Trace Id is missing

Bojanka olakšava kreiranje

Bojanka sada dolazi s novim alatkama sa veštačkom inteligencijom koje će vam pomoći da uređujete slike kao profesionalac i stvarate umetnost kao vizionar. Uključena u najnoviju verziju operativnog sistema Windows 11, Bojanka je vaš novi kreativni partner.
Osoba koja drži olovku koristeći aplikaciju Bojanka za kreiranje slike
Aplikacija za kreiranje slika sa opcijama za kreiranje slike

Alatka za kreiranje slika

Alatka za kreiranje slika 1 2 je vaš partner potpomognut veštačkom inteligencijom, spreman da inspiriše vašu sledeću kreaciju. Dajte mu upit, izaberite stil i pogledajte rezultat.

Uklanjanje pozadine

Ova moćna alatka za uređivanje koristi veštačku inteligenciju da vam pomogne da izolujete subjekat i uklonite pozadinu samo jednim klikom.
Raznobojan cvet u aplikaciji Bojanka
Aplikacija Bojanka sa različitim slojevima koji se koriste za sliku

Slojevi

Slojevi vam daju veću kontrolu nad načinom na koji crtate, uređujete i organizujete svoj rad kako bi vam pomogli da dodate dubinu i detalje digitalnim slikama.

Bojanka: osvežena za Windows 11

Preuzmite najnoviju verziju operativnog sistema Windows 11 da biste koristili ove moćne nove alatke u aplikaciji Bojanka.
Dvoje ljudi sede ispred laptopa sa otvorenom aplikacijom Bojanka

Najčešća pitanja

 • Bojanka je svestrana i prilagođena aplikacija za uređivanje grafike u operativnom sistemu Windows za kreiranje, uređivanje i manipulaciju slikama i crtežima. Bojanka je odlična za jednostavno isecanje slika, promenu veličine, crtanje i dodavanje osnovnih oblika i teksta slikama. Nudi jednostavan interfejs sa nizom alatki koje pokreće veštačka inteligencija 1 i funkcija za svakoga ko treba da obavlja osnovne zadatke grafičkog uređivanja. Jednostavnost i lakoća korišćenja čine Bojanku vrednom alatkom za brzo i lako uređivanje slika.
 • Bojanku u operativnom sistemu Windows 11 otvarate prateći ove korake:

  • Kliknite na dugme Windows Start.

  • Otkucajte "Bojanka" na traci za pretragu i pritisnite taster Enter.

  • Trebalo bi da se otvori aplikacija Bojanka.

 • Aplikacija Fotografije je prvenstveno dizajnirana za gledanje, organizovanje i uređivanje fotografija i slika. Više je fokusirana na upravljanje bibliotekom slika i jednostavna prilagođavanja. Aplikacija Fotografije vam omogućava da pregledate i organizujete svoju kolekciju fotografija, izrezujete i rotirate slike, primenite filtere i osnovna poboljšanja, kreirate jednostavne video-projekcije slajdova i s lakoćom delite fotografije.

  Bojanka je pogodnija za kreiranje jednostavnih crteža i obavljanje osnovnih zadataka za uređivanje slika. Bojanka pruža alatke za crtanje slobodnom rukom, umetanje oblika, popunjavanje bojom, izrezivanje slika i dodavanje teksta. To je svestranija alatka za kreiranje originalnih umetničkih dela ili uređivanje osnovnih slika.

 • Nove funkcije Bojanke uključene su u najnovije ažuriranje za Windows 11: Alatka za kreiranje slika 1 i alatka za uklanjanje pozadine potpomognuti veštačkom inteligencijom uz veoma traženu mogućnost, slojevi. Ove nove alatke za Bojanku pomažu vam da kreirate digitalne slike poput profesionalaca, podstiču kreativnost uz inspiraciju generisanu veštačkom inteligencijom i omogućavaju svakome, od početnika do profesionalca, da menja, upravlja, čuva i deli slikovne datoteke u većini formata datoteka.
 • Bojanka obuhvata ove alatke:

  • Olovka: Za crtanje slobodnom rukom.

  • Četkica: Za slikanje raznim stilovima i veličinama četkica.

  • Popuna bojom: Da biste popunili zatvorene oblasti izabranom bojom.

  • Oblici: Za crtanje oblika poput linija, pravougaonika i krugova.

  • Tekst: Za dodavanje teksta slikama.

  • Gumica: Za uklanjanje delova crteža ili slike.

  • Alatke za izbor: Za biranje određenih oblasti i manipulaciju njima.

  • Zumiranje: Za uvećavanje i umanjivanje podloge za crtanje.

 • Da, možete da koristite Bojanku za uređivanje fotografija ili slika. Bojanka pruža osnovne alatke za isecanje, promenu veličine, crtanje, dodavanje teksta i jednostavno prilagođavanje slika.
 • Da, možete da promenite veličinu slike u aplikaciji Bojanka tako što ćete izabrati opciju "Promeni veličinu" na kartici "Početak". Zatim možete odrediti nove dimenzije za sliku u pikselima ili kao procenat originalne veličine.
 • Da, možete da sačuvate svoj rad u različitim formatima datoteka, uključujući PNG, JPEG, BMP i GIF, između ostalih. Bojanka vam omogućava da izaberete format kad čuvate sliku.
 • Da biste dodali tekst na sliku u aplikaciji Bojanka, koristite alatku "Tekst" na kartici "Početak". Kliknite na platno na koje želite da dodate tekst i pojaviće se okvir za tekst. Unesite tekst u okvir, prilagodite font, a zatim izaberite veličinu i boju koristeći opcije na traci sa alatkama.
 • Sliku možete da izrežete tako što ćete izabrati deo slike koji želite da zadržite pomoću alatke "Izbor", a zatim kliknuti na dugme "Izreži" na kartici "Početak". Time ćete ukloniti neizabrani deo slike.
 • Bojanka je uključena u Windows. Alatka za kreiranje slika predstavlja novu funkciju 1 uključenu u poslednju ispravku operativnog sistema Windows 11, zajedno sa alatkom za uklanjanje pozadine i slojevima. Kada budete spremni da isprobate Alatku za kreiranje slika, daćemo vam 50 kredita kako biste počeli da je koristite (jedna upotreba troši 1 kredit). 2

Tražite dodatne informacije?

Pronađite pomoć u vezi sa prelaskom na Windows 11 i na najbolji način iskoristite Windows.
Mlada žena gleda u tablet

Nadogradnja na Windows 11

Spremni za promenu? Pogledajte da li vaš Windows PC ispunjava uslove tako što ćete izabrati dugme Start, pa izabrati stavke Postavke > Ažuriranje & bezbednost > Windows Update.

Postanite insajder

Registrujte za program Windows insajder i počnite da sarađujete sa inženjerima kako biste doprineli oblikovanju budućnosti operativnog sistema Windows.
 • Simulirani ekrani su podložni promenama. Dostupnost funkcija i vreme objavljivanja mogu da variraju.
 • [1] Zahteva Microsoft nalog. Vreme isporuke funkcije zavisi od uređaja. Dostupnost funkcija može da se razlikuje u zavisnosti od tržišta. Dostupno pri plasiranju u Sjedinjenim Državama, Kanadi, Nemačkoj, Francuskoj, Australiji, Ujedinjenom Kraljevstvu i Italiji. Unosi su za sada samo na engleskom jeziku.
 • [2] Dostupno je 50 kredita za početno korišćenje alatke za kreiranje slika. Jedna upotreba troši jedan kredit. Kreditni sistem se može promeniti kad se pregled završi.
 • [3] Zavisi od hardvera. Zahteva Windows računar sa mogućnošću dodirnog ekrana.

Pratite Microsoft Windows

Delite ovu stranicu