North Sea Group. Microsoft System Center ondersteunt North Sea Group om te groeien in dynamische en grillige oliemarkt

"North Sea Group wil groeien in de toekomst. Dat kan alleen als de IT maximaal beschikbaar is en dat vereist een pro-actief beheer van de IT-omgeving"

Kenmerken

Bedrijf:
North Sea Group
Bedrijfsgrootte:
251-1000 medewerkers
Partner:
inovativ
Branche:
Groothandel
Producten:
Forefront
System Center
Windows Server (Hyper-V)
Thema's:
Beheer
Beveiliging
IT-infrastructuur
Pdf van referentie downloaden »

Eisen

 • standaardisatie van samengevoegde IT-infrastructuren
   
 • maximale beschikbaarheid
   
 • eenvoudig beheer
   
 • ruimte voor groei 

Voordelen

 • pro-actief beheer van de ICT-omgeving 
   
 • beschikbaarheid van 99,65% 
   
 • beveiliging van productiesystemen 
   
 • geautomatiseerde beheertaken 
   
 • onderhoud kost minder tijd en geld

Als gevolg van een fusie was de IT-omgeving behoorlijk divers, wat het beheer er niet eenvoudiger op maakte. De betrouwbaarheid en de uptime kwamen in gevaar. Patrick Mast: "Een kritieke situatie, want uitval van onderdelen van het ICT platform leidt voor North Sea Group al snel tot enorme schadeposten."
 
Samen met Inovativ is gewerkt aan het opzetten en beheren van een gevirtualiseerde serveromgeving. Het platform is beschikbaar voor de gehele North Sea Group en draait onder Windows Server 2008 R2 met Hyper-V voor de virtualisatie.

De nieuwe infrastructuur draait sinds medio vorig jaar en wordt centraal beheerd met Microsoft System Center. Patrick Mast is enthousiast over System Center: "System Center stelt ons in staat onze IT pro-actief te beheren. We zien dreigende complicaties tijdig aankomen, zodat we bijtijds maatregelen kunnen treffen. Zo attendeert System Center ons bijvoorbeeld automatisch op een vaste schijf, die aan het vollopen is. Daarmee verlicht System Center het systeembeheer, monitoring en onderhoudstaken worden simpeler. Deze taken zullen bovendien niet zwaarder worden naarmate North Sea Group groeit, die kunnen we met de huidige IT-afdeling gemakkelijk aan. "
 
Microsoft System Center is een suite van producten gericht op het beheer van een IT- infrastructuur. Een van die producten is System Center Operations Manager (SCOM). Via SCOM wordt voortdurend een complete en volledig geautomatiseerde service-monitoring uitgevoerd van de volledige IT-omgeving. Maarten Goet: "Door snel te reageren op dreigende incidenten die SCOM ontdekt, creëert North Sea Group een pro-actief beleid ten aanzien van hardware, netwerkcomponenten, besturingssystemen en applicaties."
 
North Sea Group is uitermate tevreden met de Microsoft oplossingen. Patrick Mast: "De implementatie van Microsoft System Center heeft pro-actief beheer mogelijk gemaakt. We hebben nu veel minder te maken met downtime, en zijn ook minder tijd en geld kwijt aan onderhoud. Het Microsoft platform is een IT-omgeving, die ons de mogelijkheid geeft om zonder problemen te groeien, zowel qua IT als qua business. Als we er bijvoorbeeld in een keer 100 extra gebruikers bij zouden krijgen, kunnen we die moeiteloos in onze IT-infrastructuur opnemen. Qua business verwachten we vooral groei op het gebied van biobrandstoffen, met onze vernieuwde IT-omgeving zijn we er klaar voor." 

Gerelateerde referenties

 • Trans Link Systems OV-chipkaartorganisatie Trans Link Systems virtualiseert haar complete kantoorautomatisering met Microsoft Hyper-V
  Lees verder »

 • Croon Elektrotechniek Elektrotechnisch bedrijf virtualiseert datacenter met Hyper-V
  Lees verder »

 • SNS Reaal realiseert platform voor het Nieuwe Werken via upgrade van haar IT-omgeving
  Lees verder »