativnog sistema Windows, Internet Explorer prati isti životni ciklus podrške.

Microsoft 365 Business Premium dobijate uz besplatnu nadogradnju za korisnike sa licencom za Windows 7, 8 ili 8.1 Pro na uređaju. Kupovinom usluge Microsoft 365 Business Premium, vaši korisnici mogu da nadograde sve stare uređaje licencirane za Windows Pro bez dodatnih troškova.

Neki članovi porodice Windows Embedded 7 proizvoda imaju drugačije životne cikluse podrške. Najraniji datum završetka podrške jeste 14. januar 2020. Više detalja potražite na stranici za životni ciklus proizvoda.

Za korisnike operativnog sistema Windows 7 Professional i Windows 7 Enterprise možete da kupite proširene bezbednosne ispravke do januara 2023. Da biste videli detaljna najčešća pitanja o proširenim bezbednosnim ispravkama za Windows 7, posetite najčešća pitanja za IT stručnjake o prestanku podrške za Windows 7.

Vaš utisak pri radu može da se razlikuje u zavisnosti od verzije sistema Office koju koristite. Da biste saznali više, pogledajte članak Prestanak podrške za Windows 7 i Microsoft 365 Apps za preduzeće.

 

Podsećamo vas da se proširena podrška za Office 2010 završava 13. oktobra 2020. Ako računar koristi Office 2010, više neće primati bezbednosne ispravke. Pored toga, Microsoft korisnička služba više neće biti dostupna za Office 2010 tehničku podršku. Zbog toga je važno da pređete na najnoviji softver za produktivnost, kao što je Office 365, koji može da obezbedi najnovije bezbednosne ispravke kako biste vi i vaši podaci bili bezbedniji.

Pogledajte najčešća pitanja za IT stručnjake o prestanku podrške za Windows 7 da biste pronašli dodatne detalje.

Kraj podrške za druge proizvode

Budite u toku kada treba da nadogradite. Posetite sajt Podrška za životni ciklus da biste pogledali datume završetka podrške za druge Microsoft proizvode.