Od novih Microsoft Teams iskustava u okviru novog Project Cortex – evo šta uskoro stiže u Microsoft 365

Danas na Microsoft Ignite konferenciji u Orlandu, Florida, najavili smo nove Microsoft 365 inovacije u šest ključnih oblasti investiranja: produktivnost, znanje, tok posla, bezbednost, usaglašenost i upravljanje. Microsoft 365 je oblak produktivnosti, a stalna tema u vezi sa ovim novim funkcijama jeste kako koristimo veštačku inteligenciju (AI) da bismo obezbedili izuzetna nova iskustva koja pomeraju granice produktivnosti. Od novih Microsoft Teams poboljšanja do prve nove usluge koju smo pokrenuli posle aplikacije Teams, imali smo mnogo toga da podelimo sa vama – pa da pređemo na novosti.

Produktivnost

Alatke za produktivnost Microsoft 365 koriste Al da bi pomogle korisnicima da kreiraju, sarađuju, analiziraju, pišu, prezentuju, organizuju svoj rad i upravljaju njime. Naše inovacije u osnovnim produktivnostima usredsređene su na dve mogućnosti: stvaranje potpuno novih iskustava koje koriste najsavremenije inovacije i udahnjuju novi život u poznate aplikacije i iskustva uz moćne usluge u oblaku.

Microsoft Teams

Microsoft Teams je čvorište timskog rada. Reagujući na zahteve klijenata tima, zadovoljstvo nam je da najavimo privatne kanale, ćaskanja u više prozora, sastanke i pozive, zakačene kanale i integraciju zadataka uz To Do i Planner. Poboljšavamo mogućnosti za saradnju između programa Outlook i Teams, olakšavajući slanje niti e-pošte u Teams kanal za dalju diskusiju.

Uvodimo i Yammer aplikaciju u Teams, dodajući mogućnost korisnicima da zakače aplikaciju sa leve strane i da od aplikacije Teams stvore čvorište za fokusiranu timsku saradnju i široke, otvorene zajednice. Isporučujemo i inovacije prilagođene delatnosti, kao i iskustva uključujući alatke za zdravstvene radnike i radnike s prve linije. Dobavljači zdravstvenih usluga sada mogu da raspoređuju i sprovode B2C virtuelne konsultacije putem aplikacije Teams uz nove mogućnosti virtuelnog konsultovanja, a nove funkcije kao što su SMS prijavljivanje i Globalno odjavljivanje ubrzavaju i olakšavaju radnicima s prve linije bezbedan pristup aplikaciji Teams sa mobilnih uređaja.

 

Novi Microsoft Edge

Microsoft Edge i Microsoft Bing su veb pregledači i pretraživači za poslovanje. Zadovoljstvo nam je da objavimo generalnu dostupnost potpuno novog pregledača Microsoft Edge za 15. januar 2020. Danas preuzmite kandidat za izdavanje.

Potpuno novi Microsoft Edge nudi stranicu sa karticom za preduzeća, gde ćete imati direktni pristup Microsoft 365 datotekama, sajtovima i pretrazi internih mreža, a svaka kartica koju otvorite je portal za produktivnost. A uz novu Microsoft pretragu u usluzi Bing integracija, traženje informacija na poslu je lako kao pretraživanje veba. Sada možete da pristupite datotekama, planovima, definicijama akronima i više informacija o preduzećima iz Microsoft 365 ekosistema direktno sa trake za pretragu.

Na kraju, Microsoft Edge je sada dostupan na svim vašim uređajima – uključujući Windows 10, Windows 8x, Windows 7, macOS, iOS i Anroid. Lozinke i favorite možete neometano na svim uređajima – a uz izvorno Azure Active Directory (Azure AD) prijavljivanje možete potražiti poslovne datoteke direktno sa telefona.

GIF prikazuje novu Microsoft Edge pretragu

Office aplikacija za mobilne uređaje

Svi želimo da radimo u pokretu sa mobilnih uređaja i uvek tražimo da pojednostavimo iskustvo i poboljšamo ga. Danas najavljujemo novo iskustvo na mobilnim uređajima za Office koji kombinuje tri najpopularnija aplikacije u paketu – Word, Excel i PowerPoint – u jednu aplikaciju za upotrebu za produktivnost u pokretu. Sada više ne morate da preuzimate svaku aplikaciju zasebno i imaće sve što vam je potrebno da biste bili produktivni u pokretu. U novom oknu Radnje možete da dovršite uobičajene zadatke u pokretu, kao što su pravljenje i potpisivanje PDF datoteka i deljenje datoteka između uređaja.

Nova Office aplikacija koristi jedinstvene prednosti mobilnih uređaja da bi se kreiranje sadržaja olakšalo. Možete da zakačite sliku dokumenta i pretvorite ga u Word datoteku koja može da se uređuje, na primer ili da pretvorite tabele iz odštampane stranice u Excel unakrsnu tabelu. Pokrenuta danas kao javni pregled, Office aplikacija je dostupna za Android korisnika putem Google Play prodavnice, kao i za iOS korisnike kroz program „TestFlight program“ za Apple.

Animirana slika ikona aplikacije Office na stolu izrađena tehnikom stop-animacije, spajaju se u početni ekran nove aplikacije Office za mobilne uređaje.

Fluidni okvir

U verziji 2019, najavili smo Fluid Framework, nova tehnologija i skup iskustava koji će saradnju učiniti jednostavnom uklanjanjem prepreka između aplikacija. Pruža tri ključne mogućnosti. Prvo, iskustva koja omogućava Fluid Framework podržaće koautorstvo više osoba na vebu i sadržaj dokumenta velikom brzinom i u pravoj razmeri. Drugo, ova tehnologija pruža dokument sa komponentama koji omogućava autorima da naprave dekonstrukciju sadržaja na sastavne blokove saradnje, koriste ih u aplikacijama i kombinuju ih u novu, fleksibilnu vrstu dokumenta. Treće, Fluid Framework ostavlja mesto za inteligentne agente koji će raditi sa ljudima na prevodu teksta, preuzimanju teksta, predlaganju izmena, vršenju provera usaglašenosti izvršavanja i još mnogo toga.

Danas objavljujemo javni pregled Fluid Framework krajnjeg korisničkog iskustva i privatnost za projektante. Očekujemo da ove mogućnosti budu uključene u iskustva u usluzi Microsoft 365, uključujući i ćaskanje u aplikaciji Teams, poštu u programu Outlook, portale u sistemu SharePoint, beleške u programu OneNote i dokumente u sistemu Office.

Animirana slika laptopa koji se pretvara u stoni, nakon čega se pojavljuju brojni ekrani Office aplikacije, koji ilustruju moć Fluid Framework.

Cortana

Koristimo Al da bismo vam doneli personalizovana iskustva u programu Outlook i pretvaramo funkciju Cortana u ličnog pomoćnika produktivnosti. Danas smo najavili funkciju Reprodukuj moje e-poruke u programu Outlook za iOS koja će vam pomoći da se snalazite u e-pošti. Uz novo prepoznavanje glasa i jezika, Cortana može inteligentno čitati nove e-poruke i podeliti promene. Opcija muškog glasa je sada dostupna uz funkciju Reprodukuj moje e-poruke, dodatno prilagođavajući iskustva pomoćnika za personalno korišćenje. Saopštavamo da je planer u programu Outlook u pregledu; možete da ga koristite da raspodelite sastanke i upravljate učesnicima u aplikaciji Cortana.

Počevši od sledećeg meseca, Cortana može i da vam pomogne da se pripremite za dan tako što će vam poslati e-poruku koja uključuje rezime vaših sastanaka, relevantnih dokumenta za vaš dan, kao i podsetnike koje možete da pratite u vezi sa obavezama koje ste izvršili u e-pošti.

Slika četri mobilna telefona jednog pored drugog koja dočarava snagu Cortane kao ličnog asistenta. Na jednom je prikazano prijemno sanduče aplikacije Outlook, na sledeća dva mobilni sastanak i na poslednjem poruka e-pošte koju je Cortana označila zastavicom.

AI u sistemu Office

Zauzeti ste i imate mnogo toga u vidu – a još više na listi zaduženja. Tokom prošle godine doneli smo magiju veštačke inteligencije u Office da bismo vam pomogli da obavite više posla. Uz inovacije, koje uključuju unos podataka u Excel pomoću digitalne olovke, transkripcije zvučnih zapisa u aplikaciji Word koja pretvara novu ili postojeću zvučnu datoteku u pisani transkript te trenera za izlaganje u aplikaciji PowerPoint (u javnom je pregledu za veb) koji pomaže poslovnim profesionalcima, nastavnicima i učenicima/studentima da postanu efikasniji izlagači, posvećeni smo unapređivanju sistema Office pomoću veštačke inteligencije kako biste bili produktivniji.

Danas se naše putovanje nastavlja. Sada Excel podržava upite za prirodne jezike, tako da korisnici sada mogu da postavljaju pitanje podataka, baš kao što bi bilo da razgovaraju sa osobom i da dobiju brze odgovore – sve to bez potrebe pisanja formule. Ova nova mogućnost korišćenja prirodnog jezika, dostupna učesnicima programa Office Insider, još je jedan korak prema većoj pristupačnosti i dostupnosti uvida u podatke i vizuelizacija korisnicima s raznim nivoima iskustva u aplikaciji Excel.

Takođe vam olakšavamo da blagovremeno planirate i da nastavite da poboljšate najbolje prakse za posao. Na primer, MyAnalytics može da vam pomogne da se pripremite za besplatno kreiranje obaveštenja o obaveštenju o zauzetosti, obaveštavanje saradnika o odsustvu, rešavanje sastanaka koje propustite i još mnogo toga. MyAnalytics integrisan je u okno Uvidi u aplikaciji Outlook pa sada može podsticati najbolje primere iz prakse, poput hitne rezervacije sastanaka, dodavanja dnevnog reda i aktivnosti nakon sastanaka, i dodavati nove predloge utemeljene na veštačkoj inteligenciji u Outlook koji omogućuju odgađanje isporuke e-pošte kad radite izvan radnog vremena primaoca.

Microsoft Project

Prošle nedelje smo najavljivali veliki korak ka ostvarivanju nove vizije za upravljanje projektima pomoću opšte dostupnosti novog Microsoft projekta. Novi Project nudi redizajnirano korisničko iskustvo koje je jednostavnije i intuitivno. Teams brzo može da dodaje nove članove i podešava zadatke i da se lako prebacujete između grafikona koordinatne mreže, table ili vremenske ose (Gant) kako biste pratili progres. I budući da je Project deo Microsoft 365 porodice, Project timovi mogu da uštede vreme i učine više sa ugrađenim vezama u poznatim aplikacijama kao što su Teams i Office. Pored toga, nova usluga vam omogućava da detaljnije uočite projekte i moćne alatke koje će vam pomoći u predviđanju budućih potreba. Napravite zadivljujuće interaktivne izveštaje u alatki Power BI, tako da možete na prvi pogled da vizuelizujete svaki aspekt svakog projekta. Steknite krupnu sliku svih projekata u organizaciji sa aktivnim, interaktivnim karticama.

Tokom sledeće godine ćemo objaviti više interesantnih mogućnosti u novom projektu, uključujući upravljanje resursima, analizu budžeta i praćenje troškova i vremena i praćenja troškova. Ove moćne funkcije omogućavaju vam da pojednostavite složenije inicijative i pomognete da povećate ROI.

Znanje

Radujemo se što ćemo objaviti potpuno novu oblast ulaganja za Microsoft 365 – znanje. Prelazak na infrastrukturu produktivnosti u oblaku ima mnogo prednosti, uključujući uštedu cena i efikasnije operacije. Međutim, to pruža i nove scenarije. Pomoću veštačke inteligencije, Microsoft 365 sada će moći da identifikuje, organizuje i isporuči znanje u organizaciji – obezbeđujući samo prave informacije u pravo vreme. Produktivnost nije samo efikasnost. Radi se i o agregaciju i primeni kolektivnog poznavanja organizacije kako biste mogli da postignete više.

Project Cortex

Danas najavljujemo Project Cortex, prvu novu uslugu u usluzi Microsoft 365 od pokretanja aplikacije Teams. Project Cortex koristi Al da bi kreirao mrežu znanja zbog kojih su razlozi bili vezani za podatke o organizaciji i automatski ga organizuje u deljene teme kao što su projekti i klijenti. On takođe pruža relevantno znanje osobama širom organizacije kroz kartice sa temama i stranicama u aplikacijama koje svakodnevno koriste.

Pored toga, Project Cortex omogućava efikasnost poslovnog procesa tako što će pretvoriti sadržaj u interaktivno skladište znanja – sa inovacijama u pomoću pametnih dodataka, da biste analizirali dokumente i izdvojili metapodatke da biste napravili sofisticirane modele sadržaja; mašinsko podučavanje, da bi se omogućilo stručnjacima koji navode subjekat da uče sistem kako da razumeju polustrukturirani sadržaj i preuzimanje informacija, da bi ljudima olakšali pristup dragocenim saznanjima koja su često zaključana u dokumentima, razgovorima, sastancima i video zapisima. Na osnovu sadržaja koje već imate u sistemu SharePoint, Project Cortex povezuje sadržaje u celom okruženju Microsoft 365 i spoljašnjim sistemima pa omogućuje upravljanje informacijama i optimizaciju procesa pomoću ugrađene sigurnosti, usklađenosti i toka rada.

Novi Yammer

Yammer je potpuno redizajniran, sa više desetina novih mogućnosti koje omogućavaju ljudima da se povežu, izgrade zajednice i dele znanja u organizaciji. Novi Yammer pruža predivno, inteligentno iskustvo na više uređaja i uvodi nove integracije uz Teams, SharePoint i Outlook. Sada možete da koristite Yammer za emitovanje događaja uživo i događaje na zahtev uz opciju poboljšane proizvodnje koja koristi deljenje veb kamere i radne površine. Možete i da delite video kratke zapise direktno iz Yammer aplikacije za mobilne uređaje. Pored toga, sada smo centralizovali e-otkrivanje, upravljanje podacima i Yammer administraciju u Microsoft 365 centru administracije.

Microsoft Search

Danas smo najavili nove inovacije za Microsoft Search za poboljšanje produktivnosti; ojačavanje detaljnijih otkrivanja informacija, uvida i ljudi; razvijte aplikacije zasnovane na pretrazi; i proširuju prednosti Microsoft Search za sadržaj izvan usluge Microsoft 365. Prepoznajemo da pretraga najbolje funkcioniše kada objedinjuje informacije iz vaše organizacije. Sada uz više od 100 novih Microsoft Search konektora korporacije Microsoft i naših partnera, možete da konsolidujete informacije iz različitih sistema u jedno iskustvo pretrage u usluzi Microsoft 365.

Pored toga, možete da koristite nove API-je za Graph za razvijanje prilagođenih aplikacija u usluzi Microsoft Search da biste pretragu prilagodili potrebama svoje organizacije. Takođe dovodimo moćnija iskustva pretrage u Microsoft 365, uključujući naprednu pretragu osoba pomoću atributa i veština, video pretrage, pretrage akronima i semantičke pretrage.

Snimak ekrana koji prikazuje korisnika koji koristi pretragu u sistemu SharePoint.

Microsoft Stream

Video je sve moćniji medij za hvatanje i deljenje znanja i učenja. Microsoft Stream primenjuje veštačku inteligenciju radi omogućavanja sadržaja u video zapisu, uključujući snimke sastanaka, uz automatsku transkripciju. IT pruža novu funkciju za poboljšanje glasa, omogućavajući vam da se fokusirate na izgovorenu reč smanjujući buku iz pozadine. I sada ljudi mogu da kreiraju kratke video zapise sa mobilnih uređaja i da dele u uslugama Yammer, Teams i PowerApps, stavljajući video u fokus kao novi tip sadržaja za komunikacije i učenje.

Workplace Analytics

Workplace Analytics olakšava sticanje znanja o tome kako ljudi rade i o uticaju na poslovne i organizacijske prihode. Poslovni lideri će dobiti trenutne uvide za brzo razumevanje i poboljšanje kulture okupljanja, praksi upravljanja, organizacijskih mreža i relacija klijenata. Standardi iz delatnosti pomažu da se kontekstualizuju česti obrasci koji utiču na produktivnost, poput vremena provedenog u fokusu i mogućnosti nerazmišljanja o poslu izvan radnog vremena. Takođe smo obogatili komplet alatki za analitičare. IT analiza procesa koristi ključne reči kao što su „kvartalna poslovna revizija“ radi rasvetljavanja vremena i resursa uloženih u specifične poslovne aktivnosti, omogućavajući poboljšanja tokom vremena.

Tok posla

Inovacije toka posla vam omogućavaju da pojednostavite i poboljšate poslovne procese slabijim korišćenjem koda ili bez upotrebe koda. Takav pristup ne samo da štedi vreme i novac, već i obezbeđuje da automatizaciju procesa vrše osobe koje su najbliže ostvarenju poslovnih procesa.

Integracija platforme Power sa aplikacijom Teams

Pomoću Power platforme korisnici mogu da automatizuju rutinske zadatke, kreiraju prilagođene aplikacije i lako vrše interakciju sa podacima. Integracija Power platforme sa aplikacijom Teams čini da ove alatke budu primetne i pristupačnije korisnicima i omogućava konverzacioni pristup za pojednostavljivanje scenarija produktivnosti – od upravljanja odobrenja direktno u ćaskanju do kačenja prilagođene aplikacije tamo gde je to timu neophodno.

Danas smo najavili nove funkcije kako bismo poboljšali ove mogućnosti. Power Apps kreatori sada mogu da objave svoje aplikacije kao Teams aplikacije, a korisnici će moći da kače ove aplikacije sa leve strane u okviru aplikacije Teams. Dodajemo i nove okidače i radnje za Power automatizaciju omogućavajući korisnicima da pojednostave dovršavanje uobičajenih zadataka timova i ličnih zadataka, kao što je podešavanje prilagođenih radnji za poruke i slanje obaveštenja. Uskoro stižu obogaćeni Power BI pregledi u Teams ćaskanjima i poboljšanoj Power BI kartici omogućiće korisnicima da vide sve svoje podatke u aplikaciji Teams i da bez problema razgovaraju o podacima, radi ubrzavanja donošenja odluka zasnovanih na podacima.

Office Scripts

Office Scripts pojednostavljuje složene procese i automatizuje zadatke koji se ponavljaju tako da možete da radite manje, a postižete bolje rezultate. Danas smo predstavili pravljenje skripti u programu Excel, novu funkciju automatizacije procesa koja vam omogućava da snimate radnje u radnoj svesci i da ih čuvate u skripti. Sačuvana skripta se potom može integrisati uz Power automatizaciju i pokrenuti automatski ili integrisati sa većim tokom. Office skripte će biti dostupne kao javni pregled do kraja godine.

Animirana slika Office skripti koja se koristi u programu Microsoft Excel. U desnom oknu korisnik otvara snimač skripti.

Bezbednost

Nove funkcije za Ale olakšavaju vam da obezbedite vredne resurse organizacije i istovremeno omogućite zaposlenima da sarađuju.

Microsoft Authenticator

Svaki kupac s bilo kojom tarifom za Azure AD, uključujući onu besplatnu, sada može koristiti aplikaciju Microsoft Authenticator za siguran pristup bez lozinke Microsoft aplikacijama i onima koje nisu Microsoft. Lozinke su i dalje najslabija veza u sajber bezbednosti. Pomoću usluge Azure AD i Microsoft Authenticator, preduzeća mogu da pređu na korišćenje bez lozinki za sjajno korisničko iskustvo i manje troškove podrške, primenjujući dvostruku ili višestruku potvrdu identiteta (MFA) radi veće bezbednosti. Primena MFA umanjuje rizik od phishing napada i drugih napada zasnovanih na identitetu za 99,9 procenata i to predstavlja najbolju stvar koju možete da uradite da biste poboljšali bezbednost. Klijenti sa više od 150 mesta sada mogu da se obrate korporaciji Microsoft da bi podesili funkcionalnost koristeći FastTrack.

Nova vrednost u usluzi Azure AD

Azure AD Cloud Provisioning sada olakšava premeštanje identiteta u oblak uklanjanjem potrebe za lokalnim serverim za sinhronizaciju putem jednostavnog lokalnog agenta. To omogućava dodelu resursa iz većeg broja nepovezanih lokalnih šuma komponente Active Directory (AD) i koristi snagu oblaka da bi odgovorio na česte izazove s kojima se suočavaju direktorijumi, poput kompleksnosti i logike pretvaranja podataka. Ova mogućnost rešava jednu od najvećih potreba za velikim poslovnim korisnicima koji upravljaju složenim organizacijama ili objedinjavanjima i preuzimanjima, a istovremeno i omogućava veću dostupnost i smanjuje troškove primene i rada.

Advanced Threat Protection za Windows zaštitnik (ATP)

Mogućnosti za ATP za Microsoft zaštitnik otkrivanje krajnje tačke i odgovor (EDR) sada su dostupne u pregledu za Mac OS uređaje. Dodaćemo podršku i za Linux servere. Ovo je deo naše posvećenosti proširivanju pokrivenosti više platformi u našim rešenjima za zaštitu od pretnji. Našim klijentima neophodna su Microsoft rešenja za vrhunsku zaštitu krajnjih tačaka i EDR mogućnosti za Windows, i najveće organizacije kontrolišu složenu kombinaciju tehnoloških platformi, uključujući nekoliko operativnih sistema. Njima je potreban pokrivenost za kompletno okruženje. Ova aktuelna investicija im pruža razmere pokrivenosti koje su im potrebne, sa jednim objedinjenim prikazom za administratore i stručnjake za bezbednosne operacije, omogućavajući istraživanje na nivou organizacije i odgovor na bezbednosne incidente.

Application Guard za Office

Sada dostupan u privatnom pregledu, Application Guard for Office pruža zaštitu na nivou hardvera i na nivou kontejnera od potencijalno zlonamernih Word, Excel i PowerPoint datoteka. On koristi ATP Microsoft Defender radi utvrđivanja da li je neki dokument zlonameran ili pouzdan.

Usaglašenost

Pojednostavite i automatizujte upravljanje rizikom pomoću novih inovacija koje koriste IT kao podsticaj za održavanje koraka nad složenom usaglašenošću i pretnjama koje stalno rastu.

Upravljanje rizikom insajdera

Zapanjujućih 53 procenta organizacija doživelo je unutrašnji napad u poslednjih 12 meseci. Nastojanja neophodna za identifikovanje tih rizika i prekršaja nisu trivijalna i zahtevaju efikasnu saradnju nad bezbednošću, ljudskim resursima (HR) i pravnim informacijama — kao i izbalansiranim pristupom u oblasti privatnosti i rizika. Danas smo najavili Insider Risk Management u usluzi Microsoft 365 da biste pomogli organizacijama da brzo identifikuju i olakšavaju unutrašnje pretnje, rizike i kodove kršenja pravila ponašanja u okviru sistema Office, Windows, Azure i nezavisnih proizvođača kao što su HR sistemi. Insider Risk Management koristi Microsoft Graph i druge usluge za inteligentno povezivanje više signala radi prepoznavanje skrivenih obrazaca i potencijalnih rizika i pružanja uvida u realnom vremenu u aktivnost datoteka, komunikacije i čudna korisnička ponašanja. Insider Risk Management obuhvata skup elektronskih knjiga koje su prilagođene za rizike – kao što je digitalna IP krađa i kršenje poverljivosti – radi efikasnog prepoznavanja pretnji i sprovođenja aktivnosti. Uz to, stvaramo aplikacije misleći na zaštitu privatnosti, pa se u ranim fazama istrage ekranski nazivi rizičnih korisnika mogu učiniti anonimnim prema podrazumevanim postavkama.

Ocena usklađenosti

Danas je važnije nego ikad da imate znanje i alatke nužne za rad u timovima za usklađenost i upravljanje rizicima kako biste efikasno procenjivali i nadzirali rizike. Da biste lakše primenili efikasnije kontrole zaštite podataka, najavljujemo javni pregled Microsoft ocene usklađenosti koja omogućava pojednostavljivanje i automatizaciju procena rizika. Uz Microsoft ocenu usklađenosti sada možete stalno nadzirati i pratiti kontrole zaštite podataka, dobiti jasne smernice o tome kako ocenu popraviti i iskoristiti ugrađeno mapiranje kontrola radi određivanja koliko truda treba uložiti da se postigne usklađenost prema raznim uredbama i normama.

Čak i ako niste stručnjak za složene uredbe poput Opšte uredbe o zaštiti podataka (GDPR) ili ISO 27001, svejedno možete brzo naučiti šta treba da uradite da biste postigli usklađenost i napredovali. Predstavili smo i nove procene za Kalifornijski zakon o zaštiti privatnosti potrošača (California Consumer Privacy Act, CCPA) i za druge uredbe slične GDPR-u. Ocena usklađenosti sada je dostupna kao javni pregled za sve poslovne tarife za Microsoft 365 u Centru za usklađenost okruženja Microsoft 365.

Slika koja pokazuje Microsoft ocenu usklađenosti koja je sada u pregledu.

Upravljanje

Osim inovacija u upravljanju, Microsoft 365 koristi oblak i veštačku inteligenciju da bi pomogao u postavljanju, zaštiti, nadzoru svih vaših uređaja i upravljanju njima.

Microsoft upravljač krajnjim tačkama

Microsoft upravljač krajnjim tačkama je integrisano rešenje za centralno i bezbedno upravljanje svim krajnjim tačkama u vašoj infrastrukturi. Funkcija za upravljanje krajnjim tačkama spaja funkcionalnosti i podatke komponenti Microsoft Intune i System Center Configuration Manager, plus nove inteligentne radnje i analitiku, i nudi sveobuhvatno upravljanje uređajima sa sistemom Windows, Android i Apple uređajima kao i smernicama bez složenosti migracije ili prekida u produktivnosti. Potražite funkcionalnosti i iskustva Microsoft upravljača krajnjim tačkama koje će se u narednim mesecima pojaviti u proizvodu. A da bi i svi naši korisnici mogli iskoristiti prednosti Microsoft upravljača krajnjim tačkama, učinićemo Intune dostupnim našim postojećim SCCM korisnicima radi upravljanja PC računarima sa sistemom Windows. Od 1. decembra 2019. možete zajednički upravljati tim uređajima u Microsoft upravljaču krajnjim tačkama i početi koristiti funkcije utemeljene na oblaku poput autopilota i alatke Desktop Analytics.

Microsoft ocena produktivnosti

Microsoft ocena produktivnosti fokusira se na dva područja: iskustvo zaposlenih i iskustvo s tehnologijom. Oba nude uvid u to kako vaša kompanija ili ustanova funkcioniše, uvide pomoću kojih možete utvrditi gde su moguća poboljšanja i radnje koje možete preduzeti da biste ažurirali veštine i sisteme – sve to kako bi svi mogli raditi bolje.

Iskustva zaposlenih pokazuju da Microsoft 365 pomaže u stvaranju produktivne i angažovane radne snage. Kvantifikacijom saradnje zaposlenih na sadržajima, rada s bilo kojeg mesta, razvoja kulture sastanaka i međusobne komunikacije možete videti na koje se sve načine odrađuje posao. U međuvremenu, tehnološko iskustvo nudi uvide putem procene smernica, postavki uređaja i performansi hardvera i aplikacija u okruženju kompanije ili ustanove i preporučuje radnje u Microsoft upravljaču krajnjim tačkama.

Upravljane prostorije za sastanke

Produktivni sastanci ključni su za uspeh u modernom radnom okruženju. U kombinaciji s povećanjem daljinske saradnje, poslovni lideri sve više povezuju efikasnost sastanaka s raspolaganjem odgovarajućom tehnologijom i okruženjem prostorija za sastanke. Danas najavljujemo privatni pregled funkcije upravljanih prostorija za sastanke kompanije Microsoft – nove ponude za upravljanje prostorijama za sastanke. Ta usluga zasnovana na oblaku namenjena upravljanju i nadzoru bezbednosti osigurava da prostorije za sastanke aplikacije Teams budu sigurne, ažurne i proaktivno nadzirane radi vrhunskog iskustva rada u njima. Do danas smo sarađivali s više od 100 korisnika na upravljanju više od 1500 prostorija za sastanke. Sada se to iskustvo otvara većem broju vas kroz ovaj privatni pregled! Ako ste zainteresovani za učešće, obavestite nas.

Globalni čitač

Rekli ste nam da želite poboljšati svoju bezbednost ograničavanjem administratorskih dozvola isključivo na one kojima su potrebne za obavljanje posla. U stvari, ovo je jedan od najboljih zahteva klijenata. Najavljujemo nove administratorske uloge u komponenti Azure AD i Centru za administratore okruženja Microsoft 365 koje će vam pomoći u smanjenju broja globalnih administratora u kompaniji ili ustanovi. Na primer, uloga globalnog čitaoca omogućuje administratoru prikaz informacija iz celog okruženja Microsoft 365, ali mu ne omogućava promenu bilo kakvih postavki ili podataka. Sada možete da dodelite ulogu globalnog čitaoca administratorima u kompaniji ili ustanovi kao podršku izveštavanju, planiranju, revizijama i istragama, a da pritom ne morate dati veći nivo ovlašćenja nego što je nužno. Uloga globalnog čitaoca može se kombinovati i s drugim administrativnim ulogama (npr. administratora za Exchange) kako bi se detaljnije kontrolisala i ograničila dodela administratorskih ovlašćenja u kompaniji ili ustanovi.

Čvorište za uvođenje

Rekli ste nam i da želite Microsoft liderstvo u poboljšanju sigurnosti i povećanju efikasnosti administriranja. Središte za uvođenje u području za postavljanje Centra za administratore okruženja Microsoft 365 obuhvata nova iskustva koja će vam pomoći u otkrivanju, upoznavanju i korišćenju funkcija okruženja Microsoft 365, uključujući Azure AD i druge administratorske portale kao što je Centar za bezbednost i usklađenost. Nudimo inteligentne preporuke na osnovu vaše aktuelne konfiguracije i administratorskih aktivnosti koje će pomoći u unapređivanju sigurnosti, održavanju usklađenosti s uredbama o podacima, održavanju aplikacija ažurnim i smanjenju troškova.

Snimak ekrana sa čvorištem za uvođenje u Centru za administratore okruženja Microsoft 365.

Nove preporuke u Centru za administratore okruženja Microsoft 365 (admin.microsoft.com).

Korišćenje uloge globalnog čitaoca za pristup čvorištu za uvođenje moćan je i siguran način izvođenja aktivnosti planiranja i revizije za Microsoft 365 jer globalni čitalac može prikazivati i pristupati preporukama, saznati više o koracima implementacije i uticaju na korisnike, ali i videti trenutne administrativne dodele bez potrebe za menjanjem klijenta ili konfiguracije.

Office 365 grupe

Grupe sistema Office 365 je usluga zasnovana na članstvu na kojem se temelji saradnja i podstiče timski rad u celom okruženju Microsoft 365. To je jezgro koje obuhvata više od 20 aplikacija, uključujući Teams, SharePoint, Outlook, Yammer, Microsoft Stream i još mnogo toga. Zadovoljstvo nam je da objavimo nekoliko poboljšanja u radu sa administratorom grupa uz novo upravljanje životnim ciklusom i usaglašenošću, uključujući mogućnost brzog kreiranja timova za grupu, pregledanje i vraćanje izbrisanih grupa, uređivanje pseudonima e-pošte grupe i korišćenja oznaka osetljivosti. Možete da omogućite i samouslužno kreiranje grupe i upravljanje, koje korisnicima omogućava da kreiraju timove i Yammer kanale koje kontrolišu smernice koje postavi IT.

Pošaljite nam povratne informacije

Svaka inovacija koju napravimo u usluzi Microsoft 365, oblaku za produktivnost, osmišljena je tako da pomogne vama i vašoj organizaciji da otključate nove oblike produktivnosti da biste postigli više. Radujemo se što ćemo podeliti ove nove funkcije sa vama i radujemo se povratnim informacijama i uvidima.

Imajte na umu da sadržaj koji se nalazi u okviru ovih objava na blogu opisuje funkcije i funkcionalnost koje se mogu razlikovati u zavisnosti od tržišta. Za sve detalje o određenim ponudama proizvoda za vaše tržište pogledajte članke Microsoft 365, Office 365, Windows 10 ili Enterprise Mobility + Security.
Sadržaj na koji upućuju veze koje se nalaze u ovim objavama možda neće biti dostupan na vašem jeziku.