Aktivnosti za izgradnju tima za vaše malo preduzeće

Bez obzira na veličinu vašeg preduzeća, želite da uradite sve što je moguće da pomognete svojim zaposlenim da budu uspešni. To je još važnije za vlasnike malih preduzeća koji možda imaju samo mali tim. Da biste izvukli ono najbolje iz vaših radnika, dobra je ideja da pogledate aktivnosti za izgradnju tima.  

Nastavite sa čitanjem da biste saznali odgovore na ova pitanja i saznali kako da pomognete zaposlenima da maksimalno iskoriste svoj potencijal i potencijal vašeg preduzeća.  

Volontirajte zajedno  

Možda nemate dovoljno sredstava. Volontiranje sa vašim zaposlenima je besplatno i sjajan je način za međusobnu povezanost. Sigurno postoje organizacije u vašoj geografskoj oblasti koje su vam važne i kojima su potrebni volonteri.  

Ako ne možete da se prisetite takvih organizacija, pitajte svoje zaposlene da vam preporuče neku. Volontiranjem (i to ne samo tokom praznika), dobijate jasniji uvid u procese i organizacije u vašoj oblasti. A imaćete i priliku da stvorite zajednička iskustva sa svojim timom.  

Posetite sobu za igru bega  

Sobe za igru bega su takođe visoko na listi primera aktivnosti za izgradnju tima. Sobe za igru bega pružaju ljudima mogućnost da istraže i iskoriste veštine koje možda ne koriste svakodnevno. Vaši zaposleni mogu dobro da iskoriste te veštine da bi otkrili kako da pobegnu iz tematske sobe.  

Ne samo da su sobe za igru bega zabavne, već mogu i da otkriju sposobnosti vašeg tima. Možda ćete moći da koristite taj uvid za naredne projekte. Ova vrsta iskustva omogućava zaposlenima da iskorače izvan njihovih uobičajenih odgovornosti i angažuju se u nečemu drugom u čemu uživaju.  

Posetite zajedno čas kuvanja  

Svi uživaju u jelu a neki ljudi još više vole da nauče kako da kuvaju. Pogledajte da li postoje lokalni časovi kuvanja koji bi možda zanimali vaše zaposlene. Zajedničko pripremanje jela je posebno iskustvo izgradnje tima ako su vaši zaposleni više navikli da obučavaju druge osobe na radnom mestu. Ne samo da časovi kuvanja pružaju uživanje i predstavljaju sjajan način za stvaranje prijateljstva, već mogu da budu i opuštajući. Ne samo da jačate tim, već im pomažete i da smanje stres.  

Krenite u potragu za blagom  

U mnogome poput soba za igru bega, potraga za blagom može biti osvežavajuća promena scene za vaše zaposlene. Još bolje je što potraga za blagom ne zahteva mnogo novca. Pošaljite tim u akciju i ostavite ih da zajedno rade na dešifrovanju putokaza. Da biste osigurali potpuno učešće, postarajte se da nagrada za prvo mesto bude vredna uloženog truda tima. Na primer, možete ponuditi poklon-karticu, dodatno plaćene prekovremene sate ili gotovinu.  

Delite dostignuća zaposlenih 

Tim možete da izgradite i stavljanjem u centar pažnje individualnih dostignuća zaposlenih. Pored stavljanja do znanja zaposlenima da ih cenite, to pruža vašem timu šansu da proslave uspehe drugih članova. Posebna dostignuća koja možete deliti obuhvataju ostvarenje ciljeva prodaje, promocije i izuzetne recenzije dobijene od klijenata. Pohvalom pojedinačnih dostignuća pružate zaposlenima bolji uvid u njihove snage. Ako se fokusirate samo na tim kao celinu, to može dovesti do frustracije, popustljivosti i nezadovoljstva. Zapamtite, zasebni delovi čine celinu.  

Posetite događaj za kontinuiranu edukaciju  

Kada je reč o fokusiranju na ceo tim, odvedite ih na događaj kontinuirane edukacije. Zaposleni ne mogu i dalje da ostvaruju dostignuća ako nemaju neophodna znanja. Proverite da li postoje neke lokalne konferencije, događaji, predavanja ili nešto slično što se odnosi na vašu delatnost. Ako nešto odgovara tome, organizujte da vaš tim prisustvuje.  

Ne postoji mogućnost da otputujete na događaj? Proverite da li može da se organizuje da stručnjak iz delatnosti dođe kod vas. Ono što vaši zaposleni nauče koristi kako vašem preduzeću, tako i vašim zaposlenima.  

Omogućite timu da odabere zaposlenog koji ostvaruje izuzetna dostignuća 

Ako je vaš tim suviše mali da bi izabrao zaposlenog meseca, možete da proglasite zaposlenog kvartala. Vaš tim bira pobednika tako što vam šalje e-poštom svoj izbor. U e-poruci, svaki zaposleni može da napiše nekoliko rečenica o tome zašto je taj zaposleni dobar izbor. Pored objavljivanja pobednika, možete pročitati i sve komentare o njoj ili njemu. Sticanje uvida je odličan način za objedinjavanje tima što omogućava da se međusobno pomažu.  

Prisustvujte časovima improvizacije  

Iako je sjajno gledati improvizacije, lepo je i učestvovati u njima. U zavisnosti od vaše delatnosti, vaši zaposleni možda već osećaju kao da svakog dana moraju da improvizuju. Uzimanje časova može da bude sjajan način da se na zabavan način provere njihove veštine. Još bolje, učenje improvizacije omogućava timu da nauči veštinu aktivnog slušanja koja je od vitalnog značaja u mnogim delatnostima.  

Snažan tim stvara podjednako snažno preduzeće. Testirajte ove savete da biste videli koliko se zaposleni i vaša kompanija boje razvijaju. Zajedno.   

Prvi koraci uz Microsoft 365

To je Office koji poznajete uz dodatne alatke koje vam pomažu da unapredite saradnju kako biste mogli da obavite više posla – bilo kada, bilo gde.

Kupite odmah
Srodan sadržaj
Grow my business

Saveti za prilagođavanje rasta kompanije pomoću zajednice

Pročitajte više

Centar za razvoj ne obuhvata profesionalne poreze ili finansijske savete. Trebalo bi da se obratite vlastitom poreskom ili finansijskom stručnjaku da biste porazgovarali o ovoj situaciji.