Nadogradnja sa programa Excel 2007 na Microsoft 365

I dalje koristite Excel 2007? Ovladajte podacima pomoću programa Excel u usluzi Microsoft 365.

A phone screen and a tablet screen showing a file open in Excel

Office 2007 je sada povučen

Nabavite najnoviju verziju programa Excel i uradite više sa svojim podacima. Izvršite nadogradnju na Microsoft 365 već danas.

Šta je novo u programu Excel u usluzi Microsoft 365?

Steknite jasniju sliku o podacima

Organizujte, vizuelizujte uvide i izdvojite ih iz podataka lakše nego ikada ranije uz moćne nove funkcije.

Jednostavno sarađujte

Uz 1 TB OneDrive skladišta u oblaku možete da pravite rezervne kopije radnih svezaka, delite ih i zajednički radite na njima na bilo kojem uređaju.

Koristite Excel u pokretu

Pregledajte i uredite datoteke sa svakog mesta uz iOS®, Android™ i Windows aplikacija za mobilne uređaje.3

Uvek ažurirani

Pronađite ekskluzivne, nove funkcije i bezbednosne ispravke koje su dostupne samo za Excel u usluzi Microsoft 365.

A device showing an Excel spreadsheet with data and graphs

Pretvorite podatke u uvide

Organizujte podatke radi uštede vremena uz pomoć predložaka koje je usvojila poboljšana inteligencija u programu Excel. Izvršite izračunavanja sa modernim formulama i kreirajte prilagođene unakrsne tabele ili koristite obezbeđene predloške.

Vizuelizujte podatke

Prezentujte podatke na nove privlačne načine pomoću novih grafikona i grafika. Bolje razumite podatke pomoću oblikovanja, mini-grafikona i tabela. Kreirajte prognoze da biste lakše predvideli trendove u samo jednom koraku.1

Forecast worksheet close-up
Excel workbook with insights window to the right

Deljenje i saradnja

Radite brže tako što ćete deliti radnu svesku sa drugima, sarađivati u stvarnom vremenu i uvek imati najnoviju verziju datoteke. Radite u Excel datotekama na mobilnom uređaju, stonom računaru i vebu uz Microsoft 365.2


Excel u usluzi Microsoft 365

 

*uključeno uz Microsoft 365

 

Excel 2007

 

Compare Microsoft Office Product features
Feature name

Excel u usluzi Microsoft 365

 

*uključeno uz Microsoft 365

 

Excel 2007

 

Efikasne datoteke

Zahvaljujući formatima datoteke zasnovanim na XML-u, dokumenti su manji, robusniji i bolje integrisani sa informacionim sistemima i spoljnim sistemima podataka.

Included
Included

Pojednostavljeni meniji

Sistem trake sa karticama unapređuje komande menija, stilove i resurse. Dođite do najčešće korišćenih komandi sa priručne trake.

Included
Included

Predviđanje jednim klikom

Jednostavnim klikom pravite grafikone prognoze na osnovu postojećih podataka i predviđajte buduće trendove.

Included

Nije primenljivo

Aplikacije za mobilne uređaje za vaše uređaje

Pregledajte i uređujte dokumente sa bilo koje lokacije uz Office aplikacije za mobilne uređaje. Uživajte u poznatom iskustvu korisnika na iOS®, Android™ i Windows mobilnim uređajima.3

Included

Nije primenljivo

Nove funkcije mapiranja

Transformišite geografske podatke u vizuelizacije profesionalnog izgleda u samo nekoliko koraka.

Included

Preporučeni grafikoni

Excel preporučuje najbolje načine za predstavljanje podataka na osnovu konteksta i nedavnih obrazaca rada. Nove trake, boje i ikone olakšavaju isticanje trendova.

Included

Uvek ažurirani

Uvek koristite najnovije Office aplikacije, funkcije i usluge.

Included
|

Office 2007 obuhvata aplikacije kao što su Word, Excel, PowerPoint i Outlook. Dostupni su u vidu jednokratne kupovine za upotrebu na jednom računaru.

 
Microsoft 365 planovi obuhvataju premium verzije tih aplikacija, ali i druge usluge koje su omogućene preko interneta, uključujući skladište na mreži u usluzi OneDrive i Skype minute za kućnu upotrebu.4 Uz Microsoft 365 dobijate kompletan Office koji se instalira na PC i Mac računarima, tabletima (uključujući iPad® i Android™ tablete), kao i na telefonima.3 Microsoft 365 planovi dostupni su u vidu mesečne ili godišnje pretplate.

Pogledajte sistemske zahteve za kompatibilne verzije operativnih sistema Windows i macOS, kao i druge zahteve vezane za funkcije.

Ne morate biti povezani sa internetom da biste koristili Office aplikacije kao što su Word, Excel i PowerPoint, pošto su one potpuno instalirane na računaru.

 
Međutim, pristup internetu je neophodan za instaliranje i aktiviranje svih najnovijih izdanja Office programskih paketa i svih Microsoft 365 planova pretplate. Za Microsoft 365 planove, pristup internetu neophodan je i za upravljanje nalogom pretplate, na primer za instaliranje sistema Office na drugim računarima ili za promenu opcija naplate. Pristup internetu je neophodan i za pristup dokumentima uskladištenim u usluzi OneDrive ukoliko ne instalirate aplikaciju OneDrive za računare.
 
Trebalo bi da se redovno povezujete sa internetom i kako biste uvek imali najnoviju verziju sistema Office, kao i pogodnosti automatskih ažuriranja. Ako se ne povežete sa internetom najmanje jednom tokom 31 dana, aplikacije prelaze u režim smanjene funkcionalnosti, što znači da možete da pregledate ili štampate dokumente, ali ne možete da ih uređujete niti pravite nove. Da biste ponovo aktivirali Office aplikacije, ponovo se povežite sa internetom.

Da. Dokumenti koje ste napravili u potpunosti pripadaju vama. Možete da odlučite da ih skladištite na mreži u usluzi OneDrive ili lokalno na PC ili Mac računaru.

 
Ako otkažete pretplatu ili ako ona istekne, i dalje možete da pristupate svim datotekama i da ih preuzimate tako što ćete se direktno prijaviti u OneDrive pomoću Microsoft naloga koji ste koristili za podešavanje usluge Microsoft 365. Gubite dodatno skladište koje se dobija uz pretplatu i zato morate da sačuvate datoteke na drugom mestu ili da kupite dodatno OneDrive skladište ako OneDrive nalog prekorači kvotu besplatnog skladišta.

Ako kupite pretplatu sa automatskim obnavljanjem, ona počinje da teče kada završite kupovinu. Pretplate sa automatskim obnavljanjem možete da kupite na sajtovima Microsoft365.com, MicrosoftStore.com, iTunes® i kod nekih drugih prodavaca. Ako kupite pripejd pretplatu, ona počinje da teče kad je aktivirate i dođete na stranicu „Moj nalog“. Pretplate koje se plaćaju unapred možete da kupite u maloprodaji, od lokalnog prodavca ili Microsoft agenta za podršku.

Ako imate aktivnu pretplatu na Microsoft 365 Family, možete da je delite sa najviše pet članova domaćinstva (ukupno šest). Svaki član domaćinstva sa kojim delite pretplatu može da koristi neku od dostupnih instalacija na svom PC ili Mac računaru, iPad uređaju, Android tabletu, Windows tabletu, kao i iPhone® ili Android telefonu,3 da dobije dodatan 1 TB OneDrive skladišta i upravlja svojim instalacijama sa adrese www.office.com/myaccount.

 
Da biste dodali nekoga u pretplatu, posetite www.office.com/myaccount i pratite uputstva na ekranu da biste dodali korisnika. Svaka osoba koju dodate dobiće e-poruku sa koracima koje treba da prati. Kad prihvati i izvrši korake, njeni podaci, uključujući instalacije koje koristi, pojavljuju se na vašoj stranici „Moj nalog“. Možete da prestanete da delite pretplatu sa nekom osobom ili da uklonite uređaj koji ona koristi na adresi www.office.com/myaccount.

„Oblak“ je prepoznatljiv način opisivanja računarskih usluga zasnovanih na vebu koje se hostuju izvan vašeg doma ili organizacije. Kad koristite usluge zasnovane na tehnologiji oblaka, IT infrastruktura se nalazi izvan vaše lokacije (ne lokalno) i održava je treća strana (hostuje se), umesto da bude na serveru u vašoj kući ili preduzeću (lokalno) koji vi održavate. Na primer, uz Microsoft 365, skladište informacija, izračunavanje i softver nalaze se na serverima koje poseduje Microsoft i njima se upravlja daljinski. Mnoge usluge koje svakodnevno koristite deo su oblaka – sve od e-pošte zasnovane na vebu do mobilnog bankarstva i skladištenja fotografija na mreži. Ovoj infrastrukturi možete da pristupite sa gotovo bilo kog mesta, sa računara, tableta, pametnog telefona ili drugog uređaja povezanog sa internetom, jer se ona nalazi na mreži ili „u oblaku“.

Resursi za Excel 2007

Office 2007 je sada povučen

Ispravke su neophodne da biste imali podršku. Izvršite ažuriranje na Microsoft 365 da biste dobili podršku za proizvod.

Druge verzije sistema Office

Saznajte više o drugim verzijama sistema Office i kako možete da izvršite nadogradnju na novi Microsoft 365.

Pretplata na Microsoft 365 pruža pristup najnovijoj premium verziji programa Excel na svim vašim uređajima. Prethodne verzije uključuju Excel 2013, Excel 2010 i Excel 2007.
 
iTunes, iPhone i iPad predstavljaju registrovane žigove kompanije Apple Inc., registrovane u SAD i drugim zemljama. Android je žig korporacije Google Inc.
 
1 Neki Excel grafikoni i grafike zahtevaju pretplatu na Microsoft 365.

2 Stranica „Deljenje“ u programu Excel sa izabranom opcijom „Pozovi osobe“.

3 Dostupnost aplikacija za mobilne uređaje zavisi od zemlje/regiona.

4 Dostupnost Skype minuta zavisi od zemlje/regiona. Saznajte više.