Muškarac i sin sede za stolom i rade na računaru

Upoznajte Windows 11

Intuitivna navigacija. Laka organizacija. Brže performanse. Pored toga, nove funkcije za podsticanje produktivnosti i kreativnosti. Otkrijte sve razloge iz kojih je Windows 11 najbolji Windows do sada.

Žena i dečak drže kornete sa sladoledom u pozadini sa video ekranom ispred

Lakše za upotrebu

Istražite nove funkcije u operativnom sistemu Windows 11 koje vam omogućavaju da na brz, zabavan i lak način obavljate zadatke.

Univerzalna pretraga

Izaberite stavku Pretraga na traci zadataka i jednostavno počnite da kucate ono što želite da pronađete. Dobićete personalizovane rezultate iz datoteka, fotografija, kontakata, e-poruka, pa čak i sa veba.

Funkcije pristupačnosti

Krećite se pomoću prepoznavanja glasa1, pogledajte šta je izgovoreno pomoću natpisa uživo ili slušajte kako vam narator prirodnim, ljudskim glasom čita tekst sa ekrana.2 Windows 11 svima olakšava korišćenje računara.

Lako podešavanje i personalizacija

Personalizujte temu radne površine, pozadine, boje, tekst i još mnogo toga da biste izgradili savršen kreativni prostor za istraživanje svojih strasti.

Računar na površini sa video ekranom

Lakše je biti produktivan

Unesite balans u radnu površinu pomoću alatki koje su jednostavne za upotrebu da biste lakše optimizovali prostor na ekranu i povećali produktivnost.

Pomoć za kačenje

Organizujte ono što je na ekranu u tren oka kako biste mogli da iznesete najbolje ideje. Samo prevucite prozor do ivice ekrana da biste aktivirali Pomoć za kačenje i „zakačili“ ih u čistu, organizovanu koordinatnu mrežu.3

Grupe radnih površina

Održavajte svoj digitalni život organizovanim pomoću grupa radnih površina za sve različite načine na koje radite i igrate se. Prilagođene pozadine i oznake pomažu vam da izgradite namenski prostor za radnu površinu za svaku oblast života.

Sinhronizacija računara i telefona

Microsoft povezivanje sa telefonom sada je dostupno za iPhone® uređaje i Android™. Pregledajte obaveštenja, čitajte poruke i upućujte pozive sa računara13. Manje kretanja između računara i telefona znači više vremena za fokusiranje.

Računar na stolu sa olovkom koja stoji pored njega

Lakše je ostati bezbedan

Windows 11 vam pruža moć da kreirate, sarađujete i čuvate svoje stvari zaštićene.

Performanse i sigurnost

Od trenutka kada pokrenete sistem, Windows 11 je na oprezu. On funkcioniše u kombinaciji sa hardverom i projektovan je sa većim brojem slojeva zaštite kako bi vaše aplikacije, informacije i privatnost bile bezbedne.5

Zaštita uređaja uz Pametnu kontrolu aplikacija

Windows 11 će pokretati samo aplikacije koje imaju dobru reputaciju i neće ugroziti vaše podatke.6

Bezbednost pregledača Microsoft Edge

Pored toga što vam daje kontrolu nad podacima i brani vas od malvera, Microsoft Edge takođe može da skenira veb kako bi proverio da li su vaše lozinke ugrožene.

Nabavite Windows 11 računar

Iskusite najbolje pogodnosti operativnog sistema Windows na novom računaru. Pomoći ćemo vam da pronađete najbolju opciju za svoje potrebe.

Tražite dodatne informacije?

Pronađite pomoć u vezi sa prelaskom na Windows 11 i na najbolji način iskoristite Windows.

Čovek koji se smeši i drži računar jednom rukom, a biljku drugom

Nabavite Windows 11

Intuitivan. Jednostavan. Brži nego ikad. Iskusite sve što Windows može da ponudi.11

Postanite insajder

Registrujte za program Windows insajder i počnite da sarađujete sa inženjerima kako biste doprineli oblikovanju budućnosti operativnog sistema Windows.

Čovek koji se smeši i drži računar jednom rukom, a biljku drugom
Srce sa krivom otkucaja koja prolazi kroz njega

Proverite kompatibilnost

Upotrebite aplikaciju „Provera stanja računara“ da biste videli da li računar može da koristi Windows 11.10 11

Srce sa krivom otkucaja koja prolazi kroz njega
Srce sa krivom otkucaja koja prolazi kroz njega

Proverite kompatibilnost

Pogledajte da li ispunjavate uslove za nadogradnju. Na računaru preuzmite aplikaciju „Provera stanja računara“ da biste videli da li vaš računar može da koristi Windows 11.

Srce sa krivom otkucaja koja prolazi kroz njega
Tamno zelena ikona sa zelenim znakom potvrde

Ovaj računar podržava Windows 11

Vaš računar ispunjava uslove za besplatnu nadogradnju na Windows 11. Proverite ponovo kasnije ako Windows 11 još uvek nije spreman za ovaj računar. Vreme nadogradnje može da se razlikuje u zavisnosti od uređaja.11

Tamno zelena ikona sa zelenim znakom potvrde
Ikona žutog trougla sa znakom uzvika

Ovaj računar ne podržava Windows 11

Vaš računar ne ispunjava potrebne zahteve. Windows 10 će biti podržan do 14. oktobra 2025, ali možete i da istražite nove računare koji podržavaju Windows 11.12

Ikona žutog trougla sa znakom uzvika
Ikona „Informacije“

Radimo na tome

Radimo na tome da utvrdimo da li će Windows 11 funkcionisati na ovom računaru. Pogledajte Windows 11 specifikacije da biste pregledali minimalne sistemske zahteve za Windows 11 i uporedili ih sa specifikacijama računara.

Ikona „Informacije“
 • Korišćeni su simulirani ekrani. Dostupnost funkcija i aplikacija može da se razlikuje u zavisnosti od regiona.
 • 1 Zavisi od hardvera. Potreban je Windows računar sa mogućnošću korišćenja mikrofona.
 • 2 Engleski (SAD) samo za natpise uživo i glasovni pristup. Dostupnost prirodnih glasova Naratora razlikuje se u zavisnosti od tržišta: Pogledajte Dodatak A: Podržani jezici i glasovi.
 • 3 Neki rasporedi su dostupni samo u zavisnosti od postavki rezolucije i razmere ekrana.
 • 4 Pretplata se prodaje zasebno.
 • 5 Tokom perioda podrške za uređaj koji pruža proizvođač originalne opreme (OEM).
 • 6 Dostupno je samo u najnovijoj verziji operativnog sistema Windows 11. Da biste bili što bezbedniji, morate da počnete sa novim sistemom. Računari koji su koristili prethodne verzije operativnog sistema Windows moraju da prođu potpuno resetovanje operativnog sistema Windows 11 kako bi funkcija radila.
 • 10 Ako imate računar sa operativnim sistemom Windows 10 u S režimu, preuzmite ovu verziju aplikacije „Provera stanja računara“.
 • 11 Nadogradnja na Windows 11 dostupna je za računare koji ispunjavaju uslove i minimalne specifikacije uređaja. Vreme nadogradnje može da se razlikuje u zavisnosti od uređaja. Mogu se naplatiti troškovi internet usluga. Dostupnost funkcija i aplikacija može da se razlikuje u zavisnosti od regiona. Određene funkcije zahtevaju poseban hardver (pogledajte specifikacije operativnog sistema Windows 11).
 • 12 Određene funkcije zahtevaju poseban hardver, pogledajte specifikacije operativnog sistema Windows 11.
 • 13 Iskustvo Povezivanja sa telefonom unapred je instalirano na računaru sa operativnim sistemom Windows 10 (koji koristi Windows 10, barem ažuriranje iz maja 2019) ili Windows 11. Da biste iskusili punu funkcionalnost, Android telefoni moraju da koriste verziju Android 7.0 ili noviju. Povezivanje sa telefonom za iOS zahteva iPhone sa verzijom iOS 14 ili novijom, Windows 11 uređaj, Bluetooth vezu i najnoviju verziju aplikacije Povezivanje sa telefonom. Nije dostupno za iPad (iPadOS) ili MacOS. Kompatibilnost uređaja može da se razlikuje. Moguća su regionalna ograničenja. Žigovi su vlasništvo odgovarajućih vlasnika.