Identifikujte upravljanje životnim ciklusom u određenoj razmeri

Automatizujte i pojednostavite životni ciklus identiteta i pristupa.

Šta je to upravljanje životnim ciklusom identiteta?

Upravljanje životnim ciklusom identiteta predstavlja skup alatki i procesa za održavanje tačnih i sinhronizovanih identiteta u svim sistemima. Ovi procesi obuhvataju dodeljivanje privilegija aplikacijama i upravljanje atributima i ovlašćenjima korisnika.

 

Dodeljivanje privilegija je ključno za proces upravljanja životnim ciklusom identiteta. Ono omogućava IT administratorima da kreiraju korisničke identitete i automatizuju dodeljivanje privilegija i održavanje kako se menjaju status ili uloge korisnika. Azure Active Directory (Azure AD) pruža automatizovano dodeljivanje privilegija od aplikacija za ljudske resurse (HR) do usluge Azure AD, od usluge Azure AD do aplikacija i između usluge Azure AD i lokalnih usluga domena za Active Directory.

Identifikujte upravljanje životnim ciklusom u usluzi Azure AD

Upravljajte punim identitetom i pristupite životnom ciklusu u usluzi Azure AD. Automatski kreirajte korisničke identitete i upravljajte njima u aplikacijama u oblaku i povežite se sa aplikacijama za ljudske resurse da biste aktivirali automatske dodele. Pojednostavite tokove posla zahteva za pristup i certifikujte prava pristupa pomoću automatskih smernica.

Dodeljivanje privilegija kojim upravljaju ljudski resursi

Povežite se sa sistemom za upravljanje ljudskim kapitalom (HCM), kao što su Workday i SAP SuccessFactors, da biste automatski dodelili i oduzeli privilegije za korisnički pristup. To omogućava novozaposlenima da odmah započnu rad i osigurava opoziv pristupa kad zaposleni napuste preduzeće.

Dodeljivanje privilegija korisnicima i grupama za aplikacije u oblaku

Automatizujte dodeljivanje i oduzimanje privilegija korisnika i uloga u aplikacijama u oblaku za koje im je potreban pristup, uključujući Dropbox, Salesforce i ServiceNow.

Dodeljivanje privilegija između usluga direktorijuma

Dodeljivanje privilegija korisnicima iz lokalnog izvora kao što je Windows Server Active Directory za Azure AD pomoću Azure AD Connect sinhronizacije, Azure AD Connect sinhronizacije u oblaku ili usluge Microsoft Identity Manager.

Upravljajte zahtevima za pristup

Upravljajte tekućim promenama u pravima pristupa korisnika uz Azure AD upravljanje pravima. Definišite na koji način korisnici zahtevaju pristup i uverite se da se korisnici uklanjaju kada im pristup više nije potreban.

Redovno pregledajte prava pristupa

Uverite se da samo odgovarajuće osobe imaju neprekidan pristup koristeći Azure AD preglede pristupa, koji redaktorima pomažu da identifikuju korisnike koji bi trebalo da imaju neprekidan pristup ili da budu uklonjeni.

Razvoj aplikacije pomoću SCIM-a za dodeljivanje privilegija

Koristite System for Cross-Domain Identity Management (SCIM) API da biste omogućili automatsko dodeljivanje privilegija aplikacije i usluge Azure AD.

Detaljno proučite upravljanje Azure AD životnim ciklusom identiteta

Aplikacije koje besprekorno funkcionišu uz Azure AD

Pronađite sve aplikacije za koje Azure AD podržava unapred integrisane konektore za dodeljivanje privilegija i saznajte kako da ih konfigurišete.

Adobe Logo
SAP Concur Logo
Zendesk Logo
servicenow Logo
SuccessFactors Logo
DocuSign Logo
Salesforce Logo
Dropbox Logo
cisco Webex Logo
AWS Logo
Atlassian Logo
zoom Logo
workplace Logo
box Logo
workday logo
zscalar Logo

Otkrijte kako ovi klijenti štite organizacije pomoću Microsoft bezbednosti

U sistemu Azure AD, „dodeljivanje privilegija“ odnosi se na automatsko kreiranje korisničkih identiteta i uloga na osnovu određenih uslova. Pored kreiranja korisničkih identiteta, automatsko dodeljivanje privilegija obuhvata održavanje i uklanjanje ili oduzimanje korisničkih identiteta ako se status ili uloge promene.

„Kada smo primenili Azure AD i podesili automatsko dodeljivanje privilegija, ulazna migracija se značajno ubrzala… Ostvarili smo veliku uštedu zahvaljujući ovom prelazu – oko 500.000 USD godišnje u gotovini, ali i mnogim drugim troškovima!“

A Mattress Firm employee smiling and using a mobile device.

Rešenja Microsoft partnera za dodeljivanje privilegija koje omogućavaju ljudski resursi

Dodatni resursi o upravljanju životnom ciklusom identiteta

Koncepti

Steknite pregled životnog ciklusa i procesa dodeljivanja privilegija.

Vodiči sa uputstvima

Pogledajte postepena uputstva za funkcije upravljanja životnim ciklusom identiteta.

Uputstva

Saznajte kako da primenite funkcije za upravljanje životnim ciklusom identiteta.