Visio

Radite vizuelno. Pojednostavljena izrada dijagrama.

Visio diagram gallery showing popular and basic diagrams
Visio flowchart with rectangular, oval, and diamond shapes

Pravite profesionalne dijagrame

Uz Visio lako i intuitivno crtajte grafikone toka, dijagrame, organizacione grafikone, planove spratova, inženjerske dizajne i još mnogo toga. Koristite moderne oblike i predloške sa poznatim utiskom pri radu u sistemu Office.

Bolji zajednički rad

Sarađujte na Visio dijagramima toka da biste obuhvatili uvide svih zainteresovanih strana. Uz Microsoft 365* vaš tim može istovremeno da radi na dijagramu.

Visio flowchart with multiple sections broken up horizontally and a box showing the person who is revising it
Visio flowchart showing detailed transportation logistics related to a trucking company

Steknite uvide iz stvarnog sveta

Povezujte dijagrame toka i dijagrame sa podacima u realnom vremenu. Koristite primenjeno oblikovanje oblika da automatski ažurirate dijagrame toka kad se osnovni podaci promene, bilo u programu Visio ili u okviru usluge Microsoft 365*.

Visio za veb

Radite zajedno na dijagramima iz veb pregledača gde god da ste. Nacrtajte dijagram toka, mapirajte IT mrežu, napravite organizacioni grafikon ili dokumentujte poslovni proces.

Visio online flowchart showing detailed logistics process

Pročitajte više o softveru za dijagram toka

Nekonvencionalne upotrebe softvera za dijagrame toka


|

Sistemski zahtevi za Microsoft Visio:

 
Komponenta Minimalni zahtev
Procesor 1 GHz procesor sa SSE2 podrškom
Memorija 2 GB RAM
Čvrsti disk 3 GB dostupnog prostora na disku
Ekran Rezolucija ekrana 1280 x 800
Grafika Hardversko ubrzavanje grafike zahteva DirectX10 grafičku karticu.
Operativni sistem Windows 7 SP1 do Windows 10, 32-bitni ili 64-bitni operativni sistem
Drugi pristup internetu. To će se možda naplaćivati.
 
Microsoft nalog
 
Neke funkcije mogu da zahtevaju dodatni hardver ili usluge, na primer:
  • Za koautorstvo je potreban Microsoft SharePoint Server 2010, SharePoint Server 2013, Microsoft SharePoint Online ili Microsoft OneDrive for Business.

Visio Plan 1, koji obuhvata Visio Online i 2 GB skladišta u oblaku u usluzi OneDrive, omogućava korisnicima da prave i dele jednostavne dijagrame u omiljenom pregledaču. Najbolji je za izradu osnovnih dijagrama.

 
Visio Plan 2 obuhvata Visio za računare, Visio Online i 2 GB skladišta u oblaku u usluzi OneDrive, što ga čini najmoćnijim programskim paketom za izradu dijagrama. Najbolji je za izradu profesionalnih dijagrama. Uz Visio za računare dobija se bogata biblioteka ugrađenih predložaka i oblika i predložaka i oblika nezavisnih proizvođača, kao i integrisane alatke za saradnju. On dobija i sva najnovija izdanja funkcija i omogućava da povezujete dijagrame sa podacima uživo. Pored toga, možete da skladištite i delite dijagrame na mreži, a zatim da koristite omiljeni pregledač kako biste ih prikazivali i uređivali putem usluge Visio Online. Visio i Visio Online omogućavaju saradnju putem komentara u okviru aplikacije.
 
Da biste pronašli više detalja o kupovini pretplate na Visio Online, posetite našu stranicu planovi i cene.

Visio Plan 2, dostupan kao pretplata, uključuje sve iste mogućnosti kao Visio Professional 2016, kao i funkcije samo za oblak kao što su Visio Visual u usluzi Power BI, funkcija „Vizuelizator podataka“ putem programa Excel, kao i reverzni inženjering baze podataka (DBRE). Samo Plan 2 obuhvata i poboljšanu podršku za AutoCAD crteže i dodatne predloške, šablone i oblike. Pored toga, Plan 2 omogućava svakom korisniku da instalira Visio na do pet računara sa operativnim sistemom Windows 10, Windows 8 ili Windows 7. Automatski instalira najnovije bezbednosne ispravke i dobija sva izdanja funkcija tokom trajanja pretplate. Uključen je i Visio Plan 1 sa 2 GB skladišta u oblaku u usluzi OneDrive.

Informacije o licenciranju programa Visio potražite na našoj stranici za licenciranje.

Funkcioniše! Većina korisnika usluge Microsoft 365 može da prikazuje Visio dijagrame u usluzi Teams. Korisnici sa pretplatom na plan Visio Online takođe mogu da uređuju dijagrame direktno u usluzi Teams. Saznajte više o programu Visio u usluzi Teams. Imajte na umu da se Teams prodaje zasebno od programa Visio.

Korisnici usluge Power BI mogu da preuzmu Visio Visual sa stranice AppSource. Svi korisnici mogu da prikazuju Visio Visual izveštaje u usluzi Power BI i da ugrađuju veze ka datotekama, ali samo oni koji imaju licencu za Visio Online mogu da uređuju vizuelne elemente. Pročitajte Tech Community objavu na bloguda biste saznali više o programu Visio Visual za Power BI.

Visio trenutno podržava više izvora podataka, uključujući Microsoft Excel, Microsoft Excel Services, Active Directory, Microsoft SQL Server, Microsoft SQL Azure i Microsoft SharePoint liste i usluge poslovnog povezivanja.
 
Povezivanje podataka je dostupno samo putem programa Visio, ali dijagrame povezane sa podacima možete da prikazujete pomoću usluge Visio Online.

Visio sadrži mnogo istih bezbednosnih funkcija kao i Microsoft Office aplikacije. Tu spadaju Information Rights Management (IRM) za postavljanje dozvola za pristup datotekama, ugrađeno sprečavanje gubitka podataka (DLP) i višestruka potvrda identiteta (MFA) za sprečavanje curenja podataka. Isto tako, Visio Online sadrži sve funkcije bezbednosti, privatnosti i usaglašenosti poslovne klase koje su dostupne putem usluge Microsoft Cloud.

Možete. Svakom Visio Online dijagramu možete da pristupate, kao i da ga pravite, uređujete i delite pomoću željenog pregledača za mobilne uređaje. Postoji i osnovna aplikacija „Prikazivač za Visio“ za iOS uređaje.1 Dijagrame možete samo da prikazujete pomoću aplikacije; mogućnosti uređivanja nisu dostupne.

Ne postoji verzija klijenta programa Visio za Mac. Umesto toga možete da koristite Visio Online da biste izrađivali dijagrame u pregledaču.

Visio Professional 2016, Visio Standard 2016 i Visio Online koriste isti format datoteke zasnovan na XML-u koji je uveden 2013. godine. Starije verzije programa Visio možda neće prepoznati taj format. Datoteke koje su napravljene u programu Visio 2016 ili usluzi Visio Online možete da sačuvate u formatu Visio 2003 – 2010 crteža (VSD), koji starije verzije programa Visio mogu da otvore. Da biste to uradili, u meniju Datoteka odaberite stavku Sačuvaj kao. Kad izaberete lokaciju, promenite stavku Sačuvaj kao tip u Visio 2003–2010 crtež.

Neke funkcije iz starijih verzija programa Visio onemogućene su radi kompatibilnosti u programu Visio 2016. Konvertujte staru datoteku u novi format datoteke da biste omogućili sve funkcije. Da biste konvertovali Visio 2003–2010 crtež, u meniju Datotekaizaberite stavku Informacije, a zatim stavku Konvertuj.

Da biste postavljali pitanja, povežite se sa nama na forumima za odgovore o programu Visio ili Visio MSDN. Možete i da nam pošaljete e-poruku na adresu tellvisio@microsoft.com i da nam pošaljete povratne informacije putem platforme UserVoice.

Pratite Visio

Pratite Visio na sajtu Twitter

Pratite Visio na sajtu Facebook

Pratite Visio na blogu

Pratite Visio na sajtu UserVoice

* Zahteva licencu za Microsoft 365 koja se prodaje zasebno
Funkcija visio plan 1 i plan 2 pretplate uvek uključuju najnovije verzije programa Visio Online i visio. Visio Standard 2019 i Visio Professional 2019 predstavljaju najnovije stalne verzije programa Visio. Obe predstavljaju jednokratne kupovine za koje se ne dobijaju ispravke. Starije stalne verzije obuhvataju Visio 2016, Visio 2013, Visio 2010 i Visio 2007. Visio 2019 je kompatibilan sa operativnim sistemima Windows 10, Windows 8.1 i Windows 7.
1. Dostupnost mobilnih aplikacija zavisi od zemlje/regiona.