Windows Ink pisanje u sistemu Windows 10

Windows Ink: Ono što možete da smislite, možete i da zapišete

Brzo pretvorite misli u akciju koristeći Windows Ink. Kreirajte liste, lepljive beleške i crtajte ono što vam je u srcu – čak i pre nego što se prijavite .1

Radite pametnije u sistemu Office

Završite važne zadatke uz pisanje olovkom, kao što je uređivanje Word dokumenata, PowerPoint slajdova ili rešavanje matematičkih jednačina u programu OneNote – sve pomoću digitalne olovke.

Windows Ink uređivanje i pisanje u programu Word

Pametno uređivanje u programu Word

Windows Ink sjajno funkcioniše sa programom Word tako da je uređivanje dokumenata bolje nego ikada do sada: Precrtajte reči da bi nestale, zaokružite tekst koji želite da izaberete, precizno označavajte ili pretvarajte crteže u oblike samo jednim dodirom.

Windows Ink pisanje olovkom u programu OneNote

OneNote pomoćnik za matematiku

Poboljšajte učenje i rešavanje problema koristeći zajedno Windows Ink i OneNote. Napišite matematički problem na dodirnom ekranu računara i OneNote za Windows 10 će ga rešiti. Brzo dođite do odgovora ili pogledajte postupna uputstva koja će vam pomoći da saznate kako je OneNote dobio rešenje.

Windows Ink pisanje olovkom u programu PowerPoint

Moć olovke

Koristite digitalnu olovku i istovremeno dodirnite da biste crtali uz ugrađeni lenjir, ponovo reprodukovali niz oznaka koje su drugi ostavili i bolje razumeli njihovo razmišljanje – sve uz Windows Ink u programu PowerPoint.

Windows Ink radni prostor

Windows Ink vam omogućava da brzo pristupite Windows Ink radnom prostoru samo jednim klikom digitalne olovke2, čak i direktno sa zaključanog ekrana.1

Windows Ink radni prostor na zaključanom ekranu
Windows Ink blok za skiciranje

Blok za skiciranje

Zabeležite detalje i ideje u trenutku njihovog nastanka. Prirodno koristite obe ruke da biste podesili debljinu linije ili koristite digitalni lenjir da biste iscrtavali liniju duž ravne ivice kao na papiru.

Ekranska skica u Windows Ink radnom prostoru

Ekranska skica

Jednostavno beležite ono što se nalazi na ekranu i označite to digitalnom olovkom. Bilo da je to dokument, veb stranica, fotografija ili aplikacija, napravite snimak ekrana radne površine, obojite ga mastilom i podelite jednim klikom.

1 Ova funkcija mora biti omogućena u meniju Postavke i obavezna je digitalna olovka sa Bluetooth dugmetom.

2 Zahteva uređaj koji podržava digitalnu olovku.