Nadogradnja sa programa Word 2010 na Microsoft 365

I dalje koristite Word 2010? Nabavite najnoviju verziju i pišite najbolje što možete pomoću programa Word u usluzi Microsoft 365.

Word 2016

Word 2010 se povlači 2020. godine

Nabavite najnoviju verziju programa Word i pišite najbolje što možete. Nadogradite na Microsoft 365.

Šta je novo u vezi sa programom Word u usluzi Microsoft 365?

Ispoljite svoje veštine pisanja na najbolji način

Brzo pređite put od prazne stranice do doteranog dokumenta pomoću alatki Istraživač i Redaktor.

Koautorstvo sa bilo kim, bilo gde

Pozovite druge da urede komentar, upravljaju pristupom i da prate verzije.

Koristite Word u pokretu

Pregledajte i uređujte datoteke na poslu, kod kuće ili na bilo kom drugom mestu pomoću aplikacija za mobilne uređaje.

Uvek ažurirani

Dobijajte ekskluzivne, nove funkcije i bezbednosne ispravke koje su dostupne samo za Word u usluzi Microsoft 365.

A laptop displaying a Word document and a close-up of the Researcher feature with an article about the Amazon rainforest.

Ispoljite svoje veštine pisanja na najbolji način

Pišite pouzdano i računajte na inteligentnu tehnologiju za pravopis, gramatiku i predloge za stilsko pisanje. Pređite sa olovke i papira na digitalno pisanje perom i uređujte intuitivno pomoću alatki koje su vam na dohvat ruke.

Budite u toku

Pristupite svemu što vam je potrebno bez napuštanja programa Word, bilo da je u pitanju PowerPoint slajd, navedeno istraživanje ili detalji iz programa LinkedIn kako biste lakše napravili ubedljiv rezime.

Close up of Smart Lookup
Word Share functionality being shown in a laptop

Efikasno sarađujte

Sarađujte u realnom vremenu sa bilo kog mesta. Lako delite dokumente i pozivajte druge da uređuju ili dodaju komentare. Svi mogu da rade zajedno, bez obzira na željeni jezik ili opcije pristupačnosti.


Poređenje verzija Word 2010 i Word uz Microsoft 365

Poređenje verzija Word 2010 i Word uz Microsoft 365

Word u usluzi Microsoft 365

*uključeno uz Microsoft 365
 

Word 2010

Efikasne datoteke Zahvaljujući formatima datoteke zasnovanim na XML-u, dokumenti su manji, robusniji i bolje integrisani sa informacionim sistemima i spoljnim sistemima podataka.
Pojednostavljeni meniji Sistem trake sa karticama unapređuje komande menija, stilove i resurse.
Sarađujte sa svima

Lako delite datoteke i budite koautori istovremeno. Uvek ćete imati najnoviju verziju za koju je napravljena rezervna kopija u usluzi OneDrive, sa 1 TB bezbednog skladišta u oblaku.

Koristite Word u pokretu

Pregledajte i uređujte dokumente sa bilo koje lokacije uz Office aplikacije za mobilne uređaje. Uživajte u poznatom iskustvu korisnika na iOS®, Android™ i Windows mobilnim uređajima.1

Funkcije za napredno istraživanje Ugrađena alatke, kao što su Pametno pronalaženje i Istraživač, omogućavaju vam da pronađete kontekstualne informacije sa veba bez napuštanja dokumenta.
Alatke za jezičku pomoć Prevođenje u aplikaciji za preko 60 jezika poboljšava komunikaciju, a funkcija čitanja naglas pomaže vam da poboljšate pristupačnost i veštine čitanja.
Napišite najbolju biografiju Word automatski povlači ključne reči i odgovarajuće opise radnih mesta iz usluge LinkedIn da bi vam omogućio da lakše napravite zanimljiviju biografiju.
Uvek ažurirani Uvek koristite najnovije Office aplikacije, funkcije i usluge.

Word u usluzi Microsoft 365

*uključeno uz Microsoft 365
 

Word 2010

|

Office 2010 obuhvata aplikacije kao što su Word, Excel, PowerPoint i Outlook. Dostupni su u vidu jednokratne kupovine za upotrebu na jednom računaru.

 
Microsoft 365 planovi obuhvataju premium verzije tih aplikacija, ali i druge usluge koje su omogućene preko interneta, uključujući skladište na mreži u usluzi OneDrive i Skype minute za kućnu upotrebu.2 Uz Microsoft 365 dobijate kompletan Office koji se instalira na PC i Mac računarima, tabletima (uključujući iPad® i Android™ tablete), kao i na telefonima.1 Microsoft 365 planovi dostupni su u vidu mesečne ili godišnje pretplate.

Pogledajte sistemski zahtevi za kompatibilne verzije sistema Windows i macOS, kao i za druge zahteve funkcija.

Ne morate biti povezani sa internetom da biste koristili Office aplikacije, kao što su Word, Excel i PowerPoint, pošto su one potpuno instalirane na računaru.
 
Međutim, pristup internetu je neophodan za instaliranje i aktiviranje svih najnovijih izdanja Office programskih paketa i svih Microsoft 365 planova pretplate. Za Microsoft 365 planove, pristup internetu neophodan je i za upravljanje nalogom pretplate, na primer za instaliranje sistema Office na drugim računarima ili za promenu opcija naplate. Pristup internetu je neophodan i da biste pristupili dokumentima uskladištenim u usluzi OneDrive, osim ako ne instalirate OneDrive aplikaciju za stone računare.
 
Trebalo bi da se redovno povezujete sa internetom i kako biste uvek imali najnoviju verziju sistema Office, kao i pogodnosti automatskih ažuriranja. Ako se ne povežete sa internetom najmanje jednom tokom 31 dana, aplikacije prelaze u režim smanjene funkcionalnosti, što znači da možete da pregledate ili štampate dokumente, ali ne možete da ih uređujete niti pravite nove. Da biste ponovo aktivirali Office aplikacije, ponovo se povežite sa internetom.

Da. Dokumenti koje ste napravili u potpunosti pripadaju vama. Možete da odlučite da ih skladištite na mreži u usluzi OneDrive ili lokalno na PC ili Mac računaru.
 
Ako otkažete pretplatu ili ako ona istekne, i dalje možete da pristupate svim datotekama i da ih preuzimate tako što ćete se direktno prijaviti u OneDrive pomoću Microsoft naloga koji ste koristili za podešavanje usluge Microsoft 365. Gubite dodatno skladište koje se dobija uz pretplatu i zato morate da sačuvate datoteke na drugom mestu ili da kupite dodatno OneDrive skladište ako OneDrive nalog prekorači kvotu besplatnog skladišta.

Ako kupite pretplatu sa automatskim obnavljanjem, ona počinje da teče kada završite kupovinu. Pretplate sa automatskim obnavljanjem možete da kupite na sajtovima Microsoft365.com, MicrosoftStore.com, iTunes® i kod nekih drugih prodavaca. Ako kupite pripejd pretplatu, ona počinje da teče kad je aktivirate i dođete na stranicu „Moj nalog“. Pretplate koje se plaćaju unapred možete da kupite u maloprodaji, od lokalnog prodavca ili Microsoft agenta za podršku.

Ako imate aktivnu pretplatu na Microsoft 365 Family, možete da je delite sa najviše pet članova domaćinstva. Svaki član domaćinstva sa kojim delite pretplatu može da koristi neku od dostupnih instalacija na svom PC ili Mac računaru, iPad uređaju, Android tabletu, Windows tabletu, kao i iPhone® ili Android telefonu1, dobije dodatan 1 TB OneDrive skladišta i upravlja svojim instalacijama sa www.office.com/myaccount.

 
Da biste dodali nekoga u pretplatu, posetite www.office.com/myaccount i pratite uputstva na ekranu da biste dodali korisnika. Svaka osoba koju dodate prima e-poruku sa koracima koje treba da prati. Kada prihvati i izvrši korake, njeni podaci, uključujući instalacije koje koristi, pojavljuju se na stranici „Moj nalog“. Možete da prestanete da delite pretplatu sa nekom osobom ili da uklonite uređaj koji ona koristi na www.office.com/myaccount.

„Oblak“ je prepoznatljiv način opisivanja računarskih usluga zasnovanih na vebu koje se hostuju izvan vašeg doma ili organizacije. Kad koristite usluge zasnovane na tehnologiji oblaka, IT infrastruktura se nalazi izvan vaše lokacije (ne lokalno) i održava je treća strana (hostuje se), umesto da bude na serveru u vašoj kući ili preduzeću (lokalno) koji vi održavate. Na primer, uz Microsoft 365, skladište informacija, izračunavanje i softver nalaze se na serverima koje poseduje Microsoft i njima se upravlja daljinski. Mnoge usluge koje svakodnevno koristite deo su oblaka – sve od e-pošte zasnovane na vebu do mobilnog bankarstva i skladištenja fotografija na mreži. Ovoj infrastrukturi možete da pristupite sa gotovo bilo kog mesta, sa računara, tableta, pametnog telefona ili drugog uređaja povezanog sa internet jer se nalazi na mreži ili „u oblaku“.

Resursi za Word 2010

Teme pomoći za Office 2010

Pronađite vodiče za korisnike, obuku i drugu podršku za Office 2010.

Druge verzije sistema Office

Saznajte više o drugim verzijama sistema Office i kako možete da izvršite nadogradnju na novi Microsoft 365.

Preuzmite Office 2010

Preuzmite i instalirajte Office 2010 koristeći postojeću šifru proizvoda.

Pretplata na Microsoft 365 pruža pristup najnovijoj premium verziji programa Word na svim vašim uređajima. Prethodne verzije uključuju Word 2013, Word 2010i Word 2007.

 

iTunes, iPhone i iPad predstavljaju registrovane žigove kompanije Apple Inc., registrovane u SAD i drugim zemljama. Android je žig kompanije Google Inc.

1 Dostupnost aplikacija za mobilne uređaje zavisi od zemlje/regiona.

2 Dostupnost Skype minuta zavisi od zemlje/regiona. Saznajte više.