Windows 10 konvertibilni uređaj sa Windows 10 radnom površinom

Uporedite Windows 10 Home i Pro

Pronađite odgovarajuću verziju za svoje potrebe. Pogledajte našu listu ponuda proizvoda da biste videli koja verzija operativnog sistema Windows 10 ispunjava sve vaše zahteve.

Windows bezbednost

Windows 10 menja igru zbog bezbednosti tako što štiti korisničke identitete, uređaje i informacije sa sveobuhvatnim rešenjem koje je obezbedila inteligencija koju samo pruža Microsoft.

 | 

WINDOWS BEZBEDNOST
FunkcijaWindows 10 HomeWindows 10 Pro

Koristeći prepoznavanje lica, otisak prsta ili PIN, Windows Hello je brz, bezbedan i besplatan način za otključavanje kompatibilnih Windows uređaja.

Šifrovanje uređaja je dostupno na širokom opsegu Windows uređaja i pomaže u zaštiti podataka tako što ih šifruje. Ako uključite šifrovanje uređaja, samo ovlašćene osobe će moći da pristupe uređaju i podacima.

Vaš Windows uređaj ima sveobuhvatne ugrađene funkcije bezbednosti, uključujući zaštitni zid i internet zaštite od virusa, malvera i ransomvera.

Kontrola aplikacija i pregledača u okviru Windows Security obezbeđuje postavke za Windows Defender SmartScreen, što pomaže u zaštiti uređaja od potencijalno opasnih aplikacija, datoteka, veb sajtova i preuzimanja.

Upravljajte vremenom ekrana, ograničite pristup sadržaju za odrasle, kontrolišite kupovine na mreži kada povežete Microsoft naloge svoje porodice i proverite da li su uređaji porodice bezbedni i ažurirani.

Bezbedno pokretanje računara pomaže u sprečavanju učitavanja aplikacija za zlonamerni softver i neovlašćenih operativnih sistema tokom procesa pokretanja sistema.

Ako se uređaj izgubi ili bude ukraden, BitLocker i BitLocker To Go će sve postaviti na zaključavanje, tako da niko drugi ne može da pristupi vašim sistemima ili podacima.

WIP pomaže u zaštiti od potencijalnog curenja podataka, a da pritom ne ometa iskustvo zaposlenih. WIP takođe pomaže u zaštiti poslovnih aplikacija i podataka od nehotičnog curenja podataka na uređajima u vlasništvu preduzeća i ličnim uređajima koje zaposleni donose na posao, bez potrebe za izmenama u okruženju ili drugim aplikacijama.

Antivirusni program Windows zaštitnika koristi moć oblaka, široke optike, mašinskog učenja i analizu ponašanja kako bi zaštitio uređaje od novih, sofisticiranih pretnji.

Osnovno o operativnom sistemu Windows

Windows 10 se isporučuje sa omogućenim automatskim ispravkama, što znači da dobijate sve najnovije funkcije bez dodatnih troškova.+

 | 

Osnovno o operativnom sistemu Windows
FunkcijaWindows 10 HomeWindows 10 Pro

Hvatajte beleške, krećite se, crtajte, škrabajte, uređujte i kreirajte. Poboljšajte ono što radite pomoću digitalnog pera.6

Postignite brže pregledanje7 8 i bolji životni vek baterije8 9na uređajima pomoću programa Microsoft Edge, pregledač koji je ugrađen za Windows 10.

Sve što treba da uradite je da pitate pomoćnika Cortana. Vaš digitalni pomoćnik na računarima i mobilnim uređajima može da isplanira sastanak, da vam kaže kada je vreme da odete na zakazanu obavezu ili da proveri vremensku prognozu, vesti i saobraćaj.

Produžite vek trajanja baterije ograničavanjem aktivnosti u pozadini i prosleđenih obaveštenja.

Dobijte trenutni pristup tekstovima i fotografijama Android telefona na računaru,11 ili povežite iPhone za nesmetano pregledanje, kalendare i aplikacije.12

Oslobodite vreme i ruke tako što ćete razgovarati sa računarom. Pronađite informacije i podsetnike ili slušajte muziku i upravljajte e-porukama i kalendarom.13

Business – Upravljanje i primena

Ugrađena bezbednost, produktivnost i funkcije upravljanja štede vam vreme, novac i trud.

 | 

Business – upravljanje i primena
FunkcijaWindows 10 HomeWindows 10 Pro

Windows 10 upravljanje mobilnim uređajima (MDM) puža alternativu procesima upravljanjama tradicionalnim računarima: možete da pređete na upravljanje zasnovano na oblaku sopstvenim tempom.

Upravljajte računarima, korisničkim nalozima i grupama i ostvarite jednostavan pristup datotekama i štampačima kada uparite Windows 10 Pro i Windows Server*.** Možete i da definišete određene smernice za bezbednost i umrežavanje za korisnike i uređaje.

Dostupno svakoj organizaciji sa Azure AD Premium ili Enterprise Mobility + Security (EMS) licencom, Enterprise State Roaming pruža korisnicima jedinstveno iskustvo na Windows uređajima i smanjuje vreme neophodno za konfigurisanje uređaja.

Jedno mesto na kome ćete naći i distribuirati aplikacije na uređaje sa sistemom Windows 10 i upravljati njima zbirno.

Uz dodeljeni pristup, Windows 10 Pro uređaji pokreću razne aplikacije u zavisnosti od korisnika i zadržavaju posebnost i bezbednost pojedinačnih identiteta.

Uz dinamičko dodeljivanje možete uzeti novi računar, uključiti ga i pretvoriti ga u produktivni uređaj organizacije, uz minimalno vreme i napor.

Windows Update za preduzeća pomaže preduzećima u smanjenju troškova upravljanja, pruža kontrolu nad primenama ažuriranja, omogućava efikasniju isporuku ažuriranja i pruža pristup najnovijim inovacijama korporacije Microsoft.

Konfigurišite uređaj u režimu terminala na veoma jednostavan način. To možete da uradite lokalno na uređaju ili daljinski koristeći upravljanje mobilnim uređajima.

„Pridruživanje domenu“ i „Smernice grupe“: IT osoblje može lako da upravlja računarima, korisničkim nalozima i grupama i ostvari jednostavan pristup datotekama i štampačima kada uparite Windows 10 Pro i Windows Server*.** Možete i da definišete određene smernice za bezbednost i umrežavanje za korisnike i uređaje.

Zaposleni mogu da koriste jedinstveno prijavljivanje u sistemu Windows 10, usluzi Microsoft 365*** i drugim Microsoft uslugama, čime olakšavaju upravljanje prijavama i lozinkama. Deljeno prijavljivanje funkcioniše na računarima, tabletima i telefonima sa minimalnim IT učešćem.

Samo napred, budite kreativni

Uredite fotografije i doterajte prezentacije. Windows 10 sadrži aplikacije koje su vam potrebne da biste ispoljili svoju kreativnu stranu.

Brzo beležite misli, zadatke i podsetnike

Koristite aplikaciju ƒ„Lepljive beleške“ i unesite tekst ili zapis perom ili dodajte sliku da biste sačuvali ideje, misli, liste, zakazane obaveze i još mnogo toga kako nikad ništa ne biste propustili.

Ilustracija sijalice

Više efikasnosti, manje energije

Windows 10 sadrži aplikacije i funkcije koje vam pomažu da se zabavite i obavite više posla uz manje problema.

Vremenska osa

Pomerajte se kroz vreme da biste našli dokumente i ve sajtove.17

Pero i dodir

Vršite interakciju sa Windows 10 računarom na nove načine.

Windows 10 računar sa digitalnim perom
Windows Hello ekran za prijavljivanje

Windows Hello

Prijavljujte se na Windows uređaje tri puta brže pomoću lica ili otiska prsta.*

Igranje igara

Windows 10 je napravljen za igre koje volite.

Windows 10 2-u-1 pored Windows 10 stonog računara sa oba uređaja koji prikazuju početni ekran

Da li je računar spreman za Windows 10?

Funkcija operativnog sistema Windows 10 najbolje se doživljava na modernom računaru. Saznajte da li je trenutni računar spreman za Windows 10 tako što ćete odgovoriti na samo nekoliko pitanja.

Nabavite Windows 10

Brzina, bezbednost, dugotrajnost i odličan dizajn – možete imati sve to.

Windows 10 računar

Nabavite novi Windows 10 uređaj

Cortana podsetnik sa lepljivim napomenamaCortana podsetnik sa lepljivim napomenamaCortana podsetnik sa lepljivim napomenamaCortana podsetnik sa lepljivim napomenamaSlike proizvoda za Windows 10 Pro i Home OS

Nabavite Windows 10 OS

Windows 10 ProWindows 10 Home

1 Da biste koristili Windows Hello sa biometričkim specijalizovanim hardverom, uključujući čitač otisaka prstiju, osvetljeni infracrveni senzor ili druge uređaje, obavezni su biometrički senzori. Hardverska zaštita Windows Hello akreditiva/ključeva zahteva TPM 1.2 ili veći. Ako ne postoji TPM ili nije konfigurisan, zaštita akreditiva/ključeva će biti softverska.

2 Zahteva moderan hardver (usaglašen sa InstantGo/AOAC/HSTI). Pregledajte ovaj dokument za više detalja o šifrovanju uređaja.

3 Zahteva TPM 1.2 ili veći za zaštitu ključa zasnovanu na TPM-u.

4 Windows Information Protection zahteva ili Upravljanje mobilnim uređajima (MDM) ili System Center Configuration Manager za upravljanje postavkama u operativnom sistemu Windows 10 Pro. Active Directory olakšava upravljanje, ali nije obavezno.

5 Windows Information Protection podržava Upravljanje aplikacijama za mobilne uređaje (MAM) za korišćenje samo u Home izdanju.

6 Zahteva tablet ili računar omogućen za pero. Pero se prodaje zasebno.

7 Tvrdnje o performansama zasnovane su na Jetstream 1.1 testiranjima u kojima je korišćen Microsoft Edge 18 u poređenju sa pregledačima Chrome 69 i Firefox 62. Idite ovde za više detalja o ovoj tvrdnji o performansama.

8 Dostupnost i funkcionalnost mogu da variraju na uređajima koji nemaju Windows.

9 Zasnovan je na prosečnim vremenima. Životni vek baterije znatno se razlikuje u zavisnosti od postavki, korišćenja i ostalih faktora. Idite ovde za više detalja o ovoj tvrdnji o životnom veku baterije.

11 Korisnici moraju povezati svoj Android telefon sa Windows računarom pomoću opcije „Postavke računara“. Korisnici će primiti aplikaciju korporacije Microsoft koju moraju da preuzmu na svoj Android telefon i pratiti odzive za instalaciju, uključujući i potpisivanje u istom Microsoft nalogu u mobilnim aplikacijama i na Windows 10 računaru.

12 Korisnici moraju povezati svoj iPhone sa računarom pomoću opcije „Postavke računara“. Korisnici će od korporacije Microsoft dobiti aplikaciju koju moraju da preuzmu na iPhone telefonu i prate odzive za instalaciju.

14 Nisu sve MDM mogućnosti dostupne u Home SKU jedinicama. MDM zahteva MDM proizvod kao što je Microsoft Intune ili druga rešenja nezavisnih proizvođača (prodaju se zasebno).

15 Za Azure Active Directory Premium obavezna je zasebna pretplata.

16 Dostupno na izabranim tržištima. Funkcije i aplikacije se mogu razlikovati u odnosu na tržište i uređaj.

17 Vremenska osa prikazuje 3–5 dana proteklih aktivnosti, uključujući aktivnosti obavljene na tabletu i mobilnom telefonu kada se korisnici prijave na svoje Microsoft naloge. Da bi videli aktivnosti iz prethodnih 30 dana, korisnici moraju da odaberu ovu opciju u postavkama. Dostupno na izabranim tržištima. Funkcionalnost može da se razlikuje u zavisnosti od uređaja.

* Na osnovu poređenja prosečnog vremena kucanja lozinke i prosečnog vremena detektovanja lica ili otiska prsta radi uspešne potvrde identiteta. Zahteva specijalizovani hardver, uključujući čitač otisaka prstiju, osvetljeni infracrveni senzor ili druge biometričke senzore i uređaje koji ih podržavaju.

+ Mogu se primeniti dodatni zahtevi za aktuelne ispravke.

** Prodaje se zasebno.

*** Microsoft 365 pretplata se prodaje zasebno.