Efikasnije znači efektnije

Postoji razlog zašto skoro 1 milijarda ljudi koristi Windows 10: On je napravljen za obavljanje poslova.

Saveti za iskorišćavanje operativnog sistema Windows 10 na bolji način

Nabavite prečice koje vam štede vreme, osnove za uređivanje fotografija i nove načine da se organizujete uz aplikaciju „Saveti“. Ona predstavlja odličan izvor video uputstava i jednostavnih postupnih podučavanja.

Organizujte se

Doterajte radnu površinu, prilagodite „Start“ meni i sačuvajte stvari u lepljivim beleškama.

Delimični prikaz Windows 10 računara koji prikazuje fascikle sa datotekama na ekranu.
Delimični prikaz Windows 10 računara koji prikazuje nekoliko fotografija.

Saveti za uštedu vremena

Izbacite dodatne klikove uz tasterske prečice.

Delimični prikaz Windows 10 računara sa digitalnim perom.

Pojednostavite stvari koje želite da uradite

Pogledajte sve nove funkcije u najnovijoj ispravci za Windows 10.

Delimično ugaoni prikaz Windows 10 računara koji prikazuje ekran „Start“ menija.
Delimični direktni prikaz Windows 10 računara koji prikazuje ekran sa „Start“ menijem.

Windows 10 za svakog od nas

Bez obzira na to da li imate umanjene sposobnosti, lične preferencije ili jedinstveni stil rada, Windows 10 vam se prilagođava.

Potreban vam je veći ekran? Svetliji ekran? Narator za čitanje teksta? Saznajte više o alatkama i funkcijama pristupačnosti za osobe koje su slepe, ne razlikuju boje ili imaju slab vid.

SAVETI ZA PRISTUPAČNOST

Za one koji slabo čuju, koji su izgubili sluh ili su gluvi, naše specijalizovane funkcije mogu da obezbede rešenja koja obuhvataju skriveno titlovanje, mono zvuk i transkripciju poziva uživo.

SAVETI ZA PRISTUPAČNOST

Inovativne alatke kao što su diktat i Windows Hello prijavljivanje mogu učiniti digitalni svet pristupačnijim za osobe koje pate od disleksije, imaju napade, autizam ili druge kognitivne poremećaje.

SAVETI ZA PRISTUPAČNOST

Naše aplikacije za osobe koje imaju otežane sposobnosti učenja mogu im pomoći da se bolje fokusiraju, koncentrišu i razumeju – i obuhvataju alatke za poboljšanje veština čitanja i pisanja.

SAVETI ZA PRISTUPAČNOST

Naš paket proizvoda pomaže osobama koje pate od artritisa, kvadriplegije, povreda kičmenog stuba i drugih problema vezanih za pokretljivost da se kroz digitalni svet kreću na netradicionalne načine.

SAVETI ZA PRISTUPAČNOST

Moć, performanse I odlična baterija

Šta vam je još potrebno – ekran osetljiv na dodir? Da, možete i to da dobijete. Ako je prošlo neko vreme od kada ste kupili računar, možda ćete biti iznenađeni svim inovacijama. I možda ćete biti oduševljeni time šta sve možete da dobijete za svoj novac.

Raznovrsni 2 u 1 računari

Svestran. Prenosiv. A pravi računar.

Windows 10 računar.
Konvertibilni Windows 10 računar koji prikazuje deo početnog ekrana.
Windows 10 računar koji prikazuje deo Hello zaključanog ekrana.
Windows 10 računar koji je delimično zatvoren.

Tanki, lagani laptop računari

Savršeni za život u pokretu. I imaju bateriju koja traje.* Na osnovu prosečnih vremena izabranih uređaja, trajanje baterije se znatno razlikuje u zavisnosti od postavki, korišćenja i drugih faktora.
** Do kraja podržanog životnog ciklusa uređaja. Mogu se primeniti troškovi za pristup internetu. Tokom vremena, možda će se primenjivati dodatni zahtevi za ažuriranja skladišta i/ili hardvera. Pogledajte https://www.microsoft.com/sr-latn-rs/windows/windows-10-specifications za više detalja.
2 Do kraja podržanog životnog ciklusa uređaja. Mogu se primeniti troškovi za pristup internetu. Windows Hello zahteva specijalizovani hardver, uključujući čitač otisaka prstiju, osvetljeni infracrveni senzor ili biometričke senzore i uređaje koji ih podržavaju.
3 Datoteke mogu biti dostupne za korišćenje van mreže. U suprotnom je potreban pristup internetu. Možda se primenjuju naknade.
4 Obuhvata slike i video zapise uskladištene na čvrstom disku računara i u usluzi OneDrive i zahteva da svi uređaji budu sinhronizovani sa uslugom OneDrive.
5 Dostupnost i funkcionalnost mogu da se razlikuju na uređajima koji nemaju Windows. Na osnovu prosečnih vremena, trajanje baterije se znatno razlikuje u zavisnosti od postavki, korišćenja i drugih faktora. Posetite https://microsoftedge.github.io/videotest/2019-05/video.html za više detalja. Podrška za 4K Ultra HD ograničena je na računare. 4K funkcioniše u pregledaču Microsoft Edge i u aplikaciji Netflix. Potreban je plan za Netflix Ultra HD. Samo uređaji koji imaju Intel Core procesore 7. generacije i novije mogu da dešifruju 4K DRM.
6 Vremenska osa prikazuje 3-5 dana proteklih aktivnosti, uključujući aktivnosti obavljene na tabletu i mobilnom telefonu kada su korisnici prijavljeni na svojim Microsoft nalozima. Da bi videli aktivnosti iz najviše 30 prethodnih dana, korisnici moraju da odaberu ovu opciju u postavkama.