Hvilke filtyper understøttes på Surface?

Med Surface følger apps, du kan bruge til at afspille, vise og redigere mange almindelige filtyper. Du kan muligvis bruge filer i andre formater ved at installere andre apps fra Windows Store.

Gælder for

Surface 3, Surface Pro, Surface Pro 2, Surface Pro 3, Surface Pro 4, Surface Book.

Gælder for

Surface Pro, Surface Pro 2, Surface 3, Surface Pro 3.

Gælder for

Surface RT, Surface 2.

Gælder for

Surface RT, Surface 2.

Operativsystem:

Brug Stifinder til at finde ud af, hvilket format filen er i:

Trin 1:  Tryk på og hold nede (eller højreklik) på filen.
Trin 2:  Vælg Egenskaber.
Trin 3: Ud for Filtype kan du se filtypen, og ud for Åbnes med kan du se navnet på den app, der kan åbne filen. Hvis du har brug for hjælp til at bruge Stifinder, kan du se under Find dine filer.

Lydfiler, som Surface kan afspille

Musikappen afspillere de fleste sange uden DRM, som har et af disse filtypenavne:

• .mp3
  • .aac
  • .wav
  • .ac3
  • .3g2
  • .flac
  • .m4a
  • .wma
  • .3gp
  • .amr

Videoformater, som Surface kan afspille

Mediefilbeholder eller filformat
Filtypenavn
Codecs eller komponenter
MPEG-4
.3g2
H.263
H.264 (basis, hoved, høj)
MPEG-4 Part2 SP og ASP
.3gp2
.3gp
.3gpp
.m4v
H.263 H.264 (basis, hoved, høj) MPEG-4 Part2 SP og ASP
.mp4v
.mp4
.mov
MPEG-2
.m2ts (f.eks. AVCHD)
H.264
ASF
.asf
VC-1 WMV9
.wm
.wmv
.wma
i/t
ADTS
.aac
i/t
.adt
.adts
MP3
.mp3
i/t
WAV
.wav
i/t
AVI
.avi
MPEG-4 Part2 SP og ASP
Motion-JPG
H.263
ukomprimeret
AC-3
.ac3
.ec3
i/t
FLAC
.flac
i/t
3GP
.3gp
i/t
3G2
.3g2
i/t
AMR
.amr
i/t

Appen Fotos kan vise og redigere billed- og videofiltyper

Appen Billeder kan vise og redigere mange slags billed- og videofiler. Den følgende tabel viser, hvad du kan gøre med hver enkelt filtype, som appen Billeder kan vise.

Filtype
Importér
Ret
Kode
BMP
Nej
Nej
Nej
JFIF
Ja
Ja
Ja
JPEG
Ja
Ja
Ja
PNG
Ja
Nej
Nej
TIFF
Ja
Ja
Ja
WPD
Ja
Ja
Ja
ASF
Ja
Nej
Ja
AVI
Ja
Nej
Nej
MPEG
Ja
Nej
Nej
WMV
Ja
Nej
Ja
DVR-MS
Nej
Nej
Ja
  • Importér betyder, at du kan bruge Importér billeder og videoer til at overføre filen fra dit kamera.
  • Ret betyder, at du kan bruge appen Fotos til at redigere filen.
  • Kode betyder, at du kan bruge Stifinder til at tilføje koder og andre egenskaber som f.eks. bedømmelser til filen.

Andre filtyper, som Surface kan bruge

• Hvis du har installeret Microsoft Office, eller du har et aktivt Office 365-abonnement, kan du se og redigere Microsoft Office-filer i formater, der bruges i Word, Excel, PowerPoint og andre Office-apps.
  • Du kan installere appen Reader eller installere en PDF-læser som f.eks. Adobe Acrobat fra Windows Store til at få vist PDF-filer.

Surface RT, Surface 2: De apps, der er fra Windows Store, gør det muligt at afspille, vise og redigere flere filtyper.

Surface Pro-modeller og Surface 3: Hvis du tilføjer Windows Media Center eller installerer andre apps og programmer, kan du afspille, se og redigere filer i andre formater. Se under Introduktion til Windows Media Center.

Brug Stifinder til at finde ud af, hvilket format filen er i:

Trin 1:  Tryk på og hold filen nede. Højreklik, hvis du bruger en mus.
Trin 2:  Tryk eller klik på Egenskaber.
Trin 3: Ud for Filtype vises filtypen, og ved siden af Åbnes med ses navnet på den app, der kan åbne filen. Hvis du har brug for hjælp til Stifinder, skal du se Sådan arbejder du med filer og mapper.

Lydfiler, som Surface kan afspille

Fil- og streamformater
Codecs eller komponenter
MPEG-41
AAC1
MP31
HE-AAC1
ASF1
Dolby Digital (ikke-disk)
AAC LATM
Dolby Digital Plus (ikke-disk)
AAC LOAS
MP31
ADTS
WMA1 (Standard, Pro, uden tab)
WAV 1
MPEG-1 Layer I, Layer II
MPEG-2
ULAW
PCM
ADPCM

Videofiler, som Surface kan afspille

Fil- og streamformater
Codecs eller komponenter
Codec understøttet på Windows RT
Oprindeligt codec understøttet på Windows 8.1 Pro
MPEG-43
H.264 3
Ja
Ja
ASF3
H.263
Ja
Hardware-afhængig
MPEG-2 PS
Motion JPEG
Ja
Hardware-afhængig
MPEG-2 TS
MPEG-12
Nej
Ja
3GPP
MPEG-22
Nej
Ja
3GPP2
MPEG-4 (del 2)
Ja
Hardware-afhængig
AVI
VC-13
Ja
Ja
WMV 9
Ja
Ja
WMV 7, 8
Nej
Nej
DV
Nej
Nej
Raw (NV12, YUY2, RGB32)
Nej
NA

Appen Fotos kan vise og redigere billed- og videofiltyper

Appen Billeder kan vise og redigere mange slags billed- og videofiler. Den følgende tabel viser, hvad du kan gøre med hver enkelt filtype, som appen Billeder kan vise.

Filtype
Importér
Ret
Mærker
BMP
Nej
Nej
Kun Windows 8.1 Pro
JFIF
Ja
Ja
Ja
JPEG
Ja
Ja
Ja
PNG
Ja
Nej
Kun Windows 8 Pro
TIFF
Ja
Ja
Ja
WPD
Ja
Ja
Ja
ASF
Ja
Nej
Ja
AVI
Ja
Nej
Kun Windows 8 Pro
MPEG
Ja
Nej
Kun Windows 8 Pro
WMV
Ja
Nej
Ja
DVR-MS
Nej
Nej
Ja
  • Importér betyder, at du kan bruge Importér billeder og videoer til at overføre filen fra dit kamera.
  • Ret betyder, at du kan bruge appen Fotos til at redigere filen.
  • Mærker betyder, at du kan føje mærker og andre egenskaber til filen som f.eks. vurderinger.

Andre filtyper, som Surface kan bruge

• Hvis du har installeret Microsoft Office, eller du har et aktivt Office 365-abonnement, kan du se og redigere Microsoft Office-filer i formater, der bruges i Word, Excel, PowerPoint og andre Office-apps.
  • Du kan bruge appen Reader eller installere en PDF-reader som f.eks. Adobe Acrobat fra Windows Store til at få vist PDF-filer.

Brug Stifinder til at finde ud af, hvilket format filen er i:

Trin 1:  Tryk på og hold nede (eller højreklik) på filen.
Trin 2:  Vælg Egenskaber.
Trin 3: Ud for Filtype kan du se filtypen, og ud for Åbnes med kan du se navnet på den app, der kan åbne filen. Hvis du har brug for hjælp til Stifinder, skal du se Sådan arbejder du med filer og mapper.

Lydfiler, som Surface kan afspille

Fil- og streamformater
Codecs eller komponenter
MPEG-41
AAC1
MP31
HE-AAC1
ASF1
Dolby Digital (ikke-disk)
AAC LATM
Dolby Digital Plus (ikke-disk)
AAC LOAS
MP31
ADTS
WMA1 (Standard, Pro, uden tab)
WAV 1
MPEG-1 Layer I, Layer II
MPEG-2
ULAW
PCM
ADPCM

Videofiler, som Surface kan afspille

Fil- og streamformater
Codecs eller komponenter
Codec er understøttet
MPEG-43
H.264 3
Ja
ASF3
H.263
Ja
MPEG-2 PS
Motion JPEG
Ja
3GPP2
MPEG-4 (del 2)
Ja
AVI
VC-11
Ja
WMV 9
Ja
WMV 7, 8
Nej
DV
Nej
Raw (NV12, YUY2, RGB32)
Nej

Appen Fotos kan vise og redigere billed- og videofiltyper

Appen Billeder kan vise og redigere mange slags billed- og videofiler. Den følgende tabel viser, hvad du kan gøre med hver enkelt filtype, som appen Billeder kan vise.

Filtype
Importér
Ret
Mærker
BMP
Nej
Nej
Nej
JFIF
Ja
Ja
Ja
JPEG
Ja
Ja
Ja
PNG
Ja
Nej
Nej
TIFF
Ja
Ja
Ja
WPD
Ja
Ja
Ja
ASF
Ja
Nej
Ja
AVI
Ja
Nej
Nej
MPEG
Ja
Nej
Nej
WMV
Ja
Nej
Ja
DVR-MS
Nej
Nej
Ja
  • Importér betyder, at du kan bruge Importér billeder og videoer til at overføre filen fra dit kamera.
  • Ret betyder, at du kan bruge appen Fotos til at redigere filen.
  • Kode betyder, at du kan bruge Stifinder til at tilføje koder og andre egenskaber som f.eks. bedømmelser til filen.

Andre filtyper, som Surface kan bruge

• Hvis du har installeret Microsoft Office, eller du har et aktivt Office 365-abonnement, kan du se og redigere Microsoft Office-filer i formater, der bruges i Word, Excel, PowerPoint og andre Office-apps.
  • Du kan bruge appen Reader eller installere en PDF-reader som f.eks. Adobe Acrobat fra Windows Store til at få vist PDF-filer.
  • De apps, der er fra Windows Store, gør det muligt at afspille, vise og redigere flere filtyper.

Surface RT, Surface 2: De apps, der er fra Windows Store, gør det muligt at afspille, vise og redigere flere filtyper.

Surface Pro-modeller og Surface 3: Hvis du tilføjer Windows Media Center eller installerer andre apps og programmer, kan du afspille, se og redigere filer i andre formater. Se under Introduktion til Windows Media Center.

Brug Stifinder til at finde ud af, hvilket format filen er i:

Trin 1:  Tryk på og hold filen nede. Højreklik, hvis du bruger en mus.
Trin 2:  Tryk eller klik på Egenskaber.
Trin 3: Ud for Filtype vises filtypen, og ved siden af Åbnes med ses navnet på den app, der kan åbne filen. Hvis du har brug for hjælp til Stifinder, skal du se Sådan arbejder du med filer og mapper.

Lydfiler, som Surface kan afspille

Fil- og streamformater
Codecs eller komponenter
MPEG-41
AAC1
MP31
HE-AAC1
ASF1
Dolby Digital (ikke-disk)
AAC LATM
Dolby Digital Plus (ikke-disk)
AAC LOAS
MP31
ADTS
WMA1 (Standard, Pro, uden tab)
WAV 1
MPEG-1 Layer I, Layer II
MPEG-2
ULAW
PCM
ADPCM

Videofiler, som Surface kan afspille

Fil- og streamformater
Codecs eller komponenter
Codec understøttet på Windows RT
Oprindeligt codec understøttet på Windows 8.1 Pro
MPEG-43
H.264 3
Ja
Ja
ASF3
H.263
Ja
Hardware-afhængig
MPEG-2 PS
Motion JPEG
Ja
Hardware-afhængig
MPEG-2 TS
MPEG-12
Nej
Ja
3GPP
MPEG-22
Nej
Ja
3GPP2
MPEG-4 (del 2)
Ja
Hardware-afhængig
AVI
VC-13
Ja
Ja
WMV 9
Ja
Ja
WMV 7, 8
Nej
Nej
DV
Nej
Nej
Raw (NV12, YUY2, RGB32)
Nej
NA

Appen Fotos kan vise og redigere billed- og videofiltyper

Appen Billeder kan vise og redigere mange slags billed- og videofiler. Den følgende tabel viser, hvad du kan gøre med hver enkelt filtype, som appen Billeder kan vise.

Filtype
Importér
Ret
Mærker
BMP
Nej
Nej
Kun Windows 8.1 Pro
JFIF
Ja
Ja
Ja
JPEG
Ja
Ja
Ja
PNG
Ja
Nej
Kun Windows 8 Pro
TIFF
Ja
Ja
Ja
WPD
Ja
Ja
Ja
ASF
Ja
Nej
Ja
AVI
Ja
Nej
Kun Windows 8 Pro
MPEG
Ja
Nej
Kun Windows 8 Pro
WMV
Ja
Nej
Ja
DVR-MS
Nej
Nej
Ja
  • Importér betyder, at du kan bruge Importér billeder og videoer til at overføre filen fra dit kamera.
  • Ret betyder, at du kan bruge appen Fotos til at redigere filen.
  • Mærker betyder, at du kan føje mærker og andre egenskaber til filen som f.eks. vurderinger.

Andre filtyper, som Surface kan bruge

• Hvis du har installeret Microsoft Office, eller du har et aktivt Office 365-abonnement, kan du se og redigere Microsoft Office-filer i formater, der bruges i Word, Excel, PowerPoint og andre Office-apps.
  • Du kan bruge appen Reader eller installere en PDF-reader som f.eks. Adobe Acrobat fra Windows Store til at få vist PDF-filer.