I dalje koristite Office 2016? Postignite više uz uvek ažurirane aplikacije i usluge u sistemu Microsoft 365.


Photograph of a person seated at a table outside and typing on a laptop. There are people talking at another table in the background.

Obavite više posla uz sve omiljene aplikacije sistema Office 2016

Povećajte produktivnost pomoću funkcija ugrađenih u Office 2016 aplikacije kao što su Word, Outlook, PowerPoint i Excel. Iskoristite dodatnu funkcionalnost, poboljšanu saradnju i još mnogo toga.

Povećanje produktivnosti u sistemu Office 2016 za Windows

Dizajniran posebno za rad sa glavnim OS-om korporacije Microsoft, paket aplikacija u sistemu Office 2016 za Windows pomaže vam da uradite više svakog dana.

Photograph of three people standing outside on a cobblestone street in front of large brick buildings. One is holding a laptop as they all look at the screen.
Photograph of a person sitting alone at a café table, using a laptop.

Napravite veliki korak napred uz Office 2016 za Mac

Pogledajte sve funkcije ugrađene u Office 2016 za Mac, uključujući ažurirani korisnički interfejs sa punom podrškom za prikaz, deljenje dokumenata, koautorstvo i kalendare na Mac računarima sa više opcija za prikazivanje.

Budućnost sistema Office 2016 jeste Microsoft 365

 Sviđa vam se Office 2016? Pogledajte Microsoft 365. Sadrži premijum, uvek ažurirane verzije istih aplikacija kao i Office 2016.

Photograph of four people seated at a table inside, one is using a laptop.

Poznate aplikacije sa svim najnovijim funkcijama

Poznate aplikacije sa svim najnovijim funkcijama

Word

Postanite bolji pisac uz pametne alatke koje vam pomažu da kreirate impresivne dokumente.

Excel

Excel vrši složene analize za vas, osposobljavajući vas da budete gospodar svojih podataka.

PowerPoint

Povećajte vizuelni uticaj prezentacija pomoću programa PowerPoint u sistemu Microsoft 365.

OneNote

Organizujte se pomoću programa OneNote, digitalne beležnice koja vam omogućava da kucate, crtate i još mnogo toga.

Outlook

Obavite više posla uz inteligentno prijemno sanduče i fokusirajte se na e-poruke koje su vam najvažnije.

Publisher

Jednostavne alatke koje vam pomažu da kreirate profesionalne biltene, brošure i još mnogo toga.|

Office 2016 obuhvata aplikacije kao što su Word, Excel, PowerPoint i Outlook. Dostupni su u vidu jednokratne kupovine za upotrebu na jednom računaru. 
Microsoft 365 planovi obuhvataju premijum verzije ovih aplikacija, ali i druge usluge koje su omogućene preko interneta, uključujući skladište na mreži u usluzi OneDrive i Skype minute1 za kućnu upotrebu. Uz Microsoft 365 dobijate kompletan Office koji se instalira na PC i Mac računarima, tabletima (uključujući iPad® i Android™ tablete), kao i na telefonima.2 Microsoft 365 planovi su dostupni u vidu mesečne ili godišnje pretplate. Saznajte više.

Pogledajte sistemske zahteve da biste pronašli kompatibilne verzije operativnog sistema Windows i macOS, kao i druge zahteve za funkcije.

Ne morate biti povezani sa internetom da biste koristili Office aplikacije, kao što su Word, Excel i PowerPoint, pošto su one potpuno instalirane na računaru.

 

Međutim, pristup internetu je neophodan za instaliranje i aktiviranje svih najnovijih izdanja Office programskih paketa i svih Microsoft 365 planova pretplate. Za Microsoft 365 planove, pristup internetu neophodan je i za upravljanje nalogom pretplate, na primer za instaliranje sistema Office na drugim računarima ili za promenu opcija naplate. Pristup internetu je neophodan i da biste pristupili dokumentima uskladištenim u usluzi OneDrive, osim ako ne instalirate OneDrive aplikaciju za stone računare.

 

Trebalo bi da se redovno povezujete sa internetom i kako biste uvek imali najnoviju verziju sistema Office, kao i pogodnosti automatskih ažuriranja. Ako se ne povežete sa internetom najmanje jednom tokom 31 dana, aplikacije prelaze u režim smanjene funkcionalnosti, što znači da možete da pregledate ili štampate dokumente, ali ne možete da ih uređujete niti pravite nove. Da biste ponovo aktivirali Office aplikacije, ponovo se povežite sa internetom.

Da. Dokumenti koje ste napravili u potpunosti pripadaju vama. Možete da odlučite da ih skladištite na mreži u usluzi OneDrive ili lokalno na PC ili Mac računaru.

 

Ako otkažete pretplatu ili ako ona istekne, i dalje možete da pristupate svim datotekama i da ih preuzimate tako što ćete se direktno prijaviti u OneDrive pomoću Microsoft naloga koji ste koristili za podešavanje usluge Microsoft 365. Gubite dodatno skladište koje se dobija uz pretplatu i zato morate da sačuvate datoteke na drugom mestu ili da kupite dodatno OneDrive skladište ako OneDrive nalog prekorači kvotu besplatnog skladišta.

Ako kupite pretplatu sa automatskim obnavljanjem, ona počinje da teče kada završite kupovinu. Pretplate sa automatskim obnavljanjem možete da kupite na sajtovima Office365.com, MicrosoftStore.com, iTunes® i kod nekih drugih prodavaca. Ako kupite pretplatu koja se plaća unapred, ona počinje da teče kad aktivirate pretplatu i dođete na stranicu „Moj nalog“. Pretplate koje se plaćaju unapred možete da kupite u maloprodaji, od lokalnog prodavca ili Microsoft agenta za podršku.

Ako imate aktivnu pretplatu na Microsoft 365 Home, možete da je delite sa do pet članova domaćinstva (ukupno šest). Svaki član domaćinstva sa kojim delite pretplatu može da koristi neku od dostupnih instalacija na svom PC ili Mac računaru, iPad uređaju, Android tabletu, Windows tabletu, kao i iPhone® ili Android telefonu, dobije dodatan 1 TB OneDrive skladišta i upravlja svojim instalacijama sa stranice „Moj nalog“.

 

Da biste dodali nekog u pretplatu, posetite stranicu „Moj nalog“ i pratite uputstva na ekranu za dodavanje korisnika. Svaka osoba koju dodate prima e-poruku sa koracima koje treba da prati. Kad prihvati i izvrši korake, njeni podaci, uključujući instalacije koje koristi, pojavljuju se na vašoj stranici „Moj nalog“. Možete da prestanete da delite pretplatu sa nekom osobom ili da uklonite uređaj koji ona koristi na stranici „Moj nalog“.

„Oblak“ je prepoznatljiv način opisivanja računarskih usluga zasnovanih na vebu koje se hostuju izvan vaše kuće ili organizacije. Kad koristite usluge zasnovane na tehnologiji oblaka, IT infrastruktura se nalazi izvan vaše lokacije (ne lokalno) i održava je treća strana (hostuje se), a nije na serveru u vašoj kući ili preduzeću (lokalno) koji vi održavate. Na primer, uz Microsoft 365, skladište informacija, izračunavanje i softver nalaze se na serverima koje poseduje Microsoft i njima se upravlja daljinski. Mnoge usluge koje svakodnevno koristite deo su oblaka – sve od e-pošte zasnovane na vebu do mobilnog bankarstva i skladištenja fotografija na mreži. Budući da se ova infrastruktura nalazi na mreži ili „u oblaku“, možete da joj pristupate sa gotovo bilo kog mesta, sa računara, tableta, pametnog telefona ili drugog uređaja koji ima internet vezu.

Resursi za Microsoft Office

Podrška za Office 2016

Pronađite podršku za nalog, obuku za aplikacije i savete za korišćenje.

Druge verzije sistema Office

Saznajte više o drugim verzijama sistema Office i kako možete da izvršite nadogradnju na novi Microsoft 365.

Preuzmite Office 2016

Da biste preuzeli i instalirali Office 2016 za jedan PC ili Mac računar, idite na stranicu „Moj nalog“.

Microsoft 365 je najnovija verzija sistema Office. Prethodne verzije obuhvataju Office 2016, Office 2010 i Office 2007.

iTunes, iPhone i iPad predstavljaju registrovane žigove kompanije Apple Inc., registrovane u SAD i drugim zemljama. Android je žig kompanije Google Inc.

1 Dostupnost Skype minuta zavisi od zemlje/regiona. Saznajte više.

2 Dostupnost aplikacija za mobilne uređaje zavisi od zemlje/regiona.