Otkrijte našu posvećenost pristupačnosti

Microsoft je posvećen tome da obezbeđuje proizvode i usluge koji su dizajnirani za sve, uključujući više od milijardu osoba sa umanjenim sposobnostima.

Photograph of a person with a disability sitting in a wheelchair outside while working on a Surface in laptop mode

Izveštaji korporacije Microsoft o usaglašenosti u vezi sa pristupačnošću pokazuju našu posvećenost pristupačnosti. Ovi izveštaji pomažu stručnjacima u preduzećima, obrazovnim ustanovama i državnim institucijama pri donošenju odluka o nabavci i pri integraciji proizvoda unutar organizacije.

Pronađite izveštaje

Kako Microsoft integriše pristupačnost

Tri glavna principa upravljaju našom obavezom u vezi sa pristupačnošću: transparentnost, inkluzivnost i odgovornost. Pri razvoju proizvoda i usluga, uzimamo u obzir vodeće globalne standarde pristupačnosti, uključujući:

  • EN 301 549
  • SAD Član 508
  • Smernice za pristupačnost veb sadržaja (WCAG)

Microsoft sarađuje sa državnim institucijama i organizacijama širom sveta kako bi obezbedio prednosti digitalne tehnologije osobama sa umanjenim sposobnostima.

Odgovornost

Dajemo prioritet inkluzivnom dizajnu i pristupačnosti u proizvodima i uslugama. Microsoft objavljuje izveštaje o usaglašenosti u vezi sa pristupačnošću (ACR-ove) koji opisuju kako naši proizvodi i usluge podržavaju kriterijume evropskog standarda za pristupačnost, EN 301 549; Člana 508 Zakona o rehabilitaciji SAD, kao i Smernica za pristupačnost veb sadržaja (WCAG).

Photograph of a person wearing headphones while seated at a table typing on a Surface Book.
Photograph of a person with a disability using a Sip and Puff or SNP device while sitting in a wheelchair at a desk with a laptop and multiple display monitors

Inkluzivnost

Želimo da osnažimo sve – pomoću svojih proizvoda, usluga i tehnologije, kao i okviru svoje kulture u korporaciji Microsoft. Naš pristup nam omogućava partnerstvo sa pojedincima koji imaju različite umanjene sposobnosti.

Transparentnost

Otvoreni smo u pogledu planova da obezbedimo pristupačnost svojih proizvoda. Veb sajt Microsoft Accessibility pruža informacije o proizvodima, najnovijim dešavanjima u vezi sa inkluzivnošću i alatkama za pristupačnost.

 

Photograph of a group of people standing at a counter looking at a laptop screen with the Windows Magnifier accessibility feature that makes text easier to read

Globalni standardi pristupačnosti

Izveštaji standarda EN 301 549

Microsoft oblak sadrži brojne usluge i to je navedeno u mnogim pojedinačnim izveštajima o usaglašenosti.

SAD Izveštaji za Član 508

Microsoft nudi detaljne ACR-ove koji opisuju pristupačnost mnogih usluga u oblaku.

Izveštaji za WCAG (ISO/IEC 40500)

Izveštaji korporacije Microsoft o kompletnim proizvodima ili uslugama ili delovima koji mogu da se instaliraju zasebno.


Dodatni resursi

Inicijative u vezi sa pristupačnošću

Omogućavanje IT stručnjacima da unapređuju inicijative u vezi sa pristupačnošću.

Pristupačnost u Evropi

Napredak u pomaganju organizacijama da budu inkluzivne i usaglašene.

Pristupačnost korporacije Microsoft

Gde možete da pronađete sve u vezi sa pristupačnošću korporacije Microsoft.

Perspektive za osobe koje kreiraju smernice

Sveobuhvatan izveštaj i resurs koje možete da preuzmete od korporacije Microsoft.

Enterprise Disability Answer Desk

Pružamo namensku podršku poslovnim klijentima koji imaju pitanja o pristupačnosti u našim proizvodima i uslugama ili o izveštajima o usaglašenosti u vezi sa pristupačnošću.