Microsoft usluge za poslovanje u oblaku za medije i zabavu

A guitar player and a vocalist playing music together in a studio  while using a tablet.

Pomaže u održavanju bezbednosti najvrednijeg resursa medija – intelektualne svojine – u oblaku

U industriji medija i zabave, sadržaj štite dve odvojene, ali podjednako važne alatke – bezbednost, koja štiti resurse i usaglašenost, koja obezbeđuje njihov integritet.

Proces proizvodnje je postao digitalan dok studiji teže da smanje troškove, poboljšaju vreme izbacivanja na tržište i podržavaju najnoviju tehnologiju visoke definicije. Međutim, ovo sa sobom nosi potencijalne rizike: Resursi mogu biti pristupačniji lopovima, zahvaljujući tome što se neki resursi zasnovani na datotekama – dnevni snimci, neobrađeni snimci, trejleri, muzika iz filma i materijali sa vizuelnim efektima (VFX) – šalju putem globalnog lanca snabdevanja od mesta snimanja i studija do objekata za post-produkciju koji možda nisu stručno opremljeni za kibernetičku bezbednost. Prenosivi uređaji za skladištenje, prenosivi čvrsti diskovi i pametni telefoni predstavljaju dodatne vektore pretnji zato što se sve više koriste za skladištenje i distribuciju resursa povezanih sa kreiranjem originalnog sadržaja.

Microsoft Azure koristi više mehanizama za zaštitu medijskog sadržaja na svim tačkama u lancu snabdevanja, uspostavlja smernice za privatnost da bi se održala poverljivost i primenjuje sveobuhvatne globalne kontrole čija valjanost je proverena putem nezavisnih nadzora usaglašenosti.

Azure pomaže u zaštiti medijskih resursa

Azure je prva globalna usluga u oblaku na hiperskali koju je certifikovao Content Delivery and Security Association (CDSA) na osnovu bezbednosti kojom rukuje procesima kreiranja, produkcije, distribucije i izlaganja sadržaja. Pokretanje aplikacija i infrastrukture u usluzi Azure daje direktnu putanju ka usaglašenosti za klijente koji zahtevaju pridržavanje CDSA standarda za zaštitu i bezbednost sadržaja (CPS). Isto tako, Azure je bila prva usluga u oblaku na hiperskali za više zakupaca koja je uspešno dovršila formalnu procenu od strane nezavisnih MPAA kontrolora.

Firme koje rade na post-produkciji, VFX autori, montažeri i distributeri koji koriste Azure Media Services ne moraju da primenjuju skupe i složene namenske resurse za nove projekte. Umesto ubacivanja nove montažne police za servere u stražnju sobu studija za potrebe tromesečnog snimanja, producenti mogu direktno da iskoriste dostupnost, razmeru i bezbednost Azure modela plaćanja u hodu. Jednostavno obezbedite resurse po potrebi i radite sa bilo kojim od mnogobrojnih Azure globalnih ISV partnera kako biste imali sveobuhvatno rešenje. A kada se projekat dovrši, jednostavno isključite virtuelne mašine i distribuirajte svoj rad, zaštićen pomoću ugrađenog šifrovanja i upravljanja digitalnim pravima.

 

|

Usluga Azure Media Services vam pomaže da zaštitite medijske resurse:

  • Razmenjujte sadržaj tokom produkcije i u celom lancu snabdevanja u post-produkciji uz poboljšanu bezbednost tako što ćete premeštati sadržaj direktno u Azure Media Services. HTTPS, ExpressRoute i Azure Virtual Private Network (VPN) takođe pomažu u zaštiti sadržaja koji se prenosi između centra podataka u studiju i usluge Azure.
  • Poboljšajte upravljanje bezbednošću i skladištenjem sadržaja putem:
    •  AES-256 šifrovanja podataka u mirovanju.
    • Mogućnost prosleđivanja sadržaja i ključeva za šifrovanje u dva ili više različitih Azure centara podataka istovremeno.
    • Geografska redundancija Azure skladišta, koja replicira podatke u sekundarnom regionu koji je udaljen više stotina kilometara od primarnog regiona, što obezbeđuje izdržljivost podataka čak i kada dođe do prekida rada ili katastrofe u primarnom regionu.
  • Iskoristite bezbedne, veoma dostupne usluge striminga za emitovanje medija koji nude preuzimanje posla instance koja padne: PlayReady, FairPlay i Widevine Digital Rights Management; kao i podrška za Apple ProRes i Google HLS.

Pristupite veoma dostupnim funkcijama arhiviranja i indeksiranja za biblioteke medija koja štiti AES-128 šifrovanje.

 

Saznajte više o usluzi Azure Media Services

Saznajte više o zaštiti sadržaja u usluzi Azure

Sa većom ponudom usaglašenosti nego bilo koji drugi dobavljač tehnologije oblaka, Azure ispunjava veliki skup međunarodnih standarda i standarda specifičnih za industriju, uključujući one vezane za industriju medija i zabave.

Certifikacija CPS programa predstavlja važan deo bezbednosnih praksi u lancu snabdevanja u medijima i zabavi, uz pružanje metoda osiguranja zasnovanih na standardima za nabavljače sadržaja i producente koji traže razmenu originalnog digitalnog sadržaja širom sveta putem bezbednih kanala. Azure nezavisno nadzire i certifikuje kompanija CDSA u odnosu na 311 bezbednosnih kontrola CPS standarda, što obuhvata nadgledanu procenu rizika, bezbedno upravljanje fizičkim centrima podataka, ojačane usluge u oblaku i objekte za skladištenje optimizovane za rukovanje najosetljivijom intelektualnom svojinom.

Saznajte više

MPAA nudi radne okvire sa uputstvima i kontrolama za partnerske studije kako bi se osigurala bezbednost digitalnih filmskih resursa. Azure je usaglašen sa sva tri MPAA radna okvira sa najboljim praksama za bezbednost sadržaja: Uobičajena uputstva, Uputstva za aplikacije i Uputstva za bezbednost u oblaku. Pored toga, Microsoft je mapirao Azure kontrole za zaštitu sadržaja u MPAA modelu za bezbednost sadržaja kako bi omogućio klijentima da budu usaglašeni sa tim radnim okvirom.

Saznajte više

CSA održava Registrator bezbednosti, poverenja i osiguranja (STAR), besplatni registrator u kojem dobavljači usluga u oblaku (CSP-ovi) mogu da objave svoje procene vezane za CSA. STAR se sastoji od tri nivoa osiguranja usklađenih sa ciljevima kontrola u CSA matrici kontrola u oblaku (CCM).

Za CSA STAR samostalnu procenu, Microsoft objavljuje izveštaj zasnovan na CCM-u za Azure, kao i Azure odgovor na upitnik o inicijativi za procene u oblaku, verzija 3.0.1. Oni pokrivaju najčešća pitanja u vezi sa bezbednošću i privatnim domenima, a Azure odgovori ističu koliko funkcija, procesa i smernica se koristi za zaštitu podataka klijenata. Pored toga, usluga Azure je nagrađena CSA STAR potvrdom i CSA STAR certifikacijom zlatnog nivoa, nagradama koje su obuhvatale rigoroznu procenu Azure bezbednosnog statusa od strane nezavisnih proizvođača.

Saznajte više

FACT je u UK razvio šemu certifikacije zasnovanu na standardu ISO/IEC 27001 koja se fokusira na fizičku i digitalnu bezbednost radi zaštite od krađe intelektualne svojine. Azure je prvi javni oblak za više zakupaca koji je dobio FACT certifikaciju.

Saznajte više

Azure svake godine prolazi kroz nadzore od strane kompanije BSI radi usklađenosti sa standardom ISO/IEC 27001 koji definiše međunarodno priznate kontrole bezbednosti informacija. One uključuju najbolje prakse za privatnost podataka koje obuhvata ISO/IEC 27018, što pokriva zaštite privatnosti za obradu ličnih informacija od strane dobavljača usluga u oblaku. Microsoft je prvi snabdevač oblaka koji se pridržava ISO/IEC 27018 pravilnika.

Saznajte više

Saznajte više

PCI DSS je globalni standard za bezbednost informacija dizajniran za sprečavanje prevare putem povećane kontrole podataka o kreditnim karticama; Azure prolazi godišnju PCI DSS procenu putem odobrenog kvalifikovanog procenjivača bezbednosti (QSA). Azure je certifikovan kao usaglašen u okviru standarda PCI DSS verzije 3.1 na 1. nivou dobavljača usluga (najveća količina transakcija – više od 6 miliona godišnje), pa kada vam je potrebno rešenje koje se proširuje od distribucije licenci do sistema plaćanja, Azure je tu za vas sa stanovišta tradicionalne IT bezbednosti i novih medijskih tokova posla.

Saznajte više

Bilo da je u pitanju video nadzor, kamere na telu ili sudski postupci, integritet i poverljivost video sadržaja koji je kreirala policija ili koji je kreiran za nju od najveće su moguće važnosti. Azure Government pruža ugovorna obavezivanja na bezbednosne standarde koje nameće FBI u okviru CJIS programa.

Saznajte više

Zdravstveni podaci ne predstavljaju samo statistiku i slike. Sve više doktora i bolnica koristi napredne digitalne alatke koje pružaju video strimove kao što su ultrazvukovi, funkcionalni MRI-ovi i još mnogo toga. Azure omogućava klijentima da budu usaglašeni sa primenljivim HIPAA propisima i obuhvata HIPAA ugovor sa poslovnim partnerom (BAA) kao standardni dodatak našim Uslovima korišćenja usluga na mreži. Usluga Azure Media Services je obuhvaćena našim HIPAA BAA ugovorom.

Saznajte više

Dodatni resursi

CSA matrica kontrola u oblaku

Azure odgovori na CSA upitnik o inicijativi za procene u oblaku (CAIQ) verzija 3.0.1

Primena zaštite i bezbednosti sadržaja usaglašenih sa CDSA pomoću usluge Azure

Azure odgovori za MPAA uobičajena uputstva 032016

Azure odgovori na MPAA uputstva za bezbednost aplikacija i oblaka 032016