Unapređenje bezbednosti lozinki

Zaštitite se od proboja izazvanih usled izgubljenih ili ukradenih akreditiva.

Najbolje prakse za smernice za lozinke

Kad je u pitanju bezbednost lozinki, što su smernice za zaštitu lozinkom jače, to je bolje. Da bi se poboljšala bezbednost, osnovnu potvrdu identiteta trebalo bi zameniti jačim metodima verifikacije, kao što je višestruka potvrda identiteta.

Zaštita lozinkom za Azure Active Directory

Zaštita lozinkom za Azure Active Directory (Azure AD) otkriva i blokira poznate slabe lozinke i njihove varijante, kao i druge uobičajene termine specifične za vašu organizaciju. Uključuje i prilagođene liste zabranjenih lozinki i mogućnosti samouslužnog poništavanja lozinke.

Blokiranje slabih lozinki u oblaku

Zaštita lozinkom zasnovana na oblaku može da vam pomogne da sprečite korišćenje slabih lozinki, njihovih varijanti i drugih rizičnih termina u organizaciji.

Lokalno blokirajte slabe lozinke

Lokalna zaštita lozinkom koristi iste globalne i prilagođene liste zabranjenih lozinki koje su uskladištene u usluzi Azure AD. Takođe proverava da li postoje iste promene lozinki koje Azure AD nadgleda u oblaku.

Umanjivanje problema uz samouslužno upravljanje

Azure AD samouslužne mogućnosti pomažu korisnicima da ponište lozinke kada se to od njih zatraži, verifikuju prijave kad se otkrije rizično ponašanje i ažuriraju svoje bezbednosne informacije.

Detaljno istražite Azure AD zaštitu lozinkom

Dodatni resursi za zaštitu lozinkom

Koncepti

Pogledajte pregled metoda potvrde identiteta i verifikacije u usluzi Azure AD.

Vodiči sa uputstvima

Pogledajte uputstva korak po korak za planiranje samouslužnog poništavanje lozinke.

Uputstva

Saznajte kako možete da pomognete korisnicima da otključaju naloge ili ponište lozinke.

Zaštitite svoju organizaciju besprekornim rešenjem za identitet

Višestruka potvrda identiteta u usluzi Azure Active Directory dodaje veću bezbednost od jednostavnog korišćenja lozinke prilikom prijavljivanja korisnika. Od korisnika se mogu tražiti dodatni obrasci potvrde identiteta, kao što su odgovaranje na prosleđeno obaveštenje, unos koda iz softvera ili tokena hardvera ili odgovaranje na tekstualnu poruku ili telefonski poziv.