Trace Id is missing

Visio

Radite vizuelno sa bilo kojeg mesta, bilo kada.

Dijagram toka u programu Visio pod nazivom „Ekološka dozvola preduzeća Contoso“

Transformišite način na koji koristite i vizuelizujete podatke kako biste mogli da oživite svoje najbolje ideje. Uz desetine spremnih predložaka i hiljade prilagodljivih oblika, Visio olakšava pravljenje moćnih vizuelnih elemenata i čini ga zabavnim.

Vizuelna saradnja za timove svuda

Visio u usluzi Microsoft 365 dostupan je komercijalnim pretplatnicima na Microsoft 365, tako da možete da pravite profesionalne dijagrame bilo kada, bilo gde, sa bilo kim.

Video container
Dijagram toka u programu Visio

Saradnja u realnom vremenu

Pravite i koautorski radite na dijagramima profesionalnog izgleda radi efikasnog donošenja odluka, vizuelizacije podataka i izvršavanja procesa kako biste povećali produktivnost u celom preduzeću.

Visio i Microsoft 365

Visio je inovativno rešenje koje vam pomaže da vizuelizujete tokove poslovnih procesa povezane sa podacima pomoću mnoštva integrisanih funkcija koje prenose moć usluge Microsoft 365 u Visio.

A cup of coffee, a few pencils and a tablet device using Microsoft Teams to show a cross-functional flowchart.

Pravite Visio dijagrame, prikazujte ih, uređujte i sarađujte na njima unutar usluge Microsoft Teams.

Nazad na kartice
Komponenta za priče

Pristupačniji nego ikada

Visio podržava različite funkcije pristupačnosti – uključujući Narator, Kontrolor pristupačnosti i podršku za visoki kontrast – kako bi se obezbedilo da vaši Visio dijagrami budu dostupni svima.

Mala biljka, novine i tablet uređaj na stranici „Dozvole“ aplikacije Microsoft 365.

Bezbednost i privatnost na nivou velikih preduzeća

Visio sadrži mnogo istih bezbednosnih funkcija kao Microsoft 365 aplikacije, uključujući Information Rights Management (IRM) kako bi se obezbedila trajna proizvodnja datoteka dijagrama dok korisnici sarađuju.

Utvrdite koja aplikacija vam najviše odgovara

Otkrijte pravo rešenje koje će vam pomoći da lako pravite profesionalne dijagrame i vizuelno saopštite svoje ideje.

Veb aplikacija Visio

Uključeno u Visio Plan 1 i Visio Plan 2

Osoba sedi za malim okruglim stolom sa šoljicom kafe i koristi tablet uređaj za pravljenje grafikona.
 • Proširite svoje Microsoft Visio iskustvo na pregledač, gde možete da prikazujete, pravite i uređujete dijagrame uskladištene u oblaku.

 • Omogućite Microsoft 365 pretplatnicima da prikazuju, štampaju i dele dijagrame, kao i da umeću komentare u pokretu.

 • Visio za veb se redovno ažurira. Nikada nećete morati da instalirate novu verziju.

 • Visio za veb, zasnovan na usluzi Microsoft Cloud, poseduje mnogo istih funkcija bezbednosti, pristupačnosti i usaglašenosti koje su dostupne u Microsoft 365 proizvodima.

Aplikacija Visio za stone računare

Uključeno u Visio Plan 2

Osoba sedi za radnim stolom sa biljkom i šoljom i radi na monitoru stonog računara.
 • Izaberite neki od preko 250.000 oblika putem ekosistema sadržaja na mreži u programu Visio.

 • Pristupite dodatnim predlošcima koji trenutno nisu dostupni u programu Visio za veb.

 • Radite prirodnije koristeći prst ili pero za crtanje i komentarisanje dijagrama na uređaju s omogućenim dodirom.

 • Automatski generišite organizacione grafikone iz izvora podataka kao što su Excel, Exchange ili Microsoft Entra ID.

Najčešća pitanja

 • Probne verzije postoje samo za Visio Plan 1 i Visio Plan 2. Ove probne verzije besplatne su u periodu od 30 dana za korisnike koji prvi put koriste probnu verziju i imaju poslovni ili školski nalog. Da biste se upisali za probnu verziju u trajanju od 30 dana, pratite sledeće veze za Visio Plan 1 i Visio Plan 2. Visio Plan 1 pruža pristup aplikaciji Visio za veb. Visio Plan 2 pruža pristup aplikaciji Visio za veb i aplikaciji Visio za računare. Ne postoje probne verzije za Visio Standard ili Visio Professional.

 • U nastavku je kompletna lista Microsoft 365 komercijalnih planova koji obuhvataju Visio veb aplikaciju: Microsoft 365 Business Basic, Microsoft 365 Business Standard, Microsoft 365 Business Premium, Microsoft 365 aplikacije za posao, Office 365 E1, Office 365 E3, Office 365 E5, Office 365 F3, Microsoft 365 F3, Microsoft 365 E3, Microsoft 365 E5, Microsoft 365 Apps za preduzeće, Office 365 A1, Office 365 A3, Office 365 A5, Microsoft 365 A1, Microsoft 365 A3 i Microsoft 365 A5, uključujući i verzije nekih od tih paketa koje ne obuhvataju Teams.

  Imajte u vidu da planovi za mala i srednja preduzeća, kao što su Business Basic i Business Standard sa ID-om Microsoft naloga (hotmail.com, outlook.com, live.com, msn.com), neće imati pristup veb aplikaciji Visio zato što se ti planovi ne kvalifikuju kao komercijalni planovi.

 • Ne možete da kombinujete 32-bitne i 64-bitne verzije Microsoft rešenja. Da biste rešili ovaj problem, morate da deinstalirate trenutnu 64-bitnu verziju sistema Office i instalirate njegovu 32-bitnu verziju. Dodatna uputstva potražite na ovoj stranici podrške.

 • Korišćenje različitih verzija sistema Office i aplikacije Visio zavisi od tehnologije instalacije koja se koristi za instaliranje proizvoda. Za kompatibilnost važi sledeće pravilo:

  • Zajedno ne možete da instalirate dva proizvoda koji imaju istu verziju ako koriste različite tehnologije instalacije.
  • Ne možete da instalirate dva proizvoda različitih verzija ako oba proizvoda koriste tehnologiju „Klikni i pokreni“ kao tehnologiju instalacije i ako ti proizvodi imaju Office aplikacije koje se poklapaju.

  Pogledajte ovu stranicu podrške da biste pronašli više detalja o kompatibilnosti, a ovu stranicu podrške da biste pronašli instalaciju za količinsko licenciranje.

 • Ako imate verziju bez pretplate (Visio Standard ili Visio Professional), koristite istu šifru proizvoda koju ste koristili za postojeću aplikaciju da biste preuzeli Visio na novi računar. Prijavite se pomoću postojećeg Microsoft naloga i unesite šifru proizvoda na adresi microsoft365.com/setup. Aktiviranje šifre povezuje nalog sa aplikacijom Visio. Kada izvršite gorenavedene korake, pratiteove korake da biste preuzeli Visio. Da biste pronašli više detalja o instaliranju programa Visio, posetite ovu stranicu podrške.

  Da biste pronašli uputstva za instalaciju za Visio Plan 1 ili Visio Plan 2 posetite ovu stranicu podrške.

 • Uz Visio Plan 1 i Visio Plan 2 dobijate 2 GB skladišta u usluzi OneDrive za posao ili školu. Ako trenutno nemate pretplatu na OneDrive za posao ili školu, dobićete 2 GB skladišta uz plan pretplate. Ako imate postojeću pretplatu na OneDrive za posao ili školu, 2 GB skladišta uključenog u plan aplikacije Visio za veb ne dodaje se vašem postojećem kapacitetu skladišta niti ono zamenjuje trenutnu pretplatu na OneDrive za posao ili školu.

 • Sve trenutno podržane verzije aplikacije Visio radiće u operativnom sistemu Windows 11. To obuhvata Visio planove i verzije aplikacije Visio bez pretplate 2013, 2016 i 2019. Stare Visio datoteke neće biti ugrožene kada izvršite nadogradnju na noviju verziju aplikacije Visio. Datoteke će funkcionisati na očekivan način u novoj verziji. Ali Visio automatski blokira otvaranje bilo koje Visio datoteke starije od verzije 2013. Da biste to rešili, posetite ovu stranicu podrške.

 • Da, trenutna verzija aplikacije Visio kompatibilna je sa starijim verzijama. Da, datoteke kreirane u trenutnoj verziji možete da otvorite u starijoj verziji i obrnuto. Imajte na umu da trenutna verzija (podrazumevano) čuva crtež kao .vsdx datoteku. Pošto verzija 2003 čuva crtež kao .vsd datoteku, moraćete da ga sačuvate kao .vsd datoteku da biste ga otvorili u starijoj verziji aplikacije Visio.

 • Trenutne verzije aplikacije Visio nude funkcije alatke Information Rights Management (IRM). Ako imate verziju aplikacije Visio bez pretplate, izaberite stavke Datoteka > Informacije > Zaštita dijagrama > Ograničavanje pristupa.

  IRM ne možete da podesite iz aplikacije Visio za veb, ali Visio za veb primenjuje sva prava pristupa podešena za datoteku u aplikaciji Visio za računare kada se datoteka uskladišti na mreži. Da biste pronašli više detalja o alatki IRM u programu Visio, posetite ovu stranicu podrške.

 • Povezivanje podataka je dostupno samo putem aplikacije Visio za računare, ali u aplikaciji Visio za veb možete da prikazujete dijagrame sa povezanim podacima.

  • Visio trenutno podržava više izvora podataka, uključujući sledeće:
  • Microsoft Excel radne sveske
  • Microsoft Access baze podataka
  • Microsoft SharePoint Foundation liste
  • Microsoft SQL Server baze podataka
  • Microsoft Exchange Server direktorijumi
  • Microsoft Entra ID informacije
  • Drugi OLEDB ili ODBC izvori podataka

Prvi koraci uz Visio

Pratite Visio

Pratite Visio društvene mreže

Pročitajte vesti o programu Visio

Prosleđivanje ideja za Visio

Pratite Microsoft 365