Depanare: Tastaturi

Depanarea problemelor legate de wireless şi Bluetooth®

Verificarea şi resetarea alimentării

Verificarea bateriilor (reîncărcabile)

Încercaţi să încărcaţi dispozitivul. Încărcarea completă a dispozitivului s-ar putea să dureze o oră sau mai mult. Consultaţi documentaţia dispozitivului.

Note

 • Software-ul s-ar putea să vă avertizeze că bateriile sunt aproape descărcate. Dar starea bateriei s-ar putea să nu fie corectă dacă există o problemă legată de conexiunea wireless. Dacă avertizarea continuă şi după înlocuirea bateriilor, încercaţi celelalte soluţii descrise în acest articol.
 • S-ar putea ca unele baterii reîncărcabile să necesite înlocuire. Pentru informaţii suplimentare despre baterii, consultaţi documentaţia dispozitivului.

Verificarea bateriilor (nereîncărcabile)

 1. Verificaţi dacă aţi instalat tipul de baterii potrivit pentru dispozitiv. Pentru informaţii suplimentare despre baterii, consultaţi documentaţia dispozitivului.
 2. Înlocuiţi toate bateriile cu unele noi.

Notă

Software-ul s-ar putea să vă avertizeze că bateriile sunt aproape descărcate. Dar starea bateriei s-ar putea să nu fie corectă dacă există o problemă legată de conexiunea wireless. Dacă avertizarea continuă şi după înlocuirea bateriilor, încercaţi celelalte soluţii descrise în acest articol.

Resetarea alimentării dispozitivului

 1. Dacă dispozitivul are un buton de pornire, opriţi dispozitivul.
 2. Dacă dispozitivul are baterii detaşabile, scoateţi bateriile şi reaşezaţi-le. Asiguraţi-vă că sunt aşezate corect.
 3. Dacă dispozitivul are buton de pornire, porniţi dispozitivul.

Instalarea actualizărilor software-ului

Instalarea actualizărilor pentru Windows

 1. Faceţi clic pe Start, clic pe Toate programele şi apoi faceţi clic pe Windows Update
 2. Descărcaţi şi instalaţi toate actualizările prioritare şi actualizările particularizate, mai ales cele legate de hardware.

Verificarea fişierului Citeşte

 • Căutaţi în fişierul Citeşte cele mai recente informaţii despre produs.

Verificarea conexiunii USB dintre computer şi dispozitivul de emisie-recepţie

Conectaţi şi reconectaţi dispozitivul de emisie-recepţie.

 1. Deconectaţi şi reconectaţi dispozitivul de emisie-recepţie wireless.
 2. Dacă dispozitivul de emisie-recepţie este conectat la un hub USB, deconectaţi şi reconectaţi hubul.

Conectaţi dispozitivul de emisie-recepţie wireless la un alt port al aceluiaşi computer.

 • Dacă aveţi mai multe porturi USB, introduceţi dispozitivul de emisie-recepţie wireless în alt port USB al aceluiaşi computer.
 • Dacă dispozitivul de emisie-recepţie wireless este conectat la un hub USB:
  1. Conectaţi hubul la alt port USB al aceluiaşi computer.
  2. Asiguraţi-vă că folosiţi un hub cu putere suficientă pentru dispozitive USB energofage.
  3. Încercaţi să conectaţi dispozitivul de emisie-recepţie wireless direct la portul USB al computerului.

Reîmprospătarea conexiunii wireless

Conectaţi toate celelalte dispozitive wireless Microsoft.

 1. Apăsaţi pe butonul de pe dispozitivul de emisie-recepţie wireless.
 2. Apăsaţi pe tasta Conectare din partea inferioară a dispozitivului.

Optimizarea semnalului

Verificaţi poziţionarea dispozitivului wireless.

Dispozitivul de emisie-recepţie wireless şi aparatul trebuie să fie corect aşezate. Încercaţi următoarele soluţii:

 • Aşezaţi aparatul wireless mai aproape de dispozitivul de emisie-recepţie wireless.
 • Dacă aveţi un mouse şi o tastatură şi ambele sunt wireless, aşezaţi-le la egală distanţă de dispozitivul de emisie-recepţie.
 • Întoarceţi dispozitivul de emisie-recepţie într-o parte sau cu susul în jos.

Unele obiecte cu fir sau fără fir pot interfera cu dispozitivul dvs. wireless. Pentru a preîntâmpina interferarea cu dispozitivul de emisie-recepţie, evitaţi folosirea aparatului lângă obiecte cum sunt:

 • dispozitivele wireless de reţea;
 • telefoanele fără fir şi celularele;
 • jucăriile teleghidate;
 • cuptoarele cu microunde;
 • cablurile paralele cu cablurile dispozitivului de emisie-recepţie wireless;
 • suprafeţele metalice care intră în contact cu dispozitivul;
 • alte dispozitive de indicare şi dispozitive de emisie-recepţie.

Instalarea unui dispozitiv Bluetooth

Puteţi folosi următoarele informaţii pentru depanarea problemelor legate de dispozitivul wireless Bluetooth (tastatură sau mouse).

Verificarea conexiunii dintre computer şi dispozitivul de emisie-recepţie Bluetooth

 • Asiguraţi-vă de activarea Bluetooth.

  Dacă folosiţi o conexiune internă Bluetooth pentru a conecta dispozitivul, asiguraţi-vă de activarea conexiunilor wireless. Multe computere portabile au un comutator, o tastă sau o comandă rapidă de la tastatură care activează conexiunile wireless.
 • Activaţi programul Bluetooth din computer dacă mouse-ul nu are propriul dispozitiv de emisie-recepţie. Dacă mouse-ul nu are dispozitiv de emisie-recepţie, desktopul, notebookul sau computerul portabil trebuie să aibă un dispozitiv de emisie-recepţie integrat sau trebuie să folosiţi un dispozitiv de emisie-recepţie extern, altul decât Microsoft. Modul de conectare a mouse-ului la computer prin Bluetooth şi modul de activare Bluetooth depind de cum este implementată tehnologia Bluetooth în computer. S-ar putea să fie nevoie să contactaţi producătorul computerului sau al dispozitivului de emisie-recepţie Bluetooth pentru a afla cum se activează programul Bluetooth din computer şi cum se împerechează un dispozitiv cu el.

Reîmprospătarea conexiunii wireless cu dispozitivul Bluetooth

 • Împerecheaţi dispozitivul Bluetooth cu computerul.
 • Restabiliţi conexiunea wireless dacă dispozitivul Microsoft Bluetooth nu este detectat de computer Dacă încercaţi să folosiţi o tastatură sau un mouse wireless Microsoft Bluetooth şi dispozitivul de intrare nu funcţionează, s-ar putea ca dispozitivul să nu fie detectat de computer. Pentru a rezolva problema în cazul unui computer cu Windows, restabiliţi conexiunea wireless cu computerul. Pentru informaţii suplimentare consultaţi articolul 811798 din Asistenţă Microsoft la http://support.microsoft.com/kb/811798

Rezolvarea unei erori de conectare când software-ul de instalare nu se poate conecta la un dispozitiv Microsoft Bluetooth

În timpul instalării, dacă software-ul nu reuşeşte să se conecteze la dispozitiv printr-o conexiune Bluetooth, trebuie să comutaţi dispozitivul de emisie-recepţie pe modul Bluetooth gestionat de hardware.

Pentru informaţii suplimentare consultaţi articolul 953694 din Asistenţă Microsoft la http://support.microsoft.com/kb/953694

Stabilirea unei conexiuni Bluetooth când dispozitivul nu reacţionează

Dacă nu se poate stabili conexiunea Bluetooth, probabil va trebui să eliminaţi dispozitivul inert din sistem şi să-l readăugaţi.

 1. Faceţi clic pe Start, clic pe Toate programele şi apoi faceţi clic pe Windows Update
 2. Dacă dispozitivul Bluetooth inert apare în listă, selectaţi-l şi faceţi clic pe Eliminare.
 3. Faceţi clic pe Start, clic pe Toate programele, clic pe Mouse Microsoft şi apoi faceţi clic pe Conectare mouse pentru Bluetooth.
 4. Urmaţi instrucţiunile din Expert pentru a conecta dispozitivul.

Cauza reacţiei întârziate a mouse-ului Bluetooth după o perioadă de inactivitate

Pentru a prelungi durata de viaţă a bateriilor, dispozitivele Bluetooth intră în hibernare după 8 – 10 minute de inactivitate. Reconectarea mouse-ul Bluetooth va dura probabil câteva secunde când îl refolosiţi după această perioadă de hibernare. Prin urmare, s-ar putea să observaţi un decalaj între momentul utilizării mouse-ului şi reacţia de pe ecran.

Folosirea altor aparate Bluetooth cu dispozitivul de emisie-recepţie wireless Microsoft Bluetooth

Tehnologia wireless Bluetooth permite conectarea mai multor dispozitive compatibile la computer. Puteţi folosi alte aparate Bluetooth cu dispozitivul de emisie-recepţie wireless Microsoft Bluetooth, dar această conectivitate nu este întotdeauna acceptată de Microsoft.

Pentru informaţii despre folosirea altor aparate Bluetooth cu dispozitivul de emisie-recepţie wireless Microsoft Bluetooth, consultaţi documentaţia aparatului.

La dispozitivele mai noi, descărcaţi ultimele versiuni ale software-ului de pe pagina Descărcări a site-ului web Microsoft Hardware.

Conectarea dispozitivului Wedge Mobile Keyboard la o tabletă PC

În mod implicit, Bluetooth Wedge Mobile Keyboard se împerechează cu majoritatea tabletelor PC prin împerecherea simplă securizată (SSP) cu ajutorul unei chei de acces. Totuşi, este posibil ca unele tablete să nu accepte SSP cu cheie de acces.
Pentru a împerechea cu succes Wedge Mobile Keyboard cu o astfel de tabletă, utilizaţi următorul mod alternativ de împerechere.

Împerecheaţi tastatura prin SSP fără cheie de acces

 1. Ţineţi apăsaţi tasta Fn şi simultan ţineţi apăsat butonul Connect aflat sub tastatură. După 3 - 5 secunde, un mic indicator luminos aflat în partea superioară a tastaturii va clipi alternativ verde şi roşu. Acest lucru înseamnă că tableta poate descoperi tastatura într-un interval de 6 minute.
 2. Pe tableta PC, din meniul Start, selectaţi Panou de control şi, în vizualizarea Categorie, localizaţi Hardware şi sunete.
 3. Selectaţi Adăugare dispozitiv.
 4. Când tastatura este afişată, selectaţi-o şi urmaţi instrucţiunile pentru a reuşi împerecherea dispozitivului Wedge Keyboard cu tableta.

Notă
Dacă doriţi să împerecheaţi tastatura cu tableta sau cu alt computer care acceptă SSP cu cheie de acces, ţineţi apăsat numai butonul Connect.

Un mouse sau o tastatură cu tehnologie Bluetooth nu reuşeşte să se reconecteze după ce a rămas în stare de inactivitate

Dacă nu utilizaţi mouse-ul sau tastatura cu tehnologie Bluetooth o perioadă de timp, este posibil să nu puteţi utiliza din nou dispozitivul fără a reporni sistemul sau transmiţătorul radio Bluetooth.

Pentru informaţii suplimentare consultaţi articolul 2758967 din Asistenţă Microsoft la http://support.microsoft.com/kb/2758967

Tastatura nu poate lansa aplicaţia calculator utilizând tasta încorporată a aplicaţiei.

Dacă încercaţi să lansaţi calculatorul utilizând tasta încorporată a tastaturii, iar calculatorul fie nu este lansat, fie este lansat în spatele altor aplicaţii, probabil că software-ul Centrul pentru mouse-uri şi tastaturi nu este actualizat.

Puteţi obţine cea mai recentă actualizare mergând la AICI. În această listă identificaţi tastatura sau o căutaţi în bara de căutare. După ce aţi identificat tastatura, atingeţi sau faceţi clic pe ea pentru a merge la pagina cu descărcările disponibile. La „Software şi drivere”, faceţi clic pe actualizarea disponibilă şi urmaţi instrucţiunile de pe ecran

Microsoft