Surfa på webben med Internet Explorer 11

Surface levereras med två versioner av Internet Explorer som delar samma webbläsarhistorik och inställningar.

Oavsett om du vill surfa med pekfunktioner eller från skrivbordet har det aldrig varit enklare att surfa. Anslut bara till Internet eller använd din telefons Internetanslutning, öppna Internet Explorer och börja surfa.

Pekoptimerad version av Internet Explorer

Internet Explorer 11 är optimerat för tryckgester. Paneler och flikar är förstorade så att du med ett lätt tryck får upp dem när behöver dem.

Moderna Internet Explorer 11 finns på Microsoft Surface

Välj din standardwebbläsare

Välj Internet Explorer som din standardwebbläsare för bästa möjliga pekvänliga surfupplevelse. Om du inte har valt Internet Explorer som din standardwebbläsare finns endast skrivbordsversionen av Internet Explorer tillgänglig på Surface. Så här väljer du standardwebbläsare:

Steg 1:  Skriv Standardprogram från Startskärmen.
Steg 2:  Tryck eller klicka på Standardprogram i sökresultaten.
Steg 3:  Tryck eller klicka på Ange dina standardprogram och tryck eller klicka på Internet Explorer.
Steg 4:  Tryck eller klicka på Ange det här programmet som standardprogram och tryck eller klicka på OK.

Surfa på webben

Steg 1:  Från Startskärmen trycker du på eller klickar på Internet Explorer.
Steg 2:

Öppna adressfältet genom att svepa uppåt från skärmens nederkant (högerklicka om du använder en mus).
Paneler för dina favoritsidor och öppna flikar visas ovanför adressfältet (skrolla för att visa alla paneler).

Steg 3:  Ange en webbadress eller ett sökord i adressfältet eller tryck eller klicka på en flik, en fäst webbplats eller en favorit.
Tips
  • Gå tillbaka till webbplatser du redan har besökt genom att svepa över skärmen. Du kan även visa de webbplatser du besöker ofta genom att trycka eller klicka på adressfältet.
  • Du kan snabbt växla mellan favoriter och flikar genom att trycka eller klicka på knappen Favoriter Knappen Favoriter eller knappen Flikar Knappen Flikar i appkommandona. Tryck eller klicka på nedpilen bredvid Favoriter och välj hur du vill visa dina favoritwebbplatser. Välj mellan Alla, fältet Favoriter eller Fästa på Start.
  • Du kan dela webbplatser med dina vänner med snabbknappen Dela. Få reda på mer i Dela foton, länkar med mera.
  • Information om hur du ändrar startsidan finns i Ändra din startsida.
Anmärkningar
  • Om en webbplats inte visas riktigt så som du förväntar dig kan du prova med att lägga till webbplatsen i din Kompatibilitetsvylista.
  • Om du vill ändra dina inställningar sveper du in från högerkanten av skärmen i Internet Explorer och trycker på Inställningar och sedan på Alternativ. (Om du använder en mus pekar du i skärmens övre högra hörn, flyttar muspekaren nedåt och klickar på Inställningar och sedan på Alternativ.)
  • Vissa inställningar finns bara tillgängliga från skrivbordsversionen av Internet Explorer. Mer information finns nedan, i avsnittet om Internet Explorer på skrivbordet.

Använda flera webbläsarfönster

Du kan också öppna flera fönster i Internet Explorer 11 och visa två av dem bredvid varandra. Om du vill öppna ett nytt fönster trycker du på och håller ned (eller högerklickar på) panelen Internet Explorer på Startskärmen och trycker eller klickar på Öppna nytt fönster.

Du kan visa två fönster bredvid varandra på skärmen. Öppna ett fönster och dra nedåt från överkanten åt höger eller vänster på skärmen. Dra sedan in det andra fönstret från skärmens vänstra sida.

Navigera med flikar

Om du vill öppna en ny flik eller växla mellan flikar sveper du uppåt från skärmens nederkant (om du använder en mus högerklickar du). Flikfältet är placerat ovanför adressfältet och visar en förhandsvisning av alla öppna webbsidor.

• Tryck eller klicka på ett webbläsarfönster när du vill växla till det.
  • Tryck eller klicka på knappen Ny flik Knappen Ny flik om du vill öppna en ny flik i webbläsaren. Ange sedan en URL eller ett sökord, eller välj någon av de webbplatser som du ofta besöker eller en favorit.
  • Tryck eller klicka på de tre punkterna (…) om du vill öppna en InPrivate-flik eller öppna en flik som du nyligen stängt.

Dina webbfavoriter

Du kan fästa webbplatser på Startskärmen eller lägga till webbplatser i webbläsarens favoriter. Så här fäster du en webbplats på Startskärmen:

Steg 1:  Ta fram appkommandona genom att svepa upp från nederkanten (eller högerklicka).
Steg 2:  Tryck eller klicka på Favoriter knappen Favoriter, tryck eller klicka på Fäst webbplats knappen Fäst webbplats och sedan på Fäst på Start.

Så här lägger du till webbplatser i dina webbläsarfavoriter:

Steg 1:  Gå till en webbplats som du vill lägga till.
Steg 2:  Ta fram appkommandona genom att svepa upp från nederkanten (eller högerklicka) och öppna fältet Favoriter genom att trycka eller klicka på knappen Favoriter Knappen Favoriter.
Steg 3:  Tryck eller klicka på Lägg till i Favoriter Knappen Lägg till i Favoriter och tryck eller klicka på Lägg till.
Mer information om det här finns i Lägga till, visa och organisera favoriter.

Dina webbläsarfavoriter och webbhistoriken kan synkroniseras mellan olika Windows RT- och Windows 8-datorer om du använder ett Microsoft-konto. Mer information finns i Synkronisera dina inställningar.

Läsa webbinnehåll i en renare vy

Titta efter ikonen Läsvy Knappen Läsvy i adressfältet när du bläddrar igenom ditt favoritinnehåll på webben. Läsvyn är en renare vy med fokus på innehållet, utan annonser eller andra distraherande element. Tryck eller klicka på ikonen om du vill öppna sidan i läsvyn. När du vill återgå till att surfa trycker eller klickar du bara på ikonen igen.

Du kan anpassa läsvyn, inklusive teckenformat och textstorlek. Mer information finns i Komma igång med Internet Explorer 11.

Skrivbordsversionen av Internet Explorer

Du kan surfa på webben från skrivbordet med Internet Explorer för skrivbordet.

Så här startar du Internet Explorer-skrivbordsappen:

Steg 1:  Tryck eller klicka på Skrivbord (eller tryck på Windows-tangenten Windows-tangenten + D) på Startskärmen. Om du inte ser panelen Skrivbord på Startskärmen sveper du uppåt och trycker eller klickar på Skrivbord i applistan.
Steg 2:  Tryck eller klicka på ikonen Internet Explorer i Aktivitetsfältet.
Obs!
Om en webbsida ser konstig ut kan du prova att använda Kompatibilitetsvyn. Mer information finns i Åtgärda sidvisningsproblem med Kompatibilitetsvyn .

Ändra webbläsarinställningarna

Ändra webbläsarinställningar genom att trycka på ikonen Inställningar längst upp till höger i Internet Explorer (skrivbordsversion) och sedan trycka eller klicka på Internetalternativ. (Om du behöver hjälp med en inställning klickar du på ? i det övre högra hörnet.)

Till exempel avstängning av blockering av popup-fönster:

Steg 1:  Öppna Internet Explorer för skrivbordet.
Steg 2:  Tryck eller klicka på ikonen Inställningar Ikonen Inställningar och sedan på Internetalternativ.
Steg 3:  Klicka eller tryck på fliken Privat och avmarkera kryssrutan Aktivera blockering av popup-fönster.

Webbhistorik

Så här ser du webbhistorik:

Steg 1:  Öppna skrivbordsversionen av Internet Explorer.
Steg 2:  Tryck eller klicka på ikonen Favoriter Knappen Favoriter och sedan på fliken Historik.

Tillägg, Flash och annat multimedieinnehåll

Internet Explorer 11 ger en tilläggsfri upplevelse och spelar upp HTML5-innehåll och många Adobe Flash Player-videoklipp utan att du behöver installera separata tillägg.

Tillägg

Surface RT och Surface 2: Tillägg stöds inte av Internet Explorer.

Surface Pro: Om du vill använda webbläsartillägg eller verktygsfält måste du använda skrivbordsversionen av Internet Explorer. Mer information finns i Hantera tillägg i Internet Explorer.

Adobe Flash-kompatibilitet

Adobe Flash stöds på många webbplatser på Surface.

Surface Pro: Om du inte kan visa Flash-innehåll med Internet Explorer byter du till skrivbordsversionen av Internet Explorer.

Kompatibilitet mellan Java och Silverlight

Surface RT och Surface 2: Java- och Silverlight-pluginprogram stöds inte.

Surface Pro: Du kan installera Java eller Silverlights tillägg med Internet Explorer för skrivbordet.

Strömma ljud i bakgrunden

Om du vill strömma ljud från en webbplats samtidigt som du använder andra appar gör du något av följande:

• Använd skrivbordsversionen av Internet Explorer.
  • eller
  • Fäst den pekoptimerade versionen av Internet Explorer intill appen som du använder. Mer information finns i Använda mer än en app i taget.
Obs!

Musik som du spelar upp via appen Xbox Music fortsätter att spela när du växlar appar och när skärmen stängs av. Mer information finns i Spela musik på Surface.