Nemojte da izgubite kontakte: Četiri saveta za lako upravljanje kontaktima

Zahvaljujući efikasnim funkcijama za zakazivanje, potvrdama zakazanih obaveza, mogućnostima pažljivog praćenja želja klijenata i ažuriranja dinamičnih poslovnih usluga i cena, softver za upravljanje kontaktima postao je važniji za uspeh preduzeća nego ikada do sada. Iako je očigledno da odgovarajući softver za upravljanje kontaktima može da poveća produktivnost unapređenjem efikasnosti, mnogo preduzeća tek treba da shvati koje su im sve komponente dostupne pri korišćenju softvera za praćenje kontakata.

Verovali ili ne, samo 10 procenata malih preduzeća koristi aplikaciju na mreži ili softver za zakazivanje obaveza, dok šokantnih 8,8% i dalje koristi papir i olovku. Prema blogu GetApp Lab, samo nešto više od pola malih preduzeća u radu koristi kalendar na mreži. U prevodu – ako spadate u ovu kategoriju, vaše preduzeće propušta neke stvari. Softver za upravljanje kontaktima nudi jednostavne alatke pomoću kojih možete upravljati poslovnim informacijama i profilima klijenata na najnapredniji i najefikasniji način.

Današnji softver za upravljanje klijentima dizajniran je kao organizovano čvorište za sve poslovne informacije, tako da povećava produktivnost (što vam je i glavni cilj) putem skladištenja informacija koje obuhvataju sve od rezervacija i upravljanja sastancima do beleženja informacija o klijentima i njihovim željama, a i omogućava vam da podesite radno vreme i navedete detaljne informacije o uslugama i cenama. Uz upravljanje kontaktima koje je zasnovano na vebu imate lak pristup svemu što vam je potrebno, i to na jednom mestu.

Evo četiri načina na koje možete da promovišete preduzeće, usluge i dostupnost, a da istovremeno pratite zakazane obaveze, cene i želje klijenata pomoću softvera za praćenje kontakata:

 1. Iskoristite lako zakazivanje na mreži.

  Nema više dugih telefonskih poziva u oba smera. Uz upravljanje kontaktima koje je zasnovano na vebu postojeći ili potencijalni klijenti mogu lako da zakazuju usluge na mreži koristeći računar ili aplikaciju za mobilne uređaje za one u pokretu. Automatske potvrde zakazanih obaveza i podsetnici za klijente i osoblje pomažu u eliminisanju zabuna pri zakazivanju i potencijalnom propuštanju zakazanih obaveza. Otkrijte pojednostavljeno zakazivanje uz softver za upravljanje klijentima koji je dizajniran za vaše konkretne poslovne potrebe. Jednostavan pristup sa mobilnog uređaja je važan kako bi se osiguralo da klijenti mogu da zakažu obaveze kada im odgovara, a istovremeno vam pruža trenutnu vidljivost u cilju lakšeg planiranja i zakazivanja.

Sedam načina za pametniji rad u oblaku

Radite na pametniji, a ne na teži način. Saznajte kako aplikacije produktivnosti u oblaku mogu da poboljšaju vašu komunikaciju, saradnju i unaprede procese.

Pročitajte besplatnu e-knjigu (na engleskom)
 1. Iskoristite mogućnosti društvenih medija.

  Povećajte nivo komunikacije sa postojećim klijentima i istovremeno otkrivajte potencijalne klijente uz nebrojene mogućnosti društvenih medija. LinkedIn, Twitter i Facebook su alatke koje vam mogu pomoći da ostanete u kontaktu sa klijentima, dok u isto vreme otkrivate nove mogućnosti. Pošaljite zahtev za prijateljstvo novim kontaktima, predložite stranicu preduzeća sa spiskom trenutnih usluga ili šaljite jednostavne poruke na društvenim medijima kako bi se vaša korisnička služba izdvojila od konkurencije. Softver za upravljanje kontaktima daje vam bolji prikaz potreba potrošača i određenih informacija o profilima klijenata, a istovremeno vam pomaže da prepoznate potencijalne klijente na društvenim mrežama – nešto što u prošlosti nije bilo dostupno. Sada možete efikasno da održavate i ažurirate informacije o klijentima, prepoznajete ciljne mogućnosti, kao i da zakazujete/pregledate zapise zakazanih obaveza, u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Društveni mediji grade komunikaciju, a istovremeno pomažu vašem preduzeću da ostane na umu korisnika.

 2. Uklonite duplirane informacije.

  Softver za upravljanje kontaktima uklanja muku sa dupliranim kontaktima ili pretraživanjem zastarelih informacija. Uz softver za upravljanje klijentima možete da počnete efikasnije da upravljate informacijama o kontaktima i ažurirate ih.

 3. Prilagodite se potrebama klijenata.

  Bilo da ste vlasnik restorana ili frizerskog salona – bez obzira na industriju u kojoj radite – klijenti imaju različite želje i očekivanja. Softver za upravljanje kontaktima vam daje mogućnost da sve potrebe i zahteve klijenata izlistate na jednom mestu, tako da možete unapred da prepoznate pojedinačne želje klijenata. Kako se potrebe klijenata menjaju, lako je uneti izmene i ispravke – za razliku od složene hrpe dokumenta od juče. Pratite istoriju zakazanih obaveza klijenata i istoriju usluga pomoću efikasnog softverskog rešenja. Otarasite se papira i olovke – i iskusite produktivnost na novom nivou, uz usluge upravljanja kontaktima koje možete da koristite.

Otkrijte više softverskih rešenja, uključujući udobnost i jednostavnost korišćenja aplikacije Microsoft Bookings za mala i srednja preduzeća. Ovo inovativno rešenje sadrži stranicu za rezervisanje gde klijenti mogu lako da zakazuju obaveze. Uz napredni softver za upravljanje klijentima takođe možete da prilagodite usluge, podesite radno vreme i date detaljne informacije o uslugama i cenama, a uz to i upravljate osobljem, nedeljnim zakazanim obavezama i željama klijenata. Prikladna i prilagodljiva javna veb stranica omogućava klijentima da pronađu dostupna vremena i rezervišu sastanke u bilo koje vreme – bilo kod kuće, u kancelariji ili u pokretu pomoću aplikacije za mobilne uređaje.

Od kalendara za zakazivanje i detaljnih profila klijenata do promenljivih informacija o beleškama osoblja, uslugama i poslovnom profilu, pojednostavite proces zakazivanja i uvećajte potencijal rasta preduzeća uz odgovarajući softver za upravljanje kontaktima.

Prvi koraci uz Microsoft 365

To je Office koji poznajete uz dodatne alatke koje vam pomažu da unapredite saradnju kako biste mogli da obavite više posla – bilo kada, bilo gde.

Kupite odmah
Srodan sadržaj
Razvijanje preduzeća

Bolja komunikacija na radnom mestu radi razvoja poslovanja

Pročitajte više

Poslovni uvidi i ideje ne obuhvataju profesionalne poreze ili finansijske savete. Trebalo bi da se obratite vlastitom poreskom ili finansijskom stručnjaku da biste porazgovarali o ovoj situaciji.