Podrška i bezbednosne ispravke za Office 2010 su obustavljeni

Uz kraj podrške za Office 2010, bezbednosne ispravke će prestati. Office aplikacije će funkcionisati, ali možete biti izloženi bezbednosnim rizicima. Nadogradnja se preporučuje.

Photograph of a group of people seated at a table in an informal, open office environment. They have laptops. One person is standing and looking at a mobile device.

Šta se promenilo od verzije Office 2010?

Poznate aplikacije su postale još pametnije

Oživljavanje ideja olakšano je uz Microsoft 365. Premium verzije programa Word, Excel i PowerPoint pomažu vam pomoću ugrađenih informacija i omogućavaju da zajednički pravite dokumente, diktirate u dokumentima i dobijate podatke u realnom vremenu.

A laptop display of a Word document titled Geometric Architecture with multiple live contributors and a comment highlighted in yellow.
Photograph of two people, one seated typing on a Surface Pro in Laptop Mode, the other standing and observing.

Ostvarite bolje rezultate zajedno

Lako delite i sarađujte sa drugima uređivanjem i ponudom povratnih informacija u realnom vremenu. Sarađujte zajedno sa drugima besplatno pomoću usluge Office za veb.

Uvek pristupite informacijama

Pristupajte i sačuvajte datoteke bezbedno sa bilo kog mesta na svim omiljenim uređajima sa 1 TB OneDrive skladišta u oblaku.

Photograph of a group of people seated at a table in a café. One person is looking at a tablet and another has a laptop.
Photograph of a person seated on a train working on a laptop

Zaštitite ono što je najvažnije

Zaštitite digitalnu imovinu pomoću OneDrive obezbeđenja, kao što su otkrivanje rensomveraa, veze deljenja zaštićene lozinkom i oporavak datoteka. Uz Outlook.com dobijate naprednu zaštitu od virusa i phishing napada.

Imate pitanja? Potrebna vam je pomoć?

Povežite se sa Microsoft stručnjacima svakodnevno putem ćaskanja, tekstualnih poruka ili poziva. 

Microsoft FastTrack pomaže poslovnim klijentima da otkriju šta je moguće, da planiraju uvođenja opcija i omogućavaju nove korisnike i mogućnosti.

Photograph of two people, one is looking at a mobile device and talking, the other is holding a laptop

Istražite kako Microsoft 365 može da pomogne preduzeću

Sedam načina da pametnije radite u oblaku

Pohađajte ubrzani kurs

Ušteda i poslovne pogodnosti ponude Microsoft 365 Apps za preduzeće


|

Ne, podrška za Office 2010 će biti obustavljena, ali će softver i dalje funkcionisati. Ako računar koristi Office 2010, on nakon 13. oktobra 2020. više neće primati bezbednosne ispravke. Zbog toga je važno da pređete na najnoviji softver za produktivnost, kao što je Microsoft 365, koji može da obezbedi najnovije bezbednosne ispravke kako biste vi i vaši podaci bili bezbedniji. Pored toga, Microsoft korisnička služba više neće biti dostupna za Office 2010 tehničku podršku. Saznajte više

Office 2010 obuhvata aplikacije kao što su Word, Excel, PowerPoint i Outlook, ali u njih nismo uveli nove funkcije gotovo 10 godina. Microsoft 365 obuhvata premium verzije ovih aplikacija, ali i druge usluge koje su omogućene preko interneta, uključujući skladište na mreži u usluzi OneDrive, dodatnu bezbednost i mogućnosti zajedničkog pravljenja dokumenata. Uz Microsoft 365 dobijate kompletno Office iskustvo na PC i Mac računarima, tabletima (uključujući iPad® i Android™ tablete)1, kao i na mobilnim uređajima. Microsoft 365 se uvek ažurira najnovijim funkcijama i dostupan je u vidu mesečne ili godišnje pretplate. Saznajte više o velika preduzeća, obrazovanje i pretplatama za korisnike.

Pogledajte sistemske zahteve za kompatibilne verzije operativnog sistema Windows i macOS, kao i druge zahteve za funkcije.

Ne morate biti povezani sa internetom da biste koristili Office aplikacije, kao što su Word, Excel i PowerPoint, pošto su one potpuno instalirane na računaru. 

 

Međutim, pristup internetu je neophodan za instaliranje i aktiviranje svih najnovijih izdanja Office programskih paketa i svih Microsoft 365 planova pretplate. Za Microsoft 365 planove, pristup internetu neophodan je i za upravljanje nalogom pretplate, na primer za instaliranje sistema Office na drugim računarima ili za promenu opcija naplate. Pristup internetu je neophodan i da biste pristupili dokumentima uskladištenim u usluzi OneDrive, osim ako ne instalirate OneDrive aplikaciju za stone računare.

 

Trebalo bi da se redovno povezujete sa internetom i kako biste uvek imali najnoviju verziju sistema Office, kao i pogodnosti automatskih ažuriranja. Ako se ne povežete sa internetom najmanje jednom tokom 31 dana, aplikacije prelaze u režim smanjene funkcionalnosti, što znači da možete da pregledate ili štampate dokumente, ali ne možete da ih uređujete niti pravite nove. Da biste ponovo aktivirali Office aplikacije, ponovo se povežite sa internetom.

Da. Dokumenti koje ste napravili u potpunosti pripadaju vama. Možete da odlučite da ih skladištite na mreži u usluzi OneDrive ili lokalno na PC ili Mac računaru.
 

Ako otkažete pretplatu ili ako ona istekne, i dalje možete da pristupate svim datotekama i da ih preuzimate tako što ćete se direktno prijaviti u OneDrive pomoću Microsoft naloga koji ste koristili za podešavanje sistema Microsoft 365. Gubite dodatno skladište koje se dobija uz pretplatu i zato morate da sačuvate datoteke na drugom mestu ili da kupite dodatno OneDrive skladište ako OneDrive nalog prekorači kvotu besplatnog skladišta. 

Ne, iako Microsoft 365 nudi najbolje iskustvo saradnje, drugi mogu besplatno da prikazuju i uređuju vaše datoteke pomoću usluge Office za veb.

Ako kupite pretplatu sa automatskim obnavljanjem, ona počinje da teče kada završite kupovinu. Pretplate sa automatskim obnavljanjem možete da kupite na sajtovima Microsoft365.com, MicrosoftStore.com, iTunes® i kod nekih drugih prodavaca. Ako kupite pripejd pretplatu, ona počinje da teče kad je aktivirate i dođete na stranicu „Moj nalog“. Pripejd pretplate možete da kupite u maloprodaji, od lokalnog prodavca ili Microsoft agenta za podršku.

Ako imate aktivnu pretplatu na Microsoft 365 Family, možete da je delite sa najviše pet članova domaćinstva (ukupno šest). Svaki član domaćinstva sa kojim delite pretplatu može da koristi neku od dostupnih instalacija na svom PC ili Mac računaru, iPad uređaju, Android tabletu, Windows tabletu, kao i iPhone® ili Android telefonu1, dobije dodatan 1 TB OneDrive skladišta i upravlja svojim instalacijama na stranici www.office.com/myaccount.

 
Da biste dodali nekoga u pretplatu, posetite www.office.com/myaccount i pratite uputstva na ekranu za dodavanje korisnika. Svaka osoba koju dodate prima e-poruku sa koracima koje treba da prati. Kada prihvati i izvrši korake, njeni podaci, uključujući instalacije koje koristi, pojavljuju se na stranici „Moj nalog“. Možete da prestanete da delite pretplatu sa nekom osobom ili da uklonite uređaj koji ta osoba koristi na www.office.com/myaccount.

„Oblak“ je prepoznatljiv način opisivanja računarskih usluga zasnovanih na vebu koje se hostuju izvan vašeg doma ili organizacije. Kad koristite usluge zasnovane na tehnologiji oblaka, IT infrastruktura se nalazi izvan vaše lokacije (ne lokalno) i održava je treća strana (hostuje se), umesto da bude na serveru u vašoj kući ili preduzeću (lokalno) koji vi održavate. Na primer, uz Microsoft 365, skladište informacija, izračunavanje i softver nalaze se na serverima koje poseduje Microsoft i njima se upravlja daljinski. Mnoge usluge koje svakodnevno koristite deo su oblaka – sve od e-pošte zasnovane na vebu do mobilnog bankarstva i skladišta fotografija na mreži. Ovoj infrastrukturi možete da pristupite sa gotovo bilo kog mesta, sa računara, tableta, mobilnog uređaja ili drugog uređaja povezanog sa internetom jer se nalazi na mreži ili „u oblaku“.

Kraj podrške za druge proizvode

Budite u toku kada treba da nadogradite. Pronađite datume kraja podrške za druge Microsoft proizvode ovde.

Microsoft 365 sadrži najnoviju verziju sistema Office. Prethodne verzije uključuju Office 2013, Office 2010, Office 2007 i Office 2003.

 
iTunes, iPhone i iPad predstavljaju registrovane žigove kompanije Apple Inc., registrovane u SAD i drugim zemljama. Android je žig korporacije Google Inc.
 
1. Dostupnost aplikacija za mobilne uređaje zavisi od zemlje/regiona.