Windows 10 Dell laptop računar

Uporedite izdanja operativnog sistema Windows 10

Produktivnost i korisnički doživljaj

Produktivnost i korisnički doživljaj
Continuum za telefone1
Cortana2
Windows Ink3
Početni meni i Live Tile pločice
Režim tablet računara
Glas, olovka, dodir i pokret4
Microsoft Edge (+ prikaz čitanja za PDF čitač)

Bezbednost

Bezbednost
Windows Hello5
Windows Hello pomoćni uređaji6
Zaštita informacija u okviru operativnog sistema Windows7 8
Šifrovanje uređaja9
Bitlocker10
Pouzdano pokretanje
Usluga overe stanja Windows uređaja*

Igre11

Igre
Xbox aplikacija
Podupirač za upravljač Xbox konzole (žičani)
Podrška za DirectX 12 grafiku
Strimovanje igre (sa Xbox One konzole na računar)
Game DVR

Business – Upravljanje i primena

Business – Upravljanje i primena
Smernice grupe
Upravljanje mobilnim uređajem12
Enterprise State Roaming uz Azure Active Directory13
Windows prodavnica za preduzeća14
Dodeljeni pristup
Dinamičko dodeljivanje
Windows Update za preduzeće
Konfiguracija deljenog računara
Testirajte

Osnovno o operativnom sistemu Windows

Osnovno o operativnom sistemu Windows
Pridruživanje domenu
Pridruživanje domenu Azure Active Directory, sa jednim prijavljivanjem na aplikacije koje se hostuju na oblaku15
Enterprise Mode Internet Explorer (EMIE)
Udaljena radna površina
Klijentski Hyper-V
Windows 10 Home i Pro

Kupite Windows 10

Windows 10 je najbolji Windows do sada i njegova kompletna verzija je i dalje dostupna kao i do sada. Nabavite Windows i počnite da radite sjajne stvari.

1 Ograničen je na telefone koji podržavaju Continuum. Spoljni monitor mora da podržava HDMI ulaz. Doživljaj u korišćenju aplikacija se razlikuje. Ova funkcija može da zahteva dodatnu opremu koja podržava Continuum i prodaje se zasebno.

2 Cortana je dostupna na izabranim tržištima. Iskustvo može da se razlikuje u zavisnosti od regiona i uređaja. Cortana je onemogućena u izdanju za obrazovanje.

3 Obavezan je tablet ili računar sa funkcijom dodira.

4 Zavisi od hardvera. Neka dodatna oprema se prodaje odvojeno.

5 Da biste koristili Windows Hello sa biometričkim specijalizovanim hardverom, uključujući čitač otisaka prstiju, osvetljeni infracrveni senzor ili druge uređaje, obavezni su biometrički senzori. Hardverska zaštita Windows Hello akreditiva/ključeva zahteva TPM 1.2 ili veći. Ako ne postoji TPM ili nije konfigurisan, zaštita akreditiva/ključeva će biti softverska.

6 Pomoćni uređaji moraju biti upareni sa Windows 10 računarima putem Bluetooth veze. Da biste koristili Windows Hello pomoćni uređaj koji omogućava korisniku roming sa Windows Hello akreditivima, morate imati izdanje Pro ili Enterprise na Windows 10 računaru na kom ste prijavljeni.

7 Windows Information Protection zahteva ili Upravljanje mobilnim uređajima (MDM) ili System Center Configuration Manager za upravljanje postavkama u operativnom sistemu Windows 10 Pro. Active Directory olakšava upravljanje, ali nije obavezno.

8 Windows Information Protection podržava Upravljanje aplikacijama za mobilne uređaje (MAM) za korišćenje samo u Home izdanju.

9 Zahteva InstantGo ili uređaj koji prolazi HCK test šifrovanja uređaja.

10 Zahteva TPM 1.2 ili veći za zaštitu ključa zasnovanu na TPM-u.

11 Za neke funkcije je obavezan internet širokog propusnog opsega (primenjuju se naknade za ISP). Xbox Live funkcije, koje su dostupne samo u podržanim igrama u zemljama u kojima je podržana usluga, potražite na adresi xbox.com/live/countries. Ograničeni broj igara koje podržavaju igranje na više uređaja i koje su dostupne u 2015. godini; pojaviće se još igara. Strimujte na svakom pojedinačnom uređaju; striming sa više igrača na Xbox One konzoli zahteva kućnu mrežnu vezu i članstvo za Xbox Live Gold (prodaje se posebno). Gold verzija se zahteva i kada se više igrača igra i ćaska na Xbox One konzoli. DirectX 12 je isključivo dostupan sa podržanim igrama i grafičkim čipovima. Game DVR je isključivo dostupan samo na odgovarajućem hardveru. Da biste proverili kompatibilnost i druge važne informacije o instalaciji, posetite veb lokaciju proizvođača uređaja i stranicu sa specifikacijama sistema Windows 10. Uređaji, igre, dodatna oprema i medijski sadržaj se prodaju odvojeno.

12 Nisu sve MDM mogućnosti dostupne u Home SKU jedinicama. MDM zahteva MDM proizvod kao što je Microsoft Intune ili druga rešenja nezavisnih proizvođača (prodaju se zasebno).

13 Za Azure Active Directory Premium obavezna je zasebna pretplata.

14 Dostupno na izabranim tržištima. Funkcije i aplikacije se mogu razlikovati u odnosu na tržište i uređaj.

15 Za Azure Active Directory obavezna je zasebna pretplata.

* Usluga overe stanja Windows uređaja se može koristiti u scenarijima uslovljenog pristupa koje mogu omogućiti rešenja za upravljanje mobilnim uređajem(npr.: Microsoft Intune) i druge vrste sistema za upravljanje (npr.: SCCM).