Welkom op de website van Microsoft - het Nieuwe Werken

Iedere organisatie is uniek

Hoe kan uw organisatie het beste beginnen met het Nieuwe Werken? Verstandig is om met één afdeling te beginnen, zodat u ervaring kunt opdoen en leert van de praktijk. Bovendien moet altijd duidelijk zijn wat de ambitie achter de verandering is.

Werken zonder werkplek?

De uitrol van het Nieuwe Werken kan mislukken. Omdat het concept niet goed is uitgewerkt, de achterliggende redenen niet juist of onvolledig zijn of omdat er te weinig aandacht is geweest voor het veranderproces. Zo wordt simpele kostenreductie soms verpakt als Nieuwe Werken en hebben medewerkers geen eigen werkplek meer maar ook geen goed alternatief.

Stap 1: De juiste werkstijl kiezen

De enige manier om het Nieuwe Werken uit te rollen is om eerst de werkstijl van de organisatie te koppelen aan haar ambities. Wat zijn de doelstellingen en wat is daar voor nodig? Die vraag beantwoorden betekent ook antwoord geven op de vragen hoe u wilt werken, welke cultuur past bij uw organisatie, en wat uw doelen en doelgroepen zijn.
De werkstijl moet worden gekozen in overleg met de medewerkers en ondersteund door het gehele management. De gekozen werkstijl moet volkomen helder zijn en breed worden gedragen, net als de weg die de organisatie gaat volgen om de werkstijl werkelijkheid te maken.

Stap 2: Start met één afdeling

Als de ambities van de organisatie duidelijk zijn, kan er nagedacht worden over het programma- of projectmanagement. Ervaring leert dat het uitrollen van het Nieuwe Werken het beste kan beginnen met één afdeling of één project. Dan leert de organisatie zonder grote risico's van haar eerste stappen naar het Nieuwe Werken en is er een praktijkvoorbeeld voor een vervolg.

Stap 3: Betrek HR, ICT en Communicatie

Belangrijk is om de juiste mensen te betrekken bij het organiseren van een programma of project om het Nieuwe Werken in te voeren in de organisatie. Het gaat dan vooral om de afdelingen die gaan over de fysieke omgeving en de facilitaire diensten: ICT en HR. Het is ook verstandig om direct de afdeling communicatie erbij te halen, want een groot deel van de energie gaat zitten in het goed informeren en betrekken van alle medewerkers.

Delen via: Stuur een e-mail

Gerelateerde blogs

  • De noodzaak van slimmer werken binnen zorg [Infographic]

    Lees meer »
  • Innovatie biedt kansen voor partners en klanten

    In gesprek met Hans van der Meer, binnen Microsoft verantwoordelijk voor trends ...

    Lees meer »

Meer blogs