Feilsøk Pro-penn

Finn informasjon for å fikse problemer med Pro-pennen for Surface Pro og Surface Pro 2, og få svar på ofte stilte spørsmål.

Operativsystem:

Hva kan jeg gjøre for å fikse pennen hvis den slutter å fungere?

Hvis Surface ikke kjenner igjen Pro-pennen, eller pennen slutter å fungere riktig, kan du prøve disse løsningene.

Obs!
Hvis du trenger en ny penn fordi din er ødelagt, kan det hende at du kan få den erstattet under Surface-garantien. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du kontakte oss.

Løsning 1: Sette Surface i hvilemodus, og deretter reaktivere den

Trinn 1:  Trykk og slipp av/på-knappen på Surface.
Surface går til hvilemodus.
Trinn 2:  Vent et minutt, og trykk deretter og slipp av/på-knappen for å reaktivere Surface.

Hvis dette ikke fikser problemet, prøver du neste løsning.

Løsning 2: Installere de siste Surface og Windows-oppdateringene

Trinn 1:  Gå til Start Windows-logotast, og velg Innstillinger > Oppdatering og sikkerhet > Windows Update.
Trinn 2:  Velg Se etter oppdateringer.
Trinn 3:  Hvis det er tilgjengelige oppdateringer, installeres de automatisk.
Du må kanskje omstarte Surface når oppdateringene er installert.

Hvis installasjon av oppdateringer ikke løser problemet, prøver du neste løsning.

Løsning 3: Avstenging med to knapper (kun Surface Pro-modeller)

Viktig
Ikke bruk denne prosessen på Surface RT, Surface 2 eller Surface 3.

Bruk denne avstengingsmetoden med to knapper for å sikre at Surface er slått helt av. Slik gjør du det:

Trinn 1:  Gå til Start Windows-logotast, og velg Av/på Strømikon > Slå av.
Hvis du ikke kan slå av Surface som normalt, trykk og hold Av/på-knappen i 30 sekunder.
Trinn 2:  Etter at Surface slås av, trykk og hold volum opp-knappen og av/på-knappen samtidig i minst 15 sekunder, slipp deretter begge.
Trinn 3:  Skjermen kan blinke med Surface-logoen, men fortsett å holde knappene nede i minst 15 sekunder.
Trinn 4:  Vent 10 sekunder etter at du slipper knappene.
Trinn 5:  Trykk og slipp av/på-knappen for å slå på Surface igjen.

Hvis dette ikke fikser problemet, gå til Fikse min Surface.

Hvorfor slutter berøring å fungere når jeg bruker pennen?

Surface-berøringsskjermen leser tilstedeværelsen til Pro-pennespissen når den kommer nær, og reagerer ved å vise en liten prikk på skjermen. Når berøringsskjermen registrerer at pennespissen er nær, deaktiveres berøring slik at du kan skrive komfortabelt med hånden din liggende på skjermen.

For å gjenopprette bruk av berøring, flytter du pennespissen unna skjermen slik at prikken forsvinner.

Støtter Surface Pro og Surface Pro 2 pennetrykk?

Ja. Surface Pro og Surface Pro 2 støtter to typer pennetrykk:

• Innebygd trykkdeteksjon. Windows Store-apper og apper skrevet for Windows 8 er utviklet for å fungere med trykkdeteksjonen som er bygd inn i Surface Pro og Surface Pro 2.
  • Trykkfølsomhet med Wintab. Andre apper, som Photoshop, Flash og Manga Studio, bruk en annen metode for trykkfølsomhet som kalles Wintab. Hvis du skal bruke trykkfølsomhet med disse appene, må du installere Wacom Wintab-driveren.

Hvordan installerer jeg Wacom Wintab-driveren?

Viktig
Denne driveren bør kun installeres hvis du trenger avansert trykkfølsomhet for Wintab-baserte applikasjoner. Det har ingen effekt med andre pennrelaterte problemer.
Trinn 1:  Gå til siden Wacom forbedret driver for nettbrett, velg Last ned driver, følg deretter anvisningene på skjermen.
Trinn 2:  Når installasjonen er ferdig, velg Start på nytt nå.

Juster deretter driverinnstillingene.

Hvordan endrer jeg driverinnstillingene?

Etter at du har installert driveren, kan du justere innstillinger som er spesifikke for pennen og kalibrere skjermen. Slik gjør du det:

Trinn 1:  Skriv inn kalibrere i søkeboksen i oppgavelinjen, og velg Kalibrer skjermen for penn eller berøringsinndata.
Trinn 2:  Skjerm-kategorien, under Visningsalternativer, sørg for at skjermen som vises er Mobil PC-skjerm for Surface Pro eller Surface-skjermpanel for Surface Pro 2.
Hvis den ikke vises, velger du Mobil PC-skjerm for Surface Pro eller Surface-skjermpanel for Surface Pro 2.
Trinn 3: Velg Kalibrer > Skriving med penn og bruk Pro-pennen til å følge anvisningene.
Hvis du blir spurt Vil du tillate at denne appen gjør endringer på PCen?, velg Ja.

Kan jeg nullstille pennen hvis at jeg har rekalibrert den?

Når du tar den ut av esken, er Pro-pennen klar til å brukes med innstillingene som gir deg den beste ytelsen. Selv om du oppdaterer eller tilbakestiller Surface, vil ikke pennen miste disse innstillingene.

Hvis du har rekalibrert pennen, kan du gjenopprette fabrikkstandardinnstillingene på følgende måte:

Trinn 1:  Skriv inn kalibrere i søkeboksen i oppgavelinjen, og velg Kalibrer skjermen for penn eller berøringsinndata.
Trinn 2:  Skjerm-kategorien, under Visningsalternativer, sørg for at skjermen som vises er Mobil PC-skjerm for Surface Pro eller Surface-skjermpanel for Surface Pro 2.
Hvis den ikke vises, velger du Mobil PC-skjerm for Surface Pro eller Surface-skjermpanel for Surface Pro 2.
Trinn 3: Velg Tilbakestill og følg anvisningene på skjermen.
Hvis Tilbakestill er dempet, er Pro-pennen allerede satt tilbake til standardinnstillingene fra fabrikken.

Hvordan oppdaterer jeg pennen?

Nye fastvareoppdateringer som påvirker Pro-pennen, vil være tilgjengelige gjennom Windows Update. Installasjon av de siste oppdateringene for Surface og Windows kan hjelpe til med å fikse problemer med pennen. Slik gjør du det:

Trinn 1:  Gå til Start Windows-logotast og velg Innstillinger > Oppdatering og sikkerhet > Windows Update.
Trinn 2:  Velg Se etter oppdateringer.
Trinn 3: Hvis oppdateringer er tilgjengelige, installeres de automatisk.
Det kan hende at du må starte Surface på nytt etter at oppdateringene er installert.

Kan jeg skrive notater i Office-apper?

Ja, du kan skrive notater eller merke innhold i hvilken som helst Office-app med Pro-pennen. Når du trykker på skjermen med pennen i en Office 2013, Office 2016 eller Office 365-app, legges Håndskriftsverktøy til båndet. Under Håndskriftsverktøy, velg Penner for å endre fargen eller tykkelsen på pennen du skriver med. Se Bruke en penn til å tegne, skrive eller utheve tekst på et nettbrett med Windows for mer informasjon.

Kan jeg bruke Pro-pennen med Surface RT eller Surface 2?

Surface RT og Surface 2 støtter ikke digitale pennfunksjoner. Du kan bruke en kapasitiv penn (selges separat), som fungerer som en finger på en berøringsskjerm, med Surface RT og Surface 2.

Kan jeg bruke Pro-pennen med Surface Pro 3 eller Surface 3?

Nei, Pro-pennen er ikke kompatibel med Surface Pro 3 eller Surface 3. Surface Pro 3 og Surface 3 er kompatible med en annen penn, Surface-pennen.

Hva kan jeg gjøre for å fikse pennen hvis den slutter å fungere?

Hvis Surface ikke kjenner igjen Pro-pennen, eller pennen slutter å fungere riktig, kan du prøve disse løsningene.

Obs!
Hvis du trenger en ny penn fordi din er ødelagt, kan det hende at du kan få den erstattet under Surface-garantien. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du kontakte oss.

Sette Surface i hvilemodus, og deretter reaktivere den

Trinn 1:  Trykk og slipp av/på-knappen på Surface.
Surface går til hvilemodus.
Trinn 2:  Vent et minutt, og trykk deretter og slipp av/på-knappen for å reaktivere Surface.

Hvis dette ikke fikser problemet, prøver du neste løsning.

Installere de siste Surface og Windows-oppdateringene

Trinn 1:  Sveip inn fra høyre kant av skjermen, og trykk Innstillinger.
(Hvis du bruker mus, peker du øverst til høyre på skjermen, flytter musepekeren nedover og klikker Innstillinger.)
Trinn 2:  Trykk eller klikk Endre PC-innstillinger, og trykk eller klikk Oppdatering og gjenoppretting.
Trinn 3:  Trykk eller klikk Se etter nå.
Trinn 4:  Hvis oppdateringer er tilgjengelige, trykker eller klikker du Vis detaljer.
Trinn 5:  Trykk eller klikk for å velge oppdateringene du vil installere, og trykk eller klikk deretter Installer.
Det kan hende at du må starte Surface på nytt etter at oppdateringene er installert.

Hvis installasjon av oppdateringer ikke løser problemet, prøver du neste løsning.

Avstenging med to knapper

Advarsel
Ikke bruk denne prosessen på Surface RT eller Surface 2.

Bruk denne avstengingsmetoden med to knapper for å sikre at Surface er slått helt av. Slik gjør du det:

Trinn 1:  Sveip inn fra høyre kant av skjermen, trykk eller klikk Innstillinger, trykk eller klikk Av/på, og trykk eller klikk deretter Slå av for å slå av Surface.
Hvis du ikke kan slå av Surface som normalt, trykk og hold Av/på-knappen i 30 sekunder.
Trinn 2:  Etter at Surface slås av, trykk og hold volum opp-knappen og av/på-knappen samtidig i minst 15 sekunder, slipp deretter begge.

Skjermen kan blinke med Surface-logoen, men fortsett å holde knappene nede i minst 15 sekunder.

Trinn 3:  Vent 10 sekunder etter at du slipper knappene.
Trinn 4:  Trykk og slipp av/på-knappen for å slå på Surface igjen.

Hvis dette ikke fikser problemet, gå til Fikse min Surface.

Hvorfor slutter berøring å fungere når jeg bruker pennen?

Surface-berøringsskjermen leser tilstedeværelsen til Pro-pennespissen når den kommer nær skjermen, og reagerer ved å vise en liten prikk på skjermen. Når berøringsskjermen registrerer at pennespissen er nær, deaktiveres berøring slik at du kan skrive komfortabelt med hånden din liggende på skjermen.

For å gjenopprette bruk av berøring, flytter du pennespissen unna skjermen slik at prikken forsvinner.

Støtter Surface Pro og Surface Pro 2 pennetrykk?

Ja! Surface Pro og Surface Pro 2 støtter to typer pennetrykk:

• Innebygd trykkdeteksjon. Windows Store-apper og apper skrevet for Windows 8 er utviklet for å fungere med trykkdeteksjonen som er bygd inn i Surface Pro og Surface Pro 2.
  • Trykkfølsomhet med Wintab. Andre apper, som Photoshop, Flash og Manga Studio, bruk en annen metode for trykkfølsomhet som kalles Wintab. Hvis du skal bruke trykkfølsomhet med disse appene, må du installere Wacom Wintab-driveren.

Hvordan installerer jeg Wacom Wintab-driveren?

Viktig
Denne driveren bør kun installeres hvis du trenger avansert trykkfølsomhet for Wintab-baserte applikasjoner. Det har ingen effekt med andre pennrelaterte problemer.
Trinn 1:  Gå til siden Wacom forbedret driver for nettbrett, velg Last ned driver, følg deretter anvisningene på skjermen.
Trinn 2:  Når installasjonen er ferdig, velg Start på nytt nå.

Juster deretter driverinnstillingene.

Hvordan endrer jeg driverinnstillingene?

Etter at du har installert driveren, kan du justere innstillinger som er spesifikke for pennen og kalibrere skjermen. Slik gjør du det:

Trinn 1:  Sveip fingeren inn fra høyre kant av skjermen og trykk Søk.
(Hvis du bruker mus, peker du øverst til høyre på skjermen, flytter musepekeren nedover og klikker Søk.)
Trinn 2:  I søkefeltet skriver du inn kontrollpanel, og i søkeresultatene, trykker eller klikker du Kontrollpanel.
Trinn 3: I kontrollpanelet, velg Maskinvare og lyd, og Egenskaper for penn på nettbrett.
Trinn 4:  På fanen Penn kan du justere innstillingene for pennen, inkludert trykkfølsomhet eller Spissfølelse.
Trinn 5:  På fanen Kalibrer, velg Kalibrer… og bruker Pro-pennen til å følge anvisningene på skjermen.

Kan jeg nullstille pennen hvis at jeg har rekalibrert den?

Når du tar den ut av esken, er Pro-pennen klar til å brukes med innstillingene som gir deg den beste ytelsen. Selv om du oppdaterer eller tilbakestiller Surface, vil ikke pennen miste disse innstillingene.

Hvis du har rekalibrert pennen, kan du gjenopprette fabrikkstandardinnstillingene på følgende måte:

Trinn 1:  Sveip fingeren inn fra høyre kant av skjermen og trykk Søk.
(Hvis du bruker mus, peker du øverst til høyre på skjermen, flytter musepekeren nedover og klikker Søk.)
Trinn 2:  Skriv inn kalibrere i søkeboksen, og trykk eller klikk Kalibrer skjermen for penn eller berøringsinndata.
Trinn 3: Kontroller at skjermen som vises, er Mobil PC-skjerm i kategorien Skjerm under Visningsalternativer.
Trinn 4:  Hvis den ikke gjør det, trykker eller klikker du Tilbakestill, og følg anvisningene på skjermen.
Hvis Tilbakestill er nedtonet, er Pro-pennen allerede satt til standardinnstillingene fra fabrikken.

Hvordan oppdaterer jeg pennen?

Nye fastvareoppdateringer som påvirker Pro-pennen, vil være tilgjengelige gjennom Windows Update. Installasjon av de siste oppdateringene for Surface og Windows kan hjelpe til med å fikse problemer med pennen. Se Installere Surface- og Windows-oppdateringer for mer informasjon.

Hvis du trenger en ny penn fordi din er ødelagt, kan det hende at du kan få den erstattet under Surface-garantien. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du kontakte oss.

Kan jeg skrive notater i Office-apper?

Ja, du kan skrive notater eller merke innhold i hvilken som helst Office-app med Pro-pennen. Når du trykker på skjermen med pennen i en Office 2013 eller Office 365-app, legges Håndskriftsverktøy til båndet. Under Håndskriftsverktøy, trykk Penner for å endre fargen eller tykkelsen på pennen du skriver med. Se Bruke en penn til å tegne, skrive eller utheve tekst på et nettbrett med Windows for mer informasjon.

Kan jeg bruke Pro-pennen med Surface RT eller Surface 2?

Surface RT og Surface 2 støtter ikke digitale pennfunksjoner. Du kan bruke en kapasitiv penn (selges separat), som fungerer som en finger på en berøringsskjerm, med Surface RT og Surface 2.

Kan jeg bruke Pro-pennen med Surface Pro 3 eller Surface 3?

Nei, Pro-pennen er ikke kompatibel med Surface Pro 3 eller Surface 3. Surface Pro 3 og Surface 3 er kompatible med en annen penn, Surface-pennen.