Trace Id is missing
Pređi na glavni sadržaj
Microsoft bezbednost

Microsoft Defender XDR

Podignite bezbednost pomoću objedinjene vidljivosti, ispitivanja i odgovora u lancu kibernetičkih napada pomoću vodećeg proširenog rešenja za otkrivanje i reagovanje (XDR).

Osoba koja se smeje dok koristi laptop.

Pojačavanje efikasnosti bezbednosnih operacija uz XDR

Dobijte vidljivost na nivou incidenta u lancu kibernetičkih napada pomoću usluge Microsoft Defender XDR (ranije Microsoft 365 Defender). Podignite svoj SOC tim na sledeći nivo sa automatskim ometanjem naprednih kibernetičkih napada i ubrzanim odgovorom na krajnjim tačkama, identitetima, e-pošti, alatkama za saradnju, aplikacijama softvera kao usluge (SaaS), radnim opterećenjima u oblaku i podacima.

Krajnje tačke

Otkrijte i zaštitite krajnju tačku i mrežne uređaje širom preduzeća koje koristi više platformi.

Identiteti

Upravljajte hibridnim identitetima i zaštitite ih i pojednostavite pristup za zaposlene, partnere i klijente.

Aplikacije u oblaku

Steknite uvid, kontrolišite podatke i otkrivajte kibernetičke pretnje u svim uslugama i aplikacijama u oblaku.

E-pošta i alatke za saradnju

Zaštitite alatke za e-poštu i saradnju od naprednih kibernetičkih pretnji, kao što su phishing i ugrožavanje poslovne e-pošte.

Mogućnosti ključa za Microsoft Defender XDR

Objedinite bezbednost pomoću funkcije XDR.

Microsoft Defender XDR red incidenta sa incidentom

Automatski ometajte napredne kibernetičke napade brzinom mašine

Zaustavite bočno kretanje naprednih kibernetičkih napada, kao što je ransomver, pomoću veštačke inteligencije da biste rano ograničili napredak kibernetičkog napadača i dajte svom SOC timu potpunu kontrolu da istražuje i sanira kibernetičke pretnje.

Prozor Microsoft 365 bezbednosti koji prikazuje pregled incidenta.

Omogućavanje brzog odgovora pomoću incidenata sa XDR prioritetom

Brzo otklonite kibernetičke pretnje i uklonite potrebe za prolaskom kroz nasumične informacije. Preuzmite kompletan prikaz lanca kibernetičkih napada i određivanje prioriteta ispitivanja i odgovora na nivou incidenta.

Prozor Microsoft 365 bezbednosti koji prikazuje napad sa više faza koji uključuje phishing i izvršavanje.

Ponovo osmislite produktivnost agenta uz Microsoft Copilot za sigurnost

Odgovorite na kibernetičke pretnje brzinom i obimom mašine uz radnje vođenih odgovora, omogućite svakom analitičaru da kreira složene upite koristeći prirodni jezik i izvrši obrnuti inženjering i razume suprotstavljene skripte za nekoliko sekundi. Copilot je sada ugrađen u Microsoft Defender XDR.

Prozor „Automatizovana ispitivanja“.

Automatsko oporavljanje ugroženih resursa

Smanjite opterećenje pomoću automatizovanog samoizlečenja sitnih zadataka, kao što je čišćenje uređaja. Napravite sopstveni automatizovani odgovor na ponavljajuća upozorenja u vašem okruženju koristeći prilagođenu detekciju u kombinaciji sa upitima Kusto Query Language (KQL).

Prozor napredne potrage za pretnjama

Proaktivno tražite kibernetičke pretnje

Potražite kibernetičke pretnje u svim radnim opterećenjima i otkrijte potencijalne slepe tačke u svom okruženju uz vođeno iskustvo korak po korak. Kreirajte prilagođene upite da biste pronašli informacije u svim XDR podacima.

Prozor napredne potraga za pretnjama sa upitom

Efikasnije upravljajte okruženjima sa više zakupaca

Podrška za više zakupaca u usluzi Microsoft Defender XDR pojednostavljuje upravljanje incidentima i lov na kibernetičke pretnje među više zakupaca uz konsolidovani pregled incidenata, inventara uređaja, upravljanja ranjivostima i naprednog traženja.

Nazad na kartice

Pogledajte Copilot u usluzi Microsoft Defender XDR

Pogledajte kako vam Copilot pomaže da istražite i dovršite složene zadatke kao što su traženje kibernetičkih pretnji, obrnuti inženjerski malver i izveštavanje o incidentima.

Klijenti koji koriste Microsoft 365 E5, A5, F5 i G5 mogu da uštede na korišćenju usluge Microsoft Sentinel

Platforma za objedinjene bezbednosne operacije

Zaštitite digitalna sredstva pomoću jedine platforme za bezbednosne operacije (SecOps) koja objedinjuje kompletne mogućnosti proširenog otkrivanja i reagovanja (XDR) i upravljanja bezbednosnim informacijama i događajima (SIEM).

Animacija matične stranice kontrolne table za Microsoft Defender

Objedinjeni portal

Otkrivajte i zaustavljajte kibernetičke pretnje u skoro realnom vremenu i pojednostavite ispitivanje i reagovanje.

Nazad na kartice
Čovek radi na laptopu.

Pogledajte šta je novo u oblasti zaštite od kibernetičkih pretnji i veštačke inteligencije

Otkrijte najnovije trendove i najbolje prakse u oblasti zaštite od kibernetičkih pretnji i veštačke inteligencije za kibernetičku bezbednost uz našu biblioteku vebkastova, e-knjiga i analitičkih izveštaja.

Alatka za samostalnu procenu spremnosti bezbednosnih operacija

Saznajte da li je vaš centar za bezbednosne operacije spreman za otkrivanje kibernetičkih pretnji, reagovanje na njih i oporavak od njihovih posledica.

Osoba koja koristi tablet i olovku.

Priznanje u okviru sektora

Microsoft bezbednost je prepoznati lider u industriji.

Logotip preduzeća Forrester.

Forrester XDR Wave

Microsoft Defender je imenovan kao lider u oblasti Forrester New Wave™: Dobavljači usluga za prošireno otkrivanje i reagovanje (XDR), 4. kvartal 2021.1,2

MITRE Att&ck logotip.

Vodeći dobavljač usluga za MITRE ATT&CK

Microsoft Defender XDR (ranije Microsoft 365 Defender) demonstrira 100 posto pokrivenost zaštite u 2023 MITRE Engenuity ATT&CK® procenama.3

Šta kažu naši klijenti

G&J Pepsi
„Postojano stanje bezbednosti fokusirano na očuvanje fizičke bezbednosti i bezbednosti uređaja, identiteta i podataka od presudne je važnosti za stabilnost preduzeća i ključna je komponenta za uspešnu odbranu od kibernetičkih napada.“ 

- Eric McKinney, Enterprise Infrastructure Director, G&J Pepsi-Cola Bottlers

Ukupan ekonomski uticaj (Total Economic Impact™) usluge Microsoft Defender XDR (ranije Microsoft 365 Defender)

Studija iz 2022. otkrila je povraćaj investicija od 242% tokom tri godine i neto sadašnju vrednost od 17 miliona USD zahvaljujući usluzi Microsoft 365 Defender.4

Četiri osobe koje sede u sobi za konferenciju i imaju sastanak.

Srodni proizvodi

Koristite najbolje proizvode Microsoft bezbednosti u klasi da biste sprečavali i otkrivali kibernetičke napade u svim radnim skupovima usluge Microsoft 365.

Dokumentacija i obuka za Microsoft Defender XDR

Pregled

Infografika usluge Microsoft Defender XDR

Pronađite pregled načina na koji XDR doprinosi zaustavljanju kibernetičkih napada i usklađuje reagovanje za sve resurse.

Licenciranje

Razumevanje opcija plana

Dobijte pregled svih planova koji uključuju mogućnosti usluge Microsoft Defender XDR. 

Blog

Microsoft Defender XDR Blog

Saznajte više o najboljim praksama, preuzimajte ispravke i stupite u kontakt sa timovima proizvoda na sajtu zajednice Tech Community za Microsoft Defender XDR.

Pilot

Procena i korišćenje pilot verzije usluge Microsoft Defender XDR

Koristite tehnička uputstva da biste počeli sa radom i koristili pilot verziju usluge Microsoft Defender XDR.

Zaštitite sve

Učinite budućnost bezbednijom. Istražite bezbednosne opcije već danas.

Najčešća pitanja

 • Microsoft Defender XDR (ranije Microsoft 365 Defender) je vodeća XDR platforma u industriji. Pruža objedinjeno iskustvo ispitivanja i reagovanja i obezbeđuje osnovnu zaštitu za krajnje tačke, IoT uređaje, hibridne identitete, alatke za e-poštu i saradnju i aplikacije u oblaku sa centralizovanim uvidom, moćnom analitikom i automatskim prekidima kibernetičkih napada.

  Dobijte širi skup zaštita uz Defender XDR, uključujući bezbednost e-pošte i upravljanje identitetima i pristupom kao kritična preventivna rešenja. Iskoristite mogućnosti automatskog oporavka za uobičajene probleme i prilagodite razmeru tima centra za bezbednosne operacije (SOC) uz prekide napada koje automatizuje XDR kako biste se efikasnije zaštitili od naprednih kibernetičkih napada i pri tom očuvali kontinuitet poslovanja.

 • Microsoft Defender XDR je XDR platforma koja pruža bezbednost za sve krajnje tačke, hibridne identitete, e-poruke, alatke za saradnju i aplikacije u oblaku na više platformi. Koristi vidljivost na nivou incidenta u lancu kibernetičkih napada, automatsko prekidanje kibernetičkih napada i jedinstveno upravljanje bezbednošću i pristupom da bi ubrzao odgovore na sofisticirane kibernetičke napade. Microsoft Sentinel tim mogućnostima dodaje SIEM i mogućnosti orkestracije bezbednosti, automatizacije i reagovanja (SOAR) kako bi uneo evidencije iz svih digitalnih resursa i tako obezbedio dodatnu automatizaciju, reagovanje i praćenje kibernetičkih pretnji u svim sistemima.

 • Microsoft Defender XDR je objedinjeni portal koji se sastoji iz različitih bezbednosnih rešenja. Pristupite portalu Microsoft Defender XDR i XDR funkcijama pomoću bilo koje od ovih licenci:

  • Microsoft 365 E5 ili A5
  • Microsoft 365 E3
  • Microsoft 365 E3 sa dodatkom Microsoft Enterprise Mobility + Security E5
  • Microsoft 365 A3 sa dodatkom Microsoft 365 A5 za bezbednost
  • Microsoft Enterprise Mobility + Security E5 ili A5
  • Microsoft Defender za krajnju tačku (Plan 1 i 2)
  • Microsoft Defender za identitet
  • Microsoft Defender for Cloud Apps
  • Microsoft Defender za Office 365 (Planovi 1 i 2)
  • Upravljanje ranjivostima za Microsoft Defender
    

  Dodatne informacije potražite u članku Planovi usluge Microsoft 365 Enterprise.

 • [1] Forrester, Forrester New Wave, Forrester Wave i The Total Economic Impact su žigovi preduzeća Forrester Research, Inc.
 • [2] The Forrester New Wave™: Dobavljači usluga proširenog otkrivanja i reagovanja (XDR), 4. kvartal 2021, Allie Mellen, oktobar, 2021.
 • [3] MITRE Engenuity ATT&CK® procene: Enterprise, Wizard Spider + Sandworm Enterprise Evaluation 2023, The MITRE Corporation i MITRE Engenuity.
 • [4] Total Economic Impact™ usluge Microsoft Defender XDR (ranije Microsoft 365 Defender), je naručena studija koju je sprovelo preduzeće Forrester Consulting u aprilu 2022. godine.

Pratite Microsoft