OneDrive lični trezor

Lični trezor u usluzi OneDrive je zaštićen verifikacijom identiteta, tako da možete da skladištite najosetljivije datoteke u oblaku, a da ne izgubite pogodnost pristupa bilo kom drugom mestu.1

Phone and tablet showing OneDrive Personal Vault

Predstavljanje ličnog trezora

Obezbeđuje potvrda identiteta

Datoteke lične trezora možete da otključate i pristupate pomoću otisaka prstiju, prepoznavanja lica, SMS koda ili drugih metoda.2

 

Skeniranje datoteka direktno u lični trezor

Koristite OneDrive aplikaciju za mobilne uređaje na iOS ili Android uređaju za skeniranje dokumenata, slikanje ili snimanje video zapisa direktno u lični trezor.4

Automatsko zaključavanje

Lični trezor se automatski ponovo zaključava na računaru, uređaju ili na mreži nakon kratkog perioda neaktivnosti.3 Sve otvorene datoteke takođe zaključavaju i zahtevaju ponovnu potvrdu identiteta za pristup.

Ponesite osetljive datoteke sa sobom

Uskladištite osetljive ili važne datoteke kao što su vaš pasoš, vozačka dozvola ili dokumenti o osiguranju u ličnom trezoru. Datoteke ostaju bezbedne i na mestu na kojem možete lako da dođete do njih.

Dostupno na bilo kom uređaju

Pristupite ličnom trezoru iz usluge OneDrive u veb pregledaču, aplikaciji za mobilne uređaje4ili direktno iz istraživača datoteka na Windows 10 računaru.

Dobijete više od OneDrive bezbednosti

Lični trezor dodaje snažnu bezbednost u usluzi OneDrive, koji obuhvata šifrovanje datoteka, nadgledanje sumnjive aktivnosti, skeniranje virusa i otkrivanje ransomvera i oporavka.

Saznajte više o ličnom trezoru

1. Pretplata na Microsoft 365 Personal ili Family je obavezna za skladištenje više od 3 datoteke u ličnom trezoru. Slika prikazana iznad pokazuje OneDrive uz Microsoft 365 Personal nalog. Planovi OneDrive 100 GB i besplatni nalozi od 5 GB mogu da skladište najviše 3 datoteke u ličnom trezoru. Lični trezor nije dostupan u usluzi OneDrive za školu ili za posao.
2. Verifikacija prepoznavanjem lica i pomoću otiska prsta zahteva specijalizovani hardver koji obuhvata uređaj omogućen za Windows Hello, čitač otisaka prstiju, osvetljeni infracrveni senzor ili druge biometrijske senzore i uređaje.
3. Interval automatskog zaključavanja zavisi od uređaja i korisnik može da ga podesi.
4. Dostupnost mobilnih aplikacija zavisi od zemlje/regiona.