Surfacen tallennusvaihtoehdot

Surfacen levytilan lisäksi voit käyttää ulkoisia tallennusvaihtoehtoja, kuten OneDrive-palvelua (pilvitallennustilaa), USB-muistitikkuja ja microSD-muistikortteja.

Koskee seuraavia:

Surface Book, Surface Pro 4, Surface Pro 3, Surface 3, Surface Pro 2, Surface Pro.

Koskee seuraavia:

Surface 2, Surface RT.

Koskee seuraavia:

Surface Pro 3, Surface 3, Surface Pro 2, Surface Pro.

Käyttöjärjestelmä:

Miten paljon tallennustilaa Surfacessa on?

Voit tarkistaa Surfacen levytilan seuraavasti:

• Valitse tehtäväpalkista Resurssienhallinta ja valitse Tämä tietokone.

Näkyviin tulee käytettävissä olevaa vapaa tila ja kaikki tila. Jos tila on vähissä, asema on merkitty punaisella.

Käytettävissä olevan tilan tarkastaminen tässä PC:ssä
Huomautus

Esiasennetut ohjelmat ja sovellukset vievät paljon tilaa. Lisätietoja on ohjeaiheessa Surfacen tallennustila.

OneDrive: pilvitallennustila

OneDrive on Microsoft-tiliin sisältyvä ilmainen pilvitallennustila. Se on kuin ulkoinen kiintolevy, jota voi käyttää kaikilla laitteilla. Lisätietoja OneDrive-palvelusta on ohjeaiheessa OneDriven käyttäminen Surfacessa.

Huomautus
OneDrive synkronoi tiedostot pilvestä Surfaceen. Tietojen synkronoiminen tai lähettäminen mobiililaajakaistayhteydessä voi aiheuttaa lisäkustannuksia. Lisätietoja on ohjeaiheessa Hallitse tietojen käyttöä mobiililaajakaistaverkossa.

Irrotettavat tallennusvälineet

Voit tallentaa asiakirjoja, musiikkia, videoita ja kuvia Surfacen kanssa käytettävään USB-muistiin tai erikokoisille microSD-korteille. Surfacen kanssa voi käyttää seuraavia microSD-korttityyppejä: microSD, microSDHC ja microSDXC.

Tietoja Surfacen USB-portin ja microSD-korttipaikan sijainnista on ohjeaiheessa Surfacen ominaisuudet.

Ulkoisessa laitteessa olevien tiedostojen avaaminen:

Vaihe 1:  Aseta USB-muistitikku tai muu USB-tallennusväline Surfacen USB-porttiin tai aseta microSD-kortti Surfacen korttipaikkaan.
Vaihe 2:  Valitse oikeassa yläkulmassa näkyvä ilmoitus.
Vaihe 3:  Valitse Avaa laite tiedostojen katseluun tai Synkronoi mediatiedostot tähän laitteeseen.

Surfacen Resurssienhallinnassa voit selata yhdistetyissä laitteissa olevia tiedostoja ja kansioita.

Tiedostojen tallennustilan yhdistäminen kirjastoihin

Kirjastojen avulla voit selata monessa sijainnissa olevia kansioita keskitetysti. Voit käsitellä samassa kirjastossa esimerkiksi OneDriveen monesta sijainnista siirrettyjä tiedostoja sekä Surfaceen tallennettuja valokuvia ja piirustuksia. Voit liittää mukaan myös kotiryhmässäsi tai kytketyssä USB-laitteessa tai microSD-kortilla olevia kansioita.

Windows 10:ssä on Kirjastot-kansio piilotettu oletusarvoisesti. Toimi näin, jos haluat tarkastella Kirjastot-kansiota:

Vaihe 1:  Valitse tehtäväpalkista Resurssienhallinta.
Vaihe 2:  Valitse Näytä > Asetukset.
Vaihe 3:  Valitse Siirtymisruutu-kohdasta näytä kirjastot.
Vaihe 4:  Valitse OK.
Vaihe 5:  Valitse Resurssienhallinnassa Kirjastot.

Haluatko luoda uuden kirjaston? Toimi näin:

Vaihe 1:  Avaa Kirjastot-kansio.
Vaihe 2:  Paina pitkään (tai napsauta hiiren kakkospainikkeella) sisältöruudun avointa aluetta, valitse Uusi ja valitse sitten liu’uttamalla Kirjasto.
Vaihe 3:  Anna uuden kirjaston nimi.

Myös kansioiden lisääminen kirjastoon on helppoa.

Vaihe 1:  Paina pitkään (tai napsauta hiiren kakkospainikkeella) jotakin kansiota Resurssienhallinnassa.
Vaihe 2:  Valitse Sisällytä kirjastoon ja valitse sitten kirjasto liu’uttamalla.

Miten paljon tallennustilaa Surfacessa on?

Voit tarkistaa Surfacen levytilan seuraavasti:

• Valitse tehtäväpalkista Resurssienhallinta.

Näkyviin tulee käytettävissä olevaa vapaa tila ja kaikki tila. Jos tila on vähissä, asema on merkitty punaisella.

Käytettävissä olevan tilan tarkastaminen tässä PC:ssä
Huomautus

Esiasennetut ohjelmat ja sovellukset vievät paljon tilaa. Lisätietoja on ohjeaiheessa Surfacen tallennustila.

Vihje
Tietoja Surfacen levytilan vapauttamisesta on ohjeaiheessa Levytilan vapautusvihjeitä.

OneDrive: pilvitallennustila

OneDrive on Microsoft-tiliin sisältyvä ilmainen pilvitallennustila. Se on kuin ulkoinen kiintolevy, jota voi käyttää kaikilla laitteilla. Lisätietoja OneDrive-palvelusta on ohjeaiheessa OneDriven käyttäminen Surfacessa.

Huomautus
OneDrive synkronoi tiedostot pilvestä Surfaceen. Tietojen synkronoiminen tai lähettäminen mobiililaajakaistayhteydessä voi aiheuttaa lisäkustannuksia. Lisätietoja on ohjeaiheessa Hallitse tietojen käyttöä mobiililaajakaistaverkossa.

Irrotettavat tallennusvälineet

Voit tallentaa asiakirjoja, musiikkia, videoita ja kuvia Surfacen kanssa käytettävään USB-muistiin tai erikokoisille microSD-korteille. Surfacen kanssa voi käyttää seuraavia microSD-korttityyppejä: microSD, microSDHC ja microSDXC.

Tietoja Surfacen USB-portin ja microSD-korttipaikan sijainnista on ohjeaiheessa Surfacen ominaisuudet.

Ulkoisessa laitteessa olevien tiedostojen avaaminen:

Vaihe 1:  Aseta USB-muistitikku tai muu USB-tallennusväline Surfacen USB-porttiin tai aseta microSD-kortti Surfacen korttipaikkaan.
Vaihe 2:  Valitse näytön oikeassa yläkulmassa näkyvä ilmoitus.
Vaihe 3:  Valitse Avaa kansio ja tarkastele tiedostoja tai Tuo valokuvat ja videot.

Surfacen Resurssienhallinnassa voit selata yhdistetyissä laitteissa olevia tiedostoja ja kansioita.

Tiedostojen tallennustilan yhdistäminen kirjastoihin

Kirjastojen avulla voit selata monessa sijainnissa olevia kansioita keskitetysti. Voit käsitellä samassa kirjastossa esimerkiksi OneDriveen monesta sijainnista siirrettyjä tiedostoja sekä Surfaceen tallennettuja valokuvia ja piirustuksia. Voit liittää mukaan myös kotiryhmässäsi tai kytketyssä USB-laitteessa tai microSD-kortilla olevia kansioita.

Voit avata Kirjastot-kansion seuraavasti:

Vaihe 1:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja valitse Hae.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa yläkulmaa, siirrä hiiren osoitinta alaspäin ja valitse Hae.)
Vaihe 2:  Kirjoita hakuruutuun kirjastot ja valitse hakutuloksista Kirjastot.
Jos olet jo Resurssienhallinnassa, valitse Suosikit-kohdassa Työpöytä.

Haluatko luoda uuden kirjaston? Toimi näin:

Vaihe 1:  Avaa Kirjastot-kansio.
Vaihe 2:  Paina pitkään (tai napsauta hiiren kakkospainikkeella) sisältöruudun avointa aluetta, valitse Uusi ja valitse liu’uttamalla Kirjasto.
Vaihe 3:  Anna uuden kirjaston nimi.

Myös kansioiden lisääminen kirjastoon on helppoa.

Vaihe 1:  Paina pitkään (tai napsauta hiiren kakkospainikkeella) jotakin kansiota Resurssienhallinnassa.
Vaihe 2:  Valitse Sisällytä kirjastoon ja valitse sitten kirjasto liu’uttamalla.

Lisätietoja on ohjeaiheessa Kirjastot: usein kysytyt kysymykset.

Miten paljon tallennustilaa Surfacessa on?

Voit tarkistaa Surfacen levytilan seuraavasti:

Vaihe 1:  Napauta tai napsauta aloitusnäytössä Työpöytä (tai paina näppäinyhdistelmää Windows-logonäppäin Windows-logonäppäin + D). Jos aloitusnäytössä ei näy Työpöytä-ruutua, siirry sovellusnäkymään sipaisemalla näytön keskeltä ylöspäin ja napauta tai napsauta Työpöytä.
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta tehtäväpalkissa Resurssienhallinta-kohtaa.
Näkyviin tulee käytettävissä olevaa vapaa tila ja kaikki tila. Jos tila on vähissä, asema on merkitty punaisella.
Käytettävissä olevan tilan tarkastaminen tässä PC:ssä
Huomautus

Esiasennetut ohjelmat ja sovellukset vievät paljon tilaa. Lisätietoja on ohjeaiheessa Surfacen tallennustila.

Vihje
Tietoja Surfacen levytilan vapauttamisesta on ohjeaiheessa Levytilan vapautusvihjeitä.

OneDrive: pilvitallennustila

OneDrive on Microsoft-tiliin sisältyvä ilmainen pilvitallennustila. Se on kuin ulkoinen kiintolevy, jota voi käyttää kaikilla laitteilla. Lisätietoja OneDrive-palvelusta on ohjeaiheessa OneDriven käyttäminen Surfacessa.

Huomautus
OneDrive synkronoi tiedostot pilvestä Surfaceen. Tietojen synkronoiminen tai lähettäminen mobiililaajakaistayhteydessä voi aiheuttaa lisäkustannuksia. Lisätietoja on ohjeaiheessa Hallitse tietojen käyttöä mobiililaajakaistaverkossa.

Irrotettavat tallennusvälineet

Voit tallentaa asiakirjoja, musiikkia, videoita ja kuvia Surfacen kanssa käytettävään USB-muistiin tai erikokoisille microSD-korteille. Surfacen kanssa voi käyttää seuraavia microSD-korttityyppejä: microSD, microSDHC ja microSDXC.

Tietoja Surfacen USB-portin ja microSD-korttipaikan sijainnista on ohjeaiheessa Surfacen ominaisuudet.

Ulkoisessa laitteessa olevien tiedostojen avaaminen:

Vaihe 1:  Aseta USB-muistitikku tai muu USB-tallennusväline Surfacen USB-porttiin tai aseta microSD-kortti Surfacen korttipaikkaan.
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta näytön oikeassa yläkulmassa näkyvää ilmoitusta.
Vaihe 3:  Napauta tai napsauta Avaa kansio ja tarkastele tiedostoja tai Tuo valokuvat ja videot.

Surfacen Resurssienhallinnassa voit selata yhdistetyissä laitteissa olevia tiedostoja ja kansioita.

Tiedostojen tallennustilan yhdistäminen kirjastoihin

Kirjastojen avulla voit selata monessa sijainnissa olevia kansioita keskitetysti. Voit käsitellä samassa kirjastossa esimerkiksi OneDriveen monesta sijainnista siirrettyjä tiedostoja sekä Surfaceen tallennettuja valokuvia ja piirustuksia. Voit liittää mukaan myös kotiryhmässäsi tai kytketyssä USB-laitteessa tai microSD-kortilla olevia kansioita.

Voit avata Kirjastot-kansion seuraavasti:

Vaihe 1:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta Hae.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa yläkulmaa, siirrä hiiren osoitinta alaspäin ja napsauta Hae.)
Vaihe 2:  Kirjoita hakuruutuun kirjastot ja napauta tai napsauta hakutuloksissa Kirjastot.
Jos olet jo Resurssienhallinnassa, napauta tai napsauta Suosikit-kohdassa Työpöytä.

Haluatko luoda uuden kirjaston? Toimi näin:

Vaihe 1:  Avaa Kirjastot-kansio.
Vaihe 2:  Paina pitkään tai napsauta hiiren kakkospainikkeella sisältöruudun avointa aluetta, napauta tai napsauta Uusi ja valitse sitten liu’uttamalla Kirjastot.
Vaihe 3:  Anna uuden kirjaston nimi.

Myös kansioiden lisääminen kirjastoon on helppoa.

Vaihe 1:  Paina pitkään (tai napsauta hiiren kakkospainikkeella) jotakin kansiota Resurssienhallinnassa.
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta Sisällytä kirjastoon ja valitse sitten kirjasto liu’uttamalla.

Lisätietoja on ohjeaiheessa Kirjastot: usein kysytyt kysymykset.

Miten paljon tallennustilaa Surfacessa on?

Voit tarkistaa Surfacen levytilan seuraavasti:

Vaihe 1:  Napauta tai napsauta aloitusnäytössä Työpöytä (tai paina näppäinyhdistelmää Windows-logonäppäin Windows-logonäppäin + D). Jos aloitusnäytössä ei näy Työpöytä-ruutua, siirry sovellusnäkymään sipaisemalla näytön keskeltä ylöspäin ja napauta tai napsauta Työpöytä.
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta tehtäväpalkissa Resurssienhallinta-kohtaa.
Näkyviin tulee käytettävissä olevaa vapaa tila ja kaikki tila. Jos tila on vähissä, asema on merkitty punaisella.
Käytettävissä olevan tilan tarkastaminen tässä PC:ssä
Huomautus

Esiasennetut ohjelmat ja sovellukset vievät paljon tilaa. Lisätietoja on ohjeaiheessa Surfacen tallennustila.

Vihje
Tietoja Surfacen levytilan vapauttamisesta on ohjeaiheessa Levytilan vapautusvihjeitä.

OneDrive: pilvitallennustila

OneDrive on Microsoft-tiliin sisältyvä ilmainen pilvitallennustila. Se on kuin ulkoinen kiintolevy, jota voi käyttää kaikilla laitteilla. Lisätietoja OneDrive-palvelusta on ohjeaiheessa OneDriven käyttäminen Surfacessa.

Huomautus
OneDrive synkronoi tiedostot pilvestä Surfaceen. Tietojen synkronoiminen tai lähettäminen mobiililaajakaistayhteydessä voi aiheuttaa lisäkustannuksia. Lisätietoja on ohjeaiheessa Hallitse tietojen käyttöä mobiililaajakaistaverkossa.

Irrotettavat tallennusvälineet

Voit tallentaa asiakirjoja, musiikkia, videoita ja kuvia Surfacen kanssa käytettävään USB-muistiin tai erikokoisille microSD-korteille. Surfacen kanssa voi käyttää seuraavia microSD-korttityyppejä: microSD, microSDHC ja microSDXC.

Tietoja Surfacen USB-portin ja microSD-korttipaikan sijainnista on ohjeaiheessa Surfacen ominaisuudet.

Ulkoisessa laitteessa olevien tiedostojen avaaminen:

Vaihe 1:  Aseta USB-muistitikku tai muu USB-tallennusväline Surfacen USB-porttiin tai aseta microSD-kortti Surfacen korttipaikkaan.
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta näytön oikeassa yläkulmassa näkyvää ilmoitusta.
Vaihe 3:  Napauta tai napsauta Avaa kansio ja tarkastele tiedostoja tai Tuo valokuvat ja videot.

Surfacen Resurssienhallinnassa voit selata yhdistetyissä laitteissa olevia tiedostoja ja kansioita.

Tiedostojen tallennustilan yhdistäminen kirjastoihin

Kirjastojen avulla voit selata monessa sijainnissa olevia kansioita keskitetysti. Voit käsitellä samassa kirjastossa esimerkiksi OneDriveen monesta sijainnista siirrettyjä tiedostoja sekä Surfaceen tallennettuja valokuvia ja piirustuksia. Voit liittää mukaan myös kotiryhmässäsi tai kytketyssä USB-laitteessa tai microSD-kortilla olevia kansioita.

Voit avata Kirjastot-kansion seuraavasti:

Vaihe 1:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta Hae.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa yläkulmaa, siirrä hiiren osoitinta alaspäin ja napsauta Hae.)
Vaihe 2:  Kirjoita hakuruutuun kirjastot ja napauta tai napsauta hakutuloksissa Kirjastot.
Jos olet jo Resurssienhallinnassa, napauta tai napsauta Suosikit-kohdassa Työpöytä.

Haluatko luoda uuden kirjaston? Toimi näin:

Vaihe 1:  Avaa Kirjastot-kansio.
Vaihe 2:  Paina pitkään tai napsauta hiiren kakkospainikkeella sisältöruudun avointa aluetta, napauta tai napsauta Uusi ja valitse sitten liu’uttamalla Kirjastot.
Vaihe 3:  Anna uuden kirjaston nimi.

Myös kansioiden lisääminen kirjastoon on helppoa.

Vaihe 1:  Paina pitkään (tai napsauta hiiren kakkospainikkeella) jotakin kansiota Resurssienhallinnassa.
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta Sisällytä kirjastoon ja valitse sitten kirjasto liu’uttamalla.

Lisätietoja on ohjeaiheessa Kirjastot: usein kysytyt kysymykset.