Terms & ConditionshereLearn moreSee howwww.windows.com/upgradeyourworld

Podrška devojčici po imenu Malala

#UpgradeYourWorld

Podelite svoju pričuSaznajte više o organizaciji Malala Fund

10 miliona USD za kampanju #UpgradeYourWorld

Ovih 10 svetskih neprofitnih organizacija pridružuje se ostalim organizacijama koje ste izabrali Microsoft i vi zbog njihovog doslednog nastojanja da učine svet boljim za život. Saznajte više o inicijativi #UpgradeYourWorld.

Pogledajte video

Da li ste neprofitna organizacija? Želimo da vam pomognemo da činite više dobrih stvari.
Windows 10 za neprofitne organizacije

Podelite svoju priču

Kako vi učestvujete u kampanji #UpgradeYourWorld? Ispričajte nam kako vi ili neko koga znate inspirišete pozitivnu promenu.

Upravo sam spasao/la ovog mališana iz lokalnog skloništa i ne mogu biti srećniji/a. #UpgradeYourWorld i usvojite novog najboljeg prijatelja.

Sa lokacije Twitter.

Moj sin me inspiriše da učestvujem u kampanji #UpgradeYourWorld. On je donirao gomilu svojih omiljenih igračaka deci kojoj je potrebna pomoć.

Sa lokacije Instagram.

Pomozite nam da sačuvamo ove veličanstvene medvede. Zaštitimo njihov ledeni ekosistem i učestvujmo u kampanji #UpgradeYourWorld.

Sa lokacije Instagram.

Ove devojčice me zadivljuju svojim svakodnevnim radom i dostignućima u laboratoriji. #girlpower #UpgradeYourWorld

Sa lokacije Facebook.

Instalacija solarnog panela je dovršena! Uvodimo male promene kako bismo smanjili emisiju ugljen-dioksida i ostalih komponenti baziranih na ugljeniku i tako učestvujemo u kampanji #UpgradeYourWorld.

Sa lokacije Twitter.

Kako #UpgradeYourWorld funkcioniše

Kako je izabrano prvih devet svetskih neprofitnih organizacija?

Prvih 9 svetskih neprofitnih partnera izabrao je Microsoft. Svaki pojedinačni partner se bavi ključnim društvenim problemom sa doslednim rezultatima u kreiranju značajnih promena u svetu.

Ko je izabrao desetu svetsku neprofitnu organizaciju?

Glasači poput Vas. Pobednička neprofitna organizacija je dobila najviše glasova i ispunila je pravne zahteve.

Nadogradite svoj svet

Windows je dizajniran da pomaže ljudima da rade sjajne stvari. Bilo da stvara prilike omladini, čuva životnu sredinu, bori se protiv gladi, omogućava novim generacijama da se bave poljoprivredom ili inspiriše kreiranje 3D objekata – Windows je dizajniran za one koji čine. Na ovaj način, želimo da slavimo ljude i organizacije koje rade sjajne stvari i svakodnevno doprinose promeni.

Tragamo za ljudima širom sveta kojima je potrebna inspiracija i osnaživanje – ne samo da se nadograde na Windows, već i da nadograde svet. Ova prilika je jedinstvena, ali je dosledna misiji kompanije i strasti koju svi delimo prema doprinosu promenama u životu naših korisnika.

Ove godine, nastojimo da izvršimo najvažnije nadogradnje. Želimo da nam se pridružite.#UpgradeYourWorld.

Nadogradite ono šta možete da učinite koristeći Windows 10

Saznajte više
Beagle Freedom Project
Beagle Freedom Project

Beagle Freedom Project radi na spasavanju životinja iz laboratorija, javno govori o tome i zalaže se za produktivne alternative testiranju na životinjama. Organizacija se zalaže za oslobađanje životinja na kojima se vrši testiranje kroz kampanje koje angažuju javnost i kreira opipljivu promenu za zajednicu i za životinje. Životinje koje se spasu su samo srce organizacije Beagle Freedom Project.

Da biste saznali više o tome na koji način ova organizacija nadograđuje svet, posetite veb lokaciju beaglefreedomproject.org.

Devojčica napolju
Devojčica napolju

Organizacija Save the Children investira u detinjstvo – svakoga dana, u vremenima krize i za našu budućnost. U Sjedinjenim Američkim Državama i širom sveta, ona pruža deci zdrav početak, priliku da uče i zaštitu od zla. „Verujemo da svako dete zaslužuje snažan početak – najbolju priliku sada za uspešniju budućnost. Međutim, previše je dece kojima je pomoć potrebna i koji ne dobijaju ovu priliku. Zajedno, možemo da promenimo sve to. Vaša podrška za Save the Children je investicija u detinjstvo – time ćete deci pružiti osnovno obrazovanje u ranom dobu i kvalitetno predškolsko koji su im potrebni za uspeh. Zajedno možemo da transformišemo način na koji će se odvijati budućnost dece. Investirajte u bolju budućnost dece kojoj je to potrebno”, navodi ova organizacija.

Da biste saznali više o tome na koji način ova organizacija nadograđuje svet, posetite veb lokaciju savethechildren.org.

Deca u učionici sa računarima
Deca u učionici sa računarima

Code.org je 501c3 javna nevladina organizacija koja je svoj rad posvetila proširenju broja učenika koji pohađaju časove informatike, sa posebnim akcentom na učešće devojčica i učenika koji pripadaju nacionalnim manjinama. Njena vizija je da svaki učenik u svakoj školi ima priliku da pohađa časove informatike. Nakon osnivanja 2013. godine, Code.org je organizovala kampanju pod nazivom „Hour of Code” (Sat vremena kodiranja), zahvaljujući kojoj je do danas uvela više od 100 miliona učenika u svet informatike Sarađuje je sa 70 javnih školskih okruga širom zemlje na proširenju programa pohađanja časova informatike i nudi Code Studio, platformu za učenje.

Da biste saznali više o tome na koji način ova organizacija nadograđuje svet, posetite veb lokaciju code.org.

Devojčice u učionici
Devojčice u učionici

Organizacija Malala Fund kvalitetnim srednjoškolskim obrazovanjem osnažuje devojčice da ostvare svoj potencijal i inspirišu pozitivnu promenu u svojim zajednicama. Malala Fund, koja je osnovana 2013. godine i čiji su suosnivači bili učenica, aktivistkinja za obrazovanje i dobitnica Nobelove nagrade Laureate Malala Yousafzai i njen otac i nastavnik Ziauddin Yousafzai, investira u devojčice i podržava njihovo srednjoškolsko obrazovanje i čini da se glasovi adolescentkinja čuju širom sveta.

Da biste saznali više o tome na koji način ova organizacija nadograđuje svet, posetite veb lokaciju malala.org.

Mladić koji nosi kimono za karate
Mladić koji nosi kimono za karate

Special Olympics (Specijalne olimpijade) je globalni pokret koji svakodnevno oslobađa ljudski duh kroz transformativnu snagu i radost sportova. On osnažuje ljude sa intelektualnim smetnjama da postanu prihvaćeni i cenjeni članovi svojih zajednica, što dovodi do inkluzivnijeg društva koji ima više poštovanja prema svima. Koristeći sportove kao katalizatore i programe koji se zasnivaju na zdravlju i obrazovanju, pokret Special Olympics se bori protiv neaktivnosti, nepravde i netolerancije. Osnovala ga je Eunice Kennedy Shriver 1968. godine i od tada je broj sportista koji on okuplja porastao na više od 4,5 miliona u 170 zemalja. Zahvaljujući podršci više od 1,4 miliona trenera i volontera, pokret Special Olympics obezbeđuje 32 vida olimpijskih sportova i više od 94.000 igara i takmičenja na godišnjem nivou.

Da biste saznali više o tome na koji način ova organizacija nadograđuje svet, posetite veb lokaciju specialolympics.org.

Dečak u učionici koji se smeši
Dečak u učionici koji se smeši

Pencils of Promise („PoP”) je nevladina organizacija osnovana 2008. godine kako bi omogućila većem broju dece pristup kvalitetnom obrazovanju u zemljama u razvoju. PoP radi sa zajednicama širom sveta na izgradnji škola i kreiranja programa koji pružaju deci priliku za obrazovanje, bez obzira na to gde su ona rođena i koliko novčanih sredstava imaju njihovi roditelji. PoP je izgradila više od 300 škola širom Laosa, Nikaragve, Gvatemale i Gane, čime je obezbedila priliku za obrazovanje više od 30.000 učenika i postavila se za lidera inovativnih svetskih nevladinih organizacija koje rade na održivim društvenim promenama.

Da biste saznali više o tome na koji način ova organizacija nadograđuje svet, posetite veb lokaciju pencilsofpromise.org.

Devojčica koju neko drži i koja se smeši
Devojčica koju neko drži i koja se smeši

Keep a Child Alive (KCA) je organizacija koju su 2003. godine osnovale AIDS-aktivistkinja Leigh Blake i Alicia Keys, dobitnica „Grammy” muzičke nagrade po 15. put. Organizacija je počela sa radom kao hitan odgovor na epidemiju HIV-a podizanjem globalne svesti o hitnoj i nezadovoljenoj potrebi za lečenjem obolelih od HIV-a u području Podsaharske Afrike i davanjem novčanih sredstava organizacijama na nivou zajednice kako bi obezbedile besplatno lečenje osobama koje boluju od HIV-a koje će im spasiti život i otrgnuti od uzaludne smrti.

Od tada, rad KCA organizacije se proširio i na obezbeđivanje bitnih komponenti koje su neophodne za pružanje podrške u uspešnom lečenju HIV-a koji će osobama koje boluju od HIV-a obezbediti dug život – to su: holistička i sveobuhvatna klinička nega, psiho-socijalna podrška i nutritivna ishrana. Ova organizacija obezbeđuje finansijsku i programsku podršku za sedam njenih inovativnih partnera na nivou zajednice u Keniji, Ruandi, Južnoj Africi, Ugandi i Indiji kako bi se borili protiv fizičkog, društvenog i ekonomskog uticaja koji HIV ima na decu, porodice i zajednice.

KCA i njeni partneri uslužuju više od 50.000 ljudi godišnje i njihov rad je direktno uticao na živote više od 300.000 ljudi. Zahvaljujući onima koji joj pružaju podršku, organizacija KCA nastavlja da svojim glasom širi svest, mobilizuje ljude na akciju i prikuplja novčana sredstva kao globalni odgovor na HIV.

Da biste saznali više o tome na koji način ova organizacija nadograđuje svet, posetite veb lokaciju keepachildalive.org.

Beba kornjače na obali
Beba kornjače na obali

Nature Conservancy je vodeća organizacija koja širom sveta radi na zaštiti zemljanih površina i voda od kojih zavisi život na zemlju. Ova organizacija i njeni članovi, kojih ima više od jednog miliona, zaštitili su gotovo 120 miliona ari i 8046,72 km (5000 milja) reka i rade na više od 100 projekata zaštite marinskog biodiverziteta.

Da biste saznali više o tome na koji način ova organizacija nadograđuje svet, posetite veb lokaciju nature.org.

Devojčice koje se smeju napolju
Devojčice koje se smeju napolju

Misija kampanje „The Global Poverty Project” (Globalni projekat za borbu protiv siromaštva) je da se poveća broj i efikasnost globalnih građana kako bi se postigla javna, poslovna i politička obaveza i akcija da se do 2030. godine okonča ekstremno siromaštvo. „Inspiriše nas neverovatan napredak koji je postigla globalna zajednica tokom proteklih 30 godina u smanjenju procenta broja ljudi koji žive u ekstremnom siromaštvu za pola. Znamo da nepravda opstanka sa manje od 1,25 USD dnevno može da se okonča 2030. godine. Verujemo da organizovana i kritički nastrojena masa pojedinaca u društvu teži ka vrednostima globalnih građana i da, kada je ona organizovana i spremna da preduzme značajne akcije, mi možemo da promenimo politiku i praksu koja doprinosi da ljudi i dalje žive u ekstremnom siromaštvu” - navodi se u ovoj kampanji.

Da biste saznali više o tome na koji način ova organizacija nadograđuje svet, posetite veb lokaciju globalpovertyproject.com.

Lekarka sa pacijentom
Lekarka sa pacijentom

CARE je vodeća humanitarna organizacija, osnovana 1945. godine kreiranjem paketa pomoći CARE Package®, koja se bori protiv siromaštva u svetu. CARE posebnu pažnju posvećuje radu sa siromašnim devojčicama i ženama koje zahvaljujući odgovarajućim prihodima imaju snagu da podignu čitave porodice i zajednice iz siromaštva. Prošle godine CARE je radila u 90 zemalja i doprla do 72 miliona ljudi širom sveta.

Da biste saznali više o tome na koji način ova organizacija nadograđuje svet, posetite veb lokaciju care.org.

BOYS & GIRLS CLUB OF AMERICA
BOYS & GIRLS CLUB OF AMERICA

For more than 100 years, Boys & Girls Clubs of America (GreatFutures.org) has enabled young people to achieve futures as productive, caring, responsible citizens. Today, over 4,100 Clubs serve nearly 4 million young people annually through Club membership and community outreach. Clubs are located in cities, towns, public housing and on Native Lands throughout the country. They serve military families in BGCA-affiliated Youth Centers on U.S. military installations worldwide. These clubs provide a safe place, caring adult mentors, fun, friendship, and high-impact youth development programs during critical non-school hours every day. Priority programs emphasize academic success, good character and citizenship as well as healthy lifestyles. In a Harris Survey of alumni, 57 percent said the Club saved their lives. National headquarters are located in Atlanta.

“Boys & Girls Clubs of America is proud of our longstanding partnership with Microsoft. Together, we have impacted the lives of millions of kids and teens by creating environments where dedicated Club staff can prepare them for a digital world and a great future.”

— Jim Clark, President & CEO, Boys & Girls Clubs of America

To learn more about how they are upgrading the world, visit bgca.org/facebook or bgca.org/twitter.

CITYBRIDGE FOUNDATION
CITYBRIDGE FOUNDATION

CityBridge Foundation works to build a citywide system of excellent district and charter schools that serve all students in the District of Columbia. We seek out, develop, and invest in the talent and ideas needed to transform public education in the nation’s capital.

To ensure lasting impact for this work, we offer a suite of engagement opportunities for local leaders in business, philanthropy, and the community. Our goal is to equip these education champions with the knowledge and support they need to be advocates for continued, sustained progress in our schools.

“CityBridge Foundation is honored to be featured in Microsoft's Upgrade Your World campaign. For the past three years our partnership has supported teachers across Washington, D.C., in their efforts to close the opportunity gap for their students. With this continued recognition, we will ensure that the work continues and that our key insights are shared with others around the country.”

— Katherine Bradley, President, CityBridge Foundation

To learn more about how they are upgrading the world, visit citybridgefoundation.org.

KIND
KIND

KIND protects unaccompanied children who enter the U.S immigration system alone, ensuring that no child appears in court without an attorney. Most of the children KIND serves have fled severe violence in their home countries to seek safety, but do not have an attorney to help them make their case for U.S. protection in their deportation proceedings. Many have been threatened or attacked by gangs, abandoned, abused, exploited, or trafficked. KIND provides pro bono attorneys largely through our partnerships with over 280 major law firms, corporations, law schools, and bar associations which have agreed to represent children referred to KIND at no cost. KIND also helps children returning to Guatemala from the U.S. by working to ensure their safe and sustainable reintegration into their communities. KIND is expanding this work in the region and enhancing its advocacy to protect child migrant’s rights and safety before, during and after migration.

“KIND is extremely honored to be a part of Microsoft’s Upgrade Your World Initiative and greatly appreciates the support of KIND’s work protecting unaccompanied children who come to the U.S. seeking safety. The initiative will help KIND find more pro bono attorneys for these children through our innovative public-private partnership with law firms, corporations, and law schools, and—most importantly— change the lives of hundreds of children, providing protection and stability that many of them have not known in a long time, if ever.”

— Wendy Young, President, KIND

To learn more about how they are upgrading the world, visit supportkind.org.

STUDENT VETERANS OF AMERICA
STUDENT VETERANS OF AMERICA

The mission of Student Veterans of America (SVA) is to provide military veterans with the resources, support, and advocacy they need to experience success in higher education. SVA is a 501(c)(3) nonprofit that represents nearly 440,000 student veterans and is comprised of more over 1200 chapters in all 50 states and four countries overseas. We have three primary areas of focus. First, we aim to help veterans become better informed consumers of their Post 9/11 GI Bill benefits. In our first couple of years, we were instrumental in helping pass the Post 9/11 GI Bill. Second, we support student veterans on campus through peer-based chapter mentoring, leadership programs designed to grow sustainable chapters, and scholarships and grants. Through strategic partnerships we have already awarded nearly $1 million in scholarships and grants, including $500,000 to help student veterans build veteran resource centers on their campuses.

Lastly, we help student veterans transition into the workforce by partnering with corporations that focus on developing pipelines of veteran talent and demonstrate strong cultivation of organizational support for veterans.

“Student Veterans of America (SVA) is honored to be a part of Microsoft’s Upgrade Your World Initiative and is extremely appreciative for the support of SVA’s work to assist service members through the transformative power of higher education. When combined with the civilian credential of a degree or certificate, military veterans are an unstoppable force that can drive the U.S. economy. We are thrilled to have a thought partner in Microsoft to help cultivate pipelines of this country’s top talent, educated military veterans.”

— D. Wayne Robinson, President & CEO

To learn more about how they are upgrading the world, visit studentveterans.org.

TEAM GLEASON
TEAM GLEASON

Team Gleason has 3 primary areas of focus. One is to help provide individuals with neuromuscular diseases or injuries with leading edge technology, equipment and services. Another strong focus is creatively enhancing the global conversation about ALS to ultimately find solutions and an end to the disease. And finally, we raise public awareness toward ALS by providing and documenting extraordinary life adventures for individuals with neuromuscular diseases or injuries.

“We are honored and excited to be part of the Upgrade Your World Campaign. I have always said, ‘until there is a medical cure for ALS, technology can be that cure’. Our mission is to develop and provide leading edge technology for those with ALS, and other neuromuscular diseases or injuries. In essence, our focus has always been to upgrade people's world. Thanks again for this honor.”

— Steve Gleason, President, Team Gleason

To learn more about how they are upgrading the world, visit teamgleason.org.

Young boy in classroom smiling

Young boy in classroom smiling

Young boy in classroom smiling

Young boy in classroom smiling

Young boy in classroom smiling

Terms & ConditionshereLearn moreSee how