Feilsøke Windows-apper på Surface

I mange tilfeller vil Windows Store automatisk varsle deg hvis det er et problem med en app, og prøve å løse problemet for deg. Dersom Store ikke varsler deg om problemet eller hvis du fortsetter å ha problemer med en app, kan du prøve følgende.

Merknader

Løsning 1: Oppdatere Windows-appen

Trinn 1:  Gå til Start Windows-logo, og velg Store.
Trinn 2:  I Store, velg kontobildet Kontobilde i øvre høyre hjørne og velg Nedlastninger.
Hvis du ikke allerede har logget deg på Windows Store, logger du deg på med Microsoft-kontoen din.
Trinn 3:  Velg Se etter oppdateringer.
Hvis oppdateringer er tilgjengelige, starter installasjonen automatisk.
Obs!
Windows-apper oppdateres automatisk i bakgrunnen. Du kan imidlertid fremdeles se etter oppdateringer manuelt ved å bruke prosedyren ovenfor.

Hvis du fremdeles har problemer med appen etter oppdatering, prøver du løsning 2.

Løsning 2: Avinstallere og installere appen på nytt

Trinn 1:  Gå til Start Windows-logo, og velg Alle apper.
Trinn 2:  Trykk og hold eller høyreklikk appen du vil avinstallere, velg Avinstaller, og velg Avinstaller.
Trinn 3:  For å installere appen på nytt, gå til Start Windows-logo, og velg Store.
Trinn 4:  I Store, velg kontobildet Kontobilde i øvre høyre hjørne og velg Mitt bibliotek.
Trinn 5:  I venstre rute, velg Apper.
Trinn 6:  Velg appen som du vil gjeninstallere og velg Installer.

Obs!
Det kan ta noen minutter før en avinstallert app vises i listen over apper som for øyeblikket ikke er installert.

Hvis du fremdeles har problemer med appen etter at du har installert den på nytt, prøver du løsning 3.

Løsning 3: Kontakte appens utgiver

Trinn 1:  Gå til Start Windows-logo, og velg Store.
Trinn 2:  Søk eller bla gjennom til du finner appen, og velg appen.
Trinn 3:  Rull til Detaljer-delen på beskrivelsessiden for appen, og velg kundestøttekoblingen for appen under Ekstra informasjon. Koblingen vil åpne en e-postmelding slik at du kan kontakte kundestøtte, eller den åpner en kundestøtteside.

Feilsøke Windows-apper på Surface

I mange tilfeller vil Windows Store automatisk varsle deg hvis det er et problem med en app, og prøve å løse problemet for deg. Dersom Store ikke varsler deg om problemet eller hvis du fortsetter å ha problemer med en app, kan du prøve følgende.

Merknader

Løsning 1: Oppdatere Windows-appen

Trinn 1:  Gå til Start Windows-logo, og velg Store.
Trinn 2:  Fra Store, sveip inn fra høyre kant av skjermen og velg Innstillinger.
(Hvis du bruker mus, peker du øverst til høyre på skjermen, flytter musepekeren nedover og klikker Innstillinger.)
Trinn 3:  velg Oppdateringer for apper.
Hvis du ikke allerede har logget deg på Windows Store, logger du deg på med Microsoft-kontoen din.
Trinn 4:  Velg Se etter oppdateringer.
Hvis oppdateringer er tilgjengelige, velges de automatisk.
Trinn 5:  Gjør så ett av følgende:
  • Velg Installer for å installere alle tilgjengelige oppdateringer.
  • Velg Slett, velg kun appene som du vil oppdatere og velg Installer.
Obs!
Windows-apper oppdateres automatisk i bakgrunnen. Du kan imidlertid fremdeles se etter oppdateringer manuelt ved å bruke prosedyren ovenfor.

Hvis du fremdeles har problemer med appen etter oppdatering, prøver du løsning 2.

Løsning 2: Synkronisere applisensen

Trinn 1:  Gå til Start Windows-logo, og velg Store.
Trinn 2:  Sveip inn fra høyre kant av skjermen og velg Innstillinger.
Trinn 3:  velg Oppdateringer for apper.
Hvis du ikke har logget deg på Windows Store, logger du deg på med Microsoft-kontoen din.
Trinn 4:  Velg Synkroniser lisenser.

Hvis synkronisering av applisensen ikke hjelper, prøver du Løsning 3.

Løsning 3: Avinstallere og installere appen på nytt

Trinn 1:  Gå til Start Windows-logo, og velg Alle apper.
Trinn 2:  Trykk og hold eller høyreklikk appen du vil avinstallere, velg Avinstaller, og velg Avinstaller.
Trinn 3:  For å installere appen på nytt, gå til Start Windows-logo, og velg Store.
Trinn 4:  Velg Konto > Mine apper.

Tips
I tillegg til listen over apper som for øyeblikket ikke er installert, kan du bruke rullegardinmenyen i Mine apper-skjermen til å se følgende:

• Alle apper som er installert på Surface
  • Alle apper som ikke er installert på Surface
  • Alle apper på andre PCer som er koblet til Microsoft-kontoen din

Trinn 5:  Velg appen som du vil gjeninstallere og velg Installer.

Obs!
Det kan ta noen minutter før en avinstallert app vises i listen over apper som for øyeblikket ikke er installert.

Hvis du fremdeles har problemer med appen etter at du har installert den på nytt, prøver du løsning 4.

Løsning 4: Kjøre feilsøkingsverktøyet for apper

Hvis du fremdeles opplever problemer med en app, kan du forsøke å kjøre feilsøkingsverktøyet for apper. Dette verktøyet kan finne og fikse noen problemer med apper automatisk. Feilsøkingsverktøyet er tilgjengelig bare på engelsk, men vil fungere for alle språk.

Hvis feilsøkingsverktøyet for apper ikke løser problemet, prøver du løsning 5.

Løsning 5: Kontakte appens utgiver

Trinn 1:  Gå til Start Windows-logo, og velg Store.
Trinn 2:  Søk eller bla gjennom til du finner appen, og velg appen.
Trinn 3:  Sveip til venstre eller rull til Detaljer-delen på beskrivelsessiden for appen, og velg kundestøttekoblingen for appen under Lær mer. Koblingen vil åpne en e-postmelding slik at du kan kontakte kundestøtte, eller den åpner en kundestøtteside.

Feilsøke Windows-apper på Surface

I mange tilfeller vil Windows Store automatisk varsle deg hvis det er et problem med en app, og prøve å løse problemet for deg. Dersom Store ikke varsler deg om problemet eller hvis du fortsetter å ha problemer med en app, kan du prøve følgende.

Merknader

Løsning 1: Oppdatere Windows-appen

Trinn 1:  Trykk eller klikk Store på startskjermen.
Trinn 2:  Fra Store, sveip inn fra høyre kant av skjermen og trykk Innstillinger.
(Hvis du bruker mus, peker du øverst til høyre på skjermen, flytter musepekeren nedover og klikker Innstillinger.)
Trinn 3:  Trykk eller klikk App-oppdateringer.
Hvis du ikke allerede har logget deg på Windows Store, logger du deg på med Microsoft-kontoen din.
Trinn 4:  Velg Se etter oppdateringer.
Hvis oppdateringer er tilgjengelige, velges de automatisk.
Trinn 5:  Gjør så ett av følgende:

• Trykk eller klikk Installer for å installere alle tilgjengelige oppdateringer.

eller

• Trykk og klikk Fjern, trykk eller klikk bare de appene du vil oppdatere, og trykk eller klikk Installer.

Hvis du fremdeles har problemer med appen etter oppdatering, prøver du løsning 2.

Obs!
Windows-apper oppdateres automatisk i bakgrunnen. Du kan imidlertid fremdeles se etter oppdateringer manuelt ved å bruke prosedyren ovenfor.

Løsning 2: Synkronisere applisensen

Trinn 1:  Trykk eller klikk Store på startskjermen.
Trinn 2:  Sveip inn fra høyre kant av skjermen, og trykk eller klikk Innstillinger.
Trinn 3:  Trykk eller klikk App-oppdateringer.
Hvis du ikke har logget deg på Windows Store, logger du deg på med Microsoft-kontoen din.
Trinn 4:  Trykk eller klikk Synkroniser lisenser.

Hvis synkronisering av applisensen ikke hjelper, prøver du Løsning 3.

Løsning 3: Avinstallere og installere appen på nytt

Trinn 1:  Sveip opp fra midten av skjermen på startskjermen for å åpne appvisningen.
(Hvis du bruker mus, klikker du pil ned Pil ned.) Det vises en liste over alle apper som er installert på Surface.
Trinn 2:  Trykk og hold eller høyreklikk appen du vil avinstallere, trykk eller klikk Avinstaller, og trykk eller klikk Avinstaller.
Trinn 3:  Trykk eller klikk Store på startskjermen for å installere appen på nytt.
Trinn 4:  Velg Konto, og Mine apper.

Tips
I tillegg til listen over apper som for øyeblikket ikke er installert, kan du bruke rullegardinmenyen i Mine apper-skjermen til å se følgende:

• Alle apper som er installert på Surface
  • Alle apper som ikke er installert på Surface
  • Alle apper på andre PCer som er koblet til Microsoft-kontoen din

Trinn 5:  Trykk eller klikk appen du vil installere på nytt, og trykk eller klikk Installer.

Obs!
Det kan ta noen minutter før en avinstallert app vises i listen over apper som for øyeblikket ikke er installert.

Hvis du fremdeles har problemer med appen etter at du har installert den på nytt, prøver du løsning 4.

Løsning 4: Kjøre feilsøkingsverktøyet for apper

Hvis du fremdeles opplever problemer med en app, kan du forsøke å kjøre feilsøkingsverktøyet for apper. Dette verktøyet kan automatisk finne og fikse noen problemer med apper. Feilsøkingsverktøyet er tilgjengelig bare på engelsk, men vil fungere for alle språk.

Hvis feilsøkingsverktøyet for apper ikke løser problemet, prøver du løsning 5.

Løsning 5: Kontakte appens utgiver

Trinn 1:  Trykk eller klikk Store på startskjermen.
Trinn 2:  Søk eller bla gjennom til du finner appen, og trykk eller klikk appen.
Trinn 3:  Sveip til venstre eller rull til Detaljer-delen på beskrivelsessiden for appen, og trykk eller klikk kundestøttekoblingen for appen under Lær mer. Koblingen vil åpne en e-postmelding slik at du kan kontakte kundestøtte, eller den åpner en kundestøtteside.

Feilsøke Windows-apper på Surface

I mange tilfeller vil Windows Store automatisk varsle deg hvis det er et problem med en app, og prøve å løse problemet for deg. Dersom Store ikke varsler deg om problemet eller hvis du fortsetter å ha problemer med en app, kan du prøve følgende.

Merknader

Løsning 1: Oppdatere Windows-appen

Trinn 1:  Trykk eller klikk Store på startskjermen.
Trinn 2:  Fra Store, sveip inn fra høyre kant av skjermen og trykk Innstillinger.
(Hvis du bruker mus, peker du øverst til høyre på skjermen, flytter musepekeren nedover og klikker Innstillinger.)
Trinn 3:  Trykk eller klikk App-oppdateringer.
Hvis du ikke allerede har logget deg på Windows Store, logger du deg på med Microsoft-kontoen din.
Trinn 4:  Velg Se etter oppdateringer.
Hvis oppdateringer er tilgjengelige, velges de automatisk.
Trinn 5:  Gjør så ett av følgende:
  • Trykk eller klikk Installer for å installere alle tilgjengelige oppdateringer.
  • Trykk eller klikk Fjern, trykk eller klikk bare de appene du vil oppdatere, og trykk eller klikk Installer.

Hvis du fremdeles har problemer med appen etter oppdatering, prøver du løsning 2.

Obs!
Windows-apper oppdateres automatisk i bakgrunnen. Du kan imidlertid fremdeles se etter oppdateringer manuelt ved å bruke trinnene ovenfor.

Løsning 2: Synkronisere applisensen

Trinn 1:  Trykk eller klikk Store på startskjermen.
Trinn 2:  Sveip inn fra høyre kant av skjermen og trykk Innstillinger.
(Hvis du bruker mus, peker du øverst til høyre på skjermen, flytter musepekeren nedover og klikker Innstillinger.)
Trinn 3:  Trykk eller klikk App-oppdateringer.
Hvis du ikke har logget deg på Windows Store, logger du deg på med Microsoft-kontoen din.
Trinn 4:  Trykk eller klikk Synkroniser lisenser.

Hvis synkronisering av applisensen ikke hjelper, prøver du Løsning 3.

Løsning 3: Avinstallere og installere appen på nytt

Trinn 1:  Sveip opp fra midten av skjermen på startskjermen for å åpne appvisningen.
(Hvis du bruker mus, klikker du pil ned Pil ned.) Det vises en liste over alle apper som er installert på Surface.
Trinn 2:  Trykk og hold (eller høyreklikk) appen du vil avinstallere, trykk eller klikk Avinstaller, og trykk eller klikk Avinstaller.
Trinn 3:  Trykk eller klikk Store på startskjermen for å installere appen på nytt.
Trinn 4:  Trykk eller klikk Konto > Mine apper.

Tips
I tillegg til listen over apper som for øyeblikket ikke er installert, kan du bruke rullegardinmenyen i Mine apper-skjermen til å se følgende:

• Alle apper som er installert på Surface
  • Alle apper som ikke er installert på Surface
  • Alle apper på andre PCer som er koblet til Microsoft-kontoen din

Trinn 5:  Trykk eller klikk appen du vil installere på nytt, og trykk eller klikk Installer.

Obs!
Det kan ta noen minutter før en avinstallert app vises i listen over apper som for øyeblikket ikke er installert.

Hvis du fremdeles har problemer med appen etter at du har installert den på nytt, prøver du løsning 4.

Løsning 4: Kjøre feilsøkingsverktøyet for apper

Hvis du fremdeles opplever problemer med en app, kan du forsøke å kjøre feilsøkingsverktøyet for apper. Dette verktøyet kan finne og fikse noen problemer med apper automatisk. Feilsøkingsverktøyet er tilgjengelig bare på engelsk, men vil fungere for alle språk.

Hvis feilsøkingsverktøyet for apper ikke løser problemet, prøver du løsning 5.

Løsning 5: Kontakte appens utgiver

Trinn 1:  Trykk eller klikk Store på startskjermen.
Trinn 2:  Søk eller bla gjennom til du finner appen, og trykk eller klikk appen.
Trinn 3:  Sveip til venstre eller rull til Detaljer-delen på beskrivelsessiden for appen, og trykk eller klikk kundestøttekoblingen for appen under Lær mer. Koblingen vil åpne en e-postmelding slik at du kan kontakte kundestøtte, eller den åpner en kundestøtteside.