Problemen met de Surface Pro 4-adapter voor het Surface Pro 3-dockingstation oplossen

Als je problemen ondervindt met het gebruik van je Surface Pro 4 op je Surface Pro 3-dockingstation met behulp van de dockingstation-adapter, zijn hier een aantal zaken die je kunt proberen.

Als je een Surface Pro 4 hebt en deze wilt gebruiken met je Surface Pro 3-dockingstation, heb je de Surface Pro 4-adapter voor Surface Pro 3-dockingstation nodig. De adapter is gratis verkrijgbaar via je plaatselijke Microsoft Store. Ga anders naar Mijn Surface opsturen voor onderhoud om er een te bestellen.

Ga voor meer informatie naar Surface Pro 4 gebruiken met je Surface Pro 3-dockingstation.

Als Surface Pro 4 niet goed past

Als je problemen hebt met Surface Pro 4 en de Surface Pro 4-adapter voor Surface Pro 3-dockingstation omdat die niet goed passen in je Surface Pro 3-dockingstation, zijn hier enkele zaken die je kunt controleren:

• Zorg ervoor dat beide zijden van het dockingstation zijn uitgetrokken voordat je probeert de adapter en je Surface te plaatsen.
  • Verwijder alle aangesloten accessoires van Surface Pro 4 waarmee wordt verhinderd dat beide zijden van het dockingstation verbinding maken met je Surface.
  • Controleer de randen van je Surface Pro 4 waar deze de zijden van het dockingstation raakt. Als een van de zijden scheef zit, open je het dockingstation, plaats je zowel de adapter als je Surface opnieuw en druk je de zijden opnieuw in.
  • Als de adapter beschadigd is, past hij mogelijk niet goed. Als je schade ziet aan de adapter, neem je contact op met ons.

Surface- en Windows-updates installeren

Als je je Surface Pro 4 in het dockingstation hebt geplaatst met de Surface Pro 4-adapter voor Surface Pro 3-dockingstation, maar het dockingstation nog steeds niet goed werkt, zorg er dan voor dat je de nieuwe Surface- en Windows-updates hebt geïnstalleerd. Je kunt problemen vaak oplossen door de nieuwste updates, inclusief updates voor Windows en accessoires als het dockingstation, te installeren.

Stap 1:  Plaats je Surface Pro 4 bovenop de adapter in het dockingstation en schuif vervolgens de zijkanten van het dockingstation in de zijkanten van je Surface.
Zorg ervoor dat het dockingstation stroom krijgt.
Stap 2:

Ga naar Start Windows-logo en selecteer Instellingen > Bijwerken en beveiliging > Windows Update.

Stap 3:

Selecteer Controleren op updates. Als er updates beschikbaar zijn, selecteer je Details.

Stap 4:  Selecteer de apps die je wilt installeren en selecteer Installeren.
Mogelijk moet je je Surface opnieuw opstarten nadat de updates zijn geïnstalleerd.

Nog steeds problemen?

Als je Surface Pro 4 in je dockingstation past, maar nog steeds niet werkt (als hij bijvoorbeeld niet oplaadt of de audio niet werkt), ga je naar Problemen met dockingstations oplossen.