Fejlfinding i forbindelse med Pro-pen

Find de oplysninger, der kan hjælpe dig med at løse problemer med Pro Pen til Surface Pro og Surface Pro 2, og få svar på ofte stillede spørgsmål.

Operativsystem:

Hvordan løser jeg problemet, hvis pennen holder op med at virke?

Hvis Surface ikke registrerer din Pro Pen, eller hvis pennen ikke virker korrekt, kan du prøve disse løsninger.

Bemærk!
Hvis du har brug for en ny pen, fordi din egen er gået i stykker, skal du være berettiget til at få den erstattet iht. Surface-garantien. Få flere oplysninger ved at kontakte os.

Løsning 1: Sæt Surface i slumretilstand, og væk den

Trin 1:  Tryk på og slip tænd/sluk-knappen på Surface.
Surface går i slumretilstand.
Trin 2:  Vent et minut, og tryk på og slip derefter tænd/sluk-knappen for at vække Surface.

Hvis det ikke løser problemet, kan du prøve næste løsning.

Løsning 2: Installér de seneste Surface- og Windows-opdateringer

Trin 1:  Gå til Start Windows-tast, og vælg Indstillinger > Opdatering og sikkerhed > Windows Update.
Trin 2:  Vælg Søg efter opdateringer.
Trin 3:  Hvis der er tilgængelige opdateringer, installeres de automatisk.
Det kan være nødvendigt at genstarte din Surface, når opdateringerne er blevet installeret.

Hvis det ikke løser problemet at installere opdateringer, kan du prøve den næste løsning.

Løsning 3: Nedlukning med to knapper (kun på Surface Pro-modeller)

Vigtigt!
Brug ikke denne proces på Surface RT, Surface 2 eller Surface 3.

Brug nedlukning med to knapper for at sikre, at din Surface slukker fuldstændigt. Sådan gør du:

Trin 1:  Gå til Start Windows-tast, og vælg Tænd/sluktænd/sluk-ikon > Luk computeren
Hvis du ikke kan lukke Surface ned på normal vis, skal du trykke på og holde tænd/sluk-knappen nede i 30 sekunder.
Trin 2:  Når Surface er slukket, skal du trykke på og holde lydstyrkeknappen (op) og tænd/sluk-knappen nede samtidigt i mindst 15 sekunder og derefter slippe dem begge.
Trin 3:  Surface-logoet blinker måske på skærmen, men fortsæt med at holde knapperne nede i mindst 15 sekunder.
Trin 4:  Når du har sluppet knapperne, skal du vente i 10 sekunder.
Trin 5:  Tryk på tænd/sluk-knappen for at tænde Surface igen.

Hvis dette ikke løser problemet, skal du gå til Få min Surface fikset.

Hvorfor virker touch ikke, når jeg bruger pennen?

Surface-touchskærmen registrerer spidsen på Pro Pen, når den kommer tæt på skærmen, og reagerer ved at vise en lille prik på skærmen. Når touchskærmen registrerer, at pennens spids er tæt på, deaktiveres touch, så du kan skrive komfortabelt med din hånd hvilende på skærmen.

Når du vil genaktivere touch, skal du flytte pennens spids væk fra skærmen, så prikken forsvinder.

Understøtter Surface Pro og Surface Pro 2 pennetryk?

Ja. Surface Pro og Surface Pro 2 understøtter to slags pennetryk:

• Integreret trykregistrering. Windows Store-apps og apps, der er udviklet til Windows 8, er udviklet til at fungere med den trykregistrering, som er integreret i Surface Pro Surface Pro 2.
  • Wintab-trykfølsomhed. Andre apps, f.eks. Photoshop, Flash og Manga Studio, bruger en anden slags trykfølsomhed, der hedder Wintab. Hvis du vil bruge trykfølsomhed med disse apps, skal du installere Wacom Wintab-driveren.

Hvordan installerer jeg Wacom Wintab-driveren?

Vigtigt!
Denne driver skal kun installeres, hvis du har brug for avanceret trykfølsomhed til Wintab-baserede programmer. Den har ingen effekt på andre penrelaterede problemer.
Trin 1:  Gå til siden Wacom Tablet PC Enhanced Tablet Driver, vælg Download driver, og følg instruktionerne på skærmen.
Trin 2:  Vælg Genstart nu, når installationen er færdig.

Juster derefter driverindstillingerne.

Hvordan justerer jeg driverindstillingerne?

Når du har installeret driveren, kan du justere indstillinger for pennen og kalibrere din skærm. Sådan gør du:

Trin 1:  Vælg søgefeltet på proceslinjen, skriv kalibrer, og vælg Kalibrer skærmen for penne- eller touchinput i søgeresultaterne.
Trin 2:  Sørg for, at den viste skærm er Skærm til bærbar pc under Skærmindstillinger på fanen Skærm for Surface Pro eller Surface-skærm for Surface Pro 2.
Hvis den ikke er det, skal du vælge Skærm til bærbar pc for Surface Pro eller Surface-skræm for Surface Pro 2.
Trin 3: Vælg Kalibrer > Penneinput, og brug din Pro Pen til at følge vejledningen på skærmen.
Hvis du bliver spurgt Vil du give denne app tilladelse til at foretage ændringer på din pc?, skal du vælge Ja.

Kan jeg nulstille pennen, hvis jeg har kalibreret den igen?

Når du pakker din Pro Pen ud af kassen, er den klar til brug med de indstillinger, der giver dig den bedste ydelse. Selvom du optimerer eller nulstiller din Surface, mister pennen ikke disse indstillinger.

Hvis du har kalibreret din pen igen, skal du gøre følgende for at gendanne fabriksindstillingerne:

Trin 1:  Vælg søgefeltet på proceslinjen, skriv kalibrer, og vælg Kalibrer skærmen for penne- eller touchinput i søgeresultaterne.
Trin 2:  Sørg for, at den viste skærm er Skærm til bærbar pc under Skærmindstillinger på fanen Skærm for Surface Pro eller Surface-skærm for Surface Pro 2.
Hvis den ikke er det, skal du vælge Skærm til bærbar pc for Surface Pro eller Surface-skræm for Surface Pro 2.
Trin 3: Vælg Nulstil, og følg vejledningen på skærmen.
Hvis Nulstil er nedtonet, er din Pro Pen allerede indstillet til fabriksindstillingerne.

Hvordan opdaterer jeg pennen?

Nye firmwareopdateringer, som påvirker din Pro Pen, vil være tilgængelige via Windows Update. Hvis du installerer de seneste opdateringer til Surface og Windows, kan det muligvis løse problemer med pennen. Sådan gør du:

Trin 1:  Gå til Start Windows-tast, og vælg Indstillinger > Opdatering og sikkerhed > Windows Update.
Trin 2:  Vælg Søg efter opdateringer.
Trin 3: Hvis der er tilgængelige opdateringer, installeres de automatisk.
Du skal muligvis genstarte Surface, når opdateringerne er blevet installeret.

Kan jeg skrive noter i Office-apps?

Ja, du kan skrive noter eller markere indhold i ethvert Office-program med Pro Pen. Når du trykker på skærmen med pennen i en Office 2013-, Office 2016- eller Office 365-app, føjes Håndskriftsfunktioner til båndet. Vælg Penne under Håndskriftsfunktioner for at ændre farven eller tykkelsen på din penneskrift (håndskrift). Få flere oplysninger under Brug af en pen til at tegne, skrive eller markere tekst på en Windows-tablet.

Kan jeg bruge Pro Pen sammen med Surface RT eller Surface 2?

Surface RT og Surface 2 understøtter ikke funktioner med digitale penne. Du kan bruge en kapacitiv pen (sælges separat), der fungerer som en finger på en berøringsskærm, sammen med Surface RT og Surface 2.

Kan jeg bruge min Pro Pen sammen med Surface Pro 3 eller Surface 3?

Nej, Pro Pen er ikke kompatibel med Surface Pro 3 eller Surface 3. Surface Pro 3 og Surface 3 er kompatible med en anden pen: Surface Pen.

Hvordan løser jeg problemet, hvis pennen holder op med at virke?

Hvis Surface ikke registrerer Pro-pennen, eller hvis pennen ikke virker korrekt, kan du prøve disse løsninger.

Bemærk!
Hvis du har brug for en pen, fordi den er gået i stykker, skal du være berettiget til at få den erstattet under Surface-garantien. Få flere oplysninger ved at kontakte os.

Sæt Surface i slumretilstand, og væk den

Trin 1:  Tryk på og slip tænd/sluk-knappen på Surface.
Surface går i slumretilstand.
Trin 2:  Vent et øjeblik, og tryk derefter på tænd-/sluk-knappen, og slip den, for at vække Surface.

Hvis det ikke løser problemet, kan du prøve næste løsning.

Installér de seneste Surface- og Windows-opdateringer

Trin 1:  Stryg indad fra højre side af skærmen, og tryk på Indstillinger.
(Hvis du bruger en mus, skal du pege på øverste højre hjørne af skærmen, flytte musemarkøren nedad og klikke på Indstillinger.)
Trin 2:  Tryk eller klik på Skift pc-indstillinger, og tryk eller klik på Opdatering og genoprettelse.
Trin 3:  Tryk eller klik på Kontrollér nu.
Trin 4:  Hvis der er tilgængelige opdateringer, skal du trykke eller klikke på Vis detaljer.
Trin 5:  Tryk eller klik for at vælge de opdateringer, du vil installere, og tryk eller klik derefter på Installér.
Du skal muligvis genstarte Surface, når opdateringerne er blevet installeret.

Hvis det ikke løser problemet at installere opdateringer, kan du prøve den næste løsning.

Nedlukning med to knapper

Advarsel!
Brug ikke denne proces på Surface RT eller Surface 2.

Brug nedlukningsprocessen med to knapper for at sikre, at Surface slukker fuldstændigt. Sådan gør du:

Trin 1:  Stryg indad fra højre side af skærmen, tryk eller klik på Indstillinger, tryk eller klik på Tænd/sluk, og tryk eller klik derefter på Luk computeren for at lukke Surface.
Hvis du ikke kan lukke Surface ned på normal vis, skal du trykke på og holde tænd/sluk-knappen nede i 30 sekunder.
Trin 2:  Når Surface er slukket, skal du trykke på og holde lydstyrkeknappen (op) og tænd/sluk-knappen nede samtidigt i mindst 15 sekunder og derefter slippe dem begge.

Surface-logoet blinker måske på skærmen, men fortsæt med at holde knapperne nede i mindst 15 sekunder.

Trin 3:  Når du har sluppet knapperne, skal du vente i 10 sekunder.
Trin 4:  Tryk på tænd/sluk-knappen for at tænde Surface igen.

Hvis dette ikke løser problemet, skal du gå til Få min Surface fikset.

Hvorfor virker berøring ikke, når jeg bruger pennen?

Surface-berøringsskærmen registrerer Pro-pennens spids, når spidsen kommer tæt på skærmen, og reagerer ved at vise en lille prik på skærmen. Når berøringsskærmen registrerer, at pennens spids er tæt på, deaktiveres berøring, så du kan skrive komfortabelt med din hånd hvilende på skærmen.

Når du vil gendanne brug af berøring, skal du flytte pennens spids væk fra skærmen, så prikken forsvinder.

Understøtter Surface Pro og Surface Pro 2 pennetryk?

Ja! Surface Pro og Surface Pro 2 understøtter to slags pennetryk:

• Integreret trykregistrering. Windows Store-apps og apps, der er udviklet til Windows 8, er udviklet til at fungere med den trykregistrering, som er integreret i Surface Pro Surface Pro 2.
  • Wintab-trykfølsomhed. Andre apps, f.eks. Photoshop, Flash og Manga Studio, bruger en anden slags trykfølsomhed, der hedder Wintab. Hvis du vil bruge trykfølsomhed med disse apps, skal du installere Wacom Wintab-driveren.

Hvordan installerer jeg Wacom Wintab-driveren?

Vigtigt!
Denne driver skal kun installeres, hvis du har brug for avanceret trykfølsomhed til Wintab-baserede programmer. Den har ingen effekt på andre penrelaterede problemer.
Trin 1:  Gå til siden Wacom Tablet PC Enhanced Tablet Driver, tryk eller klik på Download driver, og følg instruktionerne på skærmen.
Trin 2:  Når installationen er fuldført, skal du trykke eller klikke på Genstart nu.

Juster derefter driverindstillingerne.

Hvordan justerer jeg driverindstillingerne?

Når du har installeret driveren, kan du justere din pennespecifikke indstillinger og kalibrere din skærm. Sådan gør du:

Trin 1:  Stryg indad fra højre side af skærmen, og tryk på Søg.
Hvis du bruger en mus, skal du pege på øverste højre hjørne af skærmen, flytte musemarkøren nedad og klikke på Søg.
Trin 2:  Skriv kontrolpanel i søgefeltet, og tryk eller klik derefter på Kontrolpanel i søgeresultaterne.
Trin 3: Tryk eller klik på Hardware og lyd i Kontrolpanel, og tryk eller klik på Egenskaber for Pen Tablet.
Trin 4:  På fanen Pen kan du justere indstillingerne for pennen, herunder trykfølsomheden eller Tip Feel.
Trin 5:  Tryk eller klik på Kalibrer... på fanen Kalibrer, og følg anvisningerne på skærmen ved hjælp af din Pro Pen.

Kan jeg nulstille pennen, hvis jeg har kalibreret den igen?

Når du pakker din Pro Pen ud af kassen, er den klar til brug med de indstillinger, der giver dig den bedste ydelse. Selvom du opdaterer eller nulstiller din Surface, mister pennen ikke disse indstillinger.

Hvis du alligevel kalibrerer pennen igen, kan du se her, hvordan du gendanner standardindstillingerne fra fabrikken:

Trin 1:  Stryg indad fra højre side af skærmen, og tryk på Søg.
Hvis du bruger en mus, skal du pege på øverste højre hjørne af skærmen, flytte musemarkøren nedad og klikke på Søg.
Trin 2:  Skriv kalibrer i søgefeltet, og tryk eller klik derefter på Kalibrer skærmen for penne- eller berøringsinput i søgeresultaterne.
Trin 3: Sørg for, at den viste skærm er Skærm til bærbar pc under Skærmindstillinger på fanen Skærm.
Trin 4:  Hvis ikke, skal du trykke eller klikke på Nulstil og følge instruktionerne på skærmen.
Hvis Nulstil er nedtonet, er din Pro Pen allerede indstillet til dens standardfabriksindstillinger.

Hvordan opdaterer jeg pennen?

Nye firmwareopdateringer, som påvirker Pro-pennen, vil være tilgængelige via Windows Update. Hvis du installerer de seneste opdateringer til Surface og Windows, kan det muligvis løse visse problemer med pennen. Se Installere Surface- og Windows-opdateringer for at få flere oplysninger.

Hvis du har brug for en pen, fordi den er gået i stykker, skal du være berettiget til at få den erstattet under Surface-garantien. Få flere oplysninger ved at kontakte os.

Kan jeg skrive noter i Office-apps?

Ja, du kan skrive noter eller markere indhold i ethvert Office-program med Pro-pennen. Når du trykker på skærmen med en pen i et Office 2013-program eller en Office 365-app, føjes Håndskriftsfunktioner til båndet. Tryk på Penne under Håndskriftsfunktioner for at ændre farven eller tykkelsen på din penneskrift (håndskrift). Få flere oplysninger under Brug af en pen til at tegne, skrive eller markere tekst på en Windows-tablet.

Kan jeg bruge Pro-pennen sammen med Surface RT eller Surface 2?

Surface RT og Surface 2 understøtter ikke funktioner med digitale penne. Du kan bruge en kapacitiv pen (sælges separat), der fungerer som en finger på en berøringsskærm, sammen med Surface RT og Surface 2.

Kan jeg bruge Pro Pen sammen med Surface Pro 3 eller Surface 3?

Nej, Pro Pen er ikke kompatibel med Surface Pro 3 eller Surface 3. Surface Pro 3 og Surface 3 er kompatible med en anden pen: Surface Pen.