Sedam marketinških planova povoljnih za budžet namenjeni malim preduzećima

Kada je reč o sastavljanju marketinškog plana, ne znači da su sve taktike univerzalno rešenje za mala preduzeća. Kao vlasnik malog preduzeća, svesni ste izazova koji predstoje na putu ostvarivanja ciljeva vezanih za prodaju, prihod i marketing. Teško je opstati na tržištu – tu su tanki budžeti, zadovoljavanje potražnje za svežim sadržajem , potencijalno duže povratno vreme. Srećom, ne morate da budete mađioničar da biste unapredili poslovanje i povećali vidljivost svog preduzeća.  

Sledi sedam taktika za sastavljanje marketinškog plana za MSP: 

1. Podaci i istraživanje  

Jedna od prednosti vašeg preduzeća u odnosu na velike igrače je u tome što dobro poznajete svoje klijente. Sa njima ste možda čak na „ti“. Pa čak i ako niste, taj odnos može prerasti u nešto više ako se zajedno pozabavite time kakve bi mogle biti njihove potrebe.  

Koje još usluge mogu da uvrstim u svoju ponudu? Kako unapređujem odnose sa klijentima koje već poznajem? Kako dolazim do ljudi čija se interesovanja uklapaju u delatnost mog preduzeća? Šta radim da bi se moje preduzeće izdvojilo u odnosu na ostala? Blagovremeno i redovno prikupljajte informacije od klijenata, a zatim se usredsredite na odgovarajuću ciljnu grupu i demografiju. Nemojte da odbacujete nekonvencionalne marketinške taktike ili gerilski marketing, poput održavanja zabavnog takmičenja ili koordiniranja proizvoda/usluga pomoću viralnog video zapisa u trendu ili priče o najnovijim vestima. 

2. Povežite se putem e-pošte 

Kampanje putem e-pošte su sjajan način za pronalaženje klijenata, podupiranje, održavanje i promovisanje poslovanja. Slanje namenske e-pošte klijentima ne košta puno, a može doneti prilične prihode. Nedavna anketa je pokazala da klijenti koji kupuju proizvode putem e-pošte troše 138% više od onih koji ne dobijaju ponude putem e-pošte (pogledajte #6). Inače, brojne studije iz marketinga putem e-pošte su pokazale da je najbolje vreme za slanje e-pošte četvrtkom u 10 časova pre podne. 

3. Ubrzajte rad svog sajta 

Kada je reč o učitavanju veb stranice, vreme je novac. Google istraživanje ukazuje da više od polovine mobilnih korisnika napušta sajt koji se ne učita u roku od tri sekunde. Amazon je utvrdio da samo sekund više može da košta prodaju 1,6 milijardi dolara godišnje. Proverite brzinu sajta kako biste bili sigurni da korisnici mogu brzo da se udube u vaš sadržaj.  

4. Budite pristupačni 

Pobrinite se da vas klijenti mogu pronaći na mreži, preko desktop ili mobilnog uređaja. U tu svrhu vam mogu poslužiti najbolje prakse za optimizaciju pretraživača (SEO) prilikom kreiranja ili ažuriranja veb sajta. Smatrate da je veb sajt već prilagođen optimizaciji pretraživača? Puno toga se promenilo. Imajući u vidu da se skoro 60% svih pretraga obavlja na mobilnim uređajima, Google je doneo neke nove smernice. Počev od 2019, dizajn prilagođen mobilnim uređajima ima apsolutnu moć, što znači da Google indeksira i rangira veb sajt pre svega na osnovu njegove verzije za mobilne uređaje. 

5. Budite aktivni na društvenim mrežama 

Mala preduzeća se pre svega oslanjaju na povezivanje sa klijentima. Ipak, nemojte se zadržati samo na tome, već aktivno učestvujte na društvenim mrežama. U jednoj anketi je 90 posto marketinških stručnjaka izjavilo da su društvene mreže ključne za njihovo poslovanje. Prisustvo na mrežama Facebook, Instagram, Pinterest i drugim sajtovima olakšava uspostavljanje boljeg kontakta sa klijentima. Ako vam društvene mreže nisu jača strana, možda bi bilo dobro da angažujete praktikanta ili zaposlenog koji dobro poznaje tu oblast. 

6. Ponudite kupone 

Koliko vam je stalo da izgradite odnos sa klijentima? Možda ćete se iznenaditi, ali nešto tako jednostavno poput kupona za popust od 10 dolara ili BOGO ponude može da označi početak velikog prijateljstva. Ubedljiva većina ispitanika u nedavnoj studiji , njih 92%, izjavila je da su koristili kupone prošle godine. Kuponi predstavljaju sjajan način za pokazivanje zahvalnosti kako novim tako i lojalnim klijentima koje možete potom da pridobijete fantastičnim proizvodima ili uslugama. 

7. Delujte lokalno 

Jedna od većih prednosti malih preduzeća je mogućnost razvijanja bliskog i ličnog odnosa sa klijentima. Ali ne zaboravite na lokalnu zajednicu. Povežite se sa drugim preduzećima u blizini koja ciljaju slična tržišta. Možete da se udružite sa njima, da krenete u unakrsnu promociju ili zajedno nastupite na tržištu. To je jednostavan i povoljan način za sastavljanje velike baze podataka kontakata, podsticanje obaveštenosti o brendu i razvoj poslovanja.  

Prvi koraci uz Microsoft 365

To je Office koji poznajete uz dodatne alatke koje vam pomažu da unapredite saradnju kako biste mogli da obavite više posla – bilo kada, bilo gde.

Kupite odmah
Srodan sadržaj
COVID-19

Kako da svoje malo preduzeće predstavite na mreži

Pročitajte više
COVID-19

5 obaveznih dodataka koji su potrebni za grupno ćaskanje na poslu

Pročitajte više
Business Tips

Neuobičajena saradnja: Novi načini za zajednički rad udaljenih timova

Pročitajte više

Centar za razvoj ne obuhvata profesionalne poreze ili finansijske savete. Trebalo bi da se obratite vlastitom poreskom ili finansijskom stručnjaku da biste porazgovarali o ovoj situaciji.