Otvoreni laptop pored kog je mobilni telefon sa plutajućim emodžijima

Lakše je sinhronizovati računar i telefon

Ostanite povezani na Windows računaru.

koristite tastere sa strelicama da biste se kretali kroz pivote i taster Tab da biste se fokusirali na sadržaj na koji se može fokusirati unutar pivot odeljka

Odmah počnite

Pratite korake ispod da biste sinhronizovali Android™ pametni telefon i Windows računar.

1.

Pokrenite „Povezivanje sa telefonom“ ili potražite „Povezivanje sa telefonom“ na traci zadataka Windows 11 računara.

2.

Izaberite „Android“ i skenirajte QR kôd da biste dovršili podešavanje.

3.

Prilagodite željene opcije obaveštenja.

Manje prelazaka sa pametnog telefona na računar, i obrnuto

Upućujte i primajte pozive. Odgovarajte na SMS-ove. Proveravajte i odbacujte obaveštenja. Uradite sve sa Windows računara ne vadeći telefon iz džepa.4 5

Prozor „Povezivanje sa telefonom“ sa obaveštenjima, porukama i mobilnim telefonom

Budite u toku sa ćaskanjima

Sada nema potrebe da otključavate telefon. „Microsoft povezivanje sa telefonom“ omogućava vam da čitate SMS-ove i odgovarate na njih direktno sa računara.

Prozor „Povezivanje sa telefonom“ sa pozivom na računaru

Prihvatajte pozive i upućujte ih

Pregledajte istoriju poziva, pretražujte kontakte ili upućujte pozive – sa Windows računara.

Prozori „Povezivanje sa telefonom“ sa Outlook obaveštenjima e-poštom

Budite u toku sa obaveštenjima

Proveravajte, kačite i odbacujte obaveštenja. „Microsoft povezivanje sa telefonom“ omogućava vam da prilagodite banere sa obaveštenjima u skladu sa svojim željama.

Prozori „Povezivanja sa telefonom“ sa Outlook obaveštenjima i fotografijama

Delite Android fotografije

Pregledajte poslednjih 2000 slika sa foto-aparata i prevucite ih i otpustite ili kopirajte i nalepite u druge aplikacije.

Spremni ste da započnete sinhronizaciju pametnog telefona i Windows računara?

Kupite novi Windows 11 računar, a možemo i mi da vam pomognemo da ga pronađete.

Najčešća pitanja

„Microsoft povezivanje sa telefonom“ zamenjuje aplikaciju Pomoćnik za vaš telefon i omogućava vam da filtrirate obaveštenja, primate pozive i koristite aplikacije za mobilne uređaje na računaru.4 5 6 7 Uz ažuriran dizajn za Windows 11, „Povezivanje sa telefonom“ stiže do kupaca širom sveta.

Iskustvo „Povezivanja sa telefonom“ unapred je instalirano na računaru sa sistemom Windows 10 ili Windows 11 – dovoljno je da pretražite „Povezivanje sa telefonom“ u „Start“ meniju. Ako koristite Windows 10 i ne možete da pronađete „Povezivanje sa telefonom“, možda ćete morati da izvršite ažuriranje na noviju verziju sistema Windows 10 ili da preuzmete „Povezivanje sa telefonom“ direktno iz usluge Microsoft Store.

Sa računara možete da se povežete na Android i izaberete Samsung i HONOR uređaje pomoću ove dve aplikacije:

 • Aplikacija „Povezivanje sa operativnim sistemom Windows“ (LTW) za većinu Android uređaja.
 • Aplikacija „Povezivanje sa operativnim sistemom Windows“ (LTW) unapred je instalirana na pojedinim Samsung i HONOR telefonima.
 • Videćete ime „Povezivanje sa operativnim sistemom Windows“ u Google Play prodavnici i u usluzi Galaxy Store. U usluzi Microsoft Store, videćete „Povezivanje sa telefonom“. Veza između telefona i računara daje vam trenutni pristup svemu što volite. Lako čitajte poruke i odgovarajte na njih, pregledajte nedavne fotografije sa Android uređaja, koristite omiljene aplikacije za mobilne telefone6, upućujte i primajte pozive i upravljajte obaveštenjima Android uređaja direktno na računaru.4 5
 • Da bi aplikacija „Povezivanje sa telefonom“ funkcionisala, potrebno je sledeće:
  • Na računaru se koristi Ispravka za Windows 10 iz maja 2019. ili noviju verziju.
   • Ako trenutno koristite Ispravku iz maja 2019, moraćete da instalirate aplikaciju „Povezivanje sa telefonom“ iz usluge Microsoft Store. Sve verzije operativnog sistema Windows izašle posle Ispravke iz maja 2019. imaju ovu aplikaciju unapred instaliranu.
  • Android uređaj koji koristi Android 7.0 (Nougat) ili noviju verziju.
Aplikacija „Povezivanje sa telefonom“ unapred je instalirana ako imate Ispravku za Windows 10 iz oktobra 2019. ili noviju verziju. Kada otvorite aplikaciju, vodiće vas kroz nekoliko dodatnih koraka koje morate da završite da biste dovršili podešavanje.

„Povezivanje sa telefonom“ se povezuje sa Android telefonom preko Wi-Fi mreže, mobilne mreže za prenos podataka ili trenutnog hotspota8 9. Za lako povezivanje sa Wi-Fi mrežom, uverite se da su i računar i Android uređaj u blizini, uključeni i povezani sa istom mreža. Moći ćete da pristupite njegovim funkcijama sa računara sve dok su oba uređaja na mreži. Moraćete da preuzmete aplikaciju „Povezivanje sa operativnim sistemom Windows“ za većinu Android uređaja. Nju možete pronaći u Google Play prodavnici.

Ako ste izabrali Samsung ili HONOR telefone, možda već́ imate unapred instaliranu aplikaciju „Povezivanje sa operativnim sistemom Windows“. Ako nemate, možete je pronaći u Google Play prodavnici ili usluzi Galaxy Store.

Ako počinjete sa Windows računara:

 1. U polju za pretragu na traci zadataka otkucajte „Povezivanje sa telefonom“, a zatim u rezultatima izaberite aplikaciju „Povezivanje sa telefonom“.
 2. Izaberite Android.
 3. Biće vam zatraženo da se prijavite na Microsoft nalog (morate biti prijavljeni na isti Microsoft nalog i na Android uređaju i na računaru da biste povezali uređaje).
 4. Kada se prijavite, biće vam zatraženo da instalirate ili otvorite prateću aplikaciju na Android uređaju. Da biste to uradili, otvorite veb pregledač na Android uređaju, a zatim unesite vezu koja se prikazuje na računaru (aka.ms/yourpc).
 5. Prijavite se u prateću aplikaciju pomoću istog Microsoft naloga na koji ste prijavljeni na računaru. Aplikacija će se otvoriti na ekranu koji prikazuje QR kod koji treba da skenirate – odmah ćemo to objasniti.
 6. Kada se prijavite, vratite se na računar i potvrdite izbor u polju za potvrdu Aplikacija „Povezivanje sa operativnim sistemom Windows“ instalirana mi je na telefonu . Zatim izaberite dugme Upari pomoću QR koda.

  Napomena: Ako želite da uparite uređaj bez korišćenja QR koda, izaberite dugme Upari ručno na računaru. Na Android uređaju ćete vam biti zatraženo da unesete kod prikazan na računaru.
 7. QR kod će se pojaviti na ekranu računara. Na Android uređaju prateća aplikacija bi trebalo da otvori ekran na kojem je kamera. Koristite ovaj ekran da biste skenirali QR kod koji se prikazuje na računaru.
 8. Pošto povežete uređaje, Android uređaj će tražiti nekoliko dozvola za uređaj. Ove dozvole vam pomažu da pristupite sadržaju sa telefona na računaru.

Ako krećete sa Android uređaja:
 1. Otvorite pregledač na Android uređaju, otkucajte www.aka.ms/yourpc u pregledaču, a zatim preuzmite aplikaciju „Povezivanje sa operativnim sistemom Windows“. Za pojedine Samsung uređaje.
 2. Biće vam zatraženo da otvorite aplikaciju „Povezivanje sa operativnim sistemom Windows“ koja je unapred instalirana na Android uređaju.
 3. Prijavite se u prateću aplikaciju pomoću istog Microsoft naloga na koji ste prijavljeni na računaru (morate da budete prijavljeni na Microsoft nalog na računaru da biste povezali uređaje iako počinjete sa telefona).
 4. Posle prijavljivanja, biće vam zatraženo da skenirate QR kôd koji se prikazuje na računaru. Da biste mu pristupili, na računaru otvorite pregledač na aka.ms/linkphone.
 5. Kamerom prateće aplikacije skenirajte QR kod koji se prikazuje na računaru sa Android uređajem da biste povezali svoje uređaje.
 6. Od vas će se zatražiti niz dozvola za uređaje koji će vam omogućiti pristup sadržaju sa telefona i sa računara.

Ako naiđete na probleme prilikom instaliranja aplikacije, ovde ih rešite.

 • Upućujte i primajte telefonske pozive na mobilnim mrežama (ovo će zahtevati da telefon bude uparen sa računarom).4 5 8 9
 • Pregledajte svoju galeriju fotografija (do poslednjih 2000 slika i snimaka ekrana iz fascikle telefona sa fotografijama i snimcima ekrana).4 5
 • Pišite SMS poruke i odgovarajte na njih, šaljite fotografije, emodžije, GIF-ove i medijski sadržaj.4 5
 • Istorija poruka i grupna ćaskanja.4 5
 • Telefonska lista kontakata kada tražite imena ili brojeve telefona.4 5
 • Pregledajte, odbacujte, kačite ili brišite sva obaveštenja. (Možete takođe da upravljate time koje aplikacije imaju privilegije za obaveštenja).4 5
 • Prebacite telefon u režim „Ne uznemiravaj“.4 5
 • Privremeno isključite zvuk telefona ako se sa njega čuje zvuk.4 5
 • Reprodukujte, pauzirajte i preskačite pesme koje se „trenutno reprodukuju“ (na primer, ako imate otvoren Spotify ili drugi muzički plejer na telefonu).4 5
 • Pregledajte procenat baterije, ako je Bluetooth uključen, trenutnu Wi-Fi mrežnu vezu, trenutnu mobilnu mrežu za prenos podataka i snagu.4 5 8 9

Ponekad je potrebno da se telefon dodatno napuni pre nego što izađete. „Povezivanje sa telefonom“ vam omogućava da ga i dalje koristite preko računara dok je uključen i pored utičnice. Ili, možda ste na sastanku i vađenje telefona bi izgledalo neprofesionalno. „Povezivanje sa telefonom“ pružiće vam informacije o svim važnim pozivima koje trebate da primite ili SMS-ovima koje treba da vidite.

„Povezivanje sa telefonom“ vam daje dodatnu prilagodljivost u pogledu mogućnosti pristupa informacijama i njihovog prenosa sa dodatnog uređaja. Umesto da skrenete pogled sa ekrana i izvučete telefon da biste videli obaveštenja, njih možete da pogledate na računaru, što povećava šansu da vaša pažnja ostane fokusirana na ono što treba da uradite.

Bluetooth uparivanje je potrebno ako želite da upućujete ili primate pozive na računaru. Ako ne možete da izvršite uparivanje, pratite savete za rešavanje problema ovde: Rešavanje problema sa pozivima u aplikaciji „Povezivanje sa telefonom“ – Microsoft podrška.

Pored pregledanja, možete ih takođe prevući i otpustiti iz „Povezivanja sa telefonom“ u otvorene prozore sa porukama ili PowerPoint prezentacije. Možete da ih sačuvate u bilo kojoj fascikli na računaru ili u usluzi OneDrive radi pravljenja rezervnih kopija. Možete da delite datoteke sa kontaktima i možete da ih izbrišete.4 5

Samo idite u Postavke > Moji uređaji u „Povezivanju sa telefonom“ na računaru i uklonite povezani uređaj sa liste. Možete ponovo da se povežete u bilo kom trenutku. Kada se uparivanje ukloni, vaš lični sadržaj ne ostaje nigde na računaru.

Idite u Postavke > Funkcije u „Povezivanju sa telefonom“ na računaru. Tu možete da prilagodite opcije, na primer koje aplikacije mogu da vam šalju obaveštenja. Uklanjanje dozvola za funkciju takođe će onemogućiti funkciju.

Počnite sa stranicom za rešavanje problema. Možete je pronaći ovde: Rešavanje problema sa aplikacijom „Povezivanje sa telefonom“ – Microsoft podrška.

Ako imate Windows 11, „Povezivanje sa telefonom“ će biti unapred instalirano.

Ako imate Windows 10, mora da se koristi bar Ispravka za Windows 10 iz maja 2019.

Telefon mora da koristi Android 7.0 (Nougat) ili noviju verziju.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Naučite savete, trikove i alatke za uspešno korišćenje „Povezivanja sa telefonom“.

Žena koja nosi ružičasti džemper sa rukom na laptopu

Pomoć i učenje za „Povezivanje sa telefonom“

Rešite probleme, dobijte tehničku podršku i naučite kako da na najbolji način iskoristite sinhronizaciju uređaja.

Upoznajte Windows 11

Brže, moćnije i intuitivnije. To je Windows 11. Otkrijte kako možete da ostvarite veću produktivnost i kreativnost uz Windows 11.

Saveti i trikovi

Android korisnici koji imaju Windows 10 i 11 mogu da koriste „Povezivanje sa telefonom“. Prilagodite postavke pojedinačnih aplikacija da biste iskoristili uređaje na najbolji način.

Žena koja nosi ružičasti džemper sa rukom na laptopu
 • 4 Da biste iskusili punu funkcionalnost, mobilni telefoni moraju da koriste verziju Android 7.0 ili noviju.
 • 5 Potrebno je da „Microsoft povezivanje sa telefonom“ i računar imaju Wi-Fi vezu ili možete da dozvolite aplikaciji da koristi mobilne podatke.
 • 6 Aplikacija je dostupna na pojedinim tržištima na Android uređajima koji koriste Android 9.0 ili noviju verziju i na kojima je instalirano „Povezivanje sa operativnim sistemom Windows“ i za Surface Duo 2 koji koristi Android 11.0 ili noviju verziju.
 • 7 Nedavne aplikacije su dostupne na pojedinim Android uređajima koji koriste Android 9.0 ili noviju verziju uz OneUI 3.1.1. ili noviju verziju.
 • 8 Zahteva Samsung uređaj koji ima One UI 4.1.1+ i SIM karticu sa planom koji podržava hotspot. Računar mora imati Wi-Fi i Bluetooth adaptere.
 • 9 Zahteva Windows 11, verziju 22H2 Build 22621 ili noviju, aplikaciju za računare „Povezivanje sa telefonom“ verzije v1.22082.111.0 ili novije i aplikaciju za telefone „Povezivanje sa operativnim sistemom Windows“ (unapred instaliranu na Samsung uređaje) verzije v1.22082.142.0 ili novije.