Vaš Samsung telefon i računar. Sada u istom timu.

Uradite više uz Microsoft i Samsung

Samsung Galaxy telefon nesmetano radi sa Windows 10 računarom. Saradnja između kompanije Samsung i korporacije Microsoft dovela je do pojave mobilnih uređaja koji vam pomažu da s lakoćom obavljate stvari. 

Nesmetano i odmah spremno povezivanje pomoću aplikacija „Povezivanje sa Windows-om“ i „Vaš telefon“

Povežite svoj Samsung Galaxy telefon i Windows 10 laptop da biste razmenjivali tekstualne poruke, radili i pristupali aplikacijama na oba uređaja.3

Šaljite tekstualne poruke i delite fotografije sa laptopa, čime će vam biti olakšan multitasking i obavljanje poslova. Održavajte kontakt na željeni način, čak i kada ste za laptopom.3

Danas je više nego ikada važno biti u vezi. Obavljajte telefonske pozive direktno sa laptopa pomoću ugrađene integracije telefona sa računarom.3,5

Pomoću aplikacije „Vaš telefon“ možete da omogućite da obaveštenja sa telefona iskaču na računaru. Kontrola je u vašim rukama, tako da vi upravljate aplikacijama koje će vam slati obaveštenja. A kada odbacite obaveštenje na jednom uređaju, ono nestaje i na drugom.3,6

Pomoću aplikacije „Vaš telefon“, najnovije fotografije i snimci ekrana sa Android telefona odmah se sinhronizuju sa računarom. Možete čak i da prevučete sliku i otpustite je direktno u PowerPoint prezentaciju.

Stvari se lakše obave kada se udružimo

Najčešća pitanja

|

Aplikacija „Vaš telefon“ pokreće se na računaru. Unapred je instalirana u Ispravci za Windows 10 iz oktobra 2018. (verzija 1809) i dostupna je za preuzimanje u Ispravci za Windows 10 iz aprila 2018. (verzija 1803).
 
Da biste saznali da li je već imate na računaru, u polju za pretragu na traci zadataka otkucajte „Vaš telefon“ i izaberite „Vaš telefon“ u rezultatima. Ako se „Vaš telefon“ ne nalazi na listi aplikacija, otvorite Microsoft Store na listi aplikacija i u polju za pretragu na vrhu stranice usluge Store otkucajte „Vaš telefon“.
 
Kada instalirate aplikaciju „Vaš telefon“ na računaru, pratite uputstva za instalaciju aplikacije na telefonu.

Kada prvi put otvorite aplikaciju „Vaš telefon“, provešćemo vas kroz proces podešavanja. Koraci se razlikuju u zavisnosti od načina na koji ste prethodno koristili druge Windows aplikacije i različite Microsoft aplikacije za mobilne uređaje. Evo nekih stvari koje možemo tražiti da uradite na računaru i telefonu:
 • U polju za pretragu na traci zadataka otkucajte „Vaš telefon“, a zatim u rezultatima izaberite „Vaš telefon“. Prijavite se na svoj Microsoft nalog.
 • Unesite broj mobilnog telefona kako bismo vam poslali vezu za instaliranje prateće aplikacije na telefonu. Konkretna aplikacija koju ćemo vam poslati zavisiće od tipa telefona koji imate. Obično ćemo vam poslati aplikaciju „Pomoćnik za Vaš telefon“ za Android.
 • Kada primite tekstualnu poruku od korporacije Microsoft, dodirnite vezu da biste instalirali prateću aplikaciju na telefonu.
 • Otvorite prateću aplikaciju na telefonu i pratite uputstva za podešavanje.
 • Ako vam bude zatraženo da se prijavite u prateću aplikaciju, obavezno koristite isti Microsoft nalog koji koristite na računaru.
 • Prihvatite obaveštenja na telefonu u kojima se zahtevaju pristup fotografijama i druge srodne dozvole.
Kada dovršite podešavanje na Android telefonu i računaru, moći ćete da koristite aplikaciju „Vaš telefon“ za pregledanje najnovijih fotografija sa telefona i za slanje tekstualnih poruka sa računara. Ako imate iPhone, moći ćete da šaljete veb stranice iz pregledača Microsoft Edge na telefonu u Microsoft Edge na računaru.
 
Napomena: Ako ste pratili sve korake za podešavanje, a veza ne funkcioniše na računaru, izaberite „Postavke“ i uverite se da su stavke „Fotografije“ i „Poruke“ postavljene na opciju „Uključeno“.

Aplikacija „Vaš telefon“ u operativnom sistemu Windows 10 vam omogućava da:
 • Povežete telefon i računar kako biste na oba uređaja otključali različita iskustva za Android.
 • Pogledate nedavne fotografije sa telefona na računaru samo za Android.
 • Prikazujete i šaljete tekstualne poruke sa računara samo za Android.

Na računaru kliknite na dugme „Start“, a zatim izaberite stavke „Postavke > Telefon“.
 
Otvorite stavku „Postavke telefona“
 
Savet: Ako u postavkama ne vidite opciju „Telefon“, to znači da ne koristite Windows 10 verziju 1709 ili noviju. Da biste instalirali najnoviju verziju operativnog sistema Windows 10, kliknite na dugme „Start“, a zatim izaberite „Postavke > Ažuriranje i bezbednost“ i izaberite stavku „Proveri da li postoje ispravke“.
 
Proverite da li postoje ispravke
 
Izaberite stavku „Dodaj telefon“, a zatim pratite uputstva za unos broja telefona.
 
Na telefonu potražite tekstualnu poruku od korporacije Microsoft.
 
Otvorite poruku i dodirnite vezu. Veza će otvoriti App Store.
 
Instalirajte aplikaciju.
 
Otvorite aplikaciju i prijavite se pomoću Microsoft naloga.

Aplikacija „Pomoćnik za Vaš telefon“
Kada se koristi u kombinaciji sa aplikacijom „Vaš telefon“ na Windows 10 računaru, ova aplikacija (ranije se zvala „Microsoft Apps“) omogućava vam da:
 • Pogledate fotografije sa Android telefona na računaru
 • Prikazujete i šaljete tekstualne poruke sa računara (zahteva Android telefon)
 • Pregledate sve aplikacije korporacije Microsoft na Android telefonu u okviru jednog jednostavnog iskustva
Microsoft Launcher
 • Omogućava vam da pristupite poslovnom/školskom kalendaru, dokumentima i nedavnim aktivnostima sa telefona.
 • Takođe vam omogućava da gotovo trenutno šaljete fotografije, dokumente i veb stranice na računar.
Microsoft Edge
 • Omogućava vam da pošaljete pojedinačnu veb stranicu sa telefona na računar, odmah ili za kasnije čitanje.
 • Takođe automatski sinhronizuje omiljene lokacije veb pregledača, istoriju pregledanja i stavke liste za čitanje između pregledača Microsoft Edge na telefonu i računaru.
Cortana
 • Omogućava vam da članke sa kartice „Cortana interesovanja“ na telefonu pošaljete u Microsoft Edge na računaru.
 • Takođe automatski sinhronizuje Cortana beležnicu (vaša interesovanja, podsetnike itd.) između telefona i računara kako bi vaš lični pomoćnik mogao da nastavi da vam pomaže bez obzira na to koji uređaj trenutno koristite.

Aplikacija Microsoft Edge za mobilne uređaje
 • Omogućava vam da pošaljete pojedinačnu veb stranicu sa telefona na računar, odmah ili za kasnije čitanje.
 • Takođe automatski sinhronizuje omiljene lokacije veb pregledača, istoriju pregledanja i stavke liste za čitanje između pregledača Microsoft Edge na telefonu i računaru.
Aplikacija „Nastavak na PC računaru“
 • Omogućava vam da pošaljete veb stranicu sa telefona na računar, odmah ili za kasnije čitanje.
 • Kada instalirate i podesite aplikaciju na telefonu, komanda „Nastavak na PC računaru“ dodaje se u meni „Deljenje“ na telefonu.
Cortana
 • Automatski sinhronizuje Cortana beležnicu (vaša interesovanja, podsetnike itd.) između telefona i računara kako bi vaš lični pomoćnik mogao da nastavi da vam pomaže bez obzira na to koji uređaj trenutno koristite.iTunes, iPhone i iPad su žigovi kompanije Apple Inc., registrovani u SAD i drugim zemljama.

Android je žig kompanije Google Inc.
1 Neke aplikacije za mobilne uređaje mogu da ograniče deljenje sadržaja na drugim ekranima ili mogu da zahtevaju dodirni ekran da biste vršili interakciju sa njima. Funkcija „Aplikacije“ zahteva da Android telefon i računar budu povezani sa istom Wi-Fi mrežom. Iskustvo u više aplikacija pomoću funkcije „Vaš telefon“ zahteva podržane Samsung Galaxy uređaje koji koriste Android 11 i Ispravku za Windows 10 iz maja 2020. ili noviju verziju. Podržani uređaji za funkciju „Aplikacije“.
2 Zahteva da se podesi OneDrive sinhronizacija na Samsung telefonu. Počnite sa 5 GB besplatnog skladišta u oblaku ili kupite pretplatu za više prostora za skladištenje.
3 Korisnici moraju da povežu mobilni telefon sa Windows računarom putem aplikacije „Povezivanje sa Windows-om“ na telefonu i aplikacije „Vaš telefon“ na računaru, a zatim da prate odzive za podešavanje, uključujući prijavljivanje na isti Microsoft nalog. Zahteva Android 7.0 telefon ili noviji i najnoviju Windows 10 ispravku na računaru.
4 Za aktivaciju je potrebno da se prijavite na Microsoft nalog u aplikaciji „Samsung podsetnik“.
5 Aplikacija „Pozivi“ zahteva da minimalna verzija softvera na računaru bude Ispravka za Windows 10 iz maja 2019. ili novija. Zahteva Windows 10 računar koji podržava Bluetooth radio. Zahteva Android uređaje verzije 7.0 ili novije sa najmanje 1 GB RAM-a i najnoviju ispravku za Windows 10.
6 Nije podržano na uređajima na kojima je pristup obaveštenjima onemogućen poslovnim ili drugim smernicama.
7 Datoteke mogu biti dostupne za korišćenje van mreže. U suprotnom je potreban pristup internetu. Mogu da se primenjuju naknade. Potrebna je pretplata na Microsoft 365 i ona se prodaje zasebno.