Nyheder

Nyheder i Word

Det rigtige værktøj ved hånden

Det nye Microsoft Office til Mac-bånd gør det nemt at finde de funktioner og kommandoer, du har brug for, så du hurtigt kan få opgaverne fra hånden.

Du genfinder dine velkendte kommandoer i en intuitiv, brugervenlig grænseflade øverst i vinduet med programmet. Fanen Start er dit udgangspunkt. Her finder du de oftest benyttede funktioner, f.eks. skrifttype og afsnitsformatering. Andre almindeligt brugte funktioner, f.eks. sidelayout, tabeller, diagrammer og SmartArt, findes under deres egne faner.

Båndet viser endvidere specialværktøjer, når der er brug for dem. Når du f.eks. formaterer en tabel, vises fanen Formater tabel med et udvalg af effektive værktøjer til redigering af tabeller.

Ønsker du at tilpasse båndet til din særlige arbejdsstil? Du kan tilpasse det ved at flytte rundt på faner og vise eller skjule gruppetitler under fanerne.

Få mere at vide: Introduktion til båndet
Interaktiv vejledning til båndet: Find en kommando
Se videoen

Læs eller skriv uden forstyrrelser

Med Fokusvisning kan du fokusere på dine ideer i et miljø uden forstyrrende elementer. Fokusvisning kan åbnes i følgende to tilstande: Skrivetilstand eller læsetilstand. I skrivetilstand kan du fokusere på netop det at skrive. I Fokusvisning kan du minimere alle formateringskommandoer, så de kun vises, når du har brug for dem. I læsetilstand kan du læse et dokument på samme måde, som når du læser en bog, med animeret bladning mellem sider. Du kan afslutte fokusvisningen ved at trykke på Esc.

Få mere at vide: Brug Fokusvisning
Se videoen

Oplev effekten af typografier

Du kan hurtigt og nemt ændre formateringen i dokumentet med visuelle hjælpelinjer til typografi. Disse hjælpelinjer viser dig ikke blot hvor, men også hvordan, der er anvendt typografier. Det betyder, at du nemt kan ændre formateringen i dokumentet. En overskrift, som er formateret med typografien Overskrift 1, ligner f.eks. til forveksling en overskrift, der er formateret med fed Calibri-skrift i 16 punkt. Den overskrift, der er formateret med en typografi, kan dog hurtigere ændres i hele dokumentet. Med hjælpelinjer til typografi kan du hurtigt finde og rette tekst, som er formateret direkte. Det er også nemt at slå hjælpelinjer til typografi til og fra. Markér eller fjern markeringen i afkrydsningsfelterne i panelet Typografier under Værktøjskasse for Vis hjælpelinjer til typografi og Hjælpelinjer til direkte formatering.

Få mere at vide: Vise, hvor der anvendes typografier i et dokument
Se videoen

Få hurtig visning af søgeresultater

Du kan søge i dokumentet uden at afbryde arbejdsprocessen. På samme måde som mange af de Mac OS X-programmer, du bruger i forvejen, har Office-søgning et søgefelt direkte på standardværktøjslinjen. Alle søgeresultaterne, dvs. alle forekomster af det ord, den sætning eller det specialtegn, du søger efter, fremhæves i dokumentet, mens du skriver i søgefeltet. Du kan også åbne Word-sidepanelet for at få vist en komplet liste over alle søgeresultaterne i dokumentet. I sidepanelet kan du også søge efter og erstatte tekst. Du kan endda søge efter specialtegn, f.eks. afsnitstegn.

Få mere at vide: Søge efter og erstatte tekst eller formatering

Nem oprettelse af avancerede sidelayout

Visning af udgivelseslayout i Microsoft Word til Mac 2011 gør det nemt at oprette komplekse dokumentlayout. Dette særlige miljø har omfattende dtp-værktøjer, som omdanner Word til Mac til et lærred, hvor du kan udfolde din kreativitet. Du kan intuitivt og nemt placere en tekstboks, en figur eller et billede et hvilket som helst sted på siden. Skal teksten være foran billedet i stedet for bag ved det? Den nye funktion Omarranger objekter i Visning af udgivelseslayout flytter og ændrer rækkefølgen af objekter på siden blot ved at trække lagene.

Få mere at vide: Omarrangere overlappende objekter
Se videoen

Opret flotte publikationer

Dine dokumenter skal skille sig ud fra mængden og udtrykke din særlige stil og holdning. Avancerede typografiværktøjer i Word til Mac hjælper dig med at oprette dokumenter, som tiltrækker opmærksomhed.

Du kan nemt give dokumenter et personligt præg og oprette misundelsesværdige publikationer med ligaturer (dekorative eller sammensatte tegn, som er tilgængelige for bestemte tegn i visse skrifttyper), typografisæt, kontekstafhængige alternative tegn, skrifttypebaseret knibning og talformater og mellemrum.

Få mere at vide:Slå ligaturer og sammensatte tegn til
Se videoen

Giv alle dine dokumenter et professionelt look

Det nye Word-dokumentgalleri har et udvalg af professionelle skabeloner, som du kan gøre til dine helt egne ved at tilføje din egen tekst, iPhoto-billeder og foretrukne temaer. Skabeloner gør det nemt at oprette flotte dokumenter, f.eks. CV'er, visitkort og kalendere.

Word-dokumentgalleriet viser skabeloner i stort format, så du øjeblikkeligt kan se layout, grafikelementer og skrifttyper. Og du er ikke begrænset til at bruge farverne og skrifttyperne i de indbyggede design. Skabelongalleriet har farve- og skrifttypemenuer med forskellige valgmuligheder, så du kan tilpasse og oprette dokumenter, som afspejler din personlige stil.

Kan du ikke finde det, du har brug for? Søgeværktøjet finder hurtigt den dokumenttype, du vil oprette, og viser den med de foretrukne farver og skrifttyper, uden at du behøver at åbne dokumentet.

Få mere at vide: Oprette et nyt dokument på baggrund af en skabelon

Opret et multimedieværk

Mediebrowseren giver praktisk, øjeblikkelig adgang til dine fotos, musik og film samt til billeder, f.eks. figurer, multimedieklip og symboler. Mediebrowseren kan integreres med Mac-computeren. Den viser fotos fra iPhoto- og Photo Booth-biblioteket, musik fra iTunes-spillelisterne og film fra iMovie, Photo Booth og iTunes. Tilføj dine egne billeder og lyde i dokumentet med blot et enkelt klik.

Få mere at vide: Indsætte medier i dokumentet

Samarbejd i realtid

Den nye funktion til samtidig redigering i Word gør det nemt for teammedlemmer at samarbejde med hinanden. I kan dele jeres tanker, se, hvilke afsnit andre medlemmer arbejder på, og kommentere andre forfatteres arbejde på et delt dokument på tværs af oceaner eller kollegieblokke. Du kan flette ændringer og gennemse opdateringer fra andre ved hjælp af samarbejdsværktøjer, så du er sikker på ikke at miste noget af det arbejde, som de andre har lavet.

Du kan kommunikere online, mens du arbejder direkte fra Microsoft Word til Mac 2011. Når du og dine kollegaer har en chatkonto, f.eks. Microsoft Lync til Mac 2011, Microsoft Lync 2010 eller den gratis Windows Live Messenger, kan I alle sammen se, hvem der ellers arbejder i dokumentet, og hvem der er tilgængelig, så I kan chatte sammen.

Få mere at vide: Redigere et dokument samtidigt sammen med andre forfattere
Se videoen

Opret ligninger på et øjeblik

Nu er der nyt håb for matematikere. Word 2011 tilbyder for første gang nogensinde funktioner til oprettelse af tilpassede professionelle ligninger med visuelle detaljer direkte fra Word til Mac. Få adgang til ligningsværktøjer direkte på båndet, herunder et stort udvalg af ligningselementer, som er nemme at se, sammenligne og vælge imellem. Du kan nemt vise komplekse ligninger i dokumentet. Nu giver Word dig de nødvendige værktøjer der, hvor du har brug for dem til oprettelse af professionelle dokumenter, der er klar til udgivelse.

Få mere at vide: Indsætte eller redigere en ligning eller et udtryk

Få adgang til dine filer overalt

Du ved, at når du køber Word til Mac 2011, får du et professionelt, kreativt og effektivt program til skrivebordet. Men vidste du også, at Word nu også giver dig adgang til dine dokumenter hvor som helst og når som helst? Med onlineudvidelsen til Word på computeren, Microsoft Word Online, får du udvidet dit arbejdsområde til internettet. Microsoft Word Online gør det nemt for dig at sende, åbne, redigere og dele dokumenter fra en samlet placering, uanset om du er på kontoret, derhjemme eller på farten. Du kan dele dokumenter med alle, også selvom de ikke har Word installeret. Det eneste, du skal bruge, er en computer med internetforbindelse og en understøttet browser.

Fra browseren kan du køre stavekontrol, mens du skriver, anvende skrifttype- og afsnitsformatering og bruge andre velkendte funktioner, f.eks. Autokorrektur. Skriv, ret og gem, og det var det!

Få mere at vide: Gemme et dokument på SharePoint eller OneDrive
Se videoen

Få arbejdet hurtigere fra hånden

Med Visual Basic, som er indeholdt i Word til Mac 2011, kan du forbedre effektiviteten og spare tid både på arbejde og derhjemme. Opret makroer til automatisering af opgaver, og tilpas f.eks. menuer og dialogbokse i Office-dokumenter, så du kan være kreativ i stedet for at gentage de samme handlinger igen og igen.

Få mere at vide: Oprette, køre, redigere eller slette en makro